18.07.12, 21:35
Witam serdecznie
Szukam wsparcia, pomocy od doświadczonych koleżaneksmile
Otóż w przedszkolu pracuję trzeci rok, zawsze prowadziłam zerówkę, a od września będę prowadziła grupę mieszaną 3,4-latki
Uwielbiam tak małe dzieci, ale praca z nimi mnie przeraża, zupełnie sobie tego nie wyobrażam, nie bardzo wiem jak się mam się odnaleźć. Obecne materiały miałam tylko dla dzieci starszych a one są nie właściwe dla dzieci młodszych. Jak plany pisać, jakie zajęcia, jakie karty pracy, jak diagnozę przeprowadzić, jakie piosenki wprowadzać. Być może ktoś z was ma i chciałby się podzielić materiałami, a może doradzi co warto zakupić. Będę bardzo wdzięczna za jaką kolwiek pomoc. mój mail magdalen211@wp.pl z góry dziękuję

Poza tym wszelkie cenne uwagi do pracy z takimi dziećmi będą dla mnie bardzo cennesmile

Pozdrawiam
magda

Obserwuj wątek
    • przedszkolanka_anka Re: 3,4-latki 19.07.12, 09:09
      > a będę prowadziła grupę mieszaną 3,4-latki
      > Uwielbiam tak małe dzieci, ale praca z nimi mnie przeraża, zupełnie sobie tego
      > nie wyobrażam, nie bardzo wiem jak się mam się odnaleźć.
      forum.gazeta.pl/forum/w,47465,67565537,67571206,Re_Moje_male_rady.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,47465,113563774,113563774,O_nie_Maluchy_.html
      > , jakie zajęcia,

Nie rozumiem,pracowałaś w przedszkolu i nie wiesz jakie zajęcia się przeprowadza?
      Poczytaj podstawe programową i wybrany program wychowania przedszkolnego dla właściwej grupy wiekowej (jaki obowiązuje w placówce czy w grupie)

> jakie karty pracy,
      Takie jakie sobie sama wybierzesz kserując i dopasowując do umiejętności i zdolności dziecia jeśli zdecydujesz się na wydawnictwo książkowe i rodzice opłacą ,to będziesz miała Karty Pracy w ksiażce i płytkę z piosenkami dodatkowo

>jak diagnozę przeprowadzić, jakie
      Diagnozy nie przeprowadza się w 3/4 latkach

>jakie piosenki wprowadzać.>
      Ogormny wybór pisenek masz na chomikach przedszkolnych w wątkach przyszpilonych
      >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka