Dodaj do ulubionych

Czy ktoś wie,czy można gdzieś dostać dofinansowani

05.03.04, 16:39
e na remont wózka elektrycznego. Jestem chory na zanik mięśni i od czterech
poruszam się wyłącznie na takim wózku(kożystałem z programu PEGAZ).
Z niepełnosprawni.info uzyskałem informacje, że nie ma programów które
finansowałby remonty takich wózków (Joni frieds - powiedzieli że ten program
może). Może jednak jest coś o czym nie słyszałem.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • arnoszt Jeszcze jeden problem. Mojej sąsiadce zepsół się s 09.03.04, 12:49
      chodołaz, I teraz ma ogromny problem bo ma chlopaka którego nie daje rady
      znieść ze schodów. Już raz(dwa lata temu) wzięła pożyczkę na ten schodołaz(po
      remoncie) - 2000 zł. A teraz okazuje się że musi znów zapłacić za remont
      ogromne pieniądze. Problem ten sam co mój. Jednak myślę że w tym przypadku
      poważniejszy bo gość ma poważny problem z wyjściem z domu.
      Jak to jest że pefron potrafi DAĆ!!!!!! emerytowi z 2 gr. INwalidzką 20 tyś PLN
      a nie ma środków na naprawę tego sprzętu?

Pozdrawiam
    • niepelnosprawni.info Re: Czy ktoś wie,czy można gdzieś dostać dofinans 09.03.04, 15:24
      Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 10 maja 2003 r. w sprawie
      limitu cen dla przedmiotów ortopedycznych i środków pomocniczych, o takim samym
      zastosowaniu, ale różnych cenach - w zakresie którego Narodowy Fundusz Zdrowia
      finansuje to świadczenie, oraz limitu cen dla napraw przedmiotów ortopedycznych
      (Dz. U. z dnia 16 maja 2003 r.) każdy ubezpieczony może uzyskać refundację
      kosztów naprawy sprzętu w ramach obowiązującego limitu.
      Wniosek na naprawę sprzętu ortopedycznego wypełnia lekarz lub sam ubezpieczony
      (wzory wniosków dostępne są w Internecie, m.in. na stornie www.nfz-
      warszawa.pl). Wypełniony wniosek musi zostać następnie potwierdzony w oddziale
      Narodowego Funduszu Zdrowia, a po uzyskaniu takiego potwierdzenia zrealizowany
      u świadczeniodawcy, który ma podpisaną umowę z NFZ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka