Dodaj do ulubionych

GIMP 2 i... książka

28.11.13, 00:44
Witaj smile

Kilka tygodni temu odinstalowałem Gimpa, gdyz było za mało miejsca na dyhsku i "nie chciały" zapisyhwac sie teksty w plikach.
Teraz znów potrzebny jest mi GIMP, ale -ja, geniusz techniczny - nie potrafie go ponownie zainstaloiwać.
Jeślibys podała mi odpowiedni link i ewen tualnie poprowadziła za rączkę, byłbym Ci wdzięczny.smile

Jeśli zaś chodzi o Końsko-peerelowską książkę, podobuje sie ludziskom, a gdzies z połowa Czytelników to Rodacy żyjacy, mieszkający, pracujący na zgarnicą, Dziś nawet Kolega nasz z Islandii ją zamówił. Nb. Zawsze niebywale się cieszę, jesli moge rodakowi zza granicy dostaczyc wspomnień i radości. No, książka ma 68 żywych reporterskich głównie, fotografii, i zywe teksty, nb. moejednokrotnie nawiązujące do współczeności.
Obserwuj wątek
    • bogatka1 Re: GIMP 2 i... książka 30.11.13, 01:27
      Bardzo gratuluję https://psp-pomoc.com/forum/images/smiles/8.gif to wielka radość, zwłaszcza, gdy jest to pierwsza książka.
      Z następnymi https://psp-pomoc.com/forum/images/smiles/34.gif książkami jest jak z dziewczynami big_grin

Najlepiej pobrać ze strony producenta:
      www.gimp.org/downloads/ klikasz jak poniżej, wskazujesz miejsce w Program Files,
      i czekasz, aż się pobierze.
      Instalacja sama ruszy po pobraniu.

https://i40.tinypic.com/2eg4308.jpg
      • wlodekbar Re: GIMP 2 i... książka 30.11.13, 13:48
        To już siódma książka.:
        Jeśli bede miał kłopoty, będę pisał.
        Dziękujęsmile
        • bogatka1 Re: GIMP 2 i... książka 30.11.13, 16:53
          Tym bardziej gratuluję, za siódmą książkę
          - jakie są tytuły poprzednich, to chyba tematyka fotograficzna?
          i sukces, że zyskała rozgłos poza granicami Polski.
          Myślisz już o następnej? Co będzie tematem?
          • wlodekbar Re: GIMP 2 i... książka 30.11.13, 22:23
            Kończę kolejną, tytuł roboczy Książeczka o fotografii reportażowej, zaś potem bede kontynuował prace nad Książeczka o fotografii rodzinnej.
            Jeśli chodzi o poprzednie, to pierwszą wydałem w... 1987 roku - Fotoamator reporter, drugą w 1994, ABC (sensownego!) fotografowania, dwie to ebooki FOTOGRAFUJEMY - taki obszerny kurs dla poczatkujących, na 331 stronic, Prawo w fotografii, zaś pozostałe są pod linkiem z allegro:allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=1876845 smile
            • wlodekbar Re: GIMP 2 i... książka 30.11.13, 22:34
              Trzy pozostałe sprzedaję z dedykacja, a ostatnia, końsko-peerelowska zaspokaja nie tylkociekawość młodych ludzi "z czym to sie jadło" (szkoły kiepsko uczą Peerelu, także książka Jacka Kuronia i Jacka Zakowskiego (nie oamietam tytułu mówi głównie o negatywnych stronach poprzedniej epoki, ja staram się w mym KO NIU smile ukazać autentyczny klimat tamtych czasów, głów nie dekady gierkowskiej, staram sie byc moiżliwie obiwktywny.
              Jesli jestes ciekawa, pokażę Ci nieco stronic książki, w której stworzeniu Ty mi bardzo pomogłaś - DZIĘKUJĘ!!!: tiny.pl/qh3nb
              --
              Recenzja książki, która niebawem pojawi się, KOŃ BY SIĘ UŚMIAŁ, CZYLI MÓJ PEEREL: fotokolaseum.pl/jaroslaw-kolasinski-wyliniala-grzywa-potrzasajac-stary-kon-sie-usmial/
            • bogatka1 Re: GIMP 2 i... książka 30.11.13, 22:38
              O, potrzebuję takiej o fotografii rodzinnej.
              Świetnie do takich układanek nadaje się Picture Collage Maker Pro,
              ale piszesz chyba o różnych pomysłach na wykonanie ujęć,
              jestem bardzo ciekawa tej książki.
              • wlodekbar Re: GIMP 2 i... książka 30.11.13, 22:42
                Bedę o Tobie pamietał, ale to dopiero przyszły rok. Piszę o pomysłach, o randze fotografii rpodzinnej jako dokumentu, jakże często niedoceninej, na przykładach licznych zdjęc różnych autorów pokazuję, jak można i warto fotografować rodzinę, dziecko.
                • bogatka1 Re: GIMP 2 i... książka 30.11.13, 23:26
                  OK https://img28.dreamies.de/img/125/b/gmtenjfntsk.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka