Dodaj do ulubionych

Najciekawsze rozszerzenia do Chrome

29.03.10, 20:25
jak dadzą adblockera do chrome'a to pewnie się przeniosę. jak dadzą to do opery to i na opere przejde :)
Obserwuj wątek
    • owned00 Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 22:38
      Jest adblock do chrome .
    • grunberger Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 22:41
      To śledzi użytkowników!!
    • grunberger Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 22:44
      To coś śledzi użytkowników - nie polecam.
    • adamhepner Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 22:47
      chrome.google.com/extensions/detail/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom oraz chrome.google.com/extensions/detail/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb :)
    • zbrojarz.betoniarz Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 22:49
      Adblock+NoScript to podstawa. No dobra - mogą się inaczej nazywać. Problemem chroma jest jeszcze ciekawość gugla do zbierania danych - gdzie byłem. Nie podoba mi się to, nawet jeśli wchodzę tylko na o2.pl
    • avadoro Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 22:52
      Do Opery nie trzeba nic dodawać, jest zainstalowany domyślnie. Klikasz prawym klawiszem na stronie i wybierasz "zablokuj zawartość".
    • madiba Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 23:26
      oto bardzo skuteczny ad block na opere:

www.fanboy.co.nz/adblock/

jest tez wersja na chrome ale jej nie testowalem. wszystkie chromowe ad blocki z oficjalnej strone google sa bardzo slabe
    • madiba Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 23:31
      halo? czemu moj komentarz zostal usuniety? czy podawanie linka do adblocka jest zakazane?

www.fanboy.co.nz/adblock/ - najlepszy ad block na opere!
    • remo29 Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 23:36
      Ja p..dole... Dla kogo są te kretyńskie gadżety??? "głupi ale zabawny"? Guzik który wrzeszczy, albo się droczy? To już wynalazł Microsoft: system, który wk..wia.
      Panowie redaktorzy - napiszcie na litość boską O CZYMŚ, a jak nie macie o czym, to polecam www.lipsum.com/
    • radioerewan Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 29.03.10, 23:52
      Już nie mogę patrzeć na te screeny lacrimosy. Nigdy ich nie posłucham, tak mi zbrzydziło to nachalne promowanie. Błeeeeee! Hik.
    • pocalujta_wujta Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 01:49
      Jak sie pojawi normalna wersja ( a nie beta) na Mac OS X to tez sie przesiadam z Safari. adblock bedzie pierwszym rozszerzeniem u mnie. Na razie uzywam Safari Camino i Firefox'a.

Szkoda jednak ze nie moge Chroma przekonfigurowac by automatyczne linki otwieral w nowych oknach a nie nowych zakladkach. Nie cierpie zakladek. jestem przyzwyczjony do okien kiedy moge widziecpo kilka na monitorze. Skakanie mnie nie bawi.
    • tztz3 Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 03:32
      Chrome - co za syf. Lubisz mieć kamerę na biurku co obserwuje każdy twój ruch ? Tak właśnie działa chrome szpieguje nie tylko to co robisz w internecie ale także ogląda sobie co masz w komputerze i wysyła te dane do google.
    • fikander13 Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 08:19
      Ja tam jestem zadowolony z Chrome i to bardzo. Bardzo przyjazna przeglądarka, a z tych wtyczek (niektórych) pewnie skorzystam na próbę. Podoba mi się ta z wyznaczaniem celów i realizacją ich przez cały dzień - mógłbym może w końcu zastąpić mój kajecik :) zawsze tylko zastanawiam się, co kiedy jesteś z klientem w eleganckiej restauracji (jak na przykład ta: bit.ly/c4I7qv i trzeba coś wpisać w kalendarz. Nie będę przecież wyciągał komputera między przystawką a daniem głównym...
    • kretynofil Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 08:31
      Ludzie, czy Wy musicie sie wypowiadac na tematy o ktorych nie macie zielonego pojecia?

Adblock do Chrome jest juz od dawna, nazywa sie Adblock i dziala dokladnie tak samo jak w Firefoxie (no, prawie, ale roznica jest nieistotna)...
    • tiber Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 09:04
      Jak ktoś lubi chrome, a nie lubi szpiega w komputerze niech poszuka odpluskwionego klona, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę: srware iron
    • wajego Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 09:26
      Chrome jako DRUGA przeglądarka daje radę. Ale w porównaniu z operą czy mułem FF to dopiero co najwyżej półprodukt.
      Mam pytanie: co trzeba zrobić, żeby po kliknięciu np. w jakiś film czy plik .mp3, czy inny .pdf chrome był łaskaw go po prosto odtworzyć, a nie zapisywać na dysku? Wiem, że można ustawić, żeby po zapisaniu od razu odtworzył, ale nie o to chodzi. Wolę najpierw zobaczyć, a potem zdecydować czy ewentualnie zapisać (np. z jakiegos temporaly download). Strasznie mnie to zapisywanie zbędnych smieci wkurza...
    • kretynofil Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 09:34
      @wajego:

Sprobuj zainstalowac Adobe Acrobat Reader ponownie. Wiekszosc tego typu aplikacji dodaje swoje wtyczki tylko podczas instalacji.

U mnie to dziala - ale najpierw instalowalem Chrome, dopiero pozniej readera.

Co do filmow/mp3 - nie jestem pewien.

No i jest jeszcze jedna mozliwosc - jest rozszerzenie, ktore pozwala ogladac PDFy online (poprzez google docs):

chrome.google.com/extensions/detail/nnbmlagghjjcbdhgmkedmbmedengocbn
    • wajego Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 09:50
      @kretynofil
      Dzięki, acrobata nie używam. Ciężki i duży, po co? Do czytania Foxit wystarczy.
    • tuvok1 Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 10:32
      Mnie też się Chrome nie widzi. Używam Firefoxa i Opery. Póki co Chrome ma kilka dość istotnych wad.
      1. Zajmuję prawie tyle miejsca na dysku, co Opera z Firefoxem.
      2. Nadal nie można zainstalować na innej partycji niż systemowa, a to błąd, bo programy trzymam na innej partycji.
      3. Nadal niektóre strony nie są wyświetlane poprawnie.
      Jako zaletę to bym tylko dodał że jest szybka, takto nie ma innych zalet.
    • wajego Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 30.03.10, 12:08
      @kretynofil
      Sprawdziłem z tym acrobatem, działa, dzięki.
      Ale problem z np. filmami odtwarzanymi inaczej niż przez pluginy pozostaje.
    • mateusz_xyz Re: Najciekawsze rozszerzenia do Chrome 20.10.18, 15:23
      Świetne jest Momentum: www.nadgryzione.pl/mac/programy/momentum/ Coś pozytywnego przy otwieraniu nowego okna/karty . :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka