ag.ape 16.07.09, 21:13 W rozkładzie na pytanie kiedy coś się zdarzy wypadł mi diabeł. Nie mam pojęcia jak mogłabym to zinterpretowac. Przyszło mi do głowy ze zimą ale nie wiem czy to prawidłowa interpretacja. Proszę pomóżcie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dana-25 Re: diabeł 16.07.09, 21:28 Diabeł to piekło, a piekło to ciepełko, ja bym powiedziała, że raczej latem. Odpowiedz Link
beornot Re: diabeł 16.07.09, 21:30 wg. Stawinskiej - Diabel to okres panowania zanku Koziorozca Odpowiedz Link
beornot Re: diabeł 16.07.09, 21:43 no wlasnie zima, przelom roku czyli aga.pe miala dobre skojarzenia Odpowiedz Link
ag.ape Re: diabeł 16.07.09, 22:11 A moje skojarzenie wzięło się stąd ze mój diabel jest na czarnym tle co kojarzy mi się z ciemnoscią i zimnem. I stąd wyszła mi zima Odpowiedz Link
anahella Re: diabeł 21.07.09, 18:09 Jak pytam "kiedy?" robię tak: Zakładam, że 1 karta = jeden tydzień (albo miesiąc, jak mi pasuje) i kładę karty kolejno. GDy pokaże się karta zgodna ze spawą, to po tylu tygodniach/miesiącach to się wydarzy. Sprawdza mi się to. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: diabeł 21.07.09, 20:35 anahella napisała: > Jak pytam "kiedy?" robię tak: > > Zakładam, że 1 karta = jeden tydzień (albo miesiąc, jak mi pasuje) i kładę kart > y > kolejno. GDy pokaże się karta zgodna ze spawą, to po tylu tygodniach/miesiącach > to się wydarzy. > > Sprawdza mi się to. > > Ja robię podobnie Gdy liczę np na spotkanie umawiam się z kartami że karta "spotkaniowa" to ten dzień właśnie. Pamiętam gdy szukałam banku który pożyczy mi dodatkowe pieniądze na remont (tak, tak - jak się robi remont to kurka x2 trzeba liczyc) i zadawałam pytania o konkretną sumę - karty pokazywały mi dosłownie na ile mogę liczyc w danym banku obrazkowo i znaczeniowo (zaczynałam pytałac o większą kwotę niż potrzebowałam i jechałam w dół- działało). I tak trafiłam do konkretnego banku Nie biegałam po mieście. Odpowiedz Link
anahella Re: diabeł 22.07.09, 16:04 To jest dobra metoda, bo ciągnąc kartę na pytanie "kiedy" sami się pakujemy w sytuację, w której mamy 100 znaczeń i nie wiemy, które wybrać. Odpowiedz Link
beornot Re: diabeł 22.07.09, 17:58 krolowo a jaka to karta spotkaniowa no bo nie wiem? U mnie czesto sie ukazuje slonce badz 4 bulawy... Mi jakos czasowo tarot nie pokazuje a moja umowa z tarotem sie nie psrawdzila nie wiem czemu Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: diabeł 22.07.09, 18:22 beornot napisała: > krolowo a jaka to karta spotkaniowa no bo nie wiem? U mnie czesto > sie ukazuje slonce badz 4 bulawy... > Mi jakos czasowo tarot nie pokazuje a moja umowa z tarotem sie nie > psrawdzila nie wiem czemu Z talią Arcus Arcanum taroteca.multiply.com/photos/album/122/Arcus_Arcanum umówiłam się że może to byc 10 pucharów, 10 monet (ze względu na obrazki), także 2 pucharów, 6 pucharów, 9 pucharów. no i inne które same w sobie znaczeniowo są spotkaniowe. To jest trochę płynna granica i intuicyjnie wiem, że spotkanie wydarzy się w danym dniu. W talii 78 drzwi mam np waleta kijów takiego: www.interhobby.net/tarot/viCard.php3?Code=056÷ID=IW Też spotkanie Też miałam podobnie do ciebie, że karty pokazywały co innego niż oczekiwałam. Myślę, ze gdy sprecyzowałam o co mi chodzi to od wtedy się już nie mijamy. Zgraliśmy się ze sobą (bardziej z arcusem, bo 78 drzwi zgłębiam nadal). Czasem zadaję durnowate pytania kartom (w sensie że znam odpowiedź), żeby zobaczyc jaką wylosuje i co chciała mi powiedziec, w jaki sposób pokazała np rzecz, nazwę, sytuację itp. Odpowiedz Link
beornot Re: diabeł 22.07.09, 18:31 ech piekne te karty arcanummusze jescze popracowca nad tym czasem jakos sie zniechecilam... Odpowiedz Link
asia.33 Re: diabeł 22.07.09, 18:36 okreslanie czasu to chyba najtrudniejsze w Tarocie prawda? Odpowiedz Link
beornot Re: diabeł 22.07.09, 18:41 no trudne i niezawsze jednak karty chca pokazac badz sa precyzyjne, ja probowalm z 3 razy ale sie jakos nie zgralam z moimi RW ale poczekam, pomedytuje i zobaczymy za jakis czas....w sumie najpierw poszczegolne karty pozniej czasowy odcinek... Odpowiedz Link
indi12 Re: diabeł 22.07.09, 19:10 Hej! Jak już na okreslanie czasu zeszło, to też mam ztym ogrone problemy Odpowiedz Link
beornot Re: diabeł 22.07.09, 19:18 ja probowalam z tym jej systamem ale mi nie sprawdzal sie niestety, musze sama chyba dogadac sie z kartami Odpowiedz Link
indi12 Re: diabeł 22.07.09, 19:23 Tez tak myślę - to co tam jest opisane to przecież wyłacznie -jej koncepcja wypracowana pewnie z jedna talią do czasu ) Odpowiedz Link