madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 12:47 Pewna pani z Krasowa Bardzo zacna białogłowa Czasem sobie marzy Że ma "dwie twarze" I wyjeżdża do Krakowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 12:52 Trzech panów we wsi Pietrowskie Obudzili całą wioskę Jeszcze coś pili Po domach łazili Nie jeden zarwał nockę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 12:56 Pewnym razem Sebie z Zakrzówka W oko wpadła urodziwa wdówka Lecz takie czasy Nie był z jej klasy W dodatku ona była pracowita jak mrówka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 13:02 Mała panienka z Wydzierowa Za drzewami wciąż się chowa A ona książeczkę czytała I detektywem została Skarży się na nią osady połowa* *Autentyk. Moja przyjaciółka gdy była dzieckiem tak robiła po przeczytaniu pierwszego kryminału. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 13:07 Jedna pani z Bukowna Była dość zgodna Spokojnie żyła Nikomu nie wadziła I do tego była modna Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 31.08.24, 16:12 Pewien pan z Bierunia Nowego Nie potrafił powiedzieć nic złego Nigdy nie przeklinał Czasem zdradzała go mina Lecz nikt nie wiedział dlaczego Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 31.08.24, 16:13 Jedna pani z Zabierzowa Chciała zupę ugotować Wodę do gara wlała I zupełnie zapomniała Sąsiad musiał ją ratować Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 31.08.24, 16:14 Jeden pan z Krzeszowic Nie wiedział co ma z sobą zrobić Bardzo mu się nudzi Chce już wyjść do ludzi By jakoś czas zabić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 27.09.24, 18:49 Pewien pan z Mokrego Potrafi dodać dwa do jednego Wie, że zdradza go żona Ona chyba jest szalona A on pyta tylko - dlaczego? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 27.09.24, 23:38 Pewien facet z Pawłowic Nie chciał ciężko robić Tak sobie wykombinował Że narzędzia schował Za to sąsiad chciał go pobić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 27.09.24, 23:40 Jedna pani z Pniówka Atrakcyjna wdówka Przystojniaka poznała I uwieść go chciała Przeszkodziła im krówka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 27.09.24, 23:41 Jeden pan z Rędziczki Zapalił w domu świeczki Tutaj powiem z rymem Dom poszedł z dymem A on się teraz leczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 27.09.24, 23:43 Młody chłopak ze Starej Kuźni Po całych dniach bluźni Sąsiedzi go upominają Cały czas uwagę zwracają A on mówi - dziadki, luźniej Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 28.09.24, 15:13 Pewna panna ze Studzionki Bawi się puszczając bąki A fe... nie macie prawa Bąk to też zabawa A ma do tego rękę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 28.09.24, 15:14 Jeden pan z Tych Zbierał w lesie mech Chodził tam nocą Kto też wie po co A to przecież był pech Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 28.09.24, 15:15 Dziewczyna w Wilkowyjach Codziennie się uwija Wszystkie zmysły wytęża By znaleźć sobie męża I do tej pory "jest niczyja" ❤️ Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 28.09.24, 15:17 A w miejscowości Wyry Dwie panny w parku wyły Siedziały tam na ławce I zapaliły "po trawce" Chyba w innym świecie były Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 28.09.24, 15:19 Byłam raz w Zawiści I mój zły sen się ziścił Że od samego rana Byłam tam zupełnievsama I że kuzyni po mnie przyszli Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 28.09.24, 15:20 Pewna wdowa z Wodzisławia Na dancingach się zabawia Ludzie za złe jej mają I ciągle i tym gadają A jej to przyjemność sprawia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 24.10.24, 23:57 Pewien pan z Bełka Wierzył w Świętopełka Jeździł na zloty To nie były głupoty Teraz na Światowida zerka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 25.10.24, 23:43 Pewien pan z Bogunic Wszystkich ludzi miał za nic Udawał arystokratę I zimą i latem I to nie jest żaden wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 25.10.24, 23:44 Starszy pan w Bukowie Wciąż się drapie po głowie To za sprawą "wnuczka" Bo udała się sztuczka Co on teraz rodzinie powie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 25.10.24, 23:46 ❤️ Jednej blacharze z Cisówki Imponowały szeleszczące stówki Wszystkie siły zebrała Bogatego pana szukała Bo chciała jeść trufle ❤️ Odpowiedz Link
balzack Re: Limeryki c.d. 25.10.24, 23:48 Temu chłopcu z Czernicy Teść wypłatę przeliczył I rzekł - będzie twoja Iza Podpisz to jest intercyza* Nie na to chłopak liczył ___________ *Umowa o rozdzielności majątkowej małżonków Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 25.10.24, 23:50 Raz blondynka z Czyżowic Usłyszała trudny wic Problem z nim miała Puenty nie zrozumiała I to nie jest żaden pic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 25.10.24, 23:51 Jedna panienka z Dzimierza Wciąż koleżance się zwierza A ta to wykorzystuje Za plecami ją obgaduje Gdzie to wszystko zmierza Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 25.10.24, 23:53 Starsza pani z Godowa Na wiele była gotowa Coś mi się zdaje Że chce zwiedzać kraje Teraz już jako wdowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 25.10.24, 23:57 Pewien pan w Gołkowicach Wciąż drze ryja na ulicach Ludzie go dość mają Policję wzywają Lecz ta fakt przemilcza Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 25.10.24, 23:59 Pewien pan z Jankowic Chciał swą żonę obić Ato ci gratka Widziała to sąsiadka Co umiała się bić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 13:16 U jednej pani z Bakocyna Ciągle taka smutna mina Tak to widzę ja Jakby była zła Twierdzi że to męża wina Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 13:21 Mały dzieciak w Bohorodczanach Krzyczy od samego rana Głos ma jak mało który Jakby ktoś go obdzierał ze skóry Wściekła jest na niego mama Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 14:11 Teraz ci powiem Coś Obroszniowie Żył tam sam Co mieszkał sam I to już koniec tej historii Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 14:20 Jeden dzieciak z Bursztynowa Wciąż się za drzewami chowa Czasem z dziećmi tak bywa On się bawi w detektywa Nowa sprawa jest już gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 14:32 Jedna pani z Daszawy Chce wyjechać do Warszawy i nie wiem po co Wybiera się nocą Czy ma aż tak ważne sprawy? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 14:49 Panna z Demni Wyżnej O lepszym życiu wciąż śni Boże daj mi znak Jak to osiągnąć. Jak? No i dalej śpi.... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 15:09 Pewnego pana w Diłoku Nie ma w domu już od roku Nikt go nie szuka Do drzwi nie stuka A on szaleje na stoku Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 15:20 Jedna pani z Jamna W gotowaniu dość marna Dużo się uczyła Wszystko przypaliła Obiady mama jej nosiła. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 15:53 Jedna panna z Jozłowca Zachowywała się jak obca Siedzę tutaj cicho Czy przywlokło ją licho Czy to taka "czarna owca" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 16:58 Jeden pan z Klimca Żonę we wszystkim wyręcza O moja droga Nie tędy droga Ty go nieźle wkęcasz Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 17:48 Jedna pani z Majawy Lubiła huczne zabawy Co rusz gdzieś chodziła Dziecko zostawiłą Teraz sąd się z nią rozprawi Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.10.24, 00:01 Pewien pan w Jastrzębiu Zdroju Przez nieuwagę wpadł do gnoju Czasem i to się zdarza Cały się w nim wytarzał Gdy pracuje się w znoju Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.10.24, 00:03 Jednemu panu z Kleszczowa Spodobała się sąsiadka - wdowa Tak więc wśród akacji Przystąpił do akcji Lecz ona na amory nie była gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.10.24, 00:04 Pewien młodzian z Kobylej Chciał się zemścić na byłej Dwa dni nad tym siedział Co zrobić nie wiedział Pojechał do niej na kobyle Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.10.24, 00:06 Pewien pan z Krzyżkowic Z geografii nie wie nic Byliśmy młodzi Na wagary chodził Teraz do lasu zabiera nić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 19.11.24, 23:34 Jedna pani z Kucharzówki Lubiła szeleszczące stówki Bogatego męża szukała Tak się w to zaangażowała Że ubiegły ją młode wdówki ♥️ Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 09:58 Jedna pani z Łukowa Świeżo upieczona wdowa Zaszaleć chciała Do dużego miasta wyjechała Jeszcze na powrót nie jest gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 10:00 Jeden radny z Mszany Po wsi chodził pijany Wyszła niezła kiszka Bo on unikał kieliszka Co się stało nad ranem Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 10:02 Kawalerka z Nowej Wsi O pięknej Agnieszce śni Lecz to dumna panna Nie dla niej ta banda Jeszcze będą na nią źli Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 10:04 Pewien pan z Orzegowic Dzisiaj nie pamięta nic Chce zacząć nowe życie Udaje amnezję wiecie To taki jego wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 10:05 Pewna panna w Piecach Była prosta jak świeca Jak to robiła Tajemnicy nie zdradziła Chyba nosiła wieszak na plecach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 10:07 Pewna pani z Połomi Dookoła domu goni Czy coś złego zrobiła A może coś zgubiła Pytać ją po nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 10:08 Jeden młodzian z Przyszowic Wszystkie panny miał za nic Zaliczał je na lewo i prawo To było świetną zabawą Niezły z tego wyszedł kicz Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 10:10 Pewien pan w Radoszowach Chciał się przed żoną schować Urządził sobie pokój w piwnicy Ale o tym ciągle milczy Ona go eksmitować gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 10:11 Pewnna panna z Roju Wpadła do kupki gnoju Co hej się stało Nieźle zajeżdżało Sąsiedzi hej nie dadzą spokoju Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 10:13 Jeden pan ze Słowika Pojawia się i znika Czasem robi to nocą Nikt nie wie po co W mieście wybuchła panika Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 10:53 Pewna panienka z Włoszczowej Cierpi na zawroty głowy Bo ogląda się za chłopcami A każdy ją czymś mami Lecz który na ślub jest gotowy? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 10:55 Pewna wdowa z Radkowic Chciała w domu porządki zrobić Tak się do tego zabrała Że przez rok nic nie wyrzucała Może trzeba jej pomóc? ♥️ Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 10:58 A znowu uczniowi z Miąsowej Dziwne pomysły przychodzą do głowy Raz zabawa w "Krecika" To znowu głośna muzyka Jednym słowem młodzian "standardowy" ♥️ Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 10:59 Jeden dziadek z Sędziszowa Wciąż się przed babcią chowa Co im się teraz stało Lat mają jeszcze za mało Czy to zabawa gotowa? ♥️ Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 11:12 Znów inny pan w Tunelu Zawiódł się na przyjacielu Rzecz to straszliwa Lecz czasem tak bywa Gdy dążycie do tego samego celu ♥️ Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 11:13 Jeden pan z Kamieńczyc W domu nie robił nic Żona się złościła Do pracy go goniła I to nie jest wic ♥️ Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 11:15 Pewien pan z Niedźwiedzia Zapolować chciał na niedźwiedzia Lecz miś był cwany Poszedł na nuego z łapami Dokąd ten świat dziś zmierza ♥️ Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 26.11.24, 11:17 Pewna pani z Baranówki Lubiła szeleszczące stówki Sama nie zarabiała Mężczyzn na nie naciągała W końcu oblazły ją mrówki ♥️ Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 17:11 Przecież to nie moja wina Co słyszałam o pani z Korczyna A czasem plotki Są jak deser słodki Nie wiem jaka jest tego przyczyna Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 17:17 Przeszłam wczoraj Krechowice Zaliczyłam dwie ulice Nie dałam rady dalej Nogi mnie bolały I do domu wróciłam z niczym Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 17:26 Pewna panna z Lubienic Plotła z kwiatów wieniec Tak się przyłożyła Pięć metrów uwiła I teraz wszystko na nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 17:33 Młoda wdowa z Łojowa Na wiele jest gotowa Ludziom to szkodzi Ze na zabawy chodzi A to dopiero żałoby połowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 17:56 Pewien pan z Morsztyna Wypił beczkę wina Usnął pod płotem Co było potem Wie tylko jego dziewczyna Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 20.05.24, 18:10 Raz dziewczynka z Niżniowa Chciała jechać do Krakowa Plecak spakowała Na "Giganta" się wybrała A teraz przed policją się chowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 21.05.24, 14:21 Jedna pani z Gwoźdźca Co ludziom była obca Samotnie chodziła NIc nei robiła A może to była plotka? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 21.05.24, 14:31 Jedna panna młoda Pochodząca z Osmołowa Pewnego czasu Poszła do lasu I zginęła gdzieś w jagodach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 14.12.24, 09:00 Jeden dzieciak w Rydułtowach Tak się przed rodzicami schował Że szukali go trzy dni A potem byli źli Bo na koniec się pochorował Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 21.05.24, 14:41 Raz gospodyni z Jakubowa Co pochodzi z Podleśniowa W skepie wybrzydzała W towarach przebierała Bo to była stara kupcowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki c.d. 21.05.24, 14:48 Jednego pana z Rohatyna Od wieków już w domu nie ma Wyszedł do doktora i znikł jak kamfora Czy pochłonęła go na bagnach glina? Odpowiedz Link