Dodaj do ulubionych

alergia pokarmowa

15.07.06, 15:30
Córka ma alergię pokarmową a zewnętrznym objawem jest nie znikająca wysypka
okołoustna oraz znikająca na oczach. Wyeliminowała alegreny jednak wysypka
nie znika, czy jest jakś maść niesterydowa (oprócz maści elidel) na tego
rodzaju dolegliwość.
Obserwuj wątek
    • dobrakobieta3 Re: alergia pokarmowa 15.07.06, 19:47
      Owszem, są różne maści. Nawet kilka "ciśnie mi się" na usta, żeby Ci
      podpowiedzieć, ale uważam, że to jednak za duże ryzyko radzić, jak leczyć
      dziecko obcej kobiecie drogą internetową... Idźże lepiej do dermatologa albo
      pediatry, na pewno coś właściwego znajdzie.
      Naprawdę współczesne mamy są tak... nieporadne...???
      • renata_1964 Re: alergia pokarmowa 16.07.06, 21:57
        Dziękuję za uwagę. Niestety od stycznia kiedy alergia się pojawiła byłam u 3
        dermatologów oraz na klinice oddział alergologiczno-dermatologiczny. To co
        pozostało po tym leczeniu to rozległe plamy po sterydach. Dlatego nie szukam
        porady o metodach niekonwencjonalnych. Czy jestem świadmoą matką? Trudno
        powiedzieć, po prostu przesatałam wierzyć w medycynę konwencjonalną. Obecnie
        jestem na etapie badania struktury włosa pod kątem potrzeb organizmu córki.
        Proszę o pomoc, czy oprócz elidelu (bezsterydowca) słyszeliście o preparacie
        który pomógł. Czy ktoś miał dietę suplementową (tzn. naturalną uzupełniającą
        braki w organiźmie), a jeżeli tak to czy ona pomogła.
        • no1teresa Re: alergia pokarmowa 17.07.06, 00:02
          renatko, ja bym w pierszym rzedzie oczyscila organizm glownie pod katem grzybow
          i pasozytow, potem doprowadzilabym do eubiozy (wlasciwa flora bakteryjna jelit)
          i dopiero wtedy ew. inne poczynania
          tak najogolniej, to każdemu alergikowi brakuje zwykle w organizmie : cynku,
          magnezu (w odpowiedniej proporcji z wapniem i D3), krzemu ( picie herbatki ze
          skrzypu i kąpiele w nim) oraz kwasów tłuszczowych Omega 3; wskazana jest również
          dieta wysokobłonnikowa; ale najwazniejsze i tak jest pozbycie sie wszelkich
          niepozadanych organizmow i obciazajacych substancji z organizmu
          • renata_1964 Re: alergia pokarmowa 25.07.06, 12:17
            Bardzo dziękuję. Czekam na wyniki badania struktury włosa aby móc określić
            czego w organiźmie córki brakuje. Obecnie zaczęła terapię oczyszczania
            organizmu (błonnik + czosnek). Po otrzymaniu wyników z badania włosa zostamnie
            wprowadzona dieta suplementacyjna. Mam nadzieję, że jakoś uśpimy tą alergię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka