a_iii_ty 14.03.26, 17:39 Padnieta trupem, to wolelibysta byc oprawieni w ramke i zlozeni do grobingu, czy zgrylowani na monczke? Szalom. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan_stereo Re: Jak 14.03.26, 18:40 Grobingi za duzo miejsca zajmuja, ale proszkowanie tez do dupy w tej polszy bo nie wolno sobie trzymac w domu ani wypierdolic do rzeki tylko trzeba czarnuchom katolickim placic za miedze... Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Jak 14.03.26, 19:56 No to jak w koncu? Chcesz do nieba w ziemskim garniturze, jak Joszua? Odpowiedz Link
wilczamia Re: Jak 14.03.26, 20:03 tylko trzeba czarnuchom katolickim placic za miedze Factcheck: Nieprawda. W Polsce jest mnostwo cmentarzy komunalnych. Wielbiciele islamu i wrogowie chrzescijanstwa maja take do dyspozycji cmentarze muzulmanskie. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Jak 14.03.26, 20:20 Nieprawda, u mnie w miejscowosci akurat nie ma cmentarza komunalnego i trzeba placic tym czarnym wieprzom, bo jest tylko grobownia koscielna. Poza tym chuj z cmentarzem, dlaczego nie mozna tych popiolow zwyczajnie wypierdolic do lasu albo wywalic do klopa zgodnie ze swoboda wyboru. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Jak 14.03.26, 20:32 Nie ma obowiazku lezenia w "swojej miejscowosci". Ponadto zdaje sie, ze mieszkasz poza Polska. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Jak 14.03.26, 20:39 Mowimy o Polsce. Jest obowiazek chowania do gleby, w takiej czy innej formie. Jak ktos sie lubi wozic po okolicach to jego sprawa... Odpowiedz Link
wilczamia Re: Jak 14.03.26, 20:48 Paczkomat to nie jest "do gleby", BTW. Nie mieszkasz w Polsce, w zwiazku z czym Twoje prochy nie musza byc "wozone po okolicy" - kazde miejsce w Polsce jest w takim samym stopniu Twoja okolica. Dostepnosc cmentarzy komunalnych i innych wyznaniowych jest w Polsce szeroka. Juz dzis mozesz wykupic miejsce niemajace nic wspolnego z katolicyzmem. Poza tym nie rozumiem, co Ciebie wlasciwie interesuje, jak w Polsce definiujemy miejsca spelniajace kryterium stosownosci dla chowania zwlok. W UK mozesz zarzadzic rozsypanie swoich prochow, gdzie uwazasz. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Jak 14.03.26, 20:57 Jakas dziwna jest ta Twoja logika. Gdzie teraz mieszkasz, w Polsce rozumiem, a wczesniej nie mieszkalas czasem latami poza Polska ? A polozenie cmentarza jest niezwykle istotne, rodziny chodza regularnie na grob bliskich, dlatego lokalny/bliski jest lepszy, proste. No chyba ze zmienia w Polsce prawo i nie trzeba bedzie chowac, ale nie zanosi sie na to bo nie moznaby juz zarobic na zmarlym. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Jak 14.03.26, 21:27 To Twoja logika jest dziwna. Mieszkasz od, jak rozumiem, bardzo dawna poza Polska, masz z nia umiarkowany zwiazek emocjonalny (znam polskich emigrantow, ktorzy kazdy dzien urlopu spedzaja w Polsce), do kazdego miejsca w Polsce masz mniej wiecej tak samo daleko ze swojego miejsca zamieszkania, a wiec mozesz bardzo latwo po smierci nie miec zwiazku z "czarnymi wieprzami", lezac jednoczesnie w Polsce. A zglaszasz zastrzezenia co do tego, jak Polacy w Polsce reguluja sobie dla siebie kwestie pochowku. BTW, rozsypywanie prochow w dowolnych miejscach jest sprzeczne z polska tradycja. W praktyce jest tolerowane. Ponadto mozna je bez przeszkod wywiezc. Ponadto uczelnie medyczne borykaja sie z niedfoborem cial - mozesz je zapisac nauce, nie bedzie musialo byc chowane. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Jak 14.03.26, 22:40 Widze ze robi sie tradycyjne zbaczanie z tematu i zaczyna tania analiza psychologiczna odnosnie mojego zwiazku emocjonalnego z Polska i bliskimi, prosze, daruj mi czytanie takich tekstow. Powtorze raz jeszcze, trzymanie urny z prochami zmarlego w domu czy tez wysypanie ich do zlewu jest w Polsce nielegalne, nie chodzi wiec o zadne tradycje ani tolerancje, takie jest prawo, trzeba chowac. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Jak 14.03.26, 22:56 Buahaha, spuscic w kiblu.... Czlowiek zyje, planuje, kopuluje, odklada, je, sra i potem konczy w misce klozetowej... Zreszta, wszystko jedno gdzie konczy. To zycie tak czy inaczej nie ma sensu. Czy zgnije, czy w krematorium skonczy... Co za roznica? Niech sie ten/co kto to wymyslil nad tym zastanawia. Sza(mbo)lom. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Jak 14.03.26, 23:00 Niestety, trza placic do samego konca, taki to je biznes Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Jak 14.03.26, 22:59 Jasiu, wygumuj wilkolaka, bo ci nie odpusci. Nie masz polskiego paszportu (nie wazne, czy go masz czy nie) i nie masz prawa zabierac glosu w sprawie pochowku. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Jak 14.03.26, 23:03 Cale szczescie prawo jeszcze nie zabrania wyrazania glosu odnosnie pochowku, chociaz sa formacje temu przeciwne. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Jak 14.03.26, 23:51 Widze ze robi sie tradycyjne zbaczanie z tematu To Ty zbaczasz z tematu i wykorzystujesz go do irracjonalnego ataku na polski KK, wbrew faktom, choc nawet tu nie mieszkasz i nie wykazujesz przesadnej tesknoty za Polska, spedzajac czesciej wolny czas w innych miejscach. Osobliwe. Rozsyp sobie w Portugalii i masz problem krwiozerczego polskiego KK z glowy. Nie, nie trzeba prochow w Polsce chowac ani w praktyce, ani w teorii - mozna wywiezc, mozna rozsypac, co niektorzy czynia, poniewaz przepis jest martwy, jak wiele innych w wielu innych krajach. W przyszlosci bedziemy lub nie zezwalac na rozsypywanie prochow poza cmentarzami, ale o tym powinni decydowac ci, ktorych to dotyczy bezposrednio. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Jak 15.03.26, 00:06 wilczamia napisała: > To Ty zbaczasz z tematu i wykorzystujesz go do irracjonalnego ataku na polski KK, wbrew faktom, choc nawet tu nie mieszkasz i nie wykazujesz przesadnej tesknoty za Polska, spedzajac czesciej wolny czas w innych miejscach. Osobliwe. Osobliwe jest Twoje klamanie, czy tez raczej wymyslanie faktow. My sie nawet nie znamy, a klepiesz bzdury odnosnie mojej tesknoty za krajem i tego jak to nie spedzam czasu w Polsce, no jakbym sie Tobie co najmiej spowiadal z kazdego wyjazdu, a moze nie udalo Ci sie zwyczajnie na forum wszystkiego wyczytac ;") > Nie, nie trzeba prochow w Polsce chowac ani w praktyce, ani w teorii - mozna wy > wiezc, mozna rozsypac, co niektorzy czynia, poniewaz przepis jest martwy, jak w > iele innych w wielu innych krajach. Widze ze tworzysz fakty. W Polsce grozi wrecz kara, chyba 5tys PLN za trzymanie urny z prochami w domu, no chyba ze Tobie pozwolono albo znasz jakies oficjalne przekazy na ten temat ze mozna ignorowac oficjalnie przepisy w tym temacie. > W przyszlosci bedziemy lub nie zezwalac na rozsypywanie prochow poza cmentarzami, ale o tym powinni decydowac ci, ktorych to dotyczy bezposrednio. To fajnie ze bedziecie pozwalac w przyszlosci, rozumiem, ze to w imieniu KK piszesz. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Jak 15.03.26, 00:48 Buahaha, typowa gadka z wilkolakiem. Chociaz nie jestes gejem, ale nim jestes, chociaz masz paszport, ale go nie masz, chociaz tesknisz za Polska, ale nie tesknisz, chociaz mozna kupe zarzucic polskiemu KK, ale nie powinno sie, bo to irracjonalne... I tak dalej, I dalej I dalej... Teraz wsiadla na ciebie, bo krytyk i ja juz jej nie slyszymy. Uwazaj. To emocjonalny wampir. Heil Czarnek Dzban... Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Jak 15.03.26, 00:55 Eeeee, niech se kobiecina pokonfabuluje, skoro tym zyje, moze mi przy okazji tez napisze gdzie jade w tym roku, skoro jest taka 'poinformowana' Odpowiedz Link
extramuralruraoccasional Re: Jak 15.03.26, 01:42 No niech tam se kobiecina pokonfabuluje... w tej polszy bo nie wolno sobie trzymac w domu ani wypierdolic do rzeki tylko trzeba czarnuchom katolickim placic za miedze W jednym zdaniu wyrazy pogardy dla Polski i dla KK, choć zupełnie nie musiałeś tego pisać, zważywszy na temat wątku. To nie konfabulacja, to rezultat. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Jak 15.03.26, 02:23 Gastarbeiter gardzi Polska, ale non stop do niej jezdzi, tylko to po prostu ukrywa - dla niepoznaki opowiada o Portugalii, podrozach po UK, rejsach do Niemiec… 😀 Janie, lepiej sie tu zatrzymaj, bo wroce do Twoich fantazji nt Biblii 😂 Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Jak 15.03.26, 11:00 Nauka czytania ze zrozumieniem sie ponownie klania. Gardze KK, a nie Polska, co powinno byc dosc oczywiste ;') No tak , prawdziwy Polak i milosnik Polski, to katolik, a taki opowiada tylko i wylacznie o pielgrzymkach krajowych ;') Odpowiedz Link
wilczamia Re: Jak 15.03.26, 12:55 No tak , prawdziwy Polak i milosnik Polski, to katolik, a taki opowiada tylko i wylacznie o pielgrzymkach krajowych ;') Miedzy "nienawidze KK" a byciem katolikiem opowiadaniem wylacznie o pielgrzymkach jest szeroka przestrzen. Np. dla swiadomosci, ze wiekszosc ksiezy jest normalna i ze KK ma piekna karte w historii Polski, co nie oznacza, ze bywaja funkcjonariusze, ktorych miejsce bywa w wiezieniu. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Jak 15.03.26, 11:05 extramuralruraoccasional napisał: > W jednym zdaniu wyrazy pogardy dla Polski i dla KK, choć zupełnie nie musiałeś > tego pisać, zważywszy na temat wątku. Wyrazam regularnie pogarde tylko dla KK gdybys mial problem z ogarnianiem polskich tresci. > To nie konfabulacja, to rezultat. A przykladem konfabulacji to sa Twoje bajki o definitywnym odchodzeniu z forum, ktore oglaszales, na dodatek zakladajac osobne watki, tak aby wszyscy wiedzieli ze wspanialy Krzysio odchodzi, i to chyba co najmniej kilka razy juz Ci sie ulalo ;D Odpowiedz Link
wilczamia Re: Jak 15.03.26, 12:50 Nauka czytania ze zrozumieniem sie ponownie klania. Klasyczny tekst idiotow. Sorry, nie ze chce Ci przywalic. Ale zwroc uwage, ze tego tekstu zawsze uzywaja ludzie o watpliwych intelektualnych przymiotach. Nie mam powodu sie Toba zachwycac, natomiast nie uwazam Cie za idiote. Dlatego dziwi mnie, ze leziesz w taka tania narracje. Dlaczego nienawidzisz KK? Krzysio Nie powinienes tak paternalistycznie zdrabniac, nawet jak celnie trafil. Speaks volumes. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Jak 15.03.26, 13:06 wilczamia napisała: > Klasyczny tekst idiotow. Sorry, nie ze chce Ci przywalic. Ale zwroc uwage, ze t > ego tekstu zawsze uzywaja ludzie o watpliwych intelektualnych przymiotach. Nie > mam powodu sie Toba zachwycac, natomiast nie uwazam Cie za idiote. Dlatego dziw > i mnie, ze leziesz w taka tania narracje. Mnie zdziwilo juz duzo wczesniej kiedy zaczelas wymyslac 'fakty' na moj temat. Jakoby pisanie o wyjazdach do Portugalii i do Niemiec swiadczylo o pogardzie dla Polski, sorry, tez nie chce Ci przywalac ale to jest czysty idiotyzm. > Dlaczego nienawidzisz KK? Za ich zaklamanie, zagarnianie wlasnych przestepstw pod dywan, wyciszanie ich, brak odwagi i checi w zarzadzie tej firmy do oczyszczenia sie z przestepcow. Za twierdzenie ze sa apolityczni podczas kiedy masowo wtracaja sie w polityke, za pazernosc na kase, itd. > Nie powinienes tak paternalistycznie zdrabniac, nawet jak celnie trafil. Speaks > volumes. Krzychu powtorzyl za Toba Twoje wymysly, jak male dziecko, wiec zasluzyl na Krzysia. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Jak 15.03.26, 13:20 Mnie zdziwilo juz duzo wczesniej kiedy zaczelas wymyslac 'fakty' na moj temat. Jakoby pisanie o wyjazdach do Portugalii i do Niemiec swiadczylo o pogardzie dla Polski, Nic takiego nie napisalam. Kto tu ma problemy z czytaniem... Krzychu powtorzyl za Toba Twoje wymysly, jak male dziecko, wiec zasluzyl na Krzysia. Ciekawa zasada. No ale nie kazdy moze byc Krishem. Nie jestes kretynem, wiec doskonale wiesz, ze Krish napisal o czyms calkiem innym niz ja. W nocy sie wpierdoliles i nie zauwazyles, ale teraz raczej wiesz. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Jak 15.03.26, 13:57 wilczamia napisała: > Nic takiego nie napisalam. Kto tu ma problemy z czytaniem... No i kto tu powtarza argument idiotow ;')) Twoj wpis: Gastarbeiter gardzi Polska, ale non stop do niej jezdzi, tylko to po prostu ukrywa - dla niepoznaki opowiada o Portugalii, podrozach po UK, rejsach do Niemiec… 😀 Jesli zle Cie zrozumialem to na cholere sie odnosisz do wyjazdow do moich wyjazdow do Portugalii, UK czy Niemiec w zwiazku z moim rzekomym gardzeniem Polska, co ma jedno z drugim wspolnego i na podstawie czego wydedukowalas ze gardze Polska, czekam na rzeczowy argument zatem. > Nie jestes kretynem, wiec doskonale wiesz, ze Krish napisal o czyms calkiem innym niz ja. W nocy sie wpierdoliles i nie zauwazyles, ale teraz raczej wiesz. Krzychu zinterpretowal moja pogarde do KK jako pogarde do Polski, zaiste rownoznaczna logika z Twoja powyzej, czyli brakiem uzasadnionej argumentacji na gloszone tezy o czym sama doskonale wiesz bo bys nie serwowala naciaganych uzasadnien tylko cytowala konkrety jak to ja glosilem wszem i wobec ze gardze Polska, a tu nima takowych, sa za to zagajenia do moich wycieczek zagranicznych i podkreslanie jak to nie pisze obficie na forum o moich wycieczkach po Polsce, kuriozum totalne. Odpowiedz Link
shachar Re: Jak 15.03.26, 14:38 Najprosciej jest prochy zgubic w wybranym przez siebie miejscu. Albo co mi zrobia, jesli powiem, ze ktos mi gwizdnal prochy w sklepie? To moja kontrybucja do dyskusji Od 3-ch godzin wkrecilam sie w pogon za kroliczkiem i czytanie o leczniczym dzialaniu berberine. Dawno ok. 40 lat nie bylam w KK, nie liczac pogrzebu matki, kupilam jej marmurowa obudowe na trumne, zeby miala tak jak wszyscy, choc raz w zyciu, to znaczy po zyciu,, ale nikt tam nie bywa. Kiedy jeszcze bywalam w kosciele, sila niestety, to wydawalo mi sie takie miejsce gdzie ksieza maksymalnie znudzeni, za kare nudzili tych, ktorzy przyszli. Nie bylo nikogo z fantazja albo z przekonaniem, ze jego mamrotanie cos jemu da i innym.A najgorsze byly cienkie, falszowane spiewy pan i panow, ktorzy chcieli pokazac, jacy sa bogobojni. Boze, (!) jeszcze do tej pory dostaje gesiej skory na te brzydkie na wskros nudy. Odpowiedz Link
shachar Re: Jak 15.03.26, 14:49 No i od czasu do czasu palec sam skreca na intstagram w telefonie, a tu wyskakuje Ilya Odpowiedz Link
wilczamia Re: Jak 30.03.26, 11:36 Jestem ciekawa, na co Ci wyszlo z ta berberyna. Mam duzy szacunek do substancji, ktore sa dobrze osadzone w tradycyjnej ludowej medycynie. Berberyna troche wyrasta na gwiazde medycyny dlugowiecznosci Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Jak 15.03.26, 15:40 Jasiu, jeszcze nie dotarlo do Ciebie, ze z tymi "patriotami" sie nie dyskutuje? Nie masz paszportu polskiego, na tace nie rzucasz, po Portugaliach sie wloczysz, bliznich chcesz topic w latrynach... Wiec o czym mowa? Jestes zdrajca, oszustem, wrogiem przenajswietego KK. Wykoncza sie. Krish jest systemowo skurwiony, a ten wampir z polskim paszportem w kalesonach to psychicznie chora osoba. Zaczynaja z Toba robic to co ze mna i krytykiem. Gasnico im po kulasach... Odpowiedz Link
wilczamia Re: Jak 15.03.26, 16:18 Geez, jak ty jestes prymitywny. Emigracja jednak wykancza slabsze jednostki… Odpowiedz Link
extramuralruraoccasional Re: Jak 14.03.26, 19:30 Wiem, że nie czytasz, ale wolałbyś zjeść słoik gruźliczej flegmy, czy umarłemu z nosa wyssać? Odpowiedz Link