29.05.24, 12:17
Roland Garros. Podczas gdy mezczyzni mecza sie nieraz przez piec setow, zeby odniesc zwyciestwo, kobiety wpadly na pomysl, ze to samo mozna osiagnac grajac... jednego seta. Robi sie tak: najpierw kilka minut jednostronnego przebijania pileczki - 6 : 0 dla jednej pani, potem na odwrót - 0 : 6 dla drugiej pani. I po tej rozrywkowej rozgrzewce przystepujemy do walki na powaznie - w decydującym trzecim secie. Taki scenariusz podjeły Katie Volynets i M. Vondrousova, ale deszcz im się wmieszal w paradę i Kasce przypadkowy gem sie w drugim secie przytrafil, ale plan byl bardzo optymalny energetycznie.
Obserwuj wątek
    • a_iii_ty Re: RG 29.05.24, 12:32
      One zawsze byly madrzejsze od oblesnych samcow.
    • taniarada Re: RG 30.05.24, 04:38
      Ona to zrobiła. Iga Świątek wygrała z Japonką Naomi Osaką 7:6 (7-1), 1:6, 7:5 w drugiej rundzie wielkoszlemowego turnieju French Open. Prowadząca w światowym rankingu polska tenisistka walczy o trzeci z rzędu i czwarty w karierze triumf w Paryżu. W III secie Świątek przegrywała już 1:5, a udało jej się wygrać seta.
      • elissa2 Re: RG 30.05.24, 11:50
        Ale zanim wygrała to napsuła mi masę krwi. Kilka razy miałam ochotę wyłączyć tv.

I powiedziała parę słów do słuchu publiczności, która coraz bardziej przypomina tę na meczach piłki nożnej.
        • taniarada Re: RG 30.05.24, 18:01
          Nikt nie jest automatem. Grały tak jakby się umówiły. Ale fakt publiczność przypomina ostatnio z boisk piłki kopanej.
    • jan_stereo Re: RG 07.06.24, 12:04
      Jest szansa, po raz pierwszy w historii, aby trofea meskie i damskie z RG powedrowaly do Wloch. Paolini musialaby jednak wygrac w finale ze Swiatek, a Sinner przebic sie przez Alcaraza i w finale pokonac kogos z pary Zverev/Ruud, to byloby jednak cos niezwyklego, ale czy sie faktycznie powiedzie ?
      • elissa2 Re: RG 07.06.24, 12:13
        O nie nie! Moja Igusia musi wygrać! smile
        Faceci niech sobie tam robią, co chcą
    • taniarada Re: RG 07.06.24, 21:59
      Jasiu Ty dzisiaj coś piłeś. Czy co? Iga tego nie wypuści.
      • jan_stereo Re: RG 08.06.24, 00:32
        Lubie niespodzianki no i tenis Wloszki jest jednak ciekawszy od naszego zenskiego Nadala smile
        • taniarada Re: RG 08.06.24, 18:23
          Szybki mecz nie było niespodzianki. Włoszka ma korzenie polskie. Babcia z Łodzi.
    • shachar Kurestwo 08.06.24, 17:23

caly mecz Igi Swiatek probowalam podlaczyc fios tv account do smart samsung tv/ otworzyc fios tv w internecie na smart tv na wiosce. Nic z tego kurestwa sie nie udalo, za to udalo mi sie zainstlaowac fios tv app na moim telefonie, ale ni cholery nie moge zrobic cast, zeby obejrzec to na wiekszym ekranie. Jestem tak WKUREWIONa, ze az mi sie litery myla. Co za fajans, zeby w 21 wieku meczyc sie z tym kurestwem jak z przekladaniem z angielskiego na chinski.
      • taniarada Re: Kurestwo 08.06.24, 18:28
        Wystarczy w ustawieniach telewizora włączyć Wi-Fi Direct i aktywować możliwość podłączania innych sprzętów. Następnie w telefonie musisz uruchomić funkcję synchronizacji urządzenia, która może się nazywać „Smart View”, „Screen Mirroring” lub „Szybkie połączenie”. Gdy pojawi się lista, wybierasz z niej właściwy sprzęt i zatwierdzasz.

Jeśli Twój smartfon nie ma opcji udostępniania ekranu, nic straconego – wystarczy, że ściągniesz jedną z dostępnych w internecie aplikacji np. Miracast lub Chromecast. Nie wiem czy to jest Ci przydatne.
      • shachar Re: Kurestwo 08.06.24, 18:42
        Niestety, pewnie mam slabszy psychicznie dzien dzisiaj, ale ten fios dokonal tego ,ze rozpierdolil nnie na czesci.
        • shachar Re: Kurestwo 08.06.24, 18:47
          Zmagasz sie z tym gownem, jakbys co najmniej probowal wystrzelic rakiete w kosmos. Kurde, wszystkie strony internetowe otwieraja sie po zalogowaniu i mozesz z nich korzystac gdziekolwiek, a to gowno nie. Moje wkurwienie powoli slabnie, ale to jest bardzo powoli.
          • taniarada Re: Kurestwo 08.06.24, 20:52
            Siadasz psychicznie ostatnio kobieto. Szkoda że czasami nie napiszesz na Psycho. Daj to jakimś młodym to ustawią bez problemu. Ja też czasami wzywam na pomoc syna. Łaski nie robi. Bo cały czas może liczyć na moją pomoc, zwłaszcza pieniężną. Dla takich to pikuś, dla nas to góra nie do zdobycia. Ostatnio wymieniłem ruter do kablówki i internetu. Nie wyłączał się i nie działał. Zdzwonię do serwisu i tam słodkie pla pla. Wyłącz na godzinę, zresetuj do ustawień fabrycznych. I trzecia wiadomość. Przynieś pan do salonu i wymień na nowy😁
            • a_iii_ty Re: Kurestwo 09.06.24, 15:51
              Tania, wez te swoje diagnozy i wsadz se do dupy.
    • shachar Re: RG 09.06.24, 13:31
      Iga Świątek jest królową mączki, co udowodniła i w tym roku.

Hmm, trochę mi zajęło rozwikłanie, o co chodzi w tym zdaniu z gazeta.pl. Pierwsza myśl była " Iga zainwestowała w fabrykę mączki rybnej?"
      Finał mężczyzn za 1.5 godziny, ale chyba już pójdę przed telewizor, bo zanim nastawię wszystko, aby obejrzeć relację, tyle mniej więcej czasu minie.
      Wielka szkoda, że Djokovic odpadł, ale druga połowka, czyli Carlito, Fenomenalny Gracz! ucieszy me crazy oczy, zmęczone wczorajszym załamaniem.
      Do tego kanapka z surową cebulą i herbata PG tips i czego chcieć więcej? Co za szczęście, że nastroje się zmieniają...
      Miłego oglądania!
      • a_iii_ty Re: RG 09.06.24, 15:07
        Co to jest PG ?
        • elissa2 Re: RG 09.06.24, 19:00
          Pre-Gestee, a variant of the original name "Digestive Tea." The name implied that it could be drunk as a digestive aid prior to eating food. Grocers and salesmen abbreviated it to "PG."
      • elissa2 Re: RG 09.06.24, 19:08
        A ja sobie popijam (spóźnioną dziś bo dopiero wróciliśmy z Hagi) GFOP (golden flowery orange pekoe - sposób zbierania, czubeczki) z suszonymi płatkami róży damasceńskiej i suszonymi malinami. Taki mam codzienny rytuał. smile
        A kanapki z cebulą też bardzo lubię. Mniammm
      • elissa2 Re: RG 09.06.24, 19:10
        shachar napisała:

> Iga Świątek jest królową mączki, co udowodniła i w tym roku.
        >
        > Hmm, trochę mi zajęło rozwikłanie, o co chodzi w tym zdaniu z gazeta.pl. Pierws
        > za myśl była " Iga zainwestowała w fabrykę mączki rybnej?"
        >
        big_grin

• elissa2 Re: RG 10.06.24, 12:53
        "Uwielbiam" mączkę big_grin
        Przez ostatnie 10 tygodni, w każdą sobotę, mój mąż brał udział w międzyklubowych kompetycjach. 2 tygodnie temu w klubie, gdzie jest kort ziemny (czerwona mączka). Jeden z kolegów z teamu przyznał się, że żona kazała mu ubrać jakieś starsze skarpetki (bo potem ciężko je doprać). Wszyscy parsknęli śmiechem bo okazało się, że prawie wszystkie żony (w tym i ja) zmusiły mężów do ubrania starszych skarpetek.
    • yppah Re: RG 09.06.24, 21:13
      Jezu, jak Wy to przezywacie. Ja Swiatek nie moge darowac, ze sie do Dudy mizdrzyla znacznie ponad miare. Jakos mnie mdli na jej widok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka