363636r 02.03.10, 13:23 Właśnie oglądam "Kapuśniaczek" (leci na Zone Europa) i łezka mi się w oku kręci. Dwóch staruszków, wino , kapuśniak i uciekający świat. A oni wcale, ale to wcale nie chcą go gonić U mnie dziś też kapuśniak. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani.serwusowa Re: Kapuśniaczek 02.03.10, 13:27 Uwielbiam ten film. Kiedy bylam mala dziewczynka strasznie bylo mi smutno, jak rodzice powiedzieli mi, ze Louis de Funès od kilku lat nie zyje. Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: Kapuśniaczek 02.03.10, 15:25 nie pamietam tego filmu, niestety, a moze po prostu nie widzialam. a kapusniaczek u mnie tez byl niedawno. dzisiaj krupnik na pudle z krolika. Odpowiedz Link
363636r Re: Kapuśniaczek 03.03.10, 12:54 Musisz nadrobić zaległości, szczególnie z racji miejsca zamieszkania Moim zdaniem to "mały wielki film", prosta historia o najprostszych sprawach. Uśmiech sympatii dla maluczkich, zwyczajnych ludzi, łza wzruszenia i chwila refleksji nad tym, co tak naprawdę w życiu ważne. No i Louis de Funes! Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Kapuśniaczek 03.03.10, 13:04 Uwielbiam sposob w jaki staruszkowie komunikowali sie z przybyszem. Naprawde polecam Emigrantko, mozna sie wzruszyc i posmiac. Odpowiedz Link