Gość: Marktforschung IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 15.10.06, 19:59 Powodzenia Piotrze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XBLA Developer Re: Xbox 360 startuje w Polsce IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.10.06, 00:43 Mała korekta - filmik o odpalaniu piratów, o którym mowa w artykule nie ejst prawdziwy. Podobnie jak cała masa doniesień o modchipach i innych hackach. Prawdą jest natomiast, że ludzie zmieniają oprogramowanie napędu dvd i w ten sposób uruchamiają kopie bezpieczeństwa... ale to też nie jest rozwiązanie dające tak ogromne możliwości jak modchip w przypadku xbox 1. BTW Powodzenia na rynku, mam nadzieje, że wraz z nim pojawią się też bardziej realne ceny gier, bo 200zl za tytuł to zdecydowanie za dużo jak na nasze realia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doda Re: Xbox 360 startuje w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 13:31 Film może i był, ale faktem jest, że modchipy są już dawno dostępne i działają bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
blq Xbox 360 startuje w Polsce 16.10.06, 01:00 Troche późno ta premiera. To taki wielki problem dla Microsoftu, żeby ją opóźnić o dobrych pare miesięcy? To tylko pokazuje z jaką pogardą traktujecie polski rynek. I ta premiera będzie ANTYreklamą, a nie reklamą. Mam nadzieje że Sony podobnego błędu nie popełni i zrobi premierę PS3 w tym samym okresie, co choćby w Niemczech. PS. "Producenci w zasadzie dokładają do konsoli, a zarabiają dopiero na grach." - może i niektórym konsole nadal kojarzą się z zabawkami DLA DZIECI (błędnie), ale i to nie znaczy, że od razu trzeba BAJKI opowiadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: Xbox 360 startuje w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 01:09 > PS. "Producenci w zasadzie dokładają do konsoli, a zarabiają dopiero na grach." > - może i niektórym konsole nadal kojarzą się z zabawkami DLA DZIECI (błędnie), > ale i to nie znaczy, że od razu trzeba BAJKI opowiadać... Bajki? Przecież to dotyczy wszystkich konsol od czasów pierwszego PSXa i jest powszechnie znanym faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Re: Xbox 360 startuje w Polsce IP: *.net.pulawy.pl 16.10.06, 06:10 a da sie na 360 odpalic filmy w divx i xvid z napisami w txt ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmb Re: Xbox 360 startuje w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 06:37 Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem 100 EUR za dysk 20GB?! 16.10.06, 06:39 Pogrzało tam kogoś? Z czego on ma talerze - ze złota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmb Re: 100 EUR za dysk 20GB?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 06:46 Za: Dysk 2,5 cala. (brak w wersji core) Pad _bezprzewodowy_ (pad na kablu w wersji core) Headset. (brak w wersji core) Kabel component.(brak,wersja core posiada w zestawie zwykły czincz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro_zx Re: 100 EUR za dysk 20GB?! IP: 195.136.249.* 16.10.06, 08:37 Już widzę, jak w Polsce ludzie rzucają się na xboxa. Niewiele gier uczy, większość ogłupia. Pudełko-ogłupiacz za 1200 zł? Może w USA, gdzie będzie naprawdę tani (!20GB za 400 zł - ?!?!?!), a dzieciaki z ustami zapchanymi popcornem nie znają innej rozrywki jak "zabijanie na ekranie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: 100 EUR za dysk 20GB?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 09:16 Ja się rzuciłem ;D W 97 roku jako szczyl na PSX'a. Dwa lata później japoński import dreamcasta. 2002 PS2. 2003 Xbox i wiieeelka zabawa w modowanie. Sierpień 2004 drugi xbox dla zasmakowania xbox live. Przez dwa miesiące zagościł u mnie gacek (dla wind waker'a) Styczeń 2006 xbox360. Marzec 2006 PSP. W ciągu całego tego czasu poznałem mnóstwo wspaniałych ludzi,podszkoliłem język,doceniłem wartość oryginalnego oprogramowania. Zaczynałem jako młody szczyl naciągający rodziców na ogłupiające gry,obecnie mam 23 lata i wiem że gry video będą mi towarzyszyć dopóki zdrowie na nie pozwoli. Teraz idę do banku zasilić swoje konto,co by złożyć preorder'a na metal slug anthology,CYA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irasiad Re: 100 EUR za dysk 20GB?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 09:20 > (...)a dzieciaki z ustami zapchanymi > popcornem nie znają innej rozrywki jak "zabijanie na ekranie". A w Polsce dzieciaki niby mądrzejsze? Do nauki się garną, a na konsoli tylko edukacyjne gry odpalają, tak? Fantasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryslaw Re: 100 EUR za dysk 20GB?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 13:39 Masz takie pojęcia o grach jak ja o uprawie kaktusów na Syberii, czyli żadne. Zanim zaczniesz się wypowiadać na jakiś temat, radzę dowiedzieć się co nieco, poczytać, zainteresować sytuacją i rynkiem, a nie walić farmazony o grach "dla dzieci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raznor Re: Xbox 360 startuje w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 10:23 Konsole będą sprzedawane w kompletach nawet z 4 grami (Dotyczy wersji Premium). Wersji CORE nie będzie dużo w sprzedaży. Akcja będzie naprawde spora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Xbox 360 startuje w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 10:44 od roku jest w sprzedaży w Electroworld - w Gdańsku obecnie za 999zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raznor Re: Xbox 360 startuje w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 10:47 oczywiście że jest w sprzedaży - ale nie w takiej ilości jak teraz będzie i z taką ilością gier. Poza tym mają wersję CORE a nie Premium. Odpowiedz Link Zgłoś
mkesy Re: Rocznica wyboru Polaka na Papieża !!! 16.10.06, 12:07 A może byście tak coś zamieścili o tej ważnej dla wszystkich Polaków rocznicy. Chętnie podyskutuje. To tak odnośnie tematu. Jestem zbulwersowany na internetowej stronie takiej gazety ani mru mru w tym temacie. To trzeba mieć tupet. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duuude Re: Rocznica wyboru Polaka na Papieża !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 13:08 A co mnie papiez obchodzi? Przeciez on nie zyje! Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Xbox 360 wydajniejszy od PC-ta 16.10.06, 13:14 dobre, powyzsze slowa były prawdziwe 2 lata temu a od paru miesiecy sa nieaktualne. Niestety za taki komputer trzeba zaplacic z 5 razy wiecej :(, no ale za kolejne dwa lata cena i wydajnosc beda identyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matmis Re: Xbox 360 wydajniejszy od PC-ta IP: *.mimuw.edu.pl 16.10.06, 14:35 no, jeśli trzeba zapłacić aż 5 razy więcej to dalej są aktualne Strategiczna różnica (podobno - nie piszę gier) międzu PCtami do grania a konsolami tkwi w stabilności (małe zmiany w czasie) bibliotek programistycznych. Coż z tego, ze co rok są lepsze sprzętowo PC-ty, jeśli wdrożenie wykorzystywania ich programistycznych nowinek zajmuje producentom gier kupę czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: Xbox 360 wydajniejszy od PC-ta 21.11.06, 19:46 Prawda jest taka ze praktycznie 6 miesiecy po wyjsciu nowej konsoli na rynek , high-end PC sa i jedna generacje wyzej niz owa konsola. Co sie zreszta sprawdzilo z XBox 360 czy nawet PS 3- graficzne karty uzywane w obydwu konsolach nie moga sie rownac z najnowsza NVIdia GForce 8800 GX (DirectX 10). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Xbox 360 nie kosztuje 399Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 13:35 Na zachodzie wersja Core to wydatek rzędu 260Euro, a Premium 330Euro, więc nie wiem skąd wzięto te 399Euro za Premium. Z dwiema grami można już kupić za 350Euro. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: Xbox 360 nie kosztuje 399Euro 16.10.06, 13:37 bo w polsce to nadal dobro luksusowe i nie każdy musi mieć konsole. Nie mówiąc już o tym że rynek jest malutki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kufel Re: Xbox 360 nie kosztuje 399Euro IP: *.vc.shawcable.net 20.11.06, 03:45 okolo miesiac temu kupilem xbox 360 za 550 can$=1430 zl z 4 nowymi grami i extra kontrolerem microsoft probuje wyruchac polskich i europejskich klientow Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: Xbox 360 nie kosztuje 399Euro 27.11.06, 19:10 To nie jest MS - praktycznie wszystko w EU jest drozsze niz w USA. Koszty opiekunczego panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
niesmialy2715 w polsce najmniej zarabiaja a sprzet najdrozszy 23.11.06, 00:05 gdy przecietnego amerykanina to kupno ps3 czy x360 to jak wizyta w mcdonaldzie a polak musi caly rok charowac zeby odlozyc,a potem sie dziwia ze piraty sa, a kto jest prawdziwym zlodzijem? Odpowiedz Link Zgłoś
niesmialy2715 Chcecie sie posmiac z sony?:) 23.11.06, 00:27 oto news dla typowych fanbojów Xboxa360. Natchniony przez jeden z artykułów z zachodniego serwisu internetowego postanowiłem zrobić spis ciekawych wydarzeń z życia naszego największego konkurenta – firmy Sony i opatrzyć kilka z nich zgryźliwym komentarzem. Wiadomo – pod tym względem jestem wredny :) Z góry przepraszam wszystkich purystów za kilka niewybrednych słów i wszystkich miłośników Sony za ogólny wydźwięk newsa. Nie mogłem się jednak powstrzymać. Roczek naszej konsoli zobowiązywał do czegoś takiego. Życzę przyjemnej lektury, i odrobiny humoru. E3 2001 – Sony ogłasza, iż ich system on-line będzie potrafił przesyłać komunikaty oraz oglądać materiał w „locie” (streaming) od takich dostawców jak np. AOL. Ken Kutaragi otrzymał rangę Ojca PlayStation a usługę sieciową PS2 porównał do Matrixa. E3 2001 – Według Kena Emotion Engine w PS2 to grafika jak w filmie Toy Story 2 a efekty jak w Terminatorze 2. Po pierwszych grach jakoś tego nie widać, ale gracze z nadzieją czekają. I czekają. I czekają. Maj 2005 – „Xbox360? To zaledwie Xbox1,5” – kolejna „złota myśl” Kena, za którą dostał poklask od ludzi równie inteligentnych jak on sam. Maj 2005 - „Killzone 2 - to nie żaden render, tak wygląda gra!” - krzyczy Kutaragi. Najlepsze jest to, że część słuchaczy mu uwierzyła mimo dementi przedstawicieli Guerilla Games. Ponoć niektórzy do dzisiaj wierzą. Maj 2005 – Już wiemy. Oprócz kilku ciekawych własności PS3 będzie można używać jako HUBa lub domowego rutera. Sierpień 2005 – PS3 to zakup na … 10 lat – twierdzi niezastąpiony Ken. Niemal dożywotnio. Przez ten czas rozwój techniki komputerowej na gorący apel Kena ma być ponoć całkowicie wstrzymany. Październik 2005 – Sony oznajmia iż PS3 będzie w stanie wyciągnąć 120 klatek na sekundę. Trochę ponad rok później Tony Hawk Project 8 dobitnie zrewiduje te słowa, wprawiając w konsternację wszystkich ślepo wierzących w nieprzebraną moc konsoli graczy. Listopad 2005 – Już wiemy. Oprócz kilku ciekawych własności PS3 nie będzie można używać jako HUBa lub domowego rutera. Znikło też kilka portów. Listopad 2005 – Ken Kutaragi dziękuje oficjalnie Hideo Kojimie za pokaz możliwości PS3 przy okazji dema Metal Gear Solid 4, na co ten później oznajmia, że gra bez problemu poszła by na Xboxie360. Połowa reporterów do dzisiaj żałuje, że nie mogła zrobić zdjęcia Kenowi gdy się o tym dowiedział. Grudzień 2005 – Zaraz po premierze Xboxa360, Sony ogłasza iż konsola Microsoftu nie jest urządzeniem zdolnym odtworzyć prawdziwe HD i era high-definition rozpocznie się właśnie startem PS3 (z technicznego punktu widzenia formaty 720p oraz 1080i również uważane są za HD, a napęd HD DVD pojawił się w rezultacie przed startem konsoli Sony). Luty 2006 – Sony potwierdza wypuszczenie dwóch wersji PS3, tańszej i droższej. Branża jest w szoku, mając w pamięci jak wyśmiewano Microsoft za taki krok. Tymczasem Kaz Hirai ogłasza, że Microsoft bezczelnie kopiuje posunięcia Sony, a Phill Harrison ogłasza wszem i wobec, że Sony nie jest aroganckie. Nie jest, słyszycie? Luty 2006 – Microsoft oraz marka Xbox nie jest żadną konkurencją dla Sony, a raczej towarzyszem (niedoli?). – stwierdził Tetsuhiko Yasuda – Można nawet zastanawiać się nad wspólnym opracowywaniem gier. Ciężko powiedzieć jakie spotkały go za to restrykcje, ale ponoć nieco ograniczył publiczne wystąpienia. Maj 2006 – Sony używa Xboxa360 do prezentacji ekskluzywnego dla PS3 tytułu Assassins Creed. Ciekawe, jakiej firmy był monitor? Maj 2006 – IBM ostatecznie odkrywa prawdę o 2TFLOPach konsoli PS3. Okazuje się, że poprzednie dane były wyssane z palca. Konsola Sony ma moc 155.5GFLOPS, i więcej nie będzie. Umiera mit o dwukrotnie większej mocy (nawet papierowej) od Xboxa360. Dodatkowo 23% mocy konsoli i zajęty jeden rdzeń to jego system operacyjny (X360 używa do tego celu tylko 4% zasobów). Maj 2006 - Ken twierdzi, że cena PS3, która wtedy zapowiadana była na około 600 $, to i tak bardzo tanio. Nie wiedzieć czemu źródła nie podają wysokości zarobków na stanowiskach dyrektorskich w firmie Sony. Zaraz po E3 2006 CEO koncernu Sony z rozbrajającą szczerością stwierdził, że marka Sony jest tak dobra, iż firma mogłaby sprzedać pięć milionów konsol nie mając na nią ani jednej gry. Maj 2006 – Playstation 3 przestaje być konsolą. Okazuje się, że to komputer. Maj 2006 – Wielka ściema. Na imprezie 10-lecia firmy Viao Sony pokazuje film HD, który jest jakimś cudem nagrany zwykłym DVD. „Widocznie ktoś podmienił płytki” – twierdzi rzecznik koncernu. Gdyby ktoś nie chciał zwędzić płytki z napedu prezentowanego laptopa to nigdy nie dowiedzielibyśmy się prawdy. Czerwiec 2006 – „Nie potrzebujecie w domu PC. Wystarczy Wam PS3” – twierdzi Phill Harrison. Schizofrenia pogłębia się. Jak tak dalej pójdzie wyrzucę przez okno także lodówkę i pralkę. Nigdy nie wiadomo, do czego jeszcze PS3 będzie zdolna. Sierpień 2006 – Phill Harrisom popełnia „semantyczne przejęzyczenie”. „Obecnie jest już ponad 100 filmów w formacie Blu-Ray” twierdzi, podczas gdy w rzeczywistości jest ich niespełna pięćdziesiąt. Może wliczał także te nagrane na płytkach DVD, używane podczas prezentacji? Sierpień 2006 – na trzy miesiące przed premierą konsoli Sony nadal twierdzi, że dostarczy dwa miliony konsol na start i kolejne dwa do końca roku. Brak zaznajomienia z danymi dotyczącymi produkcji, czy zwykłe kłamstwo? Sierpień 2006 – Gry Sony będą posiadały Entitlementy, czyli odpowiedniki Achievementów znanych z Xboxa360. Wrzesień 2006 – Europa dostanie PS3 dopiero w marcu. Głośny jęk zawodu, rozgoryczenia i wściekłości. Nie wiadomo nawet, kogo za to opieprzyć. Październik 2006 - Gry Sony nie będą będą posiadały Entitlementów. Zabrakło czasu, chęci czy kasy? Październik 2006 – Sony pokazuje na imprezie promującej PS3 tabelę porównawczą, która zawiera kłamliwe i wprowadzające w błąd dane. Normalka. Sprawa w zasadzie przechodzi bez echa. Znacie jeszcze jakiś interesujący fakt z życia japońskiego koncernu? Jestem ciekaw waszych propozycji. Odpowiedz Link Zgłoś