a_iii_ty 14.08.25, 23:25 Stosunki dyplomatyczne z Izraelem? Podajcie mi jeden przyklad, nie w stylu, ze trzeba, ze powinno sie, ze inni maja, ze to i tamto. Konkretnie prosze. Sza(mbo)lom. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_iii_ty Re: Po co Polsce 15.08.25, 16:03 Cisza i brak reakcji na ten post mowi wiele. Pomoge Wam. Te dyplomatyczne stosunki sprowadzaja sie tylko do jednej rzeczy. Wzywania polskich dyplomatow do tlumaczenia sie z wybrykow kibolskich, do nieustajacych roszczen majatkowych, itp. W zasadzie chodzi o to, by kontrolowac co wolno a czego nie wolno w wolnym kraju, w Polsce. Sza(mbo)lom. Gasnice prosze, subito! Odpowiedz Link
elissa2 Re: Po co Polsce 15.08.25, 16:50 Nie wiem, co Ci mówi cisza i brak reakcji. Dla mnie Twoje pytanie było czysto retoryczne. Prawie wszystkie kraje świata podpisują konwencje dotyczące stosunków dyplomatycznych. Fakt, że cywilizowane kraje powinny się skrzyknąć i zerwać (lub chociaż zawiesić) stosunki dyplomatyczne z Izraelem, Rosją i jeszcze kilku innymi takimi delikwentami. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Po co Polsce 15.08.25, 17:16 I o to mi chodzi. O zerwanie. W przypadku Polski to byloby jeszcze bardziej uzasadnione. Nie tylko Gaza. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Po co Polsce 16.08.25, 14:56 Nie odpowiedzialas na moje pytanie. Mumbo jumbo nie jest odpowiedzia. Odpowiedz Link
shachar Re: Po co Polsce 16.08.25, 15:15 Pierwsze, co przychodzi do glowy, to ich wycieczki do bylych obozow koncentrcyjnych. Wyobraz sobie zakaz przyjzdu do Polski i krzyki podniesione z tego powodu, cala negtywna atencje. Zadnemu krajowi nie zalezy na negatywnej atencji, bo to sie przeklada na ich mozliwosci rozwoju, dealow miedzynarodowych. Nikt nie zyje w odosobnieniu, kazdemu potrzebna jest koalicja, nawet takiej Arabii Saudyjskiej. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Po co Polsce 16.08.25, 15:58 Rozwiazanie jest proste. Za opluwanie Polski przez obywateli Izraela i nazywanie skandalicznych transparentow "uszczypliwoscia" zakaz wjazdu do Polski przez 1 miesiac. Kropka. Jesli jakakolwiek mafia zawladnie miastem, to oczywistym jest ze jakas czesc mieszkancow, z roznych powodow, bedzie kooperowac z mafia. A przynajmniej milczec. To wlasnie stalo sie w okupowanej Polsce. Z Izraelem i Zydami trzeba postepowac ostro i zdecydowanie. Inaczej szacunku nie doczekamy sie. To sa pijawki, nestety to prawda. Gasnice podajcie. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Po co Polsce 16.08.25, 17:47 To bardzo zle zostaloby odebrane przez US czy tez tamtejsze lobby, na jedno wychodzi, i dlatego tak sie nie dzieje i raczej nie stanie. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Po co Polsce 16.08.25, 19:38 USA niech sie zajma swoim pierdolonym preziem. Odpowiedz Link
shachar Re: Po co Polsce 16.08.25, 19:52 Imek, czasy prezydentow, jakie znsmy, skoncxyly sie. Nastepny prezydent bedzie chodzil w kalesonach i co go to obchodzi, co jeden glos wyborczy o tym mysli. Wczoraj Trump spotkal Putina w rozchelstanej marynarce. Pewnie go wzdelo podczas lotu po niekoszernym posilku. USA nie zajma sie preziem, bo instytucja prezydentury zostala dostatecznie osmieszona za Bidena i jego synka, przez co mamy te kurewska wojne. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Po co Polsce 16.08.25, 20:48 Masz racje, teraz alfonsy, pedophiles, war criminals to prezydenci dzisiaj. Zreszta, nigdy lepiej nie bylo. To tez iluzja. Odpowiedz Link