Dodaj do ulubionych

BULGARIA, jaka waluta

25.07.03, 19:36
4.08 wybieramy sie z zona do bulgarii (svety vlas ), jaka wziasc ze soba
walute, dolary czy euro?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa jaka waluta? IP: *.dip.t-dialin.net 25.07.03, 20:30
      Obojetnie!
      Kazda jest wymienialna. I nie traci sie na zadnej zbyt wiele.
      Sprawdz ile bedzie Cie kosztowalo kupienie waluty w Polsce i od tego uzaleznij
      swoj wybor.

Ewa
      • Gość: rezus Re: jaka waluta? IP: 80.108.60.* 03.05.04, 09:57
        $
    • Gość: dvoicka Re: BULGARIA, jaka waluta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.03, 11:56
      my wzielismy po prostu karty bankomatowe
      wyplacalismy tylko dwa razy, w Sofii i w Ruse(chodzilismy po gorach i nie
      wydawaliśmy zbyt wiele)
      bez problemow i chyba troche bezpieczniej

• Gość: xyz Re: BULGARIA, jaka waluta IP: router:* / 10.0.27.* 29.07.03, 09:25
      zdecydowanie euro
      • joko5 Re: BULGARIA, jaka waluta 05.05.04, 13:59
        W Sweti Vlas uważajcie na kantor wymiany walut na ul. Cara Symeona na przeciw
        wesołego miasteczka, strasznie oszukują. Będąc w tej mniejscowości walutę ($)
        wymienialiśmy w kantorze znajdującym się w sklepiku z obuwiem równierz na Cara
        Symeona.
        • tomaszek193 w BG płacisz w lewach i stotinkach 05.05.04, 15:34
          Nie ma praktycznego znaczenia jaką walutą zapłacisz na granicy za prawdziwe i
          wymyślone przez celników opłaty. Bo tylko wtedy waluta jest potrzebna.
          Praktycznie w każdym miasteczku są bankomaty, które akceptują nasze karty i
          wybieraj tyle ile potrzeba. Za wszystko w BG płacisz w lewach i nikt nigdy nie
          żądał ode mnie innej waluty. BG to naprawdę normalny kraj gdzie panują podobne
          zwyczaje jak w całej Europie,- benzynę zatankujesz na Shellu lub innej
          sieciowej stacji płacąc kartą, każda lepsza restauracja także je akceptuje.
          • joko5 Re: w BG płacisz w lewach i stotinkach 06.05.04, 13:03
            W Sweti Wlas nie znalazłam ani jednego bankomatu, w Słonecznym Brzegu jeden.
            • tomaszek193 Re: w BG płacisz w lewach i stotinkach 06.05.04, 14:32
              Sw.Wlas to jeden wielki plac budowy. Za kilka lat będzie tam pewnie wszystko,
              dzisiaj to jeszcze niezbyt miłe miejsce wypoczynku. Nigdzie nie miałem problemu
              ze znalezieniem bankomatu, nawet po drodze, w prowincjonalnych miasteczkach.
            • Gość: Marlew Re: w BG płacisz w lewach i stotinkach IP: *.grohe.de / *.us.infonet.com 17.05.04, 11:26
              W Słonecznym Brzegu były w zeszłym roku 3 bankomaty + 2 w Nesebyr, najbardziej
              opłaca sie wypłacać z bankomatów bo wtedy liczą 1 Euro = 1,95583 lewa a przy
              wymianie w kantorach jest nawet 1,8 lewa za Euro więc pare procent straty.
              Właśnie wróciłem z Turcji przez Bułgarię i jestem zafascynowany na nowo tym
              krajem ale po raz pierwszy rejonami dalej od morza - monastyry itp - juz wiem
              gdzie za rok na wakacje smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka