Gość: Simon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 17:50 Czy ten wirus dodaje coś takiego w plikach własnie .html, .php: <! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rmiechowicz Nowy wirus atakuje skrypty PHP, HTML i ASP 12.02.09, 19:00 Taaak, dużo się dowiedziałem. Po przeczytaniu artykułu wiem, ze coś może się zarazić wirusem i przez to może przenieść infekcję na coś innego. Bardzo konkretnie, prawda? Jakie platformy atakuje? Czy serwery Linuxowe tez są narażone? Czy mąjac na desktopie BSD też mogę to, złapać? A Solaris jest bezpieczny? Żona ma MACa, też ma się bać? Odpowiedz Link Zgłoś
svl913teulok Witryna nie dziala 13.02.09, 10:53 Niestety witryna nie działa, czy ktos moze odwiedzil strone i ma kod js? Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Witryna nie dziala 13.02.09, 14:05 Powyższy skrypt to nei wirus,lecz ukryty kod,on generuje ramkę o adresie superioradz.info/opis/?t=13 sprawdziłem ,strona nie zawiera żadego kodu Pierwsze słyszę o skryptach html.Autorowi zapewne chodziło o pliki html z osadzonymi skryptami asp/php/cgi/jsp i innymi.Aby wirus zaatakował pliki serwerowe,najpierw musi je uruchomić oraz przesłać takie dane POST/GET ,aby uzuskać dostęp do silnika skryptów i wtedy wykonać dowolny kod.Odpowiedno zabezpieczony serwer przed takimi atakami,czyli z odpowiednimi wpisami w php.ini nie jest narażony na atak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaC Re: Witryna nie dziala IP: *.chello.pl 19.02.09, 20:44 Ta ramka, którą podałeś, to początek. Później atak jest ponawiany i do kodu strony doklejane jest: <! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonymous Nowy wirus atakuje skrypty PHP, HTML i ASP IP: *.140-65-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 18.02.09, 02:34 These site "superixxxxxxadz.info/opis/?" host pdf,swf,gif and other (do not open this site) which result in a virus (executable) being downloaded on your computer. On the folder they are flash files (swf), and javascript (js) files. The js file download a pdf and the pdf download an executable. Using some vulnerabilities in flash and pdf reader the gif is renamed Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Nowy wirus atakuje skrypty PHP, HTML i ASP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 11:12 Z moich obserwacji wynika, że to roznosi się przez programy FTP. Robak korzysta z zapamiętanych haseł, loguje się na serwer i podmienia pliki. Usunąłem robaka ze swojego komputera, usunąłem zapamiętane hasło z Total Commandera - skutek plik zmienia się tylko na jednym koncie, do którego dostęp ma jeszcze jedna osoba (z zapamiętanym hasłem oczywiście u siebie - w ramach testów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cmoknijmniewpompke Re: Nowy wirus atakuje skrypty PHP, HTML i ASP IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.09, 19:49 albo jesteście dupy z uszkami ze wam to cos robi cokolwiek, albo przestańcie juz palic to gó... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Prose to poprawić i nie piprzyć gupot IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.09, 19:43 "Odwiedziwszy zarażoną stronę użytkownik jest przekierowywany na witrynę zjef.pl (uwaga, wejście na stronę może być niebezpieczne)," nie wchodzi to ping też nie wie o jakiego hosta lata. Proszę to poprawić Odpowiedz Link Zgłoś