8macek 09.12.11, 04:43 o! na przykład takie: www.youtube.com/watch?v=EBZY6urezxQ&feature=related www.youtube.com/watch?v=RJKsp9_L24Q&feature=related Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elissa2 Re: a ja lubię różne covery. 09.12.11, 17:11 Bardzo lubię Eumira Deodato. Można się fajnie zrelaksować w jego towarzystwie. Poproszę o więcej Twoich ulubionych coverów. O ... wszystkie! Bardzo chętnie posłucham. Odpowiedz Link
8macek Re: a ja lubię różne covery. 09.12.11, 18:33 tu niekoniecznie wszystkie mi się podobają, ale jest ich tyle i są tak różnorodne, że pewnie każdy znajdzie coś dla siebie. życzę miłego słuchania dc75.wrzuta.pl/playlista/89Faw7e0hID/wszystkie_covery_swiata Odpowiedz Link
8macek Re: a ja lubię różne covery. 09.12.11, 18:35 a w coverach fascynujące jest to, że bardzo często są o klasę lepsze od oryginałów. Odpowiedz Link
8macek Re: a ja lubię różne covery. 09.12.11, 20:12 tak jak te np.: www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CxXl4oS9wss#! www.youtube.com/watch?vIh3nO6-V_A www.youtube.com/watch?v=DTmEmsJgh0I&feature=related lubię też inteligentną parodię: www.youtube.com/watch?v=jqI7fyCDRdk&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Re: a ja lubię różne covery. 09.12.11, 20:51 8macek napisał: > > lubię też inteligentną parodię: > www.youtube.com/watch?v=jqI7fyCDRdk&feature=related > Hahahahaaaaa! Świetne! Nie znałam tego. Bardzo lubię Stuhrów. I seniora i juniora. Odpowiedz Link
elissa2 Re: a ja lubię różne covery. 09.12.11, 17:15 Mam problem Bardzo lubię Tracy Chapman. Ale wokal tej dziewczyny ... powala Mutya Buena - Fast Car www.youtube.com/watch?v=p8_4sCOZpDc Odpowiedz Link
elissa2 Cant take my eyes off of you 09.12.11, 22:00 w wykonaniu Lauryn Hill www.youtube.com/watch?v=FJ5BXfXUYwM&feature=related Odpowiedz Link
krytyk2 Re: a ja lubię różne covery. 03.01.12, 10:14 a dla mnie covery są...pasozytnictwem swojego rodzaju,rzadko slysze cover co najmniej tak dobry jak oryginal,ale nie wykluczam ,ze taki sie zdarza Odpowiedz Link
elissa2 Malukah - The Dragonborn Comes 03.01.12, 19:27 cover cieszy się ogromną popularnością: www.youtube.com/watch?v=WjZ1es4MHlY&feature=related a mało kto zna oryginał; ja też go właśnie znalazłam: www.youtube.com/watch?vXhfk5l3pfc Odpowiedz Link
elissa2 The Battle Of Evermore Zeppelinów 01.05.12, 17:43 www.youtube.com/watch?v=0Jcx1WsBHwM jeszcze ... cieplutki album "Lost in the New Real" ukazał się 23.kwietnia - w Europie a w USA dopiero ok 8.maja Odpowiedz Link
jan_stereo Re: The Battle Of Evermore Zeppelinów 01.05.12, 22:58 Mnie sie ten kower niezmiennie podoba: www.youtube.com/watch?v=l3J_chod0eM Odpowiedz Link
elissa2 Hallelujah - Jasmin Levy 02.05.12, 19:02 www.youtube.com/watch?vVa7JuADshs&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Hallelujah - K.Nilsen,A.Fuentes,E.Lind 03.06.12, 15:35 uwielbiam to wykonanie www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=T2NEU6Xf7lM Odpowiedz Link
elissa2 Macy Gray - "Covered" 04.05.12, 11:40 muzyka.onet.pl/plyty/katalog/macy-gray-covered,153256,plyta.html www.youtube.com/watch?v=zAaHe58JzrQ Odpowiedz Link
elissa2 Re: a ja lubię różne covery. 03.06.12, 15:18 coraz bardziej je lubię... jest tyle wielkich hitów, już klasyków, brzmią już nieco (a czasem nawet dość) archaicznie, choćby z uwagi na instrumentarium, a w nowej aranżacji wracają w pełnej chwale Odpowiedz Link
elissa2 Kasia Kowalska - Gdybyś Kochał, Hej 03.06.12, 15:21 bardzo podobał mi się jej występ w Opolu www.youtube.com/watch?v=1b7-cykORNo Odpowiedz Link
elissa2 Eva Cassidy-Fields Of Gold 03.06.12, 15:28 przypomniało mi się, że już jakiś czas temu zamierzałam to tu napisać... pomyślałam sobie, że Sting musi być zachwycony tym coverem, nie może być inaczej ) www.youtube.com/watch?v=ZGwDYBWEDSc Odpowiedz Link
elissa2 Song To The Siren 16.06.12, 18:42 www.youtube.com/watch?v=p1LeXdP9lcM&feature=related Odpowiedz Link
elissa2 Piotr Cugowski "Dirty Diana" 15.10.12, 21:59 www.youtube.com/watch?v=QT6aPTinGHw Odpowiedz Link
elissa2 KYTE - Solsbury Hill 21.02.13, 14:58 www.youtube.com/watch?v=EwZHfDh6vlI&feature=endscreen&NR=1 Odpowiedz Link
elissa2 "U.F.O." w wykonaniu grupy L.Stadt 03.05.14, 15:47 www.youtube.com/watch?v=RTJkN_qNn8k L.Stadt – polska grupa muzyczna wykonująca rock z elementami surf rocka, country, psychodelii założona w Łodzi, w 2003 roku. Nazwa zepołu nawiązuje do okupacyjnej nazwy miasta - Litzmannstadt. A tu oryginał w wykonaniu tajemniczego Jima Sullivana www.youtube.com/watch?v=GI-ouo76Bq8 Usłyszałam o nim dziś w radio, ale jeszcze nie odkryłam dlaczego określa się go mianem tajemniczego; Winylowa płyta z tym przebojem, "U.F.O.", (chyba singiel a może jednak jakiś long play) okazuje się być wielkim rarytasem dla kolekcjonerów Aaaaaa, już chyba wiem dlaczego "tajemniczy"... "In March 1975, Jim Sullivan mysteriously disappeared outside Santa Rosa, New Mexico. His VW bug was found abandoned, his motel room untouched. Some think he got lost in the desert. Some think he fell foul of a local family with alleged mafia ties. Some think he was abducted by aliens. By coincidence – or perhaps not – Jim’s 1969 debut album was titled U.F.O. Released in tiny numbers on a private label, it too was truly lost, until Seattle’s Light In The Attic Records begun a years-long quest to give it the full release it deserves – and to solve the mystery of Sullivan’s disappearance. Only one of those things happened." lightintheattic.net/releases/502-u-f-o Odpowiedz Link
elissa2 PUSCIFER - A Bohemian Rhapsody 14.03.15, 15:54 www.youtube.com/watch?v=-LoiblDKBDc Odpowiedz Link
jan_stereo Re: PUSCIFER - A Bohemian Rhapsody 15.03.15, 20:54 Dawno tego nie sluchalem, nawet w takim wykonaniu ;') Odpowiedz Link