Dodaj do ulubionych

Kwadratowe spaghetti

15.02.21, 23:27
W koncu i mnie sie trafilo. Zwie sie ,nie wiedziec czemu, tak pojedynczo : Spaghetto Quadratto, chociaz jest go cala paczka.
Mysle, ze jak by sie rozsypalo po stole, to sie zatrzyma. Gdyby ktos mial cos ciekawego, niekoniecznie makaron, to bardzo prosze.
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: Kwadratowe spaghetti 18.02.21, 18:31
      pokaz smile
      • kanuk Re: Kwadratowe spaghetti 18.02.21, 22:29
        Nie umiem zamieszczac zdjec na forum. Opisze jakos ,co kupilem, jak najdokladniej. Mozna bedzie wtedy znalezc to prodotto na internecie wink Osobista dostawa chyba teraz tez nie wchodzi w gre. Chociaz ..dwutygodniowa kwarantanna w Montrealu brzmi bardzo zachecajaco.
        • kanuk Re: Kwadratowe spaghetti 19.02.21, 04:47
          Znana firma La Molisana. Spaghetto Quadrato No 1 , gotowac 12 minut.
          www.lamolisana.it/en/square-pasta/n-1-spaghetto-quadrato-le-quadrate/
          • kanuk Re: Kwadratowe spaghetti 19.02.21, 04:56
            Podklad muzyczny zapewnia Huey Levis.
            www.youtube.com/watch?v=LB5YkmjalDg
            W wolnym tlumaczeniu "It's hip to be square " znaczy tyle co " kwadratowe idzie w biodra". wink
            • roseanne Re: Kwadratowe spaghetti 19.02.21, 09:24
              ha ha ha!

ok, dzieki za lekcje

co do kwarantanny, to teraz dodatkowo test przed samolotem, po samolocie, 2000 na hotel za 3 dniowy pobyt, ale pewnie wiesz ...

zagubilam sie, skad ty stukasz
              • kanuk Re: Kwadratowe spaghetti 19.02.21, 16:03
                Z torontonskiej orbity, ciagle jeszcze stukam.
                A marchew a la losos juz 2-gi raz marynuje.
                Co bedzie to bedzie.
                • roseanne Re: Kwadratowe spaghetti 19.02.21, 16:13
                  no to nie tak zle, do Mtl pociagiem , bez kwarntanny chyba sie da
                  tyle, ze ja teraz europejska odysee odrabiam

cisze sie ,ze smakuje. Jak bede miec dostep do aminos to moze sprobuje. Zurych nie zna coconut aminos... sad
    • mysiulek08 Re: Kwadratowe spaghetti 20.02.21, 05:45
      o, nawet u mnie jest 😊
      ale sie zawzielam, kupilam maszynke Marcato i sama krece makaron ! fajna sprawa, szczegolnie lazania, ciasto na faworki tez swietnie przewalkowala
      • kanuk Re: Kwadratowe spaghetti 20.02.21, 15:51
        Taki swiezy makaron, to juz wyzsza szkola jazdy wink. Na moje skromne potrzeby wystarczy czasem kupic troche na wage, zeby poczuc roznice . Z dodatkiem pesto wlasnej roboty ,a la Emerson Fittipaldi i prawdziwym parmezanem .
        • mysiulek08 Re: Kwadratowe spaghetti 20.02.21, 16:01
          tak troche to wyjscia nie mialam, zaczynaja byc problemy z importowanymi towarami, m.in wlasnie z lazania Rana, ktora lubie a dawno juz nie ma
          • kanuk Re: Kwadratowe spaghetti 21.02.21, 19:02
            Czyli nie ma tego zlego.
            Tu Rana wystepuje w nader waskim asortymencie. Przynajmniej w mojej okolicy.
            Kilka rodzajow nadzienia w tortellini /ravioli. Bardzo smaczne ,swieze. Paczka 300g za piataka wink To drozej niz organiczna wolowina , trawa karmiona, z Aus/Nz.
      • roseanne Re: Kwadratowe spaghetti 23.02.21, 09:14
        Mala dostala maszynke do makaronu, moze moze...
    • buka007 Re: Kwadratowe spaghetti 28.02.21, 09:21
      ja mam taką informację, choć niekoniecznie ciekawą, że podagrycznik ma trójkątne łodygi.

kanuk napisał:

> : Spaghetto Quadratto, [...]. Gdyby ktos mial cos ciekawego, niekoniecznie makaron, to bardzo prosze.
      • kanuk Re: Kwadratowe spaghetti 19.04.21, 03:21
        Gryka tez jakas taka trojkatna sie wydaje. Rodzinne chyba.
        • shachar Re: Kwadratowe spaghetti 21.04.21, 12:06
          Rodzina trójgryniaste.
          • kanuk Re: Kwadratowe spaghetti 21.04.21, 15:59
            Diamenciki normalnie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka