Dodaj do ulubionych

Spam się sprzedaje

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 11:41
Jedyny komentarz jaki ciśnie mi się na usta to groźby karalne pod adresem
smutnych frędzli[1] kupujących produkty reklamowane spamem. Więc sobie daruję.

[1] no jak nazwać kogoś, kto potrzebuje pigułek na potencję i środków na
powiększenie wacka?
Obserwuj wątek
    • metall Spam się sprzedaje 27.08.08, 12:24
      Dopóki ktoś sam dobrowolnie wydaje swoje pieniądze, to co komu do tego?
      • stara_twojej_starej Re: Spam się sprzedaje 27.08.08, 14:27
        metall napisał:

> Dopóki ktoś sam dobrowolnie wydaje swoje pieniądze, to co komu do tego?

A to do tego, że firmy wysyłające spam generują ogromny ruch w necie. Poza tym,
        trzeba być wyjątkowo tępym ch...m, żeby dać się nabrać na rzeczy reklamowane w
        spamie.
        • metall Re: Spam się sprzedaje 28.08.08, 10:10
          stara_twojej_starej napisał:

> A to do tego, że firmy wysyłające spam generują ogromny ruch w necie.

Podobnie jak firmy kurierskie na drogach.

> Poza tym,
          > trzeba być wyjątkowo tępym ch...m, żeby dać się nabrać na rzeczy reklamowane w
          > spamie.

A jak ktoś chce być "tępym ch...m", to co komu do tego?
        • starybaca Re: Spam się sprzedaje 28.08.08, 17:20
          stara_twojej_starej napisał:

> trzeba być wyjątkowo tępym ch...m, żeby dać się nabrać na rzeczy reklamowane w spamie.

Co niestety potwierdza tylko smutną obserwację, że znaczna część ludzkości to kompletni głupcy.
    • 3cik :( 27.08.08, 12:50
      Kupując od firm, które świadomie łamią prawo (bo tym jest spam), stymulujesz je
      do dalszego zasypywania innych ludzi spamem, co za tym idzie stajesz się współwinny.
    • 3cik Re: Spam się sprzedaje 27.08.08, 12:52
      Gość portalu: Czesiu napisał(a):

> Jedyny komentarz jaki ciśnie mi się na usta to groźby karalne pod adresem
      > smutnych frędzli[1] kupujących produkty reklamowane spamem. Więc sobie daruję.
      >
      > [1] no jak nazwać kogoś, kto potrzebuje pigułek na potencję i środków na
      > powiększenie wacka?
      IMPOTENTEM. to jest choroba, nie powinieneś się z tego śmiać bo klątwa spadnie
      również na Ciebie.
    • Gość: gość Spam się sprzedaje IP: *.centertel.pl 27.08.08, 12:55
      coś mi się wydaje, że respondenci robili sobie przysłowiowe jaja. 29% z 662 to
      niewiarygodnie dużo. zważywszy, że dalej jest powiedziane, iż na każdy milion
      wiadomości tylko 10 odbiorców jest zainteresowanych kupnem. to jest 0,001%.
      • Gość: Maja Re: Spam się sprzedaje IP: *.chello.pl 27.08.08, 16:11
        Gość portalu: gość napisał(a):

> coś mi się wydaje, że respondenci robili sobie przysłowiowe jaja.
        > 29% z 662 to niewiarygodnie dużo. zważywszy, że dalej jest
        > powiedziane, iż na każdy milion wiadomości tylko 10 odbiorców jest
        > zainteresowanych kupnem. to jest 0,001%.

Niekoniecznie jest to nielogiczne. Zauważ, że przeciętny użytkownik poczty
        elektronicznej dostaje co najmniej kilkaset wiadomości typu spam tygodniowo.
        Nawet jeśli kupi produkt reklamowany w jednej z nich, to nadal jest to niewielki
        procent wszystkich wiadomości, które otrzymał.
        • Gość: Maja Re: Spam się sprzedaje IP: *.chello.pl 27.08.08, 16:15
          Aha, jeszcze jedno. Liczba wiadomości wysłanych przez spamerów jest większa niż
          liczba wiadomości odebranych przez użytkowników. Część wiadomości zostanie
          zatrzymana przez filtry antyspamowe, a inne zostają wysłane na nieistniejące adresy.
    • Gość: POKi takie badanie nie daje trafnych wyników! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 13:13
      Dlaczego? Część ludzi jest skłonna poddawać się nagabywaniom, czyta maila z
      krzykliwymi lub podchwytliwymi tematami, wypełnia ankiety takie jak ta... Duża
      część internautów nie jest podatna na nagabywanie, a jeśli ktoś im oferuje
      wypełnienie ankiety też nie są zainteresowani.
    • ggrdl Zwyczajnie nie wierzę 27.08.08, 13:46
      Nie wierzę w 29%. Bardzo nijak to się ma do "responsywności", która według
      innych źródeł jest ok. dwukrotnie mniejsza (5-6 osób na milion). Przy czym owe
      osoby ODPOWIADAJĄ na spam, a to jeszcze nie oznacza zakupu, jedynie zainteresowanie.

Tak, czy inaczej - głupich nie sieją, ale w taki urodzaj nie wierzę.
      • stara_twojej_starej Re: Zwyczajnie nie wierzę 27.08.08, 14:29
        ggrdl napisał:

> Nie wierzę w 29%. Bardzo nijak to się ma do "responsywności", która według
        > innych źródeł jest ok. dwukrotnie mniejsza (5-6 osób na milion). Przy czym owe
        > osoby ODPOWIADAJĄ na spam, a to jeszcze nie oznacza zakupu, jedynie zainteresow
        > anie.
        >
        > Tak, czy inaczej - głupich nie sieją, ale w taki urodzaj nie wierzę.

oni robili tą ankietę wśród amerykanów, oraz wśród wyborców pissu. To by
        tłumaczyło, czemu jest taki odsetek debili dających się nabrać na spamowe g...o.
    • Gość: Michał Ja często bym kupował takie "spamowe" rzeczy, ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 14:03
      jest jeden problem. Zazwyczaj mam jakieś pytania odnośnie produktu,
      który chce kupić. Próbuję więc zapytać się o interesujące mnie
      szczegóły, ale adres nadawcy jest błędny i mój mail do niego nie
      dochodzi. Toż to czysta głupota wysyłać takie reklamy, a potem
      chcący kupić nic nie może się dowiedzieć.
    • Gość: szelo Polacy najczęściej kupują wibratory analne IP: *.sta.vectranet.pl 27.08.08, 14:27
      Badania wykonano na reprezentatywnej grupie 15 obywateli różnych krajów,
      stanowiło ją pięciu obcokrajowców i dziesięciu polskich księży proboszczów.
    • Gość: mk Re: Spam się sprzedaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 15:08
      Hmm.. patrząc na spam na mojej skrzynce to widzę że w tej chwili przewagę
      zyskują maile kierujące na trojany (CNN News, Britney cośtam, cośtam itp.) a nie
      oferujące kupno czegokolwiek, więc spamerska sprzedaż towarów chyba się coraz
      mniej opłaca.
    • Gość: zumek Co za idioci. IP: 62.148.79.* 28.08.08, 08:01
      Ludzie chyba lubia dostawac spam. Im wieksza skutecznosc tego
      procederu tym wiecej bedziemy go dostawac. Spamerow widze tylko w
      wiezieniu.
    • Gość: jargh ale glupoty IP: *.icpnet.pl 28.08.08, 09:04
      spam w 100% to oszukancze reklamy oszukanczych produktow oferowanych przez oszustow. czy to jest sroden na wielkosc wacka, czy info o aukcjach czy oferta na zegarki - to jest to oszustwo.
      jedyna rada na spam - edukowac ludzi, mowic jak sie chronic, jak zabezpieczac, jaki soft stosowac by nie stac sie zombi, jak podawac adresy netowe itd., no i naturalnie dreczy spamerow - USmanow kilka razy sie udalo, wsadzili paru za kratki.
      ale najwazniejsze - nie kupowac, nie kupowac, nie kupowac!
    • Gość: IT Spam się sprzedaje IP: *.chello.pl 28.08.08, 12:51
      Przez te 29% inni internauci będą cierpieć w przyszłości...
    • sikorka68 sondaż 28.08.08, 15:03
      do miliona głosów jeszcze daleko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka