Dodaj do ulubionych

Nokia N96 - test

05.12.08, 15:03
A jak z wydajnością akumulatora?
na początku lat dziewięćdziesiątych kupowało się nokię, m.in. dlatego, by nie zawracać sobie głowy częstym ładowaniem baterii. Jedno ładowanie co tydzień w zupełności wystarczyło.
Dzisiejsze nokie wytrzymują w rzeczywistych warunkach góra 3 dni, i tak, moja żona musi ładować swoją N76 co 2-3 dni. Ja z SE P1i jadę na jednym ładowaniu 5-6 dni przy włączonym BT i WiFi.
A tak kiedyś lubiłem te nokie... :-(
Obserwuj wątek
    • Gość: wracaj do szkoły.. Nokia N96 - test IP: *.na5.pl 05.12.08, 15:05
      żałosny test, załosny...
      redaktorzyna troszeczke ekhm niedokształcony
      • ssamiec Nokia N96 - test 05.12.08, 16:15
        "Wysokiej klasy aparat fotograficzny" - czy to jakiś żart? Sam mam N95, która ma
        taki sam aparat jak N96 i jest on całkiem kiepski, zresztą jak we wszystkich
        innych telefonach komórkowych jakie testowałem.
        Pierwszy lepszy aparat kompaktowy typu "małpa" ustawiony na "auto" robi dużo
        lepsze zdjęcia.

Dodatkowo bateria trzyma strasznie krótko, dlatego wróciłem do E51
        • Gość: eee Re: Nokia N96 - test IP: *.acn.waw.pl 05.12.08, 16:52
          mam E71, uważam, że to badziew, ładowanie każdego dnia bo inaczej starcza na 1,1/2 dnia co oznacza, że następnego dnia przed południem „0” kontaktu ze światem. Ostatnio w trakcie rozmów bateria rozgrzewała się tak, że aż parzyło w rękę i w nocy padła rozładowując się do zera. Będę reklamował, ale pewnie jak to bywa będą ją naprawiać i udowadniać, że te typy tak mają. Nie polecam, prowadząc biznes należy se kupić najprostszy telefon, bez wodotrysków.
          • Gość: gość Re: Nokia N96 - test IP: 91.197.12.* 05.12.08, 17:02
            Ostatnio dostałem N96, mam też N95-8GB. Zostawiam ten starszy, powód - N95 wydaje się lepiej wykonana, a w N96: plastik obudowy wydaje się kruchy i podatny na zarysowania, ekran główny reaguje przerażająco wolno na klawiaturę, firmware ma błędy, jakość głośniczków jest _dużo_ gorsza (no i Symbian v9.3 na N96 nie został jeszcze "zhackowany" i nie można instalować "dowolnego" oprogramowania, tylko to, co jest oficjalnie podpisane).
    • Gość: karolina najnowsza "eN-ka" to N79 IP: *.mobile.net.pl 05.12.08, 16:06
      więcej => www.mgsm.pl/aktualnosci/629/
    • Gość: koper Re: Nokia N96 - test IP: 91.107.80.* 05.12.08, 16:39
      co do ciaglosci pracy na jednym ladowaniu - to zupelna porazka. wlaczone wi-fi
      lub nawet tansfer 2-3 gb plikow potrafia zredukowac czas pracy nawet o polowe.
      przy czestej zabawie telefonem (internet , gry ) musze ja ladowac co 48 h . za
      to przy sluchaniu muzyki bateria trzyma dosyc dlugo . kilka godzin sluchania i
      poziom baterii spada zaledwie o 1-2 kreseczki.
    • Gość: })i({ Nokia N96 - test IP: 194.88.224.* 05.12.08, 17:13
      wszystkie nokie N to największy badziew
      • Gość: :))) Re: Nokia N96 - test IP: 94.75.67.* 05.12.08, 18:03
        Gość portalu: })i({ napisał(a):

> wszystkie nokie N to największy badziew

Jesteś w mniejszości, dla większości komentatorów "największym
        badziwiem" jest iPhone. Prawdziwy twardziel ma kradzionego zetafona z
        prepaidową kartą odebraną gimnazjaliście.
      • Gość: PiotroV Re: Nokia N96 - test IP: 79.188.42.* 05.12.08, 18:10
        o wypraszam sobie, mam już trzecią : N95-2 wcześniej miałem N70, N73 i N73Me i
        wszystkie są fajne. Bateryjka jak na tę tonę multimediów jest ok. Motorala i
        samsung to jest dopiero beznadzieja, SE nawet może być ale nokia THE BEST

Pozdrawiam

• Gość: Alex Nokia N96 - test IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 18:19
      Wszystko dobrze tylko bateria do kitu.
    • Gość: pani_rosomak Nokia N96 - test IP: *.acn.waw.pl 05.12.08, 18:44
      Poczytajcie sobie lepiej miarodajne opinie na Telepolis. Ten telefon to śmieć. Nie kupujcie go. Nawet mój ojciec który jest zagorzałym Nokia-menem od lat i miał zawsze topowe modele, tym razem przerzucił się na SE.
    • Gość: ops Dopóki z uporem maniaka będą stosowali Symbian IP: *.neteasy.pl 05.12.08, 19:02
      dopóty nie kupię tego chłamu.
    • Gość: ja redaktorzyno, kiepski sprzedawco telefonów nokii IP: *.Red-79-148-199.staticIP.rima-tde.net 05.12.08, 19:16
      "N96 jest też mocna w fotografii" litości, zdjęcia wychodzą rozmyte i
      prześwietlone/niedoświetlone. 5MPx to porażka w każdym telefonie, a redaktorzyna
      podnieca się ilością pikseli... byle kompakt z 3MPx zrobi lepsze zdjęcia, liczy
      się obiektyw.

Zastanawiająca jest ilość artykułów o Nokii, w ciągu ostatnich paru dni to już
      trzeci. O innych markach cicho, dobrze wam płacą?
    • Gość: KernExec 3 Tylko ActiveObject's! IP: *.bredband.comhem.se 05.12.08, 19:19
      pozdr
      • Gość: User::Panic Leave'uj się stąd :) IP: *.e-wro.net.pl 05.12.08, 23:31
        Leave'uj się stąd :)
        • Gość: maciek Re: Leave'uj się stąd :) IP: 217.33.11.* 15.12.08, 14:55
          Leave'uj??? Czy niektorych juz w ogole popiep****o z tym angielskim?
          To twoje "leave'uj" bije nawet dwa ostatnie "hity" jakie slyszalem:
          enjoy'owac sie i furniczery. Ludzie, opanujcie sie!
    • nessie-jp Nokia N96 - test 05.12.08, 20:02
      To przecież absurd
    • ratel1 Nokia N96 - test 06.12.08, 00:02
      Hmmm, nie wiem, czym się tutaj zachwycać. Miałem N95 i w porównaniu z nią N96 to
      duży krok wstecz. Akcelerometr jest do kitu, soft się wiesza, w dodatku jest
      zdecydowanie wolniejsza od N95. No i bateria jest rownie kiepska jak w 95.I te
      plastiki - wg mnie gorsze niz w 95.
      Jedyne, z czym się mogę się zgodzić, to opinia o aparacie fot - naprawdę, jak na
      komórkę, nie jest zły. Oczywiście porównywanie go z kompaktem to lekka przesada,
      ale w dobrym świetle robi całkiem przyzwoite zdjęcia (no i należy jeszcze
      pamiętać o tym, że najlepszy aparat to taki, który ma sie przy sobie ;)) Z tym,
      ze jednak mogli zostawić jakąś osłone obiektywu (ta w N95 może nie była
      najlepsza ale lepsza taka, niż żadna)
    • Gość: bodybag Nokia N96 - test IP: *.lns6-c12.dsl.pol.co.uk 06.12.08, 03:58
      Juz nawet nie pamietam jak sie cos dezaprobuje. Kto pisze te ReCeNzJe? Zli
      ludzie, to pewne. Uwielbiam HTC TytnII od trzech miesiecy, a od tygodni dwoch
      choruje na Touch HD. W sluchawkach leca Haydamaki i pieja ze to juz wkrotce ....
      Nokia 7650 - boska, a potem wsjo w dol... A wiele podejsc bylo...
      • Gość: megas Sekciarze Nokii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 09:53
        Spotkałem wielu użytkowników nokii i czytam różne opinie na forach gsmowych - nokiarze to sekta jak ci od volkswagena golfa - świętość i doskonałość nokii jest niezaprzeczalna. Nie mają bladego pojęcia co jest na rynku i wychwalają swoje telefony pod niebiosa. Tymczasem jak porównuję dane techn sprzetów okazuje się że inne firmy oferują porównywale funkcjonalności i i nikt nie umiera z zachwytu nad np aparatem albo obsługą poczty. Zresztą najczęściej porównywane są parametry które NIE służa do tego do czego jest stworzony telefon - do komunikacji czyli obsługa maili, smsów, gry i oczywiście aparat - bo przecież kupujemy telefon żeby zdjęcia rozbić całej rodzinie przy dwudzuestoletnim golfie. Czytam tylko o tym ile pikseli ma aparat i jaki wyświetlacz. D.... blada!!! Pisza w artykule o jakiejśc nowej starej nokii za 2000 gdzie w telefonie za 1000-1500 znajde podobne funkcje - prawie na M$ wychwalający IE7 że jest nowocześniejszy o Firefoksa i Opery bo wprowadzili zakładki. NOKIA SUCKS!!!!
        • lolek_do_kfadratu Re: Sekciarze Nokii 09.12.08, 08:58
          Też tak uważam. Mam Nokie N76 i tak mnie wqrwia że mam ochote cisnąć
          nią o ścianę. Kto to widział żeby chcąc sprawdzić godzine trzeba
          było dosłownie 5 sekund czekać aż ten chłam obudzi się z
          letargu...symbian - wolne żarty
    • Gość: agintar Re: Nokia N96 - test IP: *.elpos.net 13.12.08, 18:30
      ale o czym Ty mowisz? chcialoby sie miec bluetootha, odtwarzacz mp3, kamere,
      aparat, odtwarzacz filmow, odtwarzacz plikow tekstowych, windows mobile,
      przegladarke internetowa i bog wie co jeszcze...aha i jeszcze zeby bateria
      trzymala 2 tygodnie...
    • Gość: Karol Nokia N96 - test IP: *.zen.co.uk 11.03.09, 13:34
      Nokia N96 bardzo fajny telefon, ale nie dla wszystkich to taki kombajn dodatkowy
      telefon do testowania do szpanu. To tak jak z majbachem czy drogim mercem
      wszystko niby w porzadku ale jak popatrzysz na spalanie, serwisowanie i czesci
      zamienne to nie oplaca sie za czesto wyjezdzac to jest telefon prestizowy dobry
      na wieczor laczy w sobie kilka wspanialych cech ale takie sprawy jak bateria sa
      kluczowe, swiadomie sie pomija, w dzisiejszych czasach sa potrzebne dwa
      telefony, najlepiej jakas podstawowa nokia do rozmow ktora trzyma i n96 jako
      zabawka i przenosny komputer nie trzeba taszczyc calego notebooka zeby pogadac
      przez skypa lub sprawdzic poczte, ogladnac film to proste a tu taka nagona na
      n96 to bardzo bardzo drogi aparat i nie kazdego na niego stac wiec po co sie
      podniecac kupiliscie drogi aparat i myslicie ze bedzie sam za was wszystko
      robil. A na notebooka nie psioczycie ze bateria trzyma tylko 4 godziny pracy no
      pomyslcie.
      Z moich testow wynika ze bateria w N96 wytrzymuje 4 godziny ciaglej pracy i to
      wszystko w temacie nokia jako koncern powinna to zmienic ta praca powinna sie
      zwiekszyc conajmniej do 12 godzin ciaglej pracy po prostu przy ciaglych
      operacjach na n96 trzeba miec ladowarke ze soba bo po prostu rano rozpoczynasz a
      po poludniu juz musisz ladowac i na wieczor jeszcze raz jest to niewygodne ale
      jak na maly przenosny komputer to jest to wielki skok na przod i raczej radze
      nie odbierac N96 jako telefonu biznesowego przenosnego jako stacjonarny z
      mozliwoscia przenoszenia ladowarka do samochodu jest i tyle albo ladujesz w
      samochodzie albo w domu. Do pracy mobilnej binzesowej nadaje sie tylko jeden
      telefon nokii i on nie jest juz w sprzedarzy bateria trzymala 2 tygodnie chyba
      pamietacie ten model i to jest model do dzwonienia wszystko w temacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka