vvrotka 12.04.08, 22:36 Witam mam pytanie do mam dzieciaków w wieku 1.5 roku do 2 lat , ile słów i mniej więcej jakie mówią już wasze pociechy? Pytam tak dla porównania ciekawi mnie to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pingwinj Re: mały gaduła 12.04.08, 22:55 moj syn ma 21 miesiecy prawie i ostatnio sie rozgadal. wszystko co teraz mowi zapisuje, ale nie policzylam slow jakimi sie posluguje. jakies 2-3 tygodnie temu zaczal bardzo powtarzac i coraz bardziej przypomina to jezyk polski w tym tygodniu powiedzial pierwsze zdanie (?) a brzmialo ono: -mamo sisi (fifi, bo tak na siebie mowi a ma na imie filip) siam - i pokazal mi zbudowana z klockow "wieze" Odpowiedz Link Zgłoś
vvrotka Re: mały gaduła 12.04.08, 23:17 Ja właśnie też zapisuje, niedawno tez odkryłam właściwe znaczenie co niektórych wypowiadanych "jego językiem" słów, też ma 21 miesięcy. Generalnie mówi czasami słowa dośc trudne takie jak: zdjęcie, gąbka, gumka, ysz (ryż), dziem (dżem) nie pamietam wszytskich ale z dnia na dzień coraz wiecej ich jest, dlatego włąśnei ciekawa jestem jak jest u innych dzieciaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
vvrotka Re: mały gaduła 15.04.08, 12:25 To co mamy nie maja sie czym chwalić czy nie widza co mówią ich dzieci?? Odpowiedz Link Zgłoś
nenyy Re: mały gaduła 15.04.08, 16:03 hmmm, ja mogę się pochwalić , że mój synek odkrył, że potrafi piszczeć , więc od dwóch dni nie słyszę nawet własnych myśli . Trudno mi powiedzieć co to znaczy , z wyrazu twarzy wnioskuję ,że im głośniej i wyżej tym lepsza zabawa :0) Odpowiedz Link Zgłoś