bazylia75 02.06.08, 20:50 Chciałabym się wyprowadzić z męczącej Warszawy Nie stać mnie na kupno działki i budowę domu Czy są w Waszej miejscowości bloki aby kupić mieszkanie Jakie są ceny Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pprokopc Re: Czy są bloki w Dębe 07.06.08, 01:56 Pani kochano, u nos to wieś ino, my nie wim nawet co to są bloki ;) A na poważnie - możesz tylko znaleść odmianę bloku - tzw. blok leżący czyli segment :) Z tego co wiem to ceny w segmentach wynoszą około 3500 za metr za stan deweloperski. Czyli drogo :( Odpowiedz Link
bazylia75 Re: Czy są bloki w Dębe 28.06.08, 17:36 Dzięki za info Szczęśliwy kto nie wie co to blok i klatka - jak to się ładnie nazywa i odzwierciedla istotę sprawy A jaki deweloper tam buduje , tyle że te segmenty to pewnie sporej powierzchni są i w sumie cena wyjdzie niebagatelna Odpowiedz Link
pawelpiekarz Re: Czy są bloki w Dębe 29.06.08, 10:21 Developerem jest firma Melbud z Siedlec. www.melbud.siedlce.pl/index_pl.php?str=0 Jest to ich pierwsza inwestycja tego typu. Jesteśmy właścicielami jednego z segmentówe i jesteśmy baardzo zadowoleni z postępów prac. Generalnie polecamy. Lokalizacja całkiem fajna, cena niewygórowana. Za te same pieniądze można w Warszawie kupić 50m mieszkanko z salonem i sypialnią ;-) My mamy 146m z własnym garażem, salonem i do tego czterema pokojami. Nam taki układ odpowiada ;-) Odpowiedz Link
bazylia75 Re: Czy są bloki w Dębe 29.06.08, 17:32 Fajna sprawa, ale dla mnie trochę za duży metraż;) - znaczy się ostateczna suma trochę za wysoka. Nie mogli by wybudować czegoś co ma jakieś 70 metrów :) A jak z dojazdami do Warszawy, koleją pewnie ok, a samochodem? Odpowiedz Link
iwo1981 Re: Czy są bloki w Dębe 30.06.08, 12:41 witam, a jaką cenę zapłaciliście za ten segment w Dębe wielkie - i gdzie mogę znalezc w ogóle cennik??? pozdrawiam Odpowiedz Link
pawelpiekarz Re: Czy są bloki w Dębe 01.07.08, 14:47 po odjęciu 20 metrów na garaż zostaje Ci 50 ;-) Trochę mało ;-) Zresztą nie wyobrażam sobie domu, który ma 50m ;-) Dom musi mieć przestrzeń, bo inaczej się w nim udusisz :) Dojazd jak to na wszelkiego rodzaju wlotówkach do Warszawy - korki, ale to już urok mieszkania pod Warszawą niezależnie od strony. Ceny oscylują w okolicach 3000/m Cennik jest u developera ;-) Wystarczy zadzwonić i zapytać. . Odpowiedz Link
reczymdzia Re: Czy są bloki w Dębe 04.07.08, 15:19 pawelpiekarz napisał: > Developerem jest firma Melbud z Siedlec. > > www.melbud.siedlce.pl/index_pl.php?str=0 > Jest to ich pierwsza inwestycja tego typu. > Jesteśmy właścicielami jednego z segmentówe i jesteśmy baardzo zadowoleni z > postępów prac. Generalnie polecamy. Lokalizacja całkiem fajna, cena > niewygórowana. Za te same pieniądze można w Warszawie kupić 50m mieszkanko z > salonem i sypialnią ;-) My mamy 146m z własnym garażem, salonem i do tego > czterema pokojami. Nam taki układ odpowiada ;-) Witam. Czy mogę Pana prosić o informację w jaki sposób rozwiązali Państwo sprawę z piecem? Gdzie Państwo planują go umieścić? M.R Odpowiedz Link
pawelpiekarz Re: Czy są bloki w Dębe 05.07.08, 09:09 Wybraliśmy piec vaillanta z wbudowanym zasobnikiem - wygląda jak lodówka i umiejscowiliśmy go w przebudowanej górnej łazience. Niestety nie ma innego - lepszego miejsca na piec :( Odpowiedz Link
pprokopc Re: Czy są bloki w Dębe 16.07.08, 12:49 Hej sąsiedzie. Coś się stało, że w ogóle nie odpowiadasz na maile? Odpowiedz Link
pprokopc Re: Czy są bloki w Dębe 01.07.08, 00:29 Heh. Doskonale wiem co to blok i klatka. A w nim nieznośni sąsiedzi nad, pod i obok ciebie... Odpowiedz Link
magda_100 Re: Czy są bloki w Dębe 05.07.08, 00:08 Nooo A tu to co najwyżej za płotem. Ale zawsze można tuje posadzić :)) Pzdr Odpowiedz Link
bazylia75 Re: Czy są bloki w Dębe 08.07.08, 20:08 O ile dobrze spojrzałam to inwestycja jest położona w pobliżu torów kolejowych Czy to tylko tak wygląda na mapie? Nie chciałabym zamienić samolotów, które wprawiają mnie w terrorystyczny nastrój;) na rozklekotane pociągi. Oj kusicie tymi ziołami:) Odpowiedz Link
stare_lwisko Re: Czy są bloki w Dębe 08.07.08, 20:32 Nie tylko, po wiadukcie obok lecą setki tirów na Terespol. Oglądaliśmy kiedyś te szeregówki i w końcu kupiliśmy działkę. Też w Dębem ale bardziej z boku. Odpowiedz Link
pprokopc Re: Czy są bloki w Dębe 09.07.08, 01:13 Zgadza się, jest dość blisko torów. Raptem 5 minut piechotką od stacji. Mieszkam tuż obok i mogę powiedzieć, że prawie nie zauważam pociągów. Tylko czasami, przy dobrych wiatrach, słyszę, że przejeżdża pociąg. I w nocy, jak jestem po odpowiedniej stronie domu to potrafię usłyszeć cichutki dżwięk zamykanego szlabanu... Ale naprawdę, w niczym te dźwięki nie przeszkadzają. Prawdą jest, ze trasa blisko, do tego wiadukt. Ale tak naprawdę kiepsko będą mieli tylko Ci, którzy kupią segment w dwóch najbliższych jej rzędach. Reszta będzie miała OK bo właśnie te dwa rzędy wyłapią większość dzwięków. No, może jeszcze niektórzy za segmentów narożnych coś usłyszą. A wiem o czym mówię, bo już dwa rzędy osłaniają mnie od trasy i co najwyżej jaką karetkę usłyszę :) Jeśli chodzi o dźwięki, szczególnie nocne, to bardziej bym się martwił ujadaniem psów. Jak się czasami rozszczekają... Np. mój milusiński, głosik ma donośny a szczeka jak ludzie idą, jak samochód przejeżdża, jak bocian przelatuje... No i wyje gdy słyszy samochód na sygnale :) No, ale to już uroki życia na wsi :) Odpowiedz Link
magda_100 Re: Czy są bloki w Dębe 09.07.08, 23:29 To bociany latają w nocy??? Pozdrawiam Odpowiedz Link
pprokopc Re: Czy są bloki w Dębe 10.07.08, 00:10 Myślę, że to nadinterpretacja moich słów :) A bociany w nocy nie latają za to potrafią czasami klekotać :) I nie wykluczone, ze wtedy mój pies też szczeka [sorki, że nie napiszę na 100% - nie zwracałem raczej uwagi, staram się w nocy spać] :D A jak już chcesz byc drobiazgowa to może szczekać też z powodu przelatujących sów, nietoperków oraz innych stworzonek jeśli akurat wiatry i ochota zaniesie je w pobliże mojego domu :D Pozdrawiam Panią Czepialską. Miło znaleść bratnia duszę :D Odpowiedz Link
magda_100 Re: Czy są bloki w Dębe 11.07.08, 21:05 pprokopc napisał: Pozdrawiam Panią Czepialską. Miło znaleść bratnia duszę :D Też mi miło :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link