Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Włas w Bułgari jak chcecie to pytajcie

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 22:17
Obserwuj wątek
    • Gość: theo Re: Wróciłam z Włas w Bułgari jak chcecie to pyta IP: *.wroc.roedl.pl 03.09.03, 09:05
      hej!
      jak się sprawił oskar jako biuro? i jak sama miesjcowosc i okolica -słoneczny
      brzeg , neseber? co zwiedzac, gdzie jesc i co polecasz a przed czym
      przestrzegasz>
      • Gość: liv1 Re: Wróciłam z Włas w Bułgari jak chcecie to pyta IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 11:23
        Biuro Oskar jest w porządku, nie mam żadnych zastrzeżeń smile Właściciele
        pośredniaka z Wawy byli z nami-bardzo fajni ludzie. Warunki (hotel Mars) są
        super, klima lodówka tv z satelitą i wszystkie meble mowe bo hotel oddany
        dopiero w tym roku. Włas to praktycznie jedna uliczka, ale bardzo sympatyczna
        miejscowość. Jest super całą dobę otwarta piekarnia, a pieczywo gorące i tak
        dobre że trzeba tylko uważać na dodatkowe kilogramy. Plaża jest niestety
        brzydka-brudna i pełno glonów. Sa prawie wszędzie poroskładane parasole i
        leżaki za które trzebga płacić (3 + 3), więc żeby znaleść miejsce z którego nie
        gonią to jest problem sad. Morze jest cieplutkie ale jest pełno meduz. Z Włas do
        SB jest 10 min busem a tam jest już ładna czysta plaża i nie ma glonów bo
        kupili maszynę którą codziennie je wybierają smile. Wydaje mi się że niestety we
        Włas we wrześniu jest bardzo mało ludzi bo pod koniec sierpnia robiło się już
        pusto i zamykali pewne stoiska i restauracje. A zapomnialam o najgorszym-u nas
        ok 10 osób zaraziło się wirusem panującym w Bułgari (przez kilka dni mieli
        okropną gorączkę i non stop wymioty i biegunka) część nawet zabrała karetka.
        Okazało się że w morzu jest wirus i osoby które często się kąpały i nałykały
        się wody to właśnie dostały tej choroby.Ja osobiście najczęściej siedziałam na
        basenie (2 cały dzień wstęp-hotel Milev a 4 reszta (Korona ,Laguna itd.)Neseber
        jest piękny-ja się zakochałam-malutkie domki z kamienia i drewna morze z obu
        stron, wybrukowane wąziuteńkie uliczki, część starożytnych budowli-cudo.Z Włas
        trzeba jeschać busem 10 min do Słonecznego a do Neseber kolejne 10 min (można
        być codziennie)ale trzeba bardzo uważać bo kradną na przystanku autobusowym z
        Neseber do Włas i SB-u nas tam okradziono 3 osoby-i nie są to zapijaczeni
        faceci tylko pięknie ubrane młode dziewczyny-kolega jedną złapał na gorącym
        uczynku.Polecam restauracje Rusina we Włas na ulicy Rusałka koło hotelu Mars. A
        w SB Kondor za pocztą. Jedzenie jest tak tanie że można spoko jeść 2 posiłki w
        knajpach.Nie wiem co jeszcze jak masz jeszcze jakieś pyt to śmiało.Sorrki za
        błędy ale nie chce mi się tego sprawdzać.
        • Gość: theo Re: Wróciłam z Włas w Bułgari jak chcecie to pyta IP: *.wroc.roedl.pl 03.09.03, 15:43
          dzięki wielkie za informacje, ja jednak jadę do Rawdy, (może masz jakies info
          od innych wspolwycieczkowiczów, bo wiem ze oskar wiózł tez do tej miejscowosci)
          nie do wlas
          tylko ten wirus? wiadomo wogóle co to było?
          • Gość: liv1 Re: Wróciłam z Włas w Bułgari jak chcecie to pyta IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.09.03, 15:57
            nie wiem jak sie nazywa ale wiem że trzeba uważać żeby nie pić ani nie łykać
            tej wody morskiej. Z całego autokaru tylko 8 osób wysadzili w Rawdzie i wiem że
            nażekali na warunki-ale każdy jest inny i może Ty bedziesz zadowolony.
            Generalnie miasteczko chyba bardziej mi sie podoba-jest całe w poziomie (my we
            Własie musieliśmy się troszkę wspinać smile)Małe ale chyba sympatyczniejsze. Ja
            wolałam być we Własie bo lubię towarzystwo a tam byli wszyscy prócz tych 8 osób-
            z którymi juz nie mieliśmy do powrotu kontaktu.Wiem że z poprzedniego i
            następnego turnusu wysadzali tam też tylko 8 osób i jeszcze do tego kwaterowani
            po 2-4 w różnych hotelach. Musicie uważać na Romana-rezydenta, bo lubi naciągać
            i nie da się z nim gadać-u nas te 2 os bardzo się źle czuły i zadzwoniły do
            niego a on na to żeby mu nie przeszkadzać bo jest późno. Wiem ze bedą chcieli
            go zmienić ale chyba w przyszłym roku.
            • monw Re: Wróciłam z Włas w Bułgari jak chcecie to pyta 04.09.03, 07:53
              Czy chcesz to opisać dla mojego serwisu?

Pisz na monw@gazeta.pl

Pozdrawiam
              Monika
        • Gość: pawel Re: Wróciłam z Włas w Bułgari jak chcecie to pyta IP: *.devs.futuro.pl 15.09.03, 10:46
          Właśnie wróciłem z Własu byłem tam z Oskarem. Jeśli chodzi o plaże we Własie to
          woda przy brzegu wygląda jak zupa szczawiowa. Te choroby i glony w wodzie biorą
          się stąd, że jest tam kilka wylotów ścieków do morza, ja naliczyłem trzy w
          kierunku na Elenite. Kąpaliśmy się tylko w Słonecznym Brzegu, ale pod koniec
          gdy był silny wiatr to glony tam też sie pokazały. Dopóki to się nie zmieni to
          tam drugi raz nie pojade, bo siedzieć w basenie nad możem to dla mnie
          porażka.Kto będzie w Neseberze to niech uważa na knajpy rybne przy przystanku
          autobusowym. Wszystko pięknie wygląda ale trzeba uważać przy zamawianiu bo
          można słono zapłacić.
    • Gość: ek. pytanko.. IP: *.the.forthnet.gr 17.11.03, 15:17
      co warto przywiezc z Bulgarii?
      co maja fajnego?jakie pamiatki?
      i co dobrego na talerzyk?
      znasz jakies dobre specjaly bulgarskie?
      a wina?
      pozdrawiajac..czekam na odpowiedz.
      • Gość: theo Re: pytanko.. IP: *.wroc.roedl.pl 18.11.03, 10:08
        z pamiatek zależy kto co lubi, jest mnostwo ichniejszej cepelii, ale ja
        osobiscie polecam np wyroby różane- jak olejki, kosmetyki ale tez dzem (pychota
        ale strasznie słodki), jest dobra chałwa i taniutkie alkohole (gin, rum, cos
        jak baileys za 8zł!, ale tez np anyzówka-mastika)
        co do kuchni oczywiscie sprobuj sałatki szopskiej z pysznym serem sirene, z tym
        serem smakują super frytki, z mięs kiełbaski miesne kebabcze albo kjufte,
        panierowany ser-kaszkawał, długo mówić!! ach wrociło by się nad morze czarne
        pozdrawiam
        • Gość: ek. dzieki:-) IP: *.the.forthnet.gr 18.11.03, 10:55
          bardzo dziekuje za rady!
          skorzystam na 100%.
          pozdrawiam cieplutko!
          ek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka