Dodaj do ulubionych

pirenejski chleb cebulowy

10.08.09, 11:56
przepis robilam z przepisu niemieckiego, ale znalazlam po polsku
tutaj:

www.cincin.cc/index.php?showtopic=13216

bo leniwa jestem i nie chcialo mi sie tlumaczycwink

ale male modernizacje:

zamiast kostki drozdzy moga byc 2 torebki suchych drozdzy, co do
maki sie zgadzam, bo ja namieszalam i odradzam ta zupe cebulowa.

ja pokroilam trzy cebule w piorka i podsmazylam je na oleju, az sie
zrumienily i posmarowalam ciasto nie maslem a SERKIEM ziolowym, typu
philadelfia a na to rozlozylam cebula.

NO I NAJWAZNIEJSZE!! autor w watku powyzej chyba nie zrozumial
(przyznam, ze ja tez kilka razy czytalam przepis i nie moglam sie
nadziwic, czemu mi fotki nie pasuja do przepisu;.))


a wiec:

gdy zwiniemy chleb, przekrajamy go WZDLUZ! ta przekrojona czescia
ukladamy do gory. po prostu rewelacja!!

na ciepol i na zimno. zaraz postaram sie wstawic fotki.
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka