madohora Re: Karnawał 10.01.17, 13:24 Czemu to Jureczku, Mówiąc między nami, Tańczysz wciąż z samymi Staremi pannami? Ach, wiedzże mój Stachu, Że powód nie inny, Jak ten, że dziś właśnie Jest bal dobroczynny! Odpowiedz Link
madohora Re: Karnawał 10.01.17, 13:51 Wielkopostny idzie śledź, Bo post duży będziem mieć, Ty ... wcinaj schaby, Bo już ltuniec „tluslej laby", Ciężki post już ja pasem. Kiedy som sanatory, To i som głodomory, Ludzie poszczom, bo jest bida, A poprawy nic nie widać, — Co to będzie, — nikt nie wie! Pościć długo jest trudno, Chyba pójdziem na Brudno, A sanacja nie pomoże, Bo już pustki ma w komorze, Sami żarcia dużo cb.cą! W kraju bida aż piszczy,. I tak pt szczam już wszyscy, Tylko głupie dygnitarze Majom uśmiechninte twarze, Bo im jesce dobze je. Wielgi post juz nadchodzi, Ślidź nam życie osłodzi, A że grosz je dziś w mniejszości, Bendziem jeść ze ślidzia ości, O mój Boże kochany!!... 1932 Odpowiedz Link
madohora Re: Karnawał 12.02.17, 23:34 Och jakbym się pobawiła A w tych okolicach dawno nie byłam Chociaż moje ulubione Nie mam czasu pójść w tamtą stronę Odpowiedz Link
madohora Re: Karnawał 13.02.17, 15:20 KARNAWAŁ W WENECJI - Radio Katowice - 13.03.2017 Odpowiedz Link
madohora Re: Karnawał 13.02.17, 16:39 - Gdzie się wybierasz w tym stroju? - Na bal przebierańców. Jestem żółwiem - Ale przecież ta impreza jest dopiero jutro - Wiem. Jestem żółwiem Odpowiedz Link
madohora Re: Karnawał 08.02.19, 15:47 Karnawał, zapusty lub mięsopusty - niezależnie od tego jak nazywacie ten czas jest to najlepszy moment, by dobrze się bawić w gronie przyjaciół. Możemy pozwolić sobie na więcej luzu i zabawy. Odpowiedz Link
madohora Re: Karnawał 26.02.19, 11:47 Maslenica, ros. Масленица – świąteczny cykl, który zachował się na Rusi od czasów pogańskich. Odpowiedz Link
madohora Re: Karnawał 28.02.19, 23:18 BAL KARNAWAŁOWY DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH - Radio Katowice - 28.02.2019 Odpowiedz Link
madohora Re: Karnawał 05.03.19, 21:38 BAL Z PANDAMI W GÓRNOŚLĄSKIM CENTRUM ZDROWIA DZIECKA - Wyborcza - 05.03.2019 Odpowiedz Link
madohora Re: Karnawał 05.03.19, 23:45 I tak pomału, pomału Doszliśmy do końca Karnawału Odpowiedz Link
madohora Re: Karnawał 24.01.20, 21:16 Karnawał, zapusty – okres zimowych balów, maskarad, pochodów i zabaw. Rozpoczyna się najczęściej w dniu Trzech Króli, a kończy we wtorek przed Środą Popielcową, która oznacza początek wielkiego postu i oczekiwania na Wielkanoc. Odpowiedz Link