ana119 04.07.08, 09:21 szukam juz jakiś czas odpowiedniego pojemnika i na razie nici ostatecznie mogłabym kupić coś w rodzaju cukierniczki w czym trzyma WDPD tarty parmezan? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_lu Re: tarty parmezan 04.07.08, 09:38 Nie mam tartego parmezanu, zawsze trzymam go w kawałku. Tarcie parmezanu nad parującą potrawą to moja ulubiona czynność I reszty domowników też. Odpowiedz Link
f.l.y Re: tarty parmezan 04.07.08, 10:02 ja kupuję tarty w foliowym opakowaniu, zużywamy na trzy razy, trzymamy w lodówce w tym opakowaniu, spiętym czymśtam Odpowiedz Link
loola_kr Re: tarty parmezan 04.07.08, 15:43 Ja tak samo. Nie ma to jak świeżo starty parmezan! Odpowiedz Link
joanka-r Re: tarty parmezan 04.07.08, 21:13 Jeśli kupicie w kostce jak dlugo trzymacie go w lodówce? Odpowiedz Link
umaa Re: tarty parmezan 04.07.08, 14:52 parmezan kupuje w : plastikowej saszetce, zawartoesc niewielka wiec nie przechowuje dluogo, lub metalowej puszcze z plastikowym wieczkiem, opakowanie hermetyczne, tak wiec i w tym wypadku trzymam w opakowaniu sklepowym, a najlepszy jest jednak ten ktiry trzemy sami wprost nad jedzeniem i przechowujemy go w kawalku a co do Twojego pytania to w restauracjach i wielu domach przechowuje sie go w czyms w rodzaju cukierniczki Odpowiedz Link
ana119 Re: tarty parmezan 05.07.08, 09:26 tartkę mam dobrą ale sama czynność nad talerzem zajmuje dużo czasu (3 domowników) a po drugie ser mam porozsypywany na stole więc trę w sporej miseczce. szkoda, że nie ma w sprzedaży czegoś odpowiedniego z zakrywanymi dziurami. może chodzi o to, że potrafi się zbrylić albo też tak dużo jest zwolenników świeżo tartego pewnie kupię pseudo cukiernicę i będą trzymać w lodówce. Odpowiedz Link