kanuk 02.03.15, 05:54 Od dawna podejrzewalem,ze cos takiego istnieje. Teraz wiem ,ze tak sie wlasnie nazywa. Fascynujace. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a74-7 Re: B-kyu 02.03.15, 17:12 boszszsz, ze tez chce im sie o tym blogaska tworzyc .... Cala masa takich" hole in the wall " u nas , najtansze I najsmaczniejsze te gdzie menu w oryginalnym jez. stoi obok karty dan . Ciekawe czy blogerzy przyjada do nas ,bo jednak cztery dolce to nie £3 Odpowiedz Link
kanuk Re: B-kyu 03.03.15, 09:02 Hej-A. Przyjada przyjada. bo trzy fun-ciaki to nie tutejsze 10 dolcow za zjedzenie czegokolwiek skromnego. w Japonii ponoc jedza glownie kluseczki ramen. albo jak cos solidniejszego to udon. a ja sie wczoraj nauczylem jak sie po wlosku mowi na marznnacy deszcz., co to dzisiaj jest w pro-gnozie. ladnie sie mowi. Odpowiedz Link
qubraq Re: B-kyu 04.03.15, 10:13 O jejku! a mnie się to skojarzyło ze stopniami uczniowskimi w dżudo - 8 -1 kyu a potem przychodzą stopnie mistrzowskie - 1 -14 dan... wybacz staremu skojarzenia... A propos skojarzeń to 15 lat temu ukazała się w Polsce bardzo fajna książka Jamesa Burke pt. "Skojarzenia"; jego felietony, pod tym tytułem, pokazywała nasza telewizja; Odpowiedz Link
daxter Re: B-kyu 11.03.15, 20:58 mnie sie tak samo skojarzyło stopniami wtajemniczenia w judo a sumie to co to takiego ? bo jeszcze z bykiem mi się skojarzyło Odpowiedz Link
a74-7 Re: B-kyu 13.03.15, 15:04 No wlasnie nie moge sie doszukac skad ta nazwa Mielismy kiedys Oriental City Food Court pachnace kuchnia malezyjska,tajska ,wietnamska,chinska,japonska,koreanska I kilka odmian hinduskiej w jednym . Razem ok 50 restauracyjko barow, do tego stand z zawsze swiezym durianem Wysiadalo sie na stacji metra Colindale I orientalny zapach prowadzil do drzwi Niestety zamkneli complex w 2008 do remontu , knajpki rozbiegly sie po Londynie . Ale kupujac orientalne przyprawy w pobliskiej dzielnicy zauwazylam nowe miejsce pod nazwa Shanty town just open , wiec moze jest nadzieja Odpowiedz Link
kanuk Re: B-kyu 13.03.15, 15:58 Sie tez wypowie ale na razie jeste bezczasowy. Dziekuje. Odpowiedz Link