spgm-1903 29.03.10, 20:25 jak dadzą adblockera do chrome'a to pewnie się przeniosę. jak dadzą to do opery to i na opere przejde :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
owned00 Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 22:38 Jest adblock do chrome . Odpowiedz Link Zgłoś
grunberger Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 22:41 To śledzi użytkowników!! Odpowiedz Link Zgłoś
grunberger Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 22:44 To coś śledzi użytkowników - nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
adamhepner Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 22:47 chrome.google.com/extensions/detail/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom oraz chrome.google.com/extensions/detail/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 22:49 Adblock+NoScript to podstawa. No dobra - mogą się inaczej nazywać. Problemem chroma jest jeszcze ciekawość gugla do zbierania danych - gdzie byłem. Nie podoba mi się to, nawet jeśli wchodzę tylko na o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
avadoro Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 22:52 Do Opery nie trzeba nic dodawać, jest zainstalowany domyślnie. Klikasz prawym klawiszem na stronie i wybierasz "zablokuj zawartość". Odpowiedz Link Zgłoś
madiba Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 23:26 oto bardzo skuteczny ad block na opere: www.fanboy.co.nz/adblock/ jest tez wersja na chrome ale jej nie testowalem. wszystkie chromowe ad blocki z oficjalnej strone google sa bardzo slabe Odpowiedz Link Zgłoś
madiba Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 23:31 halo? czemu moj komentarz zostal usuniety? czy podawanie linka do adblocka jest zakazane? www.fanboy.co.nz/adblock/ - najlepszy ad block na opere! Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 23:36 Ja p..dole... Dla kogo są te kretyńskie gadżety??? "głupi ale zabawny"? Guzik który wrzeszczy, albo się droczy? To już wynalazł Microsoft: system, który wk..wia. Panowie redaktorzy - napiszcie na litość boską O CZYMŚ, a jak nie macie o czym, to polecam www.lipsum.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 23:52 Już nie mogę patrzeć na te screeny lacrimosy. Nigdy ich nie posłucham, tak mi zbrzydziło to nachalne promowanie. Błeeeeee! Hik. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 01:49 Jak sie pojawi normalna wersja ( a nie beta) na Mac OS X to tez sie przesiadam z Safari. adblock bedzie pierwszym rozszerzeniem u mnie. Na razie uzywam Safari Camino i Firefox'a. Szkoda jednak ze nie moge Chroma przekonfigurowac by automatyczne linki otwieral w nowych oknach a nie nowych zakladkach. Nie cierpie zakladek. jestem przyzwyczjony do okien kiedy moge widziecpo kilka na monitorze. Skakanie mnie nie bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
tztz3 Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 03:32 Chrome - co za syf. Lubisz mieć kamerę na biurku co obserwuje każdy twój ruch ? Tak właśnie działa chrome szpieguje nie tylko to co robisz w internecie ale także ogląda sobie co masz w komputerze i wysyła te dane do google. Odpowiedz Link Zgłoś
fikander13 Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 08:19 Ja tam jestem zadowolony z Chrome i to bardzo. Bardzo przyjazna przeglądarka, a z tych wtyczek (niektórych) pewnie skorzystam na próbę. Podoba mi się ta z wyznaczaniem celów i realizacją ich przez cały dzień - mógłbym może w końcu zastąpić mój kajecik :) zawsze tylko zastanawiam się, co kiedy jesteś z klientem w eleganckiej restauracji (jak na przykład ta: bit.ly/c4I7qv i trzeba coś wpisać w kalendarz. Nie będę przecież wyciągał komputera między przystawką a daniem głównym... Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 08:31 Ludzie, czy Wy musicie sie wypowiadac na tematy o ktorych nie macie zielonego pojecia? Adblock do Chrome jest juz od dawna, nazywa sie Adblock i dziala dokladnie tak samo jak w Firefoxie (no, prawie, ale roznica jest nieistotna)... Odpowiedz Link Zgłoś
tiber Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 09:04 Jak ktoś lubi chrome, a nie lubi szpiega w komputerze niech poszuka odpluskwionego klona, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę: srware iron Odpowiedz Link Zgłoś
wajego Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 09:26 Chrome jako DRUGA przeglądarka daje radę. Ale w porównaniu z operą czy mułem FF to dopiero co najwyżej półprodukt. Mam pytanie: co trzeba zrobić, żeby po kliknięciu np. w jakiś film czy plik .mp3, czy inny .pdf chrome był łaskaw go po prosto odtworzyć, a nie zapisywać na dysku? Wiem, że można ustawić, żeby po zapisaniu od razu odtworzył, ale nie o to chodzi. Wolę najpierw zobaczyć, a potem zdecydować czy ewentualnie zapisać (np. z jakiegos temporaly download). Strasznie mnie to zapisywanie zbędnych smieci wkurza... Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 09:34 @wajego: Sprobuj zainstalowac Adobe Acrobat Reader ponownie. Wiekszosc tego typu aplikacji dodaje swoje wtyczki tylko podczas instalacji. U mnie to dziala - ale najpierw instalowalem Chrome, dopiero pozniej readera. Co do filmow/mp3 - nie jestem pewien. No i jest jeszcze jedna mozliwosc - jest rozszerzenie, ktore pozwala ogladac PDFy online (poprzez google docs): chrome.google.com/extensions/detail/nnbmlagghjjcbdhgmkedmbmedengocbn Odpowiedz Link Zgłoś
wajego Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 09:50 @kretynofil Dzięki, acrobata nie używam. Ciężki i duży, po co? Do czytania Foxit wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
tuvok1 Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 10:32 Mnie też się Chrome nie widzi. Używam Firefoxa i Opery. Póki co Chrome ma kilka dość istotnych wad. 1. Zajmuję prawie tyle miejsca na dysku, co Opera z Firefoxem. 2. Nadal nie można zainstalować na innej partycji niż systemowa, a to błąd, bo programy trzymam na innej partycji. 3. Nadal niektóre strony nie są wyświetlane poprawnie. Jako zaletę to bym tylko dodał że jest szybka, takto nie ma innych zalet. Odpowiedz Link Zgłoś
wajego Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 12:08 @kretynofil Sprawdziłem z tym acrobatem, działa, dzięki. Ale problem z np. filmami odtwarzanymi inaczej niż przez pluginy pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_xyz Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 20.10.18, 15:23 Świetne jest Momentum: www.nadgryzione.pl/mac/programy/momentum/ Coś pozytywnego przy otwieraniu nowego okna/karty . :) Odpowiedz Link Zgłoś