meggi79 26.10.11, 23:35 czym odkamieniac parowar żeby go nie zniszczyć. Podpowiedzcie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_kami Re: czym odkamieniać parowar? 27.10.11, 10:20 Ale jaki? Ja mam taki: o, ten - i tę "kulę-grzałkę" odkamieniam preparatem do czajników. Musiałam to zrobić - przez jakieś 8 lat (?) może ze 3 razy. Odpowiedz Link
meggi79 Re: czym odkamieniać parowar? 14.11.11, 23:07 No wlasnie mam identyczny jak na zadjeciu i zakamienila sie ta kulka. Probowalam kwaskiem ale niezbyt pomoglo. Jakie maja byc proporcje wody i kwasku ? Odpowiedz Link
forumowiczekinc Re: czym odkamieniać parowar? 27.10.11, 12:26 ja właśnie dzisiaj czysciłam parowar kwaskiem cytrynowym ale nie wiem czy to dobry pomysł,ale u mnie jest tyle kamienia w wodzie ze myśle że on jest bardziej szkodliwy dla grzałki niż sam kwasek Odpowiedz Link
koontza Re: czym odkamieniać parowar? 27.10.11, 16:27 ja zawsze czajniki i inne rzeczy odkamienialam octem Odpowiedz Link
misie.zelki Re: czym odkamieniać parowar? 28.10.11, 02:02 kwasek cytrynowy albo ocet a poza tym możesz stosować przefiltrowaną wodę, ja leję taką też do żelazka Odpowiedz Link
budzik11 Re: czym odkamieniać parowar? 28.10.11, 10:46 Nie wiem, jaki parowar masz i co ci się w nim "zakamieniło" - ja mam taki z płaską grzałką, jak w czajniku - odkamieniam nierozcieńczonym octem - tylko na grzałce kamień się zbiera i po każdym użyciu zalewam to na chwilę odrobin octu, potem normalnie myję. Odpowiedz Link
kamw1807 Podciągnę temat - -gotowanie 28.10.11, 17:19 Właśnie zakupiłem parowar, co i jak w nim gotujecie, co jest dobre co nie, podzielcie się, jestem laikiem w użytkowaniu tego urządzenia, niestety nie mam instrukcji (allegro) Odpowiedz Link
schiraz Re: Podciągnę temat - -gotowanie 28.10.11, 19:39 Ugotować możesz wiele rzeczy, dziś u mnie były filety rybne zawijane (w środku papryka i przyprawy), ryż, warzywa, można też filety z kurczaka posypane przyprawami, albo zawinięte a w środku co tam chcesz. Można wszelkie warzywa: ziemniaki, mieszanki mrożone, kalafior, brokuły, brukselka, fasolka, buraczki, marchewka, cokolwiek. W tym pojemniku, który zapewne masz, możesz podgrzać zupę, ryż, makaron, zrobić sos. Ja parowar uruchamiam jak mi się nie chce wyciągać garnków. Na jeden poziom kładę ziemniaki/makaron/ryż, na kolejny mięso: filet, wołowina, pulpeciki, wieprzowina, na kolejny jakieś warzywo i mam obiad. Odpowiedz Link
kamw1807 Re: Podciągnę temat - -gotowanie 02.11.11, 13:38 jak sos zrobić w parowarze? mnie oszukali na jakiś pojemnik do ryżu, tego nie mam Odpowiedz Link
baa1 Re: Podciągnę temat - -gotowanie 02.11.11, 17:38 dużo pomysłów: www.wielkiezarcie.com/recipeslist.php?group=177 Odpowiedz Link
quistista Re: czym odkamieniać parowar? 02.11.11, 14:22 w moim w instrukcji bylo napisane zeby wlaczyc go z octem na godzine chyba. Super zapaszek sie przy tym wytwarza Odpowiedz Link