Dodaj do ulubionych

Era wprowadza telefon Nokia E52

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 19:04
Mam już ten telefon, jest super.
Obserwuj wątek
    • Gość: mądrala Nokia E52 oczywiście z odbiornikiem GPS IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.10.09, 21:23
      Nokia E52 oczywiście z odbiornikiem GPS (tylko satelity są w tym systemie nadajnikami; układ w telefonie tylko odbiera i przelicza wzajemne opóźnienia impulsów od satelitów, których aktualne położenia ten układ zna, na swoje położenie na pow. Ziemi).
      • krycha_z_gazowni Re: Nokia E52 oczywiście z odbiornikiem GPS 16.10.09, 11:45

Słowo to Ery - nim wprowadzicie "atrakcyjne" ceny za aprat - zwróćcię uwagę, że
        jest on dostępny na Allegro za 1.000 złotych.
        Nowy. I bez simlocka.
        • pit_sam_pras Re: Nokia E52 oczywiście z odbiornikiem GPS 16.10.09, 12:13
          fakt, Era ma totalnie z dupy ceny telefonów.
    • Gość: Marek Era wprowadza telefon Nokia E52 IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.09, 22:37
      Nadajnik GPS? ;-) - chyba raczej odbiornik sygnału GPS

• Gość: jotbegie Re: Era wprowadza telefon Nokia E52 IP: 212.106.17.* 16.10.09, 06:39
      Ja również go mam. I ostrzegam nie kupujcie tego tel, przynajmniej dopóki nie
      zrobią nowego softu. Pełno jest ludzi z problemami na forach. Do tego nie
      liczcie na to że obudowa jest metalowa - to plastik i już mi się rozłazi.
      Jedno co trzeba mu przyznać to to że jest szybki.
    • Gość: ratat Era wprowadza telefon Nokia E52 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 10:25
      Ma bardzo pojemną baterię, każdy smartfon powinien mieć taką. swoją drogą Era
      w 2 dni wprowadziła 5 telefonów - a podobno to nie koniec nowości u nich
      • Gość: E52 w Orange Re: Era wprowadza telefon Nokia E52 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 11:07
        Przecież ten telefon jest już w każdej pozostałej sieci. Era wprowadza go na
        samym końcu co raczej nie jest powodem do dumy.
    • Gość: foks Re: Era wprowadza telefon Nokia E52 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 11:13
      jest super? chyba super plastikowy
    • Gość: żak Era wprowadza telefon Nokia E52 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 11:58
      Niestety tylko s....y Orange tylko nie ma tego telefonu a szkoda.
    • Gość: TheFisherKing Telefon ładny, ale... IP: 212.67.129.* 16.10.09, 11:59
      Od jakiegoś czasu się przyzwyczaiłem, że po prostu co jakiś czas zmieniam telefon, na jaki mi tam dadzą u operatora (faktem jest, że ze względu na wysoki abonament i kilka telefonów w firmie proponują przeważnie dobre modele). W związku z tym przestałem się absolutnie telefonami interesować. Po prostu wymagałem, żeby był i działał.
      Miesiąc temu dostałem dostałem jakieś cudo z ekranem dotykowym (okropność) itd. i baterią, która trzyma od rana do wieczora. I ani sekundy dłużej.
      Wobec takiej sytuacji musiałem się znowu zainteresować tą całą techniką.
      Nokia E52 bardzo mi się spodobała. Ładne to, poręczne, bateria podobno OK. Co mnie załamało - przez kilka lat używałem Samsunga U900. Telefon był całkiem fajny i miał rzecz, do której się bardzo przyzwyczaiłem, a mianowicie dobry aparat fotograficzny. Często wykorzystywałem go do robienia zdjęć dokumentacji, rysunków, i innych technicznych rzeczy. I prawie Nokię E52 kupiłem. W ostatniej chwili zainteresowałem się aparatem, choć wydawało mi się, że przyzwoity dodatek tego typu to standard. 3,2M - w porządku, w końcu ilość pikseli nie wyznacza jakości zdjęcia. Ale brak Auto Focusa? Do zdjęć druku czy rysunków to się nie nadaje. To miał być elegancki telefon businessowy. Jako (drobny, ale jednak ;) przedsiębiorca naprawdę korzystam z aparatu i tu takie niedociągnięcie. Pewnie za jakiś czas wyjdzie wersja E52i albo coś w tym rodzaju, ale na razie...no może nie słabo, bo telefon w sumie fajny, ale mogło być dużo lepiej.
      • Gość: e90 e90 Re: Telefon ładny, ale... IP: *.multimo.pl 16.10.09, 13:02
        e90 ma autofocus - wez ja
      • slavomir.c Re: Telefon ładny, ale... 16.10.09, 13:57
        Jeśli chodzi o wbudowane aparaty to do 5 mpx najlepszy będzie Sony
        Ericsson, a powyżej Samsung. Nokia w tym temacie zawsze na szarym
        końcu.
    • Gość: stef Era wprowadza telefon Nokia E52 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 12:41
      Kultowy?? To tani mainstreamowy telefon dla golodupcow, ktorego sprzedaje sie
      duzo bo... jest tani i mainstreamowy.
      To tak jaby napisac, ze fiat punto jest kultowym samochodem, bo ich duzo widac
      na ulicach.
    • slavomir.c Czy to jakiś sponsoring z ERY??? 16.10.09, 13:50
      W Plusie już od 3 tygodni jest, a tu nagle wielkie halo , że Era
      ma ... Telfon nic nadzwyczajnego - marnie wykonany jedyna zaleta to
      pojemna bateria (do GPS i tak nie wystarczy)...
      • Gość: fido Re: Czy to jakiś sponsoring z ERY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 14:37
        Widocznie Era dała info prasowe, a Plus nie. To nie wina Ery, że Plusowi
        marketingowcy o tym nie pomyśleli.
    • ksmx Sponsoring wiecznie żywy - w plusie już od dawna 16.10.09, 15:37
      Moja żona kupiła 3 tygodnie temu w plusie i to w cenie niższej niż
      leciwa E51. Telefon do tej pory ładowała dwa razy! Za drugim ładowaniem
      trzymał 12 dni.
    • Gość: dodo Era wprowadza telefon Nokia E52 IP: *.marine.univie.ac.at 16.10.09, 15:45
      Niestety, Nokia E52 okazuje się być bardzo awaryjna, moja od ponad miesiąca
      tuła się po serwisach, telefon wyłącza się bez konkretnej przyczyny, po kilku
      takich cyklach nie chce się włączyć i nie jest to problem zasilania.
      Polecam ostrożność i ew. cierpliwość z zakupem, bo zdaje się nie tylko ja mam
      taki problem, sporo użyszkodników zgłasza to samo.
      A poza tym to bardzo, bardzo fajny sprzęt.
    • Gość: ;-) Era wprowadza telefon Nokia E52 IP: 188.33.88.* 16.10.09, 16:10
      Era dodaje w zestawie kartę pamięci 1 GB.

Naprawdę? A w sklepie Nokii stoi jak wół: W zestawie Karta microSD 1 GB Nokia (MU-22) wewnątrz urządzenia. Może jednak Nokia dodaje tę kartę, a nie operator? Co to k...a ma być, artykuł sponsorowany, takie rzeczy tylko w Erze?
    • Gość: mieki Era wprowadza telefon Nokia E52 IP: 85.232.239.* 16.10.09, 16:31
      nadajnik gps, tak tak
    • Gość: Zbigniew Era wprowadza telefon Nokia E52 IP: *.3i.pl 16.10.09, 16:35
      Mam ten model od 2 miesięcy. Już jestem po jego pierwszej usterce. Telefon
      zaczął się zawieszać i przeszedł na pracę w trybie offline'owym. Po
      naprawie w serwisie Nokii utraciłem wszystkie dane z telefonu.
      Możecie
      sobie wyobrazić moją radość w chwili odbierania aparatu! (Serwis mógł przecież
      mnie uprzedzić o tym - była jeszcze szansa na ich uratowanie. Ale serwis tego
      nie zrobił, bo to moje zmartwienie a nie jego.)
      • Gość: olo Re: Era wprowadza telefon Nokia E52 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 16:48
        w Polsce jest na pewno precedens - wygrana sprawa o odszkodowanie za skasowane
        dane z telefonu przez serwis. warto poszukać.
    • Gość: olo Era wprowadza telefon Nokia E52 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 16:38
      nadajnik GPS? ciekawy model...
    • Gość: surykatek premiera? w plusie kupilem go 2 tyg temu, hahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 16:59
      ale premiera wOw ale wydarzenie era wprowadzila telefon ktory jest juz
      jest od dawna w ofertach innych operatorów buhahahahahaha ale news :-p
      • akronnn Re: premiera? w plusie kupilem go 2 tyg temu, hah 16.10.09, 18:38
        podobno nie taki wytrzymały jak E51
    • Gość: luis Era wprowadza telefon Nokia E52 IP: *.quarto.pl 16.10.09, 18:50
      Play już ma dawno, co prawda jest na zamówienie ale ceny są znośne jak na tak
      nowy telefon no i co ważne, jest to oferta dla klientów indywidualnych.
      Jeszcze poczekam kilka tygodni i będzie tam za 1 zeta, oczywiście w stosunkowo
      niskim abonamencie.
    • Gość: qz Pierwsza seria była wadliwa!!! IP: *.146.102.238.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.10.09, 21:41
      Telefon miał byc dostepny juz miesiąc temu ale pierwsza seria
      okazała sie wadliwa i era wstrzymała sie z dystryujcą do momentu
      usuniecia usterki procesora. Wadliwe trafiły do Plusa i są juz tego
      efekty niestety.........
    • kornell95 Era wprowadza telefon Nokia E52 10.09.10, 22:40
      PO PIERWSZE ZANIM NAPISZĄ ARTYKUŁ TO NIECH 100 RAZY SPRAWDZA GO ..

"Urządzenie działa pod kontrolą systemu Windows Mobile 6.1 Professional."

POGIĘŁO WAS??!!
      "Nokia E52 – telefon komórkowy typu Smartphone z systemem operacyjnym Symbian,"

TELEFON DZIAŁA POD SYMBIANEM A NIE POD WINDOWS MOBILE ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka