Dodaj do ulubionych

Zara, kwila!

15.05.26, 15:10
Krytyku, nigdzie nie zmykaj. Sie porobilo.
Wilkolak zrobil tyle zua na Oceanie, ze Farmazonia wyglada jak szkolka niedzielna.
Pisowski trend podzialu spoleczenstwa dotarl
I tutaj, do tej malej oceanicznej rodziny.
Jasiu nie kwapi sie z wyrzucaniem uczestnikow,
Moze to i dobrze w zwiazku z wolnoscia slowa.
Ale bez przesady!
Wilczamio, zdobadz sie choc raz w zyciu i usun sie z tego forum. I zabierz z soba krisha vel grubaextrarure. Udajcie sie do Sopotu i nasrajcie przed domem Tuska. Na to tylko was stac.
Wara od Oceanu z wylewaniem swoich zarzyganych frustracji.
Dobrego dnia zycze. A ty shachar wyjasnij kto ten stary trup, ktory ma ci dupe podetrzec.
Szambo!
Obserwuj wątek
    • shachar Re: Zara, kwila! 15.05.26, 15:23
      Dzyzas, to byl moj zartobliwy wpis do Jana w odpowiedzi na jego o wywaleniu mnie(a moze nie nie, sama juz nie wiem teraz) do Izraela. Myslalam ze to do mnie z powodu mojego imienia, ktore uzywam jako uzytkownik. Jego pis wydal mi sie humorystyczny w tonacji, wiec odpowiedzialam wierszykiem z przedszkola. Jesli ktos poczul sie tym urazony, to doprawdy...nie wiem, co powiedziec, z jednej strony pewnie ja musze strzelac bardziej przemyslane dowcipy, a z drugiej, czytelnikow uprasza sie o jakies bardziej nie reaktywne, nie cwiczace swoj swir , o ktorym nikt nic nie wie, osady , bo zakladac, ze kazdy to swinia i cham z intencja, to nie jest prawda.
      • elissa2 Re: Zara, kwila! 15.05.26, 15:29
        Mnie rozbawił ten "mam cię w dupie stary trupie..." smile
        Tym bardziej, że znałam tylko połowę.
        • a_iii_ty Re: Zara, kwila! 15.05.26, 15:38
          Jaka polowe? Jeden poldupek?
        • krytyk2 Re: Zara, kwila! 15.05.26, 16:37
          @
      • a_iii_ty Re: Zara, kwila! 15.05.26, 15:37
        Ten jego wpis nie byl humorystyczny w tonacji, a Twoj wierszyk jeszcze mniej.
        To teraz niech jasiu wyjasni, kogo chcial wypierdolic do Izraela.
        Krytyk niech ochlonie, bo to nie do niego bylo adresowane, choc tak to moglo wygladac.
        Wilkolak niech zamknie swoj ryj I won do Sopotu, albo pod dom Sakiewicza, modly odprawiac.
        Szambo.
      • jan_stereo Re: Zara, kwila! 15.05.26, 21:03
        Moj wpis byl do wilczej a Twoj do mnie i bylo oczywiste ze piszesz z jajem, parodiujac ton nawalamki forumowejsmile

Ps. Sinner gra teraz..
    • extramuralruraoccasional Re: Zara, kwila! 15.05.26, 15:35
      "Tu znowu golnął. Że się wkurwił,
      poprawił trzema. Raz za razem.
      We łbie mu trochę zaszumiało.
      Jest, jak to mówi się, pod gazem.
      Więc się rozrzewnił nad swą dolą:
      „Za co, się pytam — woła — za co
      wypróbowanym towarzyszom
      tak złem za wierną służbę płacą?!"

/Janusz Szpotański, TOWARZYSZ SZMACIAK/
    • wilczamia Re: Zara, kwila! 15.05.26, 16:37
      https://media0.giphy.com/media/v1.Y2lkPTc5MGI3NjExem00eXBnOWN6NWUyMjVzejB5bmszd3M4N3p0czFoNGt3MWdremZ6cSZlcD12MV9pbnRlcm5hbF9naWZfYnlfaWQmY3Q9Zw/WvkR9aqX1VfP2wCSWq/giphy.gif
    • krytyk2 Re: Zara, kwila! 15.05.26, 16:47
      jest coś takiego jak masa krytyczna i ona została przekroczona wpisem shachar .No , trzeba nie mieć krzty wrażliwości moralnej , żeby robić sobie wolne żarty z wykorzystaniem tytułu wątku osoby , która pisze w nim o swoim kalectwie i nędzy.Naprawdę dosyć!
      • shachar Re: Zara, kwila! 15.05.26, 16:57
        Naprawde przykro mi, ze to akurat moj wpis, choc nie byl w intencji w zaden sposob kontynuacja wpisu poczatkowego, dotknal Cie do zywego. Ale tez przykro mi, ze domniemywasz, ze byl nasmiewaniem sie z Twojej sytuacji, czy cos podobnego.
        Dobra, mysle, ze czas ochlonac i na razie mniej pisac. Kazdy ma tam cos co go gniecie. Maz dzis sika krwia a ja zamiast do szpitala udaje ze lecze pana po wylewie. To tak, zeby zrobilo sie wam przykro, ze na mnie skaczecie😀. Nic nam wiecej nie zostalo, niz posmiac sie na to wszystko, czasami glupio. To wszystko.
        • a_iii_ty Re: Zara, kwila! 15.05.26, 17:37
          To wszystko przez to, ze nie trzymamy sie kursu wyznaczonego tytulem wontku.
          Prawie wszystkie wontki rozgaleziaja sie
          W prawo, w lewo I naopak.
          A do tego wiele razy nie wiadomo, komu odpowiadamy. Szczerze mowiac, ten wpis saharynki uderzyl mnie niezle. Tez bylem przekonany, ze to do krytyka.
          Gdybym sie zagapil, to autorstwo przypisalbym wilkolakowi.
          Hej, czasami dobrze komus przypierdolic, ale lepiej tego nie czynic.
          Bo jak widzimy, szambo sie wylalo.
          Szczerze mowiac, ciagle nie wiem kogo do Usraela jasiu wysylal.
          Szambolion Imczy.
      • wilczamia Re: Zara, kwila! 15.05.26, 22:11
        Ty sie domagasz wrazliwosci, brunatna panieneczko w wyszywance? big_grin

Wczoraj zyczyles mi pobicia, zrzucenia z mostu, smierci.

Brak obelg w jezyku polskim na takiego lucyfera, kazda wydaje sie niewystarczajaca. Instant karma robi zreszta za mnie robote, znaczy bog istnieje i wymierza sprawiedliwosc. Przyzwyczailes sie, ze od bezkarnego miotania gownem jestes ty, rezunie, a Krish sie otrzepuje i ci pokazuje swoja klase. No to sie skonczylo, Polska podnosi leb, musisz sie przejrzec w lustrze, zanim cie w koncu deportujemy do ojczyzny. A bylej oddasz nalezne jej pieniadze, polski sad cie zmusi, trzymam za nia kciuki!

• jan_stereo Re: Zara, kwila! 15.05.26, 21:11
      Krish jest o 3 poziomy wyzej jesli idzie o kulture rozmowy w porownaniu do wilczej, jego sie absolutnie nie mozna czepiac. A to ze wilcza ma faszystowskie poglady wyszlo niedawno, no taki smutny przypadek sie tu trafil...
      • a_iii_ty Re: Zara, kwila! 15.05.26, 21:24
        Zdziczal jak sie spunknal z wilkolakiem...
        • jan_stereo Re: Zara, kwila! 15.05.26, 21:28
          Przynajmniej jest szczery, wiec ja mu ufam w tym, ze ma dobre a nie podle intencje.
          • a_iii_ty Re: Zara, kwila! 15.05.26, 22:01
            Jasiu, a kto mial byc wygnany do Palestyny?
            • jan_stereo Re: Zara, kwila! 15.05.26, 23:18
              Do Palestyny to chyba ja mialem byc wygnany, a wilcza do Izraela.
      • extramuralruraoccasional Re: Zara, kwila! 15.05.26, 22:13
        Pozostaje rozstrzygnąć, kto się zaczął przezywać, liski czy koguciki...
        • extramuralruraoccasional Re: Zara, kwila! 15.05.26, 22:48
          AbstraCHUJąc od przezywania, to zdaje się światły, wrażliwy, moralny i uduchowiony Krytyk życzył właśnie Wilczamii śmierci, nie odwrotnie
      • wilczamia Re: Zara, kwila! 15.05.26, 22:17
        Zebrac w jeden mail wieloletnia "kulture rozmowy" tego cwela, z ktorym dyskutujesz nt cudzej kultury rozmowy, ciociu? big_grin
      • shachar Re: Zara, kwila! 16.05.26, 02:34
        jan_stereo napisał:

Krish jest o 3 poziomy wyzej jesli idzie o kulture rozmowy
        Myslcie, co chcecie, ale ja jestem wielka fanka ornamentow wilczarni. No tak juz mam. W ogole nie zwracam uwagi do kogo i o co, i ile druga osoba ucierpi na tym. Tak samo jak bylam pod wrazeniem elokwencji Olenki i Bucefala Macedonskiego onegdaj.Ornamenty mnie raduja.
        I tu wbilam sobie gwozdz do trumny 🥴🫠
        • extramuralruraoccasional Re: Zara, kwila! 16.05.26, 03:01
          Obrabiają mi tu dupę z tymi trzema poziomami. Nie wierz w takie bzdety. Bo ja czuję się jakoś nieswój. 😀
          • jan_stereo Re: Zara, kwila! 16.05.26, 03:26
            extramuralruraoccasional napisał:

> Obrabiają mi tu dupę z tymi trzema poziomami. Nie wierz w takie bzdety. Bo ja c
            > zuję się jakoś nieswój. 😀

No dobra, 2.5 poziomu.
        • jan_stereo Re: Zara, kwila! 16.05.26, 03:25
          Olenka i Marusia byly elokwentne i nie przebijala od nich pogarda do maluczkich, dobrze sie je czytalo bo pisaly poetycko.
        • jan_stereo Re: Zara, kwila! 16.05.26, 04:11
          Lepiej Szyszka nagnij co tam w sadzie i jak zycie w domu wiejskim sie toczy, walka z natura, uzywkami i celami zyciowymi. Juz wystarczy kurwienia o ukraincach, glowa boli od tego.
          • shachar Re: Zara, kwila! 16.05.26, 13:05
            A co tu naginac; psy skomla w nieboglosy w pokoju, bo wszystkie zwierzeta wyszly z lasu na lake (uonke), co mnie troche wkurza, bo sobota i chcialoby sie polezec w spokoju. Szpitalem zakonczylo sie wszystko dla domownika wczoraj, ale kosic trzeba, wiec laduje baterie do kosiarki, podrzynarki linkowej, podrzynarki metalowej, dmuchawy do brudu i paprochow, Roundup do poison ivy i zbieram moce psychiczne, zeby ruszyc.
            • jan_stereo Re: Zara, kwila! 16.05.26, 13:18
              To co dla Ciebie jest normalne (lesne zycie na podworzu), to abstrakacja dla wiekszosci mieszczuchow tutaj, mnie takie zycie na skraju lasu fascynuje, z mojego miejsca (ja mam tylko ptaki drace sie o 5am). Myslalem tez, ze wlasnosc terenu jest jakos ogrodzona, no chyba ze kupilas ten dom razem z okoliczna puszcza, tutaj w UK wszystko jest ogrodzone, czasem daja oznakowana sciezka do przejscia dla turystow.

ps. hehe, a jednak sama psikasz roundapem, moze daj droge roznorodnosci w tym i chwastowej big_grin
              • shachar Re: Zara, kwila! 16.05.26, 14:30
                Mieszkam w pracy, a praca jest w miescie, tak wiec niewiele tej przyrody uzywam. Rzeczywiscie troche duzo tej ziemi przy domu, nie da sie tego ogrodzic, tyle tego, no ale sprzedawali razem z lasem, nie moglam kupic bez lasu. Cena nie byla przez to wieksza niz innych domow, a ja glupia myslalam, ze do lasu bede chodzic na grzyby! Ale 2 tygodnie po kupnie przyszedl niedzwiedz i odechcialo mi sie grzybow. Potem kojoty przyszly, dwie sarny zdechly pod drzewem przy domu ($1000 za wywiezienie truchel!), swistak zagladal do srodka domu przez szybe. Kiedy przyjezdzam, to to jest obezwladniajace troche, ile jest do zrobienia, dlatego leze i nic nie robie, bo jeszcze mentalnie nie jestem przygotowana. A zapomnialam powiedziec, kupilam tez za 4 dychy taki miotacz ognia, ktorym sie chwasty wypala. Przykreca sie do tego butle z gazem, jednorazowa pojemnosci pol litra i mozna palic. Kiedys mialam taki, obok ktorego rzeba bylo ciagnac taka butle wielkosci pilki lekarskiej, bardzo ciezkie i niewygodne na stojaku z dwoma kolkami. Z tym malym bedzie o niebo lepiej, mam nadzieje. Kurde, sytuacja mnie zarasta troche!
                • jan_stereo Re: Zara, kwila! 16.05.26, 14:55
                  Ten niedzwiedz to taki filmowy widok troche, moze zyjacy w Bieszczadach by sie nie dziwili ale wiekszosc typowych mieszczuchow nie przetrwalaby tam miesiaca, z samego stresu, cos jak przeniesc sie do sredniowiecza.

Z tymi sarnami to bym wykopal dol i je tam zepchnal, posypal wapnem i po temacie, no chyba ze to niezgodne z prawem i sa mega kary, nie wiem jaki tam masz protokol postepowania w takich przypadkach, ale czuc ze zapierdol i to w duzej skali czai sie na kazdym rogu gospodarstwa.

Wiem jedno, mialbym w takim miejscu kury i wlasne jaja, plus drzewka owocowe, pomidory itp. Nie jadlbym sklepowego syfu majac takie warunki terenowe.
                  • shachar Re: Zara, kwila! 16.05.26, 15:28
                    Przed.dla dokumentacji i aby zmusic sie, zeby miec co pokazac po.
                    Do zobaczenia za 9 godzin. Gdzie moj miotacz ognia, kurde, jesli sie nie calospale to cos wkleje potem
                    • jan_stereo Re: Zara, kwila! 16.05.26, 16:19
                      To jest inna skala, tutaj zbudowano by cala wioske na tym obszarze, zazdroszcze szerokich horyzontow.
                      • shachar Re: Zara, kwila! 16.05.26, 23:39
                        Nie idealnie, ale troche lepiej. Fsjrant o 5tej, bo bez przesady...
                        • shachar Re: Zara, kwila! 16.05.26, 23:48
                          Poza tym uotowalam gar zarcia dle psow na tydzien i zdrzemnelam sie.Pan od malowania plotu nie przyszedl.
                          • jan_stereo Re: Zara, kwila! 16.05.26, 23:54
                            Ciotka gotowala Bobasowi, ktory byl bokserem, plucka, cuchnelo masakrycznie, ze az wychodzilem, wygladalo dosc podobnie smile

Ps. No ale te blogosc u zwierzaka widac.
                            • shachar Re: Zara, kwila! 16.05.26, 23:58
                              Psy tu sa szczesliwe nad wyraz. Usmiechaja sie, brykaja, tarzaja w trawie. W miescie to moze nie katorga, bo lozka wygodne, cos do memlania im zostawiam tez, ale pies ti pies, musi miec przestrzen jak ryba wode.
                              • shachar Re: Zara, kwila! 17.05.26, 00:04
                                Tu jestem w niebie, ktore sobie sama kupilam i wykreowalam z tego, co bylo. To kosztuje cale moje zdrowie fizyczne i psychiczne, bo pracuje na to 60 godzin tygodniowo, ale trzeba zyc big i na cos umrzec. Ja umre od moich marzen.
                                Do krytyka; spelnilam swoje marzenia, ale nie jestem przez to bardziej szczesliwa. Ty tez wrocisz do pierwotnego stanu szczescia/nieszczescia, niezaleznie od okolicznosci. Tak wiec leb do gory i patataj.
                              • jan_stereo Re: Zara, kwila! 17.05.26, 00:05
                                O co chodzi z tymi dwoma obrozami, to jakis nadajnik czy cos ?

Przestrzen jest powalajaca, tutaj takie tereny przydomowe mial moze jakis ksiaze Andrew zanim go zdegradowali.
                                • shachar Re: Zara, kwila! 17.05.26, 00:36
                                  Jedna to zwykla obroza do przyczepiania smyczy i z tabliczka z telefonami, a druga to gps, zeby znalezc psa, jak ucieknie. Obroza wysyla tez sygnaly, gwizdy, 'good dog' gada. Kontrolka to aplikacja w telefonie. Razu jednego, zima, maly pobiegl kilometr w las za sarnami. GPS nie dzialal, caly telefon praktycznie nie dzialal, kontrolka pokazywala tylko 3 godziny baterii w obrozy i obroze w srodku lasu. Biegalam wtedy w koszuli nocnej i klapkach po sniegu, machalam galazkami, wolalam go glosem na puszczy smile Jakos znalazl droge do domu, na szczescie.
                        • jan_stereo Re: Zara, kwila! 16.05.26, 23:52
                          Nie powiesz ze psy wsi nie doceniaja, tej rozleglosci terenu. Wyglada jak osrodek dla trudnej mlodziezy, zielen uspokaja a ciezka praca zabiera zla energie, o ile ma sie jakakolwiek, no i za daleko do sklepu aby uciec lo uzywki. W taka pogode czuc beztroska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka