aserka 07.12.07, 15:03 dlaczego soby gluche, lsepe, na wozkach i inne sa dofinansowaywane, bo takie sa? dlaczego kulawym trzeba ustepowac miejsca w autobusie dlaczego zwlania sie ich z oplat dlaczego maja miec latiwej, bo maja trudniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosteda Re: dlaczeo inepelnopsrawni sa faworyzowani 07.12.07, 16:07 aserka napisała: > dlaczego soby gluche, lsepe, na wozkach i inne sa dofinansowaywane, > bo takie sa? Jeszcze zapomnialas o jednej grupie niepelnosprawnych - uposledzeni umyslowo - wedlug twojego stylu wyrazania sie "glupi". Poradze Ci cos. Idz do MOPS-u albo PFRON-u i zloz wniosek na to dofinansowanie. Masz bardzo duze szanse zeby je dostac. > dlaczego kulawym trzeba ustepowac miejsca w autobusie > dlaczego zwlania sie ich z oplat Wejdz pod tramwaj(albo w inny sposob) i pozwol sobie uciac noge to bedziesz wiedziala dlaczego. > dlaczego maja miec latiwej, bo maja trudniej? Obowiazkowo powinnas tego doswiadczyc zeby zaspokoic swoja ciekawosc. Odpowiedz Link Zgłoś
bjanel Re: dlaczeo inepelnopsrawni sa faworyzowani 07.12.07, 20:10 Właśnie dlatego, że jest im trudniej. Masz zdrowe nogi? dojedziesz wszędzie, autobusem, tramwajem, jak jesteś spóźniona to sobie podbiegniesz a niepełnosprawny nie może. Może przydałby mu się np. samochód albo wózek inwalidzki bo to będzie jego jedyny kontakt ze światem. A ty myślisz, że takie autko dostajemy gratis? I tu się mylisz. A może chcesz się zamienić i spróbować takich przywilejów? Tylko pamiętaj, Ty też możesz być niepełnosprawnym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomkargul Re: dlaczeo inepelnopsrawni sa faworyzowani 07.12.07, 21:17 aserka, wiesz, niejedna osoba na wózku, czy slepa, oddałaby Ci te swoje dofinansowania i rentę a wolałaby mieć twoje zdrowie. dla osoby chodzacej schody czy kraweznik to nie problem , dla osoby na wózku to nieraz bariera nie do przebycia. Tak ze nie zazdrość im tych dofinansowań bo one i tak wszystkiego nie pokrywają. Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: dlaczeo inepelnopsrawni sa faworyzowani 07.12.07, 21:22 Tak naprawdę jeśli ktoś jest zdrowy i nie mieszka z osobą niepełnosprawną nie jest w stanie tego zrozumieć. Mówię z własnego doświadczenia...dopiero teraz zaczełam zauważać np. schody i krawężniki... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 nerri 07.12.07, 22:18 nerri z tym sie zgodze ze wiele osob nie pojmuje lub tez nie chce tego pojac jak sie zyje takim osobom . Moze w przyszlosci to sie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: nerri 08.12.07, 23:00 Wiesz...nie sądzę. Bo ja po sobie widze,że dopiero odkąd jestem z moim facetem(jeżdzi na wózku) zauważam takie rzeczy,te na które wcześniej nie zwracałam uwagi-zupełnie nieświadomie... I nie pisze tu o tolerancji,bo to zupełnie inny temat...ale o zrozumieniu hmm...trudności napotykanych nawet przy wydawałoby się prostych czynnościach. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: nerri 09.12.07, 00:36 Widzisz co innego nie wiedza i nie swiadomosc a co innego wiedza a tzw brak uprzejmosci,wyrozumialosci i wiele innych moglbym tutaj przytoczyc spraw. a co mozna Tobie zyczyc to pogody ducha,zdrowia i samych slonecznych dni :) Odpowiedz Link Zgłoś
basiak49 Re: dlaczeo inepelnopsrawni sa faworyzowani 08.12.07, 10:49 A ja mam wrażenie, że ten post to jakaś wielka prowokacja. Ktoś bezduszny chciał zobaczyć jak się denerwujemy. W związku z tym nie mam zamiaru dać się podpuścić. I mam cię w nosie aserko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anka_po_prostu Re: dlaczeo inepelnopsrawni sa faworyzowani 08.12.07, 19:55 popieram Basię - na posty trolla lepiej nie odpowiadać. Jest to jedyne wyjście. pozdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagik Re: dlaczeo inepelnopsrawni sa faworyzowani 08.12.07, 15:16 heheheh tobie tez dadzą rente i dofinansują. Wystarczy ze pójdziesz i napiszesz im dwa zdania jak tutaj z dużąaaaa iloscia błedów i dostaniesz dofinansowanie dla debila:) Odpowiedz Link Zgłoś
vatum bo to fajni ludzie sa :) 10.12.07, 17:36 na prawdę nie byle kto może się pochwalić wydzielonym tylko dla siebie obszarem. VIP-y i niepełnosprawni... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: dlaczeo inepelnopsrawni sa faworyzowani 20.12.07, 02:23 "dlaczego maja miec latiwej, bo maja trudniej?" no widzisz, jak chcesz to i umiesz ruszyc glowa, moje tlumaczenie jest wiec zbedne, pa! Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: dlaczeo inepelnopsrawni sa faworyzowani 31.12.07, 11:22 Aserka, tu nikt nie jest anonimowy, zerknijmy na twoje CV: Po ciazy zwiedly ci piersi, i okropnie duzo skory pojawily wokol brzucha. Niestety musisz cos zrobic z udami-pojawily ci sie roztepy- od podladkow do zgiec w kolanach!! uda sa sine, grube-tez po ciazy. Do tego nie wiesz czy oddsysanie tluszczu usuwa roztepy. Nie moja droga - nie usuwa. Stawiam diagnozę: nieznaczne upośledzenie umysłowe, zaburzenia odżywiania, otyłośc. Te sine uda - może kłopoty z krążeniem. Chyba niedługo będziemy cię mogli przywitac w klubie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś