Dodaj do ulubionych

Comeback na YT

01.05.20, 13:39
Po 7 latach w końcu powróciłem do kręcenia video kulinarnych na YT. Jako że stary film o chlebie na zakwasie cieszy się największą popularnością - nieproporcjonalnie ogromną w porównaniu z pozostałymi prezentacjami - to najświeższy też jest o chlebie, tylko trochę inną metodą.

Zainteresowanych zapraszam tu:

youtu.be/OKVEnBnHTmQ
Obserwuj wątek
    • czarna9610 Re: Comeback na YT 01.05.20, 18:19
      Obejrzałam. Mam pytanie, czy rzymski garnek nie pęknie jeśli go włożymy do gorącego piekarnika. Miałam kiedyś taki garnek . Instrukcja radziła żeby przed przygotowaniem potrawy garnek na kilka godzin włożyć do wody
      • krysia20000 Re: Comeback na YT 01.05.20, 21:24
        Ten garnek był włożony do zimnego piekarnika, ale nie wydaje mi się, żeby aż tak delikatne były, że pękają.

        Co się zaś tyczy namaczania go w wodzie do wypieku chleba, to nie widzę powodu, dla którego warto to robić. Przy duszeniu mięs w garnku rzymskim owszem, ale przy wypieku chleba, nie wiem.
      • krysia20000 Re: Comeback na YT 03.05.20, 10:37
        Fryzura powoli powraca do samsonowego stanu wyjściowego. Brodziszcze zresztą też, choć za młodu tych takich białych odbarwień tu i ówdzie nie było.

        Pozostaje tylko wyszperać gdzieś stare flanelowe koszule, bandanę z amerykańską flagą i będzie znów rok 1993. Tylko muszę uważać, żeby podkładu muzycznego zespołom z tamtych lat nie podbierać, bo mnie znowu pan Alphabet.inc srodze upomni. Ciekawe, czy chociaż pod nosem nucić można przeboje Suicidal Tendencies czy Faith No More bez pogwałcenia praw autorskich i konieczności umieszczenia linków do inkryminowanych melodii na iTunes czy Spotify.
      • krysia20000 Re: Comeback na YT 03.05.20, 10:46
        No, poparzyłem się od czajnika przy robieniu porannej kawy. Powoli schodzi.

        Worek oczywiście nie jest konieczny, jeśli znajdziesz jakiś inny sposób na uszczelnienie miski podczas garowania tak, żeby wierzch ciasta nie obsychał i się nie porobiły z wierzchu 'okruszki' czy większe warstewki przeschłego ciasta, których potem nie sposób się pozbyć i w końcowym wypieku może zgrzytać w zębach. Wilgotny ręcznik kuchenny, przykrywka do miski, itp. itd powinny się nadać. Ja od lat stosuję worki do śmieci, które potem wykorzystuję do.... śmieci. Nie pachną niczym, oprócz własnego plastikowego zapaszku, który akurat chlebowi się nie udziela.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka