Dodaj do ulubionych

Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półki

18.09.10, 08:45
Zabieram się za wymianę i uzupełnienie bielizny. Ceny w Trimphie lekko mnie przerastają i szukam czegoś nieco tańszego ale dobrej jakości. Macie jakieś niedrogie marki godne polecenia?? A czy kupujecie bieliznę w sklepach internetowych. Zależy mi głównie na biustonoszach. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • altu Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 18.09.10, 10:26
      jakość w triuphie jest do bani wink a cena nieadekwatna..
      a skoro kupujesz w triumphie - można się domyślać, że potrzebujesz wizyty na forum o dobrej bieliźnie wink
      forum.gazeta.pl/forum/f,32203,LOBBY_BIUSCIASTYCH_.html
      polecam smile
      • lukrecja34 Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 18.09.10, 11:07
        już nawet nie chciałam o lobby pisać-ale zdecydowanie polecam wizytę tam.
    • johana75 Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 18.09.10, 11:28
      hej. Ja z racji rozmiaru F lub G kupuje staniki w triumphie niestety. Wiem że dziewczyny zamawiają fajne staniczki z anglii, ale do tego potrzebna jest karta kredytowa, a ja nie lubie tych kart...poza tym specjalnie do tego celu tylko ,nie opłaca się dla mnie.
      Staniczki starczaja mi na kilka lat, bo mam ich sporo, nie weim jakiej jakości sa staniki z Anglii, ale na triumpha nie narzekam. Zawsze kupuje na przecenach w de, gdzie ostatnio kupilam 7 szt. każda po 13 euro. smile więc cena ok.
      • bebe.lapin Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 18.09.10, 12:05
        nie musisz miec karty krdytowej, wystarczy zwykla platnicza, teraz prawe wszystkie suza tez do placenia przez internet. z tanzych sklepow polecam np. Brastop.

Ale, skoro w Triumphie wybierasz najwieksze miseczki, to jednak razilabym Ci wizyte na lobby i ustalenie prawdziwego rozmiaru. smile
        • lukrecja34 Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 18.09.10, 13:11
          jak mnie w sklepie pokazano stanik triumpha 75G to stwierdziłam,że mogę go sobie co najwyżej na pięść nałożyć..
          ja kupuję bardzo porządne staniki na allegro

Kiedy, podczas nocy poślubnej, młody książę po raz pierwszy całował swą piękną żonę, ani myślał, że oto rozpoczął się, co prawda powolny, ale nieubłagany, proces jej przemiany w ropuchę...
        • johana75 Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 18.09.10, 16:52
          Czyli zwykla Visa czy maestro wydawane do konta wystarczą?
          No i dodatkowy problem nie znam angielskiego, ale np. niemiecki no i polski ;P

Rozmiar mam dobry kilka lat temu byłam na LB

W triumphie jest tak ze nieraz pasuje G a nie raz jest za małe.Zamawiając staniki z Anglii musiałabym zamówić ich z 20 a potrm odesłać nie pasujace...czy t sie opłaca?Bo naet w tej samej firmie jeden model pasuje a 2 nie chociaz maja ten sam rozmiar.
          • jul-kaa Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 18.09.10, 17:18
            Przecież można doskonałe brytyjskie staniki kupić w polskich sklepach internetowych. Przeceny są w większości. Można też szukać na allegro - na pewno można znaleźć taniej.

Ja noszę brytyjskie 38J (polskie to ok. 85P? nie wiem, bo nie istnieje taki rozmiar) i poza brytyjczykami i effuniakami nie ma na mnie nic.
          • kotwtrampkach Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 18.09.10, 23:59
            johana75 napisała:

> W triumphie jest tak ze nieraz pasuje G a nie raz jest za małe.Zamawiając stani
            > ki z Anglii musiałabym zamówić ich z 20 a potrm odesłać nie pasujace...czy t si
            > e opłaca?

tak samo jest w angielskich - mój facet śmiał się ze mnie, że utrzymuję punkt pocztowy na osiedlu. Ale warto było - wrażenia estetyczne biustu w triumph-ie lub felinie w rozm. miseczki f lub g, a brytyjczyku - nie dają się porównać.
            Najlepiej trzyma rozmiarówkę (w sprawdzanych przeze mnie markach - czyli nie wszystkich..) ewa michalak (effuniak). Produkuje w Polsce, sprzedaje w polsce, zwykła karta wystarczy do płacenia. Cenowo wypada podobnie do firmy na "t" ale jakość jest lepsza (nie rozciąga się jak T)

i podobnie jak wczesniej - polecam poczytanie Lobby - stanikologia jest żywą "nauką" ciągle coś się zmienia, uaktualnia, wyjaśnia smilesmile
      • magdalaena1977 Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 18.09.10, 18:52
        johana75 napisała:

> hej. Ja z racji rozmiaru F lub G kupuje staniki w triumphie niestety. Wiem że d
        > ziewczyny zamawiają fajne staniczki z anglii, ale do tego potrzebna jest karta
        > kredytowa, a ja nie lubie tych kart...poza tym specjalnie do tego celu tylko ,n
        > ie opłaca się dla mnie.
        > Staniczki starczaja mi na kilka lat, bo mam ich sporo, nie weim jakiej jakości
        > sa staniki z Anglii, ale na triumpha nie narzekam. Zawsze kupuje na przecenach
        > w de, gdzie ostatnio kupilam 7 szt. każda po 13 euro. smile więc cena ok.
        Wiesz co ? przeczytałam sobie Twoje archiwalne wątki z Lobby i jakoś nie rozumiem, dlaczego nadal nosisz za małe Triumphy ?
        Dwa lata temu podawałaś wymiary 91/117 i dziewczyny wyliczyły Ci brytyjskie 36H (80H) co odpowiada mniej więcej polskiemu albo niemieckiemu 80L. Ani wtedy ani teraz Triumph nie ma staników na taki biust.

Ponieważ mam podobne wymiary (36G) polecam przede wszystkim effuniaki (uwaga - własna odrębna rozmiarówka) dostępne w jej sklepie www.ewa-michalak.pl (płatność przelewem) i w niektórych sklepach stacjonarnych.
        • johana75 Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 18.09.10, 21:35
          Wiesz co ? przeczytałam sobie Twoje archiwalne wątki z Lobby i jakoś nie rozumi
          > em, dlaczego nadal nosisz za małe Triumphy ?
          > Dwa lata temu podawałaś wymiary 91/117 i dziewczyny wyliczyły Ci brytyjskie 36H
          > (80H) co odpowiada mniej więcej polskiemu albo niemieckiemu 80L. Ani wtedy ani
          > teraz Triumph nie ma staników na taki biust.
          >
          > Ponieważ mam podobne wymiary (36G) polecam przede wszystkim effuniaki (uwaga - własna odrębna rozmiarówka) dostępne w jej
          sklepie www.ewa-michalak.pl (płatność przelewem) i w niektórych
          sklepach stacjonarnych.

O proszę ile koleżanka sobie trudy zadała ;P

Niestety to co one wyliczyły nie sprawdza się w realu, bo jak przymierzałam w stacjonarnym Freya, to był dobry F lub FF (teraz nie pamietam) , a do Triumpha o rozmiarze 80 H nie miałam co włozyć ( miałam za male piersi! )

Dzięki za namiar na sklep smile
          Napisz jak jest z jakością no i jaki rozmiar powinnam wybrać w tym sklepie?
          • johana75 ps 18.09.10, 21:42
            Napisz czy pod biustem rozciagaja się czy nie, bo nieraz dobrze sie czuje w 80-tce, a nieraz musi byc 85.
            Z rozmiarówki wyszł cos pomiedzy GG a H.
            dziwnie każa tam mierzyć obwód w pozycji pochylonej, ale ja się nie znam ;P
            • johana75 Re: ps 18.09.10, 21:43
              miało byc oczywiście "karzą "
              • misself Każą jak najbardziej, n/t 26.09.10, 21:46
          • magdalaena1977 Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 18.09.10, 21:55
            johana75 napisała:
            > O proszę ile koleżanka sobie trudy zadała ;P
            Przy stanikowych historiach zawsze sprawdzam starsze posty wink

> Niestety to co one wyliczyły nie sprawdza się w realu, bo jak przymierzałam w
            > stacjonarnym Freya, to był dobry F lub FF (teraz nie pamietam)
            z jakim obwodem ?

>, a do Triumpha o rozmiarze 80 H nie miałam co włozyć ( miałam za male piersi! )
            Nie wierzę. Triumph 80H jest na 107 cm w biuście, a Ty pisałaś, że masz 117.
            Albo ekspedientki dały Ci większy obwód i to był np. 95H albo musiałaś się źle zmierzyć.

> Dzięki za namiar na sklep smile
            > Napisz jak jest z jakością no i jaki rozmiar powinnam wybrać w tym sklepie?
            Effuniaki są niepokonane jeśli chodzi o wygodę i kusicielski dekolt. Ale ich wykończenie pozostawia jeszcze trochę do życzenia - zdarzają się jakieś ciągnące się nitki itp. Zużywają się szybciej niż Freye, ale odkąd je mam noszę je prawie bez przerwy.

A rozmiar ... musisz się pomierzyć. Jeśli masz wątpliwości, napisz do nich maila - sklep jest mały i Ula szybko odpowiada. Potem zamawiasz kilka sąsiednich rozmiarów i już.
            Ale ja słabo trafiam i wolę kupować stacjonarnie.
            • johana75 Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 19.09.10, 14:47
              > > Niestety to co one wyliczyły nie sprawdza się w realu, bo jak przymierzał
              > am w
              > > stacjonarnym Freya, to był dobry F lub FF (teraz nie pamietam)
              > z jakim obwodem ?-----tu musiałam wziąść 85 bo bo 80 za ciasna była, chociaz ja lubie bardzo ciasno w obwodzie.

> >, a do Triumpha o rozmiarze 80 H nie miałam co włozyć ( miałam za male pie
              > rsi! )
              > Nie wierzę. Triumph 80H jest na 107 cm w biuście, a Ty pisałaś, że masz 117.
              > Albo ekspedientki dały Ci większy obwód i to był np. 95H albo musiałaś się źle
              > zmierzyć.
              --------ten akurat byl z wyprzedaży i był jeden jedyny rozm. sama sprawdzlam, widzisz własnie pisze że w Triumphie modele różnią się. Ja przymierzałam tylko jeden (ten wlasnie przeceniony)

> A rozmiar ... musisz się pomierzyć. Jeśli masz wątpliwości, napisz do nich mail
              > a - sklep jest mały i Ula szybko odpowiada. Potem zamawiasz kilka sąsiednich ro
              > zmiarów i już.
              > Ale ja słabo trafiam i wolę kupować stacjonarnie.------------wlaśnie dlatego nie kupuje anglików, bo dla mnie to za dużo zachodu. W Polsce mogę sprobowac wysyłac i odsyłać.
              Szkoda że już nie mieszkam tam gdzie byl ten stacjonarny sklep z anglikami, mogłabym poprzymierzać (tam było strasznie drogo jak dla mnie ), a potem zamówic własciwy rozmiar przez neta ;P
              Ale Efuniaki wypróbuje, chciaz patrzyłam że tylko 4 modele będe miala do wyboru....
              • magdalaena1977 Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 19.09.10, 16:56
                johana75 napisała:

> > > Niestety to co one wyliczyły nie sprawdza się w realu, bo jak
                > > > przymierzałam w stacjonarnym Freya, to był dobry F lub FF
                > > z jakim obwodem ?
                > tu musiałam wziąść 85 bo bo 80 za ciasna była, chociaz ja lubie
                > bardzo ciasno w obwodzie.
                No to wszystko jasne, bo Freya 38FF (85FF) jest na 114 cm w biuście.

> > Ale ja słabo trafiam i wolę kupować stacjonarnie.
                > wlaśnie dlatego nie kupuje anglików, bo dla mnie to za dużo zachodu.
                Ale przecież w brytyjczyki też można kupować stacjonarnie.

> Szkoda że już nie mieszkam tam gdzie byl ten stacjonarny sklep z anglikami, mog
                > łabym poprzymierzać (tam było strasznie drogo jak dla mnie ), a potem zamówic w
                > łasciwy rozmiar przez neta ;P
                Wiesz, to jednak trochę nieładnie wobec sklepu.

> Ale Efuniaki wypróbuje, chciaz patrzyłam że tylko 4 modele będe miala do wyboru
                Modeli jest tak naprawdę 2 (plunge i strapless), a w naszym rozmiarze tylko 1 (plunge), a zmieniają się tylko kolory.
                • johana75 Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 19.09.10, 19:10

> > Szkoda że już nie mieszkam tam gdzie byl ten stacjonarny sklep z anglikam
                  > i, mog
                  > > łabym poprzymierzać (tam było strasznie drogo jak dla mnie ), a potem zam
                  > ówic w
                  > > łasciwy rozmiar przez neta ;P
                  > Wiesz, to jednak trochę nieładnie wobec sklepu.

Tak dla przyzwoitości jeden bym kupiła, bo tak głupio przymierzać godzinę, a potem nic nie kupić ;P

> > Ale Efuniaki wypróbuje, chciaz patrzyłam że tylko 4 modele będe miala do
                  > wyboru
                  > Modeli jest tak naprawdę 2 (plunge i strapless), a w naszym rozmiarze tylko 1 (
                  > plunge), a zmieniają się tylko kolory.
                  Tak chodzilo mi o kolory a nie o modele.
    • przeciwcialo Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 18.09.10, 16:20
      Codzienne fajne biustonosze w rozmiarze 75F kupuje w tesco. Dobrze sie nosza i kosztuja 30 kilka zł.
      • kotwtrampkach Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 19.09.10, 00:05
        marka F&F. Ja nie miałam, ale czytałam pozytywne opinie kiedyś, dużo lepsze niż o triumfach smile
      • allija Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 19.09.10, 01:47
        no niestety, nie potwierdzam, staniki z Tesco wcale nie są dobre. Kupiłam jeden kiedy właśnie na LB dopasowałam sobie rozmiar i natychmiast chciałam mieć dobry rozmiarowo biustonosz. Zakupy robię w tesco /mam "pod bokiem"/ więc dobrałam, z ledwością, bo tam tylko standardowe rozmiary czyli jak 75 to B najczęściej a mnie wyszło 75C, czyli standardowo tam do miseczki C to co najmniej 80 musi być. No więc znalazłam tylko jeden ale biustonosz żadna rewelacja, na pewno zbyt rozciągliwy. A już 30 zł to chyba przesada, mój na pewno kosztował więcej, raczej ok. 60 zł, za 30 zł to chyba tylko cieniutki, z samego materiału. Ja muszę mieć lekko usztywnione /watowane/ miseczki bo nie lubię kiedy, za przeproszeniem, brodawki odznaczją się w bluzkach.
        Kiedyś będąc w Lidlu kupiłam stanik który okazał się dla mnie idealny więc natychmiast wróciłam i kupiłam jeszcze trzy, z bawełny głównie, nierozciągliwy i wygodny. Ale to był przypadek raczej.
        • przeciwcialo Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 19.09.10, 15:24
          Dla ciebie niedobre co nie znaczy że sa bee. Moje płaciłam po 33 zł bodajże, fajnie wyprofilowane miski, ładnie się układają.
          • allija Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 19.09.10, 20:59
            oczywiscie, że dla ciebie mogą być idealne. Jednak trudnosci w dopasowaniu rozmiaru to już sprawa ogólna, nie dotycząca tylko mnie. A rozciągliwość jest w zasadzie dyskwalifikująca bo za chwile biustonosz bedzie do niczego, przynajmniej wg zasad głoszonych na LB.
            • przeciwcialo Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 19.09.10, 22:01
              Kurcze, nic w nich sie nie rozciąga. Ponad półroku noszenia i prania i nadal zapinam na ostatnie haftki. Freye tez mam w tym samym rozmiarze a te tescowe lepiej sie nosza- materiał bardziej bawełniany niz freyi. No ale faktycznie kazdy musi dopasowac do siebie.
              • nastja Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 20.09.10, 13:32
                A ja ostatnio kupuję w sklepie Esotiq - głównie z tego względu że mają ładne modele a ceny - szczególnie promocyjne - no wręcz rewelacja. I zawsze miła obsługasmile Jakość średnia - nie rewelacyjna ale też nie niska. Dla mnie wystarczającasmile
    • magdalaena1977 Re: sklep internetowy 18.09.10, 18:36
      zagadka_78 napisała:

> Ja kupuję polskie marki biustonoszy w sklepie internetowym.
      > Ostatnio w Muriel.pl - duży wybór (!!!),
      IMHO to może być sklep najwyżej dla średniobiuściastych.
      Nie ma effuniaków, a poza nimi polskie marki nie radzą sobie przy większej miseczce.
    • bj27 Re: sklep internetowy 18.09.10, 19:39
      zagadka_78 napisała:

> Ja kupuję polskie marki biustonoszy w sklepie internetowym. Ostatnio w Murie
      > l.pl

To chyba nie przypadek, że na różnych forach reklamujesz ten sklep internetowy, coo?
    • gazeta_mi_placi Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 26.09.10, 22:19
      Polecam tę stronkę,bawełna,bardzo atrakcyjne ceny! :

eko-bielizna.pl/index.php?cPath=21_34
      • mellona Re: Bielizna dla WDPD niekoniecznie z górnej półk 26.09.10, 22:41
        ja chętnie przeglądam wyprzedaże w La Senza. ostatnio kupiłam rewelacyjnie dopasowany stanik za 30zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka