Dodaj do ulubionych

co jedna polka mysli o polakch ja sie zgadzam

06.01.04, 13:30
Tak Polacy mysla, ze Polska to pepek swiata i ze Europa ma ciagle jakis
dlug wobec Polski za obalenie nazizmu i komunizmu. ale to juz
przeszlosc. Jeszcze nic ostatnio nie wniesli specjalnie do Europy a juz
stawiaja
warunki, jakby byli jakims mocarstwem. To jest jakas schizofrenia
narodowa.
Kraj uszustow i bandziorow
W Polsce jest teraz balagan ze sluzba zdrowia. Lekarze nie podpisali
kontaktów z Narodowym Funduszem Zdrowia (bo zaproponowano im fatalne
warunki), lekarze pierwszego kontaktu nie przyjmuja pacjentow, ludzie z
grypa jada na pogotowie, bo jak nie stac ich na prywatnego, to nie maja
dokad isc do lekarza. Afera goni afere,a Polacy walcza o wpisanie do
Konstytucji Europejskiej wartosci chrzescijanskich.
Ale za ten burdel w kraju to sie nie moga zabrac.
Ja tam robie swoje i nie mam osobiscie zle, ale mnie ten brak
stabilnosci wnerwia.
Dostaje ostatnio oferty z zagranicy (Wlochy i W. Brytania) z propozycja
tlumaczenia tekstow z xxxxx na Polski. Oni chca, zeby im podac
moje stawki, a jak ja im mam podac stawki, jak mi jedna trzecia
wyslanych pieniedzy gdzies po drodze znika w bankach posredniczacych
Obserwuj wątek
    • marcus_crassus dlaczego Polska jest mocarstwem w Europie 06.01.04, 13:34
      bo jak wlosi i anglicy chca zebys tlumaczyl teksty na polski musza byc
      niewiarygodnie glupi :(((((

nic dziwnego ze sie na tym tle odznaczamy
    • goldbaum na tym polega roznica miedzy nami i wami 06.01.04, 13:58
      Polacy, jak kazdy normalny, cywilizowany i demokratyczny narod potrafia
      otwarcie krytykowac rowniez samych siebie.
      Wy potraficie krytykowac - lub w wydaniu takich zasrancow jak ty: RZYGAC -
      tylko na innych.
      Nie roznicie sie pod tym wzgledem niczym od najciemniejszych dyktatur, gdzie
      krytyka wlasnego kraju uchodzi za zbrodnie i zdrade.
      • fredzio54 Re: na tym polega roznica miedzy nami i wami 06.01.04, 14:18
        goldbaum napisał:

> Polacy, jak kazdy normalny, cywilizowany i demokratyczny narod potrafia
        > otwarcie krytykowac rowniez samych siebie.
        > Wy potraficie krytykowac - lub w wydaniu takich zasrancow jak ty: RZYGAC -
        > tylko na innych.
        > Nie roznicie sie pod tym wzgledem niczym od najciemniejszych dyktatur, gdzie
        > krytyka wlasnego kraju uchodzi za zbrodnie i zdrade.
        polacy na wszytkich rzygaja bo pija zlego bimbera :)))))))))))))
      • Gość: jarek Ciekawe, gdzie to przeczytales, IP: *.fastres.net 06.01.04, 14:35
        jak tylko cos powiesz o Polsce to ci od razu na ciebie psy wieszaja, od Zyda
        wyzywaja, to bardzo ciekawe z ta autokrytyka...robili ja chetnie na zebraniach
        partyjnych.
        A pozatym do Marcusa , czy tym razem Fredzio nie napisal duzo lepiej po polsku
        niz bardzo duzo tych , ktorzy uwazaja sie za Polakow i sa tam urodzeni, tam
        skonczyli nawet uniwersytety...moze zaczniemy od tego, ze sa tam urodzeni a to
        co skonczyli, daje duzo do myslenia, nie tylko mnie.
        Panie Fredziu, czy Pan nie moze zawsze w ten sposob pisac.
        Co do Unii wstapienie Polski bedzie dla innych czlonkow wielkim .trwardym
        keskiem do strawienia( mam nadzieje ,ze sie nie udlawimy, ale napewno przez
        najblizszych 10 lat nowych "wielkich" czlonkow ,nie bedziemy w stanie przyjac i
        to moze tez niechcaca uratuje Europe) i niech sie Polacy modla o dlugie zycie
        Papieza, bo bez niego , sympatia do nich, moze w jeden miesiac spasc tak szybko
        ,jak spadly akcje Parmalatu.
        Pamietam jeszcze dosc dobrze jak oni "wysoko" byli w cenie, przed rokiem 1978,
        zaraz nad Cyganami( Arabow jeszcze nie bylo duzo).
        Gdyby lepiej sobie zdawali sprawe, ile dla nich zrobil ten Papiez, to by
        calowali wszystkie sciezki, po ktorych ten czlowiek w swoim zyciu deptal nawet
        te ,ktore deptal, razem z jego przyjaciolmi Zydami.
        • marcus_crassus teraz napisal dobrze 06.01.04, 14:56
          nie wiem czy dlatego ze sprawdzil gdzies kwestie pisowni czy tylko udaje
          idiote..ale chyba nie udaje bo jego glupota wyszla juz wiele razy
        • goldbaum do niekapujacego jarka 06.01.04, 19:04
          Po co sie bierzesz za rzeczy, ktorych i tak nie rozumiesz? Przeciez napisalem
          to tak prosto..... No to jeszcze raz: roznica.

Gość portalu: jarek napisał(a):

> jak tylko cos powiesz o Polsce to ci od razu na ciebie psy wieszaja, od Zyda
          > wyzywaja,

Czyzbys nie byl Zydem? To roznica, czy Polske krytykuje Polak - bo chce, zeby w
          jego kraju bylo lepiej, czy tez (przykladowo) Zyd (a wiec ktos, identyfikujacy
          sie przede wszystkim z Izraelem) z ZUPELNIE INNYCH POBUDEK, a wiec, zeby Polsce
          i Polakom TYLKO DOKOPAC i tym samym dowartosciowac swoje zydowskie czy tez inne
          kompleksy.

Rozumiesz? Jesli nie to wroc do poczatku i przeczytaj ponownie.

Nie jest wazne to, gdzie kto sie urodzil i jak dobrze zna polski ale z czym SIE
          IDENTYFIKUJE PRZEDE WSZYSTKIM i z jakich pobudek MOWI TO CO MOWI.

Kochanemu dziecku mozna zwrocic uwage, ze ma brudna buzie - zeby takie upaprane
          nie wyszlo na dwor.
          Mozna tez znienawidzonemu wrogowi zwrocic uwage, ze ma brudna twarz - zeby go
          osmieszyc i ponizyc.

To prosty przyklad, ktory powinien pomoc ci zrozumiec roznice miedzy krytyka
          wasza i nasza.
          • marcus_crassus wiesz co goldaum ..:/ 06.01.04, 19:34
            przezywasz od kilku dni swoje zlote dni :/ bo nawet wykazujesz sie tyloma
            twierdzeniami z racja ze w zwiazku z tym az nie moge cie skrytykowac :/..nie
            do konca ale niestety czasem tak...

tyle ze antysemici nie sa "naszymi ukochanymi dziecmi" tylko banda
            odszczepiencow i sierot...

fakt faktem my potrafimy ich skrytykowac- niekotrzy przedstawiciele Izraela
            swoich sierot najwidoczniej nie...

co nie zmienia mojego dobrego zdania o zydach i izraelu...

*******************************************************************************

natomiast co mowie teraz obiektywnie (mozesz mnie cytowac na przyszlosc)jak
            mowilem jestem prawnikiem wiec staram sie zachowywac obiektywizm w moich
            sadach-->czytajac wszystkie posty Dany z obrona swojego stanowiska mowie teraz
            jasno i otwarcie zeby skonczyc caly temat bo zaczyna mnie nudzic...

obrona dany do mnie nie trafila,nie sadze zeby zanegowala chocby jedna wazna
            rzecz ktorej dotyczyla cala kwestia,napisala mase tekstu ktory byl o niczym w
            wszystko mozna bylo wyjasnic jednym zdaniem (chodzilo o bardzo proste -->
            fredzio jest ok czy fredzio to swinia)poklepywanie sie z fredziem po ramieniu
            uwaza za fajne i sympatyczne,ktos tam napisal ze nie nalezy przeciez od niej
            wymagac aby krytykowala fredzia..oczywiscie ze nie,tak samo jak od fredzia nie
            nalezy wymagac aby nie nazywal Polakow wspolpracownikami hitlera...a od ciebie
            zebys nie byl antysemita...

ale w zwiazku ze fredzio to robi i poklepuja sie po pleckach z dana ktora
            widzi w 5 letnich dzieciach mordercow i to masowych niestety moj wyrok jest
            jasny-->klasyfikuje dane do jednej polki z fredziem i uwazam "proces" za
            skonczony...

jako ciekawostke na przyszlosc bo ten "rozejm" co do ciebie jest tylko
            chwilowy ;))) chce zauwazyc jedna rzecz --> ciebie dana caly czas czyta i Ci
            odpowiada...

A MI NIE :)))))

czyzbym znaczylo to ze stalem sie wiekszym antysemita niz ty,mirmil i inni
            razem wzieci???:)))czyzbym stal sie takim mega-antysemita??????

jak chcesz wiec na drugi raz byc wielkim antysemita proponuje zebys zamiast
            pieprzyc tysiecy rzeczy bez sensu o mordowaniu przez waffen IDF palestynskich
            dzieci znalazl raz na tydzien albo miesiac cos naprawde z czym beda mogli sie
            zgodzic normalni ludzie....

wtedy tez bedziesz mial szanse zostac mega-antysemita...

:/

ja koncze swoj udzial w calej sprawie --> dla mnie jej efekt jest juz jasny --
            > dalsza gadka do niczego juz nie prowadzi...

zamykam sprawe z mojej strony :/
            • goldbaum Re: wiesz co marcus 07.01.04, 10:26
              Dzieki za dobrze pojete rady.

Cale to bagno coraz bardziej mnie meczy i dlatego bede sie z niego powoli
              wycofywal. Takie powzialem postanowienie noworoczne. Tobie i innym bym to
              rowniez zalecal.

W moich przekonaniach nic sie nie zmienilo i nie zmieni. Nienawidze wszelkiej
              masci oszustow, hipokrytow, szowinistow i tepych, zakompleksionych
              militarystow.

Ludzie, ktorzy w XXI wieku, szczegolnie po doswiadczeniach Holocaustu (!!!!)
              przezytych "na wlasnej skorze" otwarcie stylizuja male dzieci na "masowych
              mordercow" a grupe wyznaniowa lub etniczna na "bestie" i "zaraze" zagrazajaca
              ludzkosci sa i pozostana w moim odczuciu bydlakami pozbawionymi jakichkolwiek
              zasad czy elementarnych ludzkich odruchow.

Istnienie takich jednostek samo w sobie nie jest problemem. Zadna spolecznosc
              nie jest od nich wolna ale kazda (jak do tej pory myslalem, zwlaszcza w ramach
              demokracji) posiada przeciw nim wystarczajaco silne mechanizmy obronne.
              Problemem i to duzym sa spolecznosci, ktore najwidoczniej nie sa w stanie
              takich mechanizmow wytworzyc.
              Problemem nie jest dana, fredzio lub jarek z ich..... "teoriami".
              Problemem jest to, ze ABSOLUTNIE NIKT z dosyc przeciez licznej diaspory
              zydowskiejnie nie kwestionuje tych krancowo glupich wykwitow nienawisci i
              obludy.
              Zeby znalazl sie choc jeden...! Niestety...

W przeciwienstwie do ciebie, na przestrzeni ostatnich lat, moje zdanie na temat
              Izraela i Zydow uleglo gruntownej zmianie. I pewnie nie jestem w tym
              odosobniony.

Zebysmy sie dobrze zrozumieli. Nadal wierze w istnienie uczciwych Zydow ale w
              przeciwienstwie do innych spolecznosci przypuszczam, ze w przypadku Zydow to
              nie zdecydowana wiekszosc a ..... jakas tam, blizej nieokreslona mniejszosc.

A co do twojego stosunku do dany.... Moge sie mylic ale widze to tak:
              Ja jestem "antysemita" ponad wszelka watpliwosc. Ty jestes (w odczuciu dany)
              chyba tylko chwilowym odszczepiencem, troche zagubionym. Dlatego woli nie
              odpisywac. No bo co mialyby ci napisac? Po co mialaby palic przedwczesnie
              mosty? Ona cierpliwie odczekuje. Czas pracuje na jej korzysc :)

Jak sam przeciez juz napisales: "sprawe zamknales". O to chodzilo!
              Czyz to nie wspaniala perspektywa, zeby zaczac od nowa?
              • Gość: dana33 Re: wiesz co marcus IP: 194.90.65.* 07.01.04, 13:35
                ty goldbaum, wszystko co napisales, zastosuj do siebie. moze wtedy znajdziesz
                wiecej partnerow do rozmowy. dopoki u ciebie terror terror über alles, dopoki
                nie umiesz objektywnie ocenic tego co sie tutaj dzieje, a tylko powtarzasz
                idiotyczna propagande generalissimo & co, to masz racje, wycofaj sie. tylko
                zrob to ciut szybciej, bo nie moge juz sie tego twojego ostatniego kroku w tyl
                doczekac...
                • goldbaum Re: wiesz co marcus 07.01.04, 17:54
                  Gdzie i kiedy napisalem, ze terror jest u mmnie "uber alles"?
                  Po co tak klamiesz?

Gdzie i kiedy powtarzam "propagande generalissimo"?

I co z tego, ze tam u was nie jestem? W niczym nie zmienia to mego traktowania
                  ludzi nazywajacych male dzieci z powodu ich pochodzenia "masowymi mordercami" i
                  jednej z najwiekszych grup wyznaniowych "zaraza".

Dla mnie sa to i pozostana bydlaki pozbawine elementarnych zasad i odczuc.
                  • Gość: dana33 do scheissbaumka IP: 5.5R* / 192.114.47.* 07.01.04, 18:33
                    oh psiakosc, a juz myslalam, ze raz mowisz prawde i ze sie wycofujesz....
                    • goldbaum Re: do scheissdanki 07.01.04, 19:35
                      Gość portalu: dana33 napisał(a):

> oh psiakosc, a juz myslalam, ze raz mowisz prawde i ze sie wycofujesz....

Tej twojej "prawdy", o 5-letnich dzieciach, ktore "masowo morduja" to ty sie
                      ode mnie nie doczekasz.
            • Gość: dana33 do prawnika IP: 194.90.65.* 07.01.04, 13:52
              nu, watek o niczym wprawil mnie w dobry humor, i oprocz tego chcac nie chcac
              czytajac mego najlepszego przyjaciela drzewieckiego musialam przeczytac i
              ciebie..... nu, zoll zejn. widac, ze nawet jako prawnik, to niezbyt rozumiesz
              co sie do ciebie mowi, ale to typowe dla prawnikow...
              wiec nie uwazam cie za mega-antysemite, nawet nie za byle jakiego antysemite.
              ale uwazam, ze jestes prawnik do dupy, bo prawnik wychodzi z zalozenia (lub
              powinien wyjsc, chyba ze jest oskarzycielem), ze oskarzony jest niewinny,
              dopoki sie mu nie udowodni winy. tys nawet nie sprawdzil danych, moje watki nie
              daly ci do myslenia, nie wlazles w jakies archiwa wojny 1973 i 1982 roku, nie
              masz pojecia o wielu sprawach, o ktorych pisze sie i wiadome jest w israelu, a
              nie koniecznie na calym swiecie (dziennikarze to dziwny narod), ale "wiesz", ze
              ja klamalam i klamie dalej. (jak ci napisze, ze w 1982 uslyszalam osobiscie z
              ust dziennikarza zagranicznego, jak to doprowadzili do zamieszek w hebronie w
              okresie godziny policyjnej za 20$ od dziennikarza i jak to w bejrucie za 50$ od
              dziennikarza wieszali ludzi to uwierzysz, czy tez klamie, bo nie mam na to
              linku?) to jedyny powod, prawniku, ze nie mam ochoty na dyskusje z toba.
              zreszta nie ma sensu. do rozmow potrzebne jest minimum zaufania.
              • marcus_crassus nie rozumiem po prostu o czym piszes...:((( 07.01.04, 18:12
                moze dlatego ze jestes kobieta??a moze dlatego ze piszesz w jezyku ktorym sie
                dobrze poslugujesz ale ktory jest Twoim drugim jezykiem i "nie myslisz w
                nim"...czasem to sie zdarza i wtedy nie rozumie sie o co komus chodzi...bo
                mimo ze dwie osoby pisza w tym samym jezyku jedna po prostu "nie mysli w tym
                jezyku" i w rezultacie pisze troche nie na temat.

ja nie musze udowadniac fredziowi winy -->negatywny stosunek jaki maja do
                niego Polacy potwierdzily posty osob ktore nigdy nie pisaly nic w stylu tego
                co pisze goldbaum etc...

zreszta rzeczy oczywistych nie trzeba udowadniac - "polacy wspolpracownicy
                hitlera","Polacy zlodzieje"...material dowodowy jest dostateczny...

wyrok na fredzia jest jasny.
              • marcus_crassus nie rozumiem po prostu o czym piszes...:((( 07.01.04, 18:30
                moze dlatego ze jestes kobieta??a moze dlatego ze piszesz w jezyku ktorym sie
                dobrze poslugujesz ale ktory jest Twoim drugim jezykiem i "nie myslisz w
                nim"...czasem to sie zdarza i wtedy nie rozumie sie o co komus chodzi...bo
                mimo ze dwie osoby pisza w tym samym jezyku jedna po prostu "nie mysli w tym
                jezyku" i w rezultacie pisze troche nie na temat.

ja nie musze udowadniac fredziowi winy -->negatywny stosunek jaki maja do
                niego Polacy potwierdzily posty osob ktore nigdy nie pisaly nic w stylu tego
                co pisze goldbaum etc...

zreszta rzeczy oczywistych nie trzeba udowadniac - "polacy wspolpracownicy
                hitlera","Polacy zlodzieje"...material dowodowy jest dostateczny...

wyrok na fredzia jest jasny.

nikt nie wymaga od Ciebie linku!!!!!CZY JA DO CHOLERY NAPISALEM GDZIES "PODAJ
                LINK"???

przykro mi Dana,znow piszesz nieprawde --> jednyna rzecza w kwestii
                palestynskiej w ktorej sie nie zgodzilem byly 5 letnie dzieci mordercy,malo
                tego --> w tym temacie napisalem kilka watkow (zupelnie jako obserwator
                postronny) zeby dac Ci szanse wyjsc z tego tematu --> byly to m.in linki do
                prasy wojskowej w kwestiach udzialu dzieci w konfliktach zbrojnych -->
                rzeczywiscie,15 latki tak,12 latki od biedy....sporadycznie nawet 10 latki...

przypadek od przypadku 8 latki powiedzmy (raz na 10 tys przypadkow)...

ale litosci,nie 5 latki.

w kwestiach prawnych WAZNE JEST JASNE SFORMULOWANIE MYSLI --> PISZESZ A I
                ZNACZY TO A,

A NIE PISZESZ A I ZNACZY TO B

jak sie pisze o 5 letnich dzieciach masowch mordercach oznacza to nie 12
                letnie dzieci tylko 5 letnie dzieci i nie "takie ktore zabilo jedna osobe" ale
                takie ktore sa "masowymi mordercami"

twoja wykladnia ze "dla ciebie wystarczy ze stalo sie to raz i w stosunku do
                jednej osoby" zeby nazwac ogolnie 5 letnie dzieci "masowymi" mordercami
                niestety --> nie trzyma sie kupy....

takiej tezy za cholere nie obronilabys w sadzie :((((

co do reszty:

moj pierwszy post dotyczyl Twojego stosunku do fredzia i tego co on pisze:

zupelnie nie rozumiem po co pisalas tyle "ton" tekstu:

wystarczylo napisac "fredzio pisze bzdury" albo "fredzio ma racje"

3 slowa ktore skonczylyby cala sprawe --> ten moj post wtedy bylby juz dawno
                gdzies daleko...

nadal odpowiedz na to pytanie nie padla...czy tak ciezko jest napisac otwarcie
                co myslisz??? jak uwazasz ze mordowalismy zydow do spolki z hitlerem oraz
                wszyscy cale dnie chlejemy wodke napisz to --> bedzie jasnosc o co chodzi,jak
                uwazasz ze nie napisz "fredzio pisze jednak bzdury"

koniec kropka...

ludzie maja tendencje do nazywania prawnikow glupimi i do dupy wtedy kiedy Ci
                mowia cos co ludziom sie nie podoba --> znany obyczaj.:))

sadze ze ma to zwiazek z tym ze po prostu jestes kobieta i z jakis powodow nie
                rozumiesz ze chodzilo mi o konkretna,jasna i krotka odpowiedz --> albo tak
                albo tak...

nie rozumiem wiec o czym piszesz tutaj --> jakie archiwa???to podaj jakis
                przypadek,zaden link,wystarczy material --> opis sytuacji faktycznej ktora
                kiedys miala miejsce.

robi sie to tak "tego i tego dnia stalo sie to i to etc"

to sa FAKTY!!!!!!!!!nie trzeba w nie wierzyc ale to sa FAKTY!!!!!!!!!

a nie "bo palestynskie dzieci to masowi mordercy" a na pytanie kiedy gdzie i
                kto NIE MA ZADNEGO FAKTU!!!!!

TAK DZIALA PRAWO --> OPIERANIE SIE NA FAKTACH,KWESTIA ICH AUTENTYCZNOSCI I
                WIARYGODNOSCI TO INNA SPRAWA,ALE BEZ FAKTOW ANI RUSZ...TYCH FAKTOW NIE
                MA!!!!!!!!!NIE MA!!

co maja z tym wspolnego dziennikarze???

I don't understand... :(((
          • Gość: jarek Musisz chyba otworzuc jakas szkole, aby twoje ... IP: *.fastres.net 06.01.04, 20:53
            brednie tam publicznie tlumaczyc i wykladac.
        • maniekxxx Re: Ciekawe, gdzie to przeczytales, 06.01.04, 21:08
          Fred to stary oszust-dlaczego?.Otoz Fred ma zone POLKE
          ktora ratuje FREDA czasami z opresji i pisze za
          niego posty, co prawda niezawsze ale czasami , z tad i
          roznica w stylistyce.Osobiscie niemam do Freda zadnych
          pretensji o to-jak umie tak pisze.Rowniez mysle ze
          FRED to ucztrzciwy czlowiek, z zasadami ktory lubi
          zartowac.Czesc jego zartow niektorzy biora na
          powaznie.Rowniez co zauwazylem tu zbyt wielu polakow
          stara sie denerwowac Freda na wszelakie sposoby.Mysle ze
          FRED jest czasami nerwowy dlatego tez czasami piszac
          posty tu jest w stanie silnego podenerwowania(poniewaz
          polacy zdazyli go juz silnie podenerwowac) dlatego tez
          niedziwi mnie jezeli Fred napisze cos co niekazdy
          lubi.Jakbysmy my sie czuli jezeli ktos ciagle staralby
          sie doprowadzic do rozstrojenia nerwow.Pozatym to forum
          jest otwarte do dyskusji i nieliczy sie wiek, narodowosc
          lub wykrztalcenie.Ja niewidze przeszkod dlaczego Fred
          niemialby tu pisac.Tyle co umie pisac po polsku -
          wystarcza ,kazdy rozumie co on pisze.Fred pisz po
          swojemu i niewstydz sie-jestes czlowiekiem jak kazdy z
          nas.Co do zartow ,ja rozumie twoje zarty , gdyz sam
          lubie zartowac.
    • Gość: Conrad Fredzio znowu bredzi IP: *.telia.com 06.01.04, 19:16
      Co Ty bredzisz Fredziu. tysam hiba skisofrenic. A ty na tlumacza sie bierzesz?
      Zobaczpan jak pan piszesz. Tak pan myslisz, tak pan bredzisz, halleluja ,
      uzdrowwcie Freedzia, Fredzio bredzi. O tych lekarzach to wyczytales przez
      internet w Gazecie Wyborczej. Ales Ty glupi.
      • Gość: U Re: Fredzio znowu bredzi IP: *.75.2.173.Dial1.Boston1.Level3.net 07.01.04, 18:03
        Niewazne,jakie intencje mial Fredzio,nalezy mu przyznac racje.Poska dzisiaj to
        Bordello Grande gdzie rzadzi alfons,zulik i magister.Idzie wiosna,przygotowac
        szczotki ryzowe,lisol i kwas siarkowy.Te 2 ostatnie-do czyuszczenia Belwederu.
    • maniekxxx Re: co jedna polka mysli o polakch ja sie zgadzam 06.01.04, 20:47
      Oj FRED zaczynasz oszukiwac.Po stylistyce pisma widze ze
      to twoja ZONA pisze ci niektore posty.Powiedz chociaz
      jej imie>?. Moja ma na imie :Kunegunda! lub z
      indianskiego :Duza glowa!
      • fredzio54 Re: co jedna polka mysli o polakch ja sie zgadzam 07.01.04, 08:28
        maniekxxx napisał:

> Oj FRED zaczynasz oszukiwac.Po stylistyce pisma widze ze
        > to twoja ZONA pisze ci niektore posty.Powiedz chociaz
        > jej imie>?. Moja ma na imie :Kunegunda! lub z
        > indianskiego :Duza glowa!
        Moja jest Wirginia .)))))))))))) ale juz dawno nie :)))))))))
        • Gość: ABE Re: Durnie! IP: *.dialup.xtra.co.nz 07.01.04, 09:04
          No to tym razem Fredzio blaznow z Was zrobil, choc raczej sami z siebie
          zrobilismy bo on przeciez wyraznie napisal "Co jedna Polka mysli o Polakach. A
          Ja sie zgadzam." To znaczy oczywiscie ze ten caly post Fredzia to byl cytat.
          Wiec przestancie pieprzyc "gdzie sie to Fredzio po polsku nagle nauczyl"...
          Cytat od jakiejs Polki, tlumaczki, ktorego Fredzio skads wyciagnal i nam w
          twarz rzucil.
          Po za tym Fredzia jak niepismienny byl w jezyku polskim, tak niepismiennym
          pozostal.
        • Gość: borygo Jak bedziesz znow calowal swojego IP: *.de 07.01.04, 09:10
          niemieckiego szefa w dupe, zbadaj koniecznie, czy on tez jest Wirginia.
          Pajatzu.
          • Gość: jarek w taki sam sposob jak ty to robisz. IP: *.fastres.net 07.01.04, 09:25
            Opowiedz nam cos o tym wiecej.
            • Gość: borygo Bronisz pajaca, IP: *.de 07.01.04, 10:32
              • Gość: borygo Re: Bronisz pajaca, IP: *.de 07.01.04, 10:35
                Pajatzu?

• Gość: konrad Re: Bronisz pajaca, IP: *.telia.com 07.01.04, 10:43
                  Pajaca tez trzeba bronic. Co bysmy zrobili bez cyrku?, bez pajacow, bez kina
                  czy teatru. Wszyscy maja swoje miejsce na ziemi. Fredzio tez. Prosze nie
                  zabijac Fredzia bo daje mi chwiele rozrywki i smiechu ( i to za darmo)
                  • Gość: borygo Re: Bronisz pajaca, IP: *.de 07.01.04, 11:59
                    Gość portalu: konrad napisał(a):

> Pajaca tez trzeba bronic. Co bysmy zrobili bez cyrku?, bez pajacow, bez kina
                    > czy teatru. Wszyscy maja swoje miejsce na ziemi. Fredzio tez. Prosze nie
                    > zabijac Fredzia bo daje mi chwiele rozrywki i smiechu ( i to za darmo)

Mnie nie daje. To szuja. Nie podoba mu sie Polska, rozumiem. Moze miec powody.
                    Powiedzial swoje? Tez OK. Ale niech sie odpierdoli, bo przez te jego niby zarty
                    pozniej leja sie kubly pomyj na innych zydowskich uczestnikow Forum. A co to sa
                    za zarty, na czym polega ten jego humor? Nie czytales co ten gnoj wypisywal o AK
                    jako organizacji stworzonej do mordowania Zydow? Co wypisywal o setkach tysiecy
                    polskich SSmanow? O polskich jednostkach SS pilnujacych Auschwitzu? Jesli nie,
                    to chyba jestes na Forum nowy. Ja takich zartow nie trawie. Sam pisze z Nowej
                    Kaledonii, Patagonii czy Portoryko, niewazne, uzywam niemieckiego proxy, on
                    loguje sie, ale nadaje te swoje kawalki z Rajchu. I w tym jest dodatkowy smaczek
                    postow tego szkopskiego Arschleckera.
                    • fredzio54 Re: Bronisz patriota polski 07.01.04, 12:56
                      Gość portalu: borygo napisał(a):

> Gość portalu: konrad napisał(a):
                      >
                      > > Pajaca tez trzeba bronic. Co bysmy zrobili bez cyrku?, bez pajacow, bez ki
                      > na
                      > > czy teatru. Wszyscy maja swoje miejsce na ziemi. Fredzio tez. Prosze nie
                      > > zabijac Fredzia bo daje mi chwiele rozrywki i smiechu ( i to za darmo)
                      >
                      > Mnie nie daje. To szuja. Nie podoba mu sie Polska, rozumiem. Moze miec
                      powody.
                      > Powiedzial swoje? Tez OK. Ale niech sie odpierdoli, bo przez te jego niby
                      zarty
                      >
                      > pozniej leja sie kubly pomyj na innych zydowskich uczestnikow Forum. A co to
                      sa
                      >
                      > za zarty, na czym polega ten jego humor? Nie czytales co ten gnoj wypisywal o
                      A
                      > K
                      > jako organizacji stworzonej do mordowania Zydow? Co wypisywal o setkach
                      tysiecy
                      >
                      > polskich SSmanow? O polskich jednostkach SS pilnujacych Auschwitzu? Jesli
                      nie,
                      > to chyba jestes na Forum nowy. Ja takich zartow nie trawie. Sam pisze z Nowej
                      > Kaledonii, Patagonii czy Portoryko, niewazne, uzywam niemieckiego proxy, on
                      > loguje sie, ale nadaje te swoje kawalki z Rajchu. I w tym jest dodatkowy
                      smacze
                      > k
                      > postow tego szkopskiego Arschleckera.
                      AK mordowali zydow to jest fakt gdzies nawet gazeta wyspominala
                      Polacy sluzyli w SS i Whermachtu dzisja maja podwojna emeryture
                      nastepny fakt jest z WP atakowali w 39 rocku Gleiwitz i tak zaczela II WS
                      Plk.Beck i Rydz Szmygli wiedzieli dokladnie ze anglicy pmoga i niemcy zamorduja
                      wszytkie polskie zydy i powojnie polske bedzie wieksza.Ale Francuzi tak chetnie
                      dla polski nie wojowali.
                      Fakt jest z Polskie slazaki byli na wartcie w Auschwitz sprzedawali sznaps
                      i swoje baby jako matracy.

• Gość: borygo Do konrada IP: *.de 07.01.04, 18:02
                        fredzio54 napisał:

> AK mordowali zydow to jest fakt gdzies nawet gazeta wyspominala
                        > Polacy sluzyli w SS i Whermachtu dzisja maja podwojna emeryture
                        > nastepny fakt jest z WP atakowali w 39 rocku Gleiwitz i tak zaczela II WS
                        > Plk.Beck i Rydz Szmygli wiedzieli dokladnie ze anglicy pmoga i niemcy
                        zamorduja
                        >
                        > wszytkie polskie zydy i powojnie polske bedzie wieksza.Ale Francuzi tak
                        chetnie
                        >
                        > dla polski nie wojowali.
                        > Fakt jest z Polskie slazaki byli na wartcie w Auschwitz sprzedawali sznaps
                        > i swoje baby jako matracy.

Nadal uwazasz te gadki za zabawne?
                        • Gość: Konrad Re: Do konrada IP: *.telia.com 07.01.04, 18:10
                          Nie, nie uwazam tego co on pisze za powazne. Sluchaj ja patrze inaczej na
                          swiat. Idzie sobie chlop z psem przez park. wielki owczarek na smyczy a tu
                          obok dama z jamnikiem. Jak ten jamnik nie zacznie obszczekiwac tego ovczarka,
                          rzuca sie i denerwuje. A owczarek obszedl go naokolo , powachal kolo dupy i
                          mowi, to nie dla mnie i poszedl dalej. Sa granice gdzie mozna dyskutowac ale
                          jezeli ktos je przekracza 1000 krotnie to nie ma sensu sobie zaczac udawadniac
                          nonsensow. Ja wiem moje Fredzio bredzi i niech sobie bredzi To jego sprawa
                          • goldbaum Re: Do konrada 07.01.04, 18:15
                            Masz sporo racji.
                            Co sadzisz o tych, ktorzy uwazaja fredzia za swego wieszcza, ktory wreszczcie
                            wali Polakom "prawde miedzy oczy"?

Czy to tez takie "jamniczki", czy raczej pinczerki?
                            • Gość: Konrad Re: Do konrada IP: *.telia.com 07.01.04, 18:26
                              Ten kto poslucha Fredzia moze wylacznie dla ironi z nim trzymac kupe.
                              Dlatego smierdza wszyscy razem. bo kupyy sie trzymaja tylko smierdziole.
                              Niektorzy ludzie nosza w sobie zlosc i nienawisc i ciesza sie z tego ze ktos
                              ich popiera. Tak ze nawet taki glupi Fredzio ma napewno zwollenikow. Ja jemu
                              nieraz przyklapuje dla " jaj" niech w koncu powie wszystko co chce. nakrecic
                              go jak pajaca na sprezynie i bedzie klekotal. Nikt powaznie nie potraktuje
                              Fredzia jezeli jest doroslym , stabilnym czlowiekiem.
                              Freziu , fredziu, kom, kom powiedz jaki to ja glupi polak?
                              • Gość: borygo Re: Do konrada IP: *.de 07.01.04, 19:01
                                Porownaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=5484064&a=5486335
                                • Gość: dana33 do marcussa-crassusa IP: 5.5R* / 192.114.47.* 07.01.04, 19:16
                                  nu, jakbym miala szukac sobie adwokata, to daje ci slowo, nawet za darmo cie
                                  bym nie zaangazowala, jesli ty ciagle jeszcze nic nie rozumiesz. przede
                                  wszystkim nie zadalam od ciebie zadnego linku, a to co napisalam, to bylo o
                                  ogolnym zadaniu linkow ode mnie na kazda rzecz o ktorej pisze, to wszystko.
                                  postaram ci sie wyjasnic jeszcze raz, ale tylko dlatego, ze mam wrazenie, ze
                                  naprawde nie rozumiesz i ze sie zgubiles w tym wszystkim. kiedy zaczela sie ta
                                  historia z tym 5-latkiem, to wogole nie zaczelo sie od niego. dalam wtedy grupe
                                  wieku na terrorystow od 5 do 17 lat. cccp i jeszcze paru sprawiedliwych na tym
                                  forum uwzielo sie na ta granice wieku 5 lat i zaczeli pisac TYLKO I WYLACZNIE o
                                  5-letnich mordercach. zorientowalam sie o co chodzi zdaje sie po jednym dniu i
                                  wyraznie napisalam, ze slyszalam historie o 7-letnich chlopcach z ukrytymi za
                                  plecami granatach ktore rzucali w grupy zolnierzy. mimo to, pisano dalej o tym
                                  5-letnim. i zadano linkow. do teraz zrozumiale???? napisalam, ze do tych
                                  historii, ktore dzialy sie w 1967 i 1973 nie mam linkow, bo i wtedy mnie
                                  jeszcze nie bylo w israelu i nie mialam wtedy computera, ale dalam linki do
                                  tego, co dzieje sie dzisiaj, w przedszkolach, szkolach, uniwersytetach. nu, ale
                                  tam nie bylo o tym 5-letnim. nawet nie o 7-letnich z 1967 i 1973. wiec od razu
                                  uderzono ze klamie, ze nie ma linkow, ze wymyslam, bo "nienawidze". do teraz
                                  zrozumiale? wyjasnilam rowniez, ze DLA MNIE, jak taki dzieciak zabije nawet
                                  jednego czlowieka, to juz jest masa. nu, i tak poszlo, bo lubia sobie wziac
                                  jedno slowo ze zdania i cytowac tylko to, zmieniajac wogole tresc i znaczenie
                                  calego zdania lub postu. i nie wazne co dzisiaj bedzie sie dzialo, nie wazne ze
                                  lapia dzisiaj i 8-letnich, i 12-letnich, i 17-letnich. wazne, ze nie mam linku
                                  do tego 5-letniego mordujacego masowo. farsztejst? koniec skandalu, cccp sie
                                  ciezko obrazil, scheissbaum gdzie moze, nie wazne na jaki temat jest watek, nie
                                  wazne nawet czy ja tam pisze czy nie, on wsadzi tego 5-latka. oczywiscie, ani
                                  slowa o tym co sie dzieje dzisiaj, ani jednego komentarza do tych linkow ktore
                                  podalam, nawet nie pol zdania np. "straszne co robia z dziecmi i rodzice i
                                  grupy terrorystyczne w autonomii", ani slowka. tylko ten 5-latek. nu, zoll
                                  zejn. ja wiem jedno: jeszcze nigdy nie sklamalam i wszystko co tu pisze, to
                                  albo sama slyszalam, albo tego pelno u nas w prasie, albo znam kogos, kto
                                  akurat przezyl cos, o czym pisze. tak ze mam to dosyc w pewnym miejscu, czy
                                  ktos mi pisze, ze klamie czy nie, bo sumienie mam czyste. mam nadzieje, ze tym
                                  razem juz zrozumiales, bo naprawde nie ma wiecej o czym dyskutowac.

a co do fredzia, to zalezy, jak kto jest uczulony na slabosci swojego narodu.
                                  zdarzalo sie na tym forum pare razy, to prawda ze rzadko, ale zdarzalo sie, ze
                                  ktos wysmiewal slabosci zydow, ale robil to smiesznie i elegancko nie obrazajac
                                  i nie ponizajac nikogo, i smialam sie razem z piszacym. sam wiesz dobrze, ile
                                  obelg, ohydnych slow, ile klamstw dostalam ja osobiscie. nie pamietam, zebys
                                  tak sie za mna ujal, obronil, napisal takiemu ad & co jedno slowo protestu.
                                  fredzio po prostu odpowiada tylko i wylacznie takim typom tak jak odpowiada.
                                  jesli napiszesz do niego normalnie, odpowie ci normalnie. zwroc uwage na jego
                                  wymiane postow z elena, ktora nigdy ani jego ani zydow ani israela nie
                                  zmieszala z blotem. popatrz sie, jak on do niej pisal, a wiadomo wszystkim, ze
                                  elena jest polka i katoliczka. napisalam to rowniez pare razy, ze wcale nie
                                  uwazam, ze fredzio nienawidzi polski i polakow. przeciez jezdzi tam, nie? ale
                                  kazdemu, kto bluzga na zydow i israel, temu oddaje w tej samej formie dokladnie
                                  tak, jak sam napisal: "oko za oko, zab za zeby".. :) i nabija sie ze wszystkich
                                  i to ja rozumiem. na sycylii tez jest zdaje sie takie prawo, nie? a
                                  twoje "wyrok na fredzia jest jasny", nuuu, nie widzac nawet "przestepcy" ty juz
                                  tak na slepo wydajesz wyrok? napisalam ci i mam racje, prawnik to ty jestes do
                                  dupy. to jest moze ta przyslowiowa zydowska solidarnosc, ale bogu dzieki, ze ja
                                  mamy. bez tego pewnie juz by nas nie bylo.

ze jestem kobieta, to nie ma znaczenia. gdzie ja napisalam, ze polski to moj
                                  drugi jezyk? polski to moj pierwszy jezyk. chcesz kolejnosc? polski, niemiecki,
                                  angielski, rosyjski, hebrajski i francuski.
                                  • marcus_crassus Re: do marcussa-crassusa 07.01.04, 19:41
                                    podajac definicje "5-17 letnich mordercow" uwaza sie za takich samych
                                    mordercow 5 latkow jak 17 latkow..dla mnie definicja jest jasna...

jak mowie ze hoduje w ogrodku buraki i palmy oznacza to ze hoduje i buraki i
                                    palmy..jak palem tam nie ma oznacza ze napisalem nieprawde...

wtedy po prostu napisalbym "ok,zle napisalem,przypadek,rzeczwiscie
                                    przesadzilem"

koniec kropka

czy ja mowie ze historie o 7 latkach rzucajacych granatami musza byc
                                    nieprawdziwe???

oczywiscie ze nie...

napisalem przeciez wlsnie wtedy post o zaangazowaniu dzieci w konfliktach
                                    zbrojnych - lacznie z podaniem fachowych linkow o tym gdzie,w jakim konflikcie
                                    ile dzieci walczy...

ale mowiac szczerze 2 latka w ta i 2 latka we wta jest roznica...bo potem 2
                                    latka kolejne i mozemy dojsc do 3 letnich mordercow...

nie rozumiem co ma wspolnego jewhater,zbalansowany etc z POLAKAMI W OGOLE!!!!!

dostrzegam jakas zupelnie chora odpowiedzialnosc zbiorowa!!!!co to ma do
                                    rzeczy ze jewhater albo golbaum ciebie wyzwal???

nie potrafisz tego zrozumiec???

jest taka zasada "z wiekszego na mniejsze"...jesli cos wystepuje generalnie to
                                    mozna to sprowadzic do szczegolow,ale jesli wystepuje w szczegolach to nie
                                    mozna podciagnac pod zasade generalna...

dlaczego wciaz uparcie mowisz "bo mnie obrazano"????

czy to powod ze fredzio moze sobie wyzywac wszystkich Polakow???dlatego ze
                                    goldbaum ciebie obrazil???a inni sie wyraznie odcieli od jego opinii???

zupelnie nie pojmuje twojej linii rozumowania!!!!!za cholere!!!

przykro mi --> nazywanie Polakow pijakami i zlodziejami i "wspolpracownikami
                                    hitlera" nie podchodzi pod definicje tego co nazwalas:

"ale zdarzalo sie, ze
                                    > ktos wysmiewal slabosci zydow, ale robil to smiesznie i elegancko nie
                                    obrazajac
                                    >
                                    > i nie ponizajac nikogo, i smialam sie razem z piszacym"

NIE JEST ANI ELEGANCKIE,ANI DOWCIPNE ANI ZABAWNE...SZCZEGOLNIE KWESTIA Z
                                    WSPOLPRACOWNIKAMI HITLERA!!!!!

FREDZIO TYM STWIERDZENIEM OTWARCIE POSADZA MOJ NAROD O WSPOLUDZIAL W
                                    HOLOCAUSCIE...

bardzo mi przykro...bimber ktory tu wszyscy pedzimy,bicie zon,to ze jak tylko
                                    wyjdziemy z domu idziemy buchnac komus samochod moge uznac za "zartobliwe
                                    pokazanie wad"

tak samo jak to ze zydzi tez "sa zlodziejami,kradna,do tego od rana do
                                    wieczora jedza czosnek i zgodnie z tym co pisze jewhater w tej konkretnej
                                    kwestii wyrzucaja calosc swojej przemiany materii wprost do morza srodziemnego"

mozemy to uznac za "podkreslenie slabosci naszych narodow"

jednak teza z "wspolpracownikami hitlera" jest dla mnie obrazliwa bo sugeruje
                                    ze jestesmy wspolwinni smierci wielu milionow ludzi...

sorry Dana...tym razem ktos przesadzil w dowcipie...

wyrok na fredzia jest jasny", nuuu, nie widzac nawet "przestepcy" ty juz
                                    >
                                    > tak na slepo wydajesz wyrok? napisalam ci i mam racje, prawnik to ty jestes
                                    do
                                    > dupy. to jest moze ta przyslowiowa zydowska solidarnosc

wyrok wydalem po przedstawieniu dowodow...

poszedlem na duze przymruzenie oka --> i podalem dowody...

przebolalem pijakow,przebolalem zlodziei...

na wspolpracownikach hitlera moja cierpliwosc sie skonczyla...

solidarnosc jest cecha i dobra i zla...pamietaj o tym --> jesli upiera sie
                                    przy czyms co jest nie do obrony i to solidarnie wszyscy solidarnie przegraja..

i pamietaj o tym ze jesli "solidarnosc przede wszystkim"nie miej pretensji ze
                                    wasi sasiedzi tez wykazuja solidarnosc z tymi bandytami z hamasu i dzihadu
                                    ktorzy wysadzaja was w autobusach...

moze jakas "palestynska dana" tez sadzi ze "solidarnosc przede wszystkim"

brawo...zycze wiec wam wszystkim szczescia...dopoki ktos ma racje dopoty moze
                                    byc "wygrywajacym" i miec sympatie innych --> w chwili gdy ta racje traci i
                                    przegra i skonczy sie sympatia --> trzeba zrozumiec gdzie jest ta granica
                                    ktorej nie warto przekraczac --> rowniez przez solidarnosc...

:((
                                    • Gość: dana33 Re: do marcussa-crassusa IP: 5.5R* / 192.114.47.* 07.01.04, 19:46
                                      NIE JEST ANI ELEGANCKIE,ANI DOWCIPNE ANI ZABAWNE...SZCZEGOLNIE KWESTIA Z
                                      > WSPOLPRACOWNIKAMI HITLERA!!!!!
                                      >
                                      hahaha, jak ja sie oburzalam, ze zbalansowany cytowal tu bez przerwy hitlera,
                                      porownywal armie israelska do ss, i oprocz niego robia to inni bez przerwy, to
                                      jakos nie widzialam tutaj najmniejszego protestu z twojej strony, prawniku.
                                      ok, nie ma o czym gadac, nie rozumiesz i nie zrozumiesz. good day.
                                      • marcus_crassus a mi sie wydaje ze moim zwyczajem 07.01.04, 19:55
                                        wyzwalem zbalansowanego od oslow,debili,kretynow i totalnych oszolomow ktorych
                                        widuje sie w tworkach...

co zreszta zostalo zauwazone przez zbalansowanego bo szeroko pojawial sie w
                                        watkach "jaki to M.C. to cholerna pieprzona swinia"

jak nie pamietasz radze siegnac do historii forum --> w kazdym razie licze ze
                                        moze jadnak uwierzysz ze to co mowie jest prawda...

a opocz zbalansowanego radze poczytac to co pisalem w kwestiach slusznosci
                                        dzialan IDF,kto byl glownym autorem slynnej klotni z mirmilem w ktorym
                                        obalilem jego twierdzenia kto tez byl agresorem w 1967 i wielu wielu innych
                                        sprawach...

nie bylo protestu z mojej strony????

dosc szczegolne...

po dyskusji o wojnie w 1967 przez 2 miesiace uskazywalo sie dziennie 10 postow
                                        o tym ze "marcus crassus ten swiniak juz wstal i szaleje po swiecie"..bo potem
                                        ludzie zaczeli narzekac na autorow ze juz nie moga o mnie dluzej sluchac...

mam watpliwosci kto rozumie a kto nie --> ale jesli mialbym wziac ta sprawe
                                        dla rozstrzygniecia przed sadem bralbym bez obaw,,,,bylbym pewien wygranej...

ps --> ciekawe za jakie poglady zostalem uznany za "zyda" przez mirmila & co
                                        jesli nie za wysmiewanie takich teorii???

moze za to ze jadam czosnek do kanapek??a moze jednak za to co pisalem???
                                        • marcus_crassus ps--> a za wyzwanie od oszolomow za pisanie 07.01.04, 20:08
                                          glupot i wytykanie idiotyzmow w kwestiach antysemityzmu i Izraela przez
                                          tutejszych antysemitow :

a)Gaal zagrozil mi procesem sadowym i zgloszeniem tego ze go wyzywam od
                                          glupkow do redakcji GW
                                          b)pare osob otwarcie deklarowalo ze spraloby mi pysk
                                          c)zuni myslac ze jestem studentem dopytywal sie kogos skad o tym wiem i gdzie
                                          studiuje bo on ma znajomych UMCS (taki uniwerek w Polsce" i z checia by mnie
                                          udupil
                                          d)przestalem odbierac posty ze skrzynki pocztowej bo od sierpnia czyli klotni
                                          z mirmilem o to kto byl agresorem w 1967 dostawalem tony milych wiadomosci z
                                          wirusami,trojanami i wszelkim innym robactwem :)))))

ale nigdy nie skrytykowalem antysemityzmu :DDDDDDDDDDDDD

gratuluje Dana spostrzegawczosci :)))czekam na wiecej...
                                    • goldbaum Re: do dany 07.01.04, 19:54
                                      Podsun wreszcie marcusowi jakis link, z ktorego wynika przynajmniej pobieznie,
                                      ze jakis palestynski 5-latek RZECZYWISCIE przynajmniej sie przyczynil do
                                      smierci Izraelczyka, obojetnie czy za pomoca granatu, ktory dal mu tata, pradu,
                                      kosiarki, niechcacy uruchomionego samochodu lub niebezpiecznie nisko odlozonej
                                      zabawce.
                                      Moj syn tez kiedys o malo mnie nie zabil, gdy poslizgnalem sie na jego
                                      samochodziku z matchboxu.

Nie powinno byc to az tak trudne!

I wreszcie wszyscy wraz z marcusem odetchniemy i bedziemy wiedziec, ze te
                                      maluchy to rzeczywiscie "masowi mordercy".

• maniekxxx Re: do marcussa-crassusa 07.01.04, 19:44
                                    Nierozumie o co ten caly krzyk.Ja pisalem na Zydow
                                    lepiej niz Fred na polakow.Jest tu wielu polakow
                                    ktorzy pisza jeszcze lepiej od niego, i jakos nikt
                                    nieprowadzi dochodzenia.Fred atakuje w obronie wlasnej,
                                    glownie.Czyzby Fred tak mocno kogos urazil ze
                                    poumierali na zawaly serca.Traktujmy zycie inaczej i
                                    niema sensu prowadzic codziennych wojen.Zycie jest
                                    krotkie i piekne i niema sensu azeby doprowadzac sie
                                    i innych do samozaglady.Zycie mamy jedno -przynajmniej
                                    tu na Ziemi, i czy ma sens wiec codzienna klotnia
                                    o to kto ma racjie a kto nie, takie dziecinne
                                    obrzucanie sie blotem, czy poprawia to samopoczucie
                                    jak komus sie dowali pare etykietek-watpie w
                                    to.Zydem niejestem ale Polakiem ale zrefleksowalem sie
                                    w czasie kiedy to bazgralem na Zydow.Dzis niepisze
                                    nic zlego na jakakolwiek grupe narodowosciowa, gdyz
                                    chce byc wolny od stresu i chce innym zaoszczedzic
                                    tego samego.Oprocz homosexeksualistow , ktorych nienawidze
                                    niemam do zadnej innej grupy spoleczno-narodowej wiekszych
                                    obiekcji.Pamietac rowniez trzeba ze nikt z nas niejest
                                    perfekt, kazdy z nas ma swoje plusy i minusy.Pozdrawiam
                                    • Gość: dana33 do manka IP: 5.5R* / 192.114.47.* 07.01.04, 19:49
                                      ja ci zaaraz krotko wytlumacze: ty nie jestes ja. nikt na tym forum nie jest
                                      dana. ta cala zgraja czeka na mnie dzien i noc, gdzie tylko moga dorwac, kazde
                                      slowko do ktorego moga sie przyczepic i dowalic mi, to dla nich gratka. tym oni
                                      zyja i tak to bedzie dalej. wiec sie duzo nie pytaj, daj im ta przyjemnosc, bo
                                      jak widac, duzo innych nie maja.
                                    • marcus_crassus hehe...maniexxx i ja na odmiennych pozycjach ;))) 07.01.04, 19:57
                                      i do tego to ja na tej z grubsza "antysemickiej";))))

alez sie na tym swiecie porobilo :DDDD ;)
                                    • Gość: OSKAR Re: do mankaxxx IP: *.pop.bezeqint.net 08.01.04, 21:57
                                      CZY SIE KTOS PODSZYL POD TWOJ POST? JAK NIE TO ZACZYNAM WIERZYC W CUDA...
                                  • kontrkultura Re: do marcussa-crassusa 07.01.04, 21:11
                                    O co chodzilo fredziowi z Elena, najlepiej wie wlasnie dana :)))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=9993632&a=10023542
                                • Gość: 963963K Re: Do konrada IP: *.adsl.xs4all.nl 08.01.04, 15:17
                                  CZESC KONRAD,CZY TO TY PISALES O TYM ZE LUBISZ UROZMAICENIA I MASZ 36 LAT I
                                  JESTS BRUNTEM.TUTAJ BISEX KTORY NAPISAL ZE KOCHA WROCLAW I SEX.SKONTAKTUJ SIE
                                  ZE MNA.darek4u@hotmail.com
                              • schlagbaum Re: Do konrada 07.01.04, 19:25
                                Gość portalu: Konrad napisał(a):

> Ten kto poslucha Fredzia moze wylacznie dla ironi z nim trzymac kupe.
                                > Dlatego smierdza wszyscy razem. bo kupyy sie trzymaja tylko smierdziole.
                                > Niektorzy ludzie nosza w sobie zlosc i nienawisc i ciesza sie z tego ze ktos
                                > ich popiera. Tak ze nawet taki glupi Fredzio ma napewno zwollenikow. Ja jemu
                                > nieraz przyklapuje dla " jaj" niech w koncu powie wszystko co chce. nakrecic
                                > go jak pajaca na sprezynie i bedzie klekotal. Nikt powaznie nie potraktuje
                                > Fredzia jezeli jest doroslym , stabilnym czlowiekiem.
                                > Freziu , fredziu, kom, kom powiedz jaki to ja glupi polak?

Zupelnie nie rozumiesz tych ukladow.

Tu masz przyklad z dzisiaj.
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=10021677&a=10029917
                                To nie przypadek lecz zasada.
                              • fredzio54 Re: Do konrada 08.01.04, 06:46
                                Gość portalu: Konrad napisał(a):

> Ten kto poslucha Fredzia moze wylacznie dla ironi z nim trzymac kupe.
                                > Dlatego smierdza wszyscy razem. bo kupyy sie trzymaja tylko smierdziole.
                                > Niektorzy ludzie nosza w sobie zlosc i nienawisc i ciesza sie z tego ze ktos
                                > ich popiera. Tak ze nawet taki glupi Fredzio ma napewno zwollenikow. Ja jemu
                                > nieraz przyklapuje dla " jaj" niech w koncu powie wszystko co chce. nakrecic
                                > go jak pajaca na sprezynie i bedzie klekotal. Nikt powaznie nie potraktuje
                                > Fredzia jezeli jest doroslym , stabilnym czlowiekiem.
                                > Freziu , fredziu, kom, kom powiedz jaki to ja glupi polak?
                                Ty nie glupi polak ty cwaniarek jak wielu polakow co zyja na nasze koszty

• Gość: jarek Fredziu tu, fredziu tam.. IP: *.fastres.net 07.01.04, 20:06
      wszyscy go chca , choc on ma tylko sklep fryzerski....

Tym razem Fredziu strzelil w sedno, moze nie chcac.

Fredziu jak zakomentujesz( w tym samym stylu, w jakim zaczales ten watek)) to
      ,ze Talebani po zabiciu 8 szkolnych dzieci w Kandaharze, za ten zamach
      przepraszaja ( nie przepraszaja za 7 zabitych doroslych), czyzby czegos sie
      nauczyli, albo maja stracha....
      • Gość: Konrad Za powaznie? IP: *.telia.com 07.01.04, 20:30
        Widze ze niektorzy , a moze i wszyscy tutaj biara sprawy bardzo powaznie.
        Aliancje, Ci zydzi , Ci Polacy, Ci szkaluja tych czy tamtych. Troche Dallas
        stylu w tym ale panowie i Panie. Jezeli my co mowimy tym samym jezykiem nie
        potrafimy sie w ugodzie dogadac , miec wspolne cele i dazenia?. Przeciez
        wszyscy jestesmy tej samej rasy. Homosapiens. Walczmy z bakteriami, virusami
        SARS i innym dziadostwemktore przeszkadza ludziom w osiagnieciu wspolnego
        dobra to znaczy POKOJU, Dlaczego tak jedni przeciwko drugim?. Ja to
        chcialbym abyscie wszyscy tu razem przyjechali do mnie na ranczo i Fredzio i
        inni co za i przeciw i Tomson . mam 60 litrow swierzo uwazonego wina i
        jakbysmy sie popili , pogadali i moze jakis miedzynarodowy klub pokoju
        stworzyli. Bo dla mnie rzeczywiscie nie ma Arabow czy zydow czy smierdzacych
        innych ludzi. I amerykanie i rosjanie sa dobrzy. Ideologie co niszcza ludzi
        trzeba niszczyc, fanatyzm i fanatyczne religie co kaza mordowac w imieniu
        jakiegos boga. A pozatym to mosimy sobie dawac milosc na wzajem i zrozumienie
        bez wzgledu na rase i narodowosc. Pozatym to troche wierze w kilka przyslow.
        Np. Nie rozumie glodnego syty bo ich roznia apetyty. A drugie. Diabel nie jest
        taki czarny jak go maluja albo Czego oczy nie widzialy , nie boli serce.
        • Gość: dana33 Re: Za powaznie? IP: 5.5R* / 192.114.47.* 07.01.04, 22:31
          nu, juz ich wszystkich zapraszalam, nie na rancho, ale na balkon, z widokiem na
          morze solone, nie na wino, ale na czulent..... nu, ciagle jestem gotowa
          wszystkich zaprosic, ale mam tu i tam male watpliwosci, czy mi kto nie
          zasmierdzi balkonu..... ale ty, konrad, masz miejsce zarezerwowane.... :)
          • Gość: CCCP Re: Za powaznie? IP: *.acn.pl 07.01.04, 22:36
            Gość portalu: dana33 napisał(a):

> nu, juz ich wszystkich zapraszalam, nie na rancho, ale na balkon, z widokiem na
            >
            > morze solone, nie na wino, ale na czulent..... nu, ciagle jestem gotowa
            > wszystkich zaprosic, ale mam tu i tam male watpliwosci, czy mi kto nie
            > zasmierdzi balkonu..... ale ty, konrad, masz miejsce zarezerwowane.... :)

Uważaj, bo to już drugi, żeby Ci się nie pomylili...
            • Gość: dana33 Re: Za powaznie? IP: 5.5R* / 192.114.47.* 07.01.04, 23:30
              alez, jak wpadlo ci cos takiego do glowy???? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka