Dodaj do ulubionych

Rada dla KOD-u

28.05.16, 13:39
Przede wszystkim: żeby był ruchem społecznym, ponadpartyjnym i jeszcze bardziej: żeby nie odcinał się od PIS! To wydaje się może dziwne, ale trzeba zawsze wyciągać rękę do zgody. Przynajmniej dopóki opowiadają się za Unią, przeciw tendencjom otwarcie nacjonalistycznym, rasistowskim itp. KOD jedyny ma możliwość i potencjał by - może nie łączyć - ale budować wspólny mianownik dla skonfliktowanych stron.
Obserwuj wątek
    • basilisque Re: Rada dla KOD-u 30.05.16, 22:38
      Tu mam mniej złudzeń. Jak przyjdzie co do czego - to KOD nie pomoże. Nie wiem nawet czy Bóg pomoże.
    • ilnyckyj Re: Rada dla KOD-u 01.06.16, 19:46
      Nikt nie zauważył tego gestu Macieja Kijowskiego, który w czasie rozmowy z Andrzejem Urbańskim (niedawno zmarłym) zaproponował mu przystąpienie do KOD. Ten był wyraźnie zakłopotany, i tylko wydusił z siebie "dziękuję, nie". To może prowadzić w dobrą stronę, trzeba przezwyciężać wrogość i zacietrzewienie, bo może istnieją rachunki krzywd i mniej lub bardziej słuszne pretensje, ale nie ma powodu, by w naszym kraju rozpętywać wewnętrzną wojnę.
      • w.ell Re: Rada dla KOD-u 13.06.16, 06:57
        Może prezes Polski jak uważa, że zagrożeniem dla demokracji są rządy PO - powinien też przystąpić do KOD
    • dziwny_ten_swiat Re: Rada dla KOD-u 17.06.16, 09:09
      Przede wszystkim KOD nie powinien dać się wpuścić w rolę Anty-Pisu! Myślę, że może przyciągnąć część ludzi popierających PiS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka