Dodaj do ulubionych

Składki- ulgi

08.01.13, 22:02
Witam wszystkich. Jestem nowa, zdeterminowana i zupełnie zielona :-) Ale od początku. Mam znaczny stopień niepełnosprawności, skończone studia i ...posuchę finansową. Przepracowałam rok, zdrowie zawaliło i od ośmiu lat siedzę w domu na utrzymaniu męża. Renty się nie dorobiłam. Do pracy nie pójdę, bo z cewnikiem i pieluchą raczej nikt mnie nie zatrudni, ale bezczynność i bieda powoli mnie zabija. Mam jednak pomysł na malutki własny interes, taki wirtualny, w internecie. Na początek chciałabym tylko, aby zarabiał sam na siebie, w znaczeniu- nie chciałabym do niego dopłacać. Ale jestem zupełnie zielona w temacie, niestety. Interesuje mnie to, ile kosztowałby mnie comiesięczne składki- wszystko w sumie, co oddaje się do kasy państwowej. Oczywiście, poza podatkiem. Mam na myśli składki najniższe, bo z tego co wiem, mogę je płacić w różnej wysokości. W internecie pisze się ogólnie o dofinansowaniu składek. Mnie interesuje, jakie rzeczywiste kwoty musiałabym co miesiąc rezerwować. Może znajdzie się tu ktoś, kto pomoże? Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • niepelnosprawni.info Re: Składki- ulgi 09.01.13, 15:52
      Tak na szybko znalazłem takie dane dla 2012 roku
      www.firma.egospodarka.pl/niezbednik-firmowy/Skladki-ubezpieczeniowe-dzialalnosc-gospodarcza.html
      oraz tu też na 2013
      www.pit.pl/zus_dla_nowo_zakladanych_firm_760.php
      w przypadku osób Niepełnosprawnych możliwa jest refundacja części składek
      www.pfron.org.pl/portal/pl/53/50/Refundacja_skladek_na_ubezpieczenie_spoleczne.html
      proszę sie też zapoznać z informacja z linka
      www.składkizus.pl/zus-dla-nowych-firm/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka