Dodaj do ulubionych

WATEK O NICZYM

IP: 213.8.64.* 07.01.04, 10:43
A moze by tak rozpoczac dyskusje z niczego. Tak o wszystkim, jak sie
rozmawia na przyjeciu u przyjaciol?
Moze byc rowniez o gotowaniu, bo to sympatyczne i przez zoladek do serca.
Dzisiaj moja zona gotuje zupe chrzanowa. Wyczytala w internecie i okazala
sie przysmakiem rodzinnym.
Obserwuj wątek
    • Gość: Konrad Re: WATEK O NICZYM IP: *.telia.com 07.01.04, 10:45
      Uwazaj zeby tej zupy przynajmniej nie zchrzanila.
      • Gość: Tomek44 Re: WATEK O NICZYM IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 07.01.04, 10:52
        Nie ma obawy.Zydowskie polskie zony potrafia dobrze gotowac.
        Szkoda, ze nie mozesz tego sprawdzic.
        A jaki zurek robi!!! Palce lizac.
      • Gość: olo Re: WATEK O NICZYM IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 07.01.04, 10:53
        i zupa bedzie do chrzanu
        • Gość: Tomek44 Re: WATEK O NICZYM IP: 213.8.64.* 07.01.04, 10:59
          Nie do chrzanu, a do dobrej pieczeni z kluseczkami.
    • werw Re: WATEK O NICZYM 07.01.04, 10:51
      To istotnie dobry sposób na kłótnię małżeńską. Ta sprawa ma jednakze charakter
      strukturalny: żaden mąż nie zaakceptuje żony, która kibicuje ludziom mu wrogim.

Pzdr.

Niestety odpowiadać mogę jedynie z rzadka w tych dniach.
      • Gość: Tomek44 Re: WATEK O NICZYM IP: 213.8.64.* 07.01.04, 10:57
        Witam werw. Rzeczywiscie nie bywasz czestym gosciem na forum. Ja rowniez w
        ostatnim czasie nie zagladam tu jak dawniej. Mam duzo pracy i duzo wyjazdow.
        Pozdrawiam. Wlasnie za oknem leje deszcz (bardzo oczekiwany) i jest solidna
        burza. Temperatura jednak znaaaacznie wyzsza niz w Polsce, ale dobra zupka w
        taki dzien jest nawet bardziej dobra niz dobra.
      • Gość: Konrad Re: WATEK O NICZYM IP: *.telia.com 07.01.04, 10:58
        A moja zona Polka . i nie gotuje. Bo ja zaprzaglem do innej wydajnej pracy.
        Jedzenie, swiatek, piatek i niedziele kupuje , bo taniej. na swita byla szynka
        domowa ale to proste ugotowac no i pimpongi szwedzkie z miesa tak zwane
        kuleczki z miesa, sledz slodki i slodki chleb. Siostra poszla do sklepu i
        kupila chleb, chciala ciemny i kupila a ja otwieram smakuje i wypluwam. toc
        to paltbröd czyli ciemny chleb z krwia. Niesmaczne.
        • Gość: Konrad Re: WATEK O NICZYM IP: *.telia.com 07.01.04, 11:01
          A skad Ty piszesz ze u Ciebie tak cieplo bo u naz to mroz za oknem a ja
          siedze przy oknie.
          • Gość: Tomek44 Re: WATEK O NICZYM IP: 5.3.1R* / 213.8.97.* 07.01.04, 11:06
            Z Tel-Avivu. A Ty?
            • Gość: Konrad Re: WATEK O NICZYM IP: *.telia.com 07.01.04, 11:10
              Ze Sztockholmu
              • Gość: Tomek44 Re: WATEK O NICZYM IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 07.01.04, 11:24
                To dlatego jesz taki slodkawy chleb. Tak sie domyslalem.
                Ja bylem w Szwecji juz bardzo dawno temu, ale chlebek pamietam do dzisiaj i
                slodkie kielbasy. Za to sledzie...mmmmm palce lizac. Pycha!!!
                Przyjedz do nas. U nas czesciej swieci slonce, a my odwrotnie jak u Was
                tesknimy do deszczu i chmurek. Teraz jest u nas zima, ale nie potrwa dlugo.
                Za to lato mamy baaardzo dlugie.
                • Gość: Konrad Re: WATEK O NICZYM IP: *.telia.com 07.01.04, 11:32
                  Ja mam ranczo nad woda wkolo Sztockholmu. Chetnie sie tydzien zamienie. Nigdy
                  nie bylem w Izralu. Ty pomieszkasz u mnie na ranczo a ja uciebie w Telavivie.
                  Latem to u nas pieknie. Ludzie nie wierza ale moze byc i 25 stopni C w wodzie.
                  Wlasny mostek i przy " slodkiej wodzie". Na ranczo uprawiam troche wlasnych
                  rzeczy i robie wlasne wino ze sliwek i jakblek tak zwane Chery i rose. 2002
                  rocznik byl wspanialy.
                  • Gość: Tomek44 Re: WATEK O NICZYM IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 07.01.04, 11:43
                    To bardzo mila propozycja. Ja niestety latem pracuje(taka sluzba),ale moze w
                    przyszlym roku. To dobry pomysl.
                    Moze tez w przyszlym roku bedzie u nas spokojniej, bo juz pierwsze jaskolki
                    sie pojawily.
                    Ale na forum pisze wiecej Izraelczykow i byc moze ich to zaiteresuje. Wtedy z
                    przyjemnoscia latem sie gdzies spotkamy. Wez pod uwage jednak, ze lato u nas
                    bardzo gorace.
                    Serdecznie pozdrawiam
                    • Gość: Konrad Re: WATEK O NICZYM IP: *.telia.com 07.01.04, 11:47
                      Oczywiscie to mily gest, trudnosci na tym forum jednak blizszych kontaktow sa
                      bardzo wiadome. Mozna pogadac ale tu sie nie daje blizszych informacji o sobie
                      nap adresu czy mailadresu. Raz podalem adres przez przypadek i dostalem od
                      cholery mailow z reklama pigolek na sex, i innych rzeczy ktorych nie
                      potrzebuje. Jest rysyko . Dlatego tez blizszy kontakt przez to forum to
                      niemozliwe.
                      • Gość: Tomek44 Re: WATEK O NICZYM IP: 213.8.64.* 07.01.04, 11:53
                        Sa sposoby. Kiedy chcemy z kims nawiazac kontakt, to sie logujemy i dostajemy
                        do skrzynki list, a dalej to juz prosta sprawa. List do skrzynki idzie poprzez
                        GW, wiec nie ma obawy, ze przysla Ci jakas reklame z gola panienka.
                        • Gość: Konrad Re: WATEK O NICZYM IP: *.telia.com 07.01.04, 11:58
                          Moze masz inne doswiadczenie ale ja dostalem wlasnie taki list przedwczoraj
                          wlasnie przez takie konto w GW.

Reklama ---
                          Masz problemy z erekcją? Chcesz uprawiać sport, ale masz nadciśnienie?
                          Chciałbyś rzucić palenie? Nie wiesz, co jest teraz modne? Artykuły o zdrowiu i
                          życiu mężczyzny po40-tce. Zobacz na stronie WWW.po40.pl

Ten facet zalozyl sobie koto tam aby wylapywac ludzi. Udaje przyjaciela a
                          pozniej im wysyla takie lisciki. Ja nie potrzebuje takich propozycji.
                          • Gość: Tomek44 Re: WATEK O NICZYM IP: 213.8.64.* 07.01.04, 12:04
                            Ja pisze o skrzynce logo.Moj znajomy korzysta z niej kiedy chce do kogos
                            napisac i sam tez otrzymuje listy. To nie jest moj E-mail. Ja korzystam
                            niekiedy z jego skrzynki. To nie ma nic wspolnego z Twoim prywatnym domowym
                            mailem. A tam nawet jak jest reklama, to mnie to nie przeszkadza.
                      • Gość: dana33 Re: WATEK O NICZYM IP: 194.90.65.* 07.01.04, 12:05
                        mozesz pisac prywatnie na skrzynke pocztowa. jak ktos jest zalogowany, to ma
                        tez i automatycznie skrzynke. czasem nie loguja sie przy pisaniu postow, ale
                        maja skrzynke mimo to. tak jak ja naprzyklad...... wiec piszesz
                        dana33@gazeta.pl i dochodzi ladnie i prywatnie i nikt nie widzi, jakie jeszcze
                        przepisy kulinarne wymieniamy... :)
                        a z ta wymiana, to naprawde niezly pomysl.... ty tylko tel aviv chcesz zobaczyc
                        czy moze tez jerozolime? a wogole tydzien na israel to ci nie wystarczy.
                        prawdzie maly kraiczek, ale kupa do ogladania....
                        www.inisrael.com/3disrael/index.html
                        www.ilmuseums.com/museum_eng.asp?id=12
                        www.ilmuseums.com/museum_eng.asp?id=43
                        community.webshots.com/album/36594829pxObtC
                        www.weecheng.com/mideast/israel/gallery-haifa.htm
        • Gość: Tomek44 Re: WATEK O NICZYM IP: 213.8.64.* 07.01.04, 11:03
          Biedniutki jestes z ta swoja polska zona. Przyjedz do nas. Zapraszam i
          naprawde dobrze sobie zjesz. Piwo pijesz?
          Chlebek mamy taki prawdziwy polski pszenno-zytni lekko kwaskowy i do tego
          smalec kurzy z czosnkiem. Dla koszernych koszernie, dla nie tez sie cos
          znajdzie.
          • Gość: Konrad Re: WATEK O NICZYM IP: *.telia.com 07.01.04, 11:07
            piwo pije i zre za duzo. tak ze nie jest az tak zle. Moim ciaglym celem w
            zyciu jest spasc na wadze. Zona mnie zwazyla i wage pod lozko. Nie powiem. Ale
            wyciaglem z niej 86 kilo. 6 kilo za duzo i co tu zrobic. Za duzo sie je itak.
            ciasteczka i gowno, niepotrzebnie czesto.
            • Gość: dana33 Re: WATEK O NICZYM IP: 194.90.65.* 07.01.04, 11:22
              nu, az sie boje cos dorzucic, bo mily watek, a jak mnie tu zobacza, to zaraz
              zepsuja...
              a ja, wiedzac od najlepszego przyjaciela, ze bedzie deszcz i snieg, juz wczoraj
              przygotowalam zupke z dyni i babatow... lekko slodkawa, ale pyszna, kremowa, do
              tego croutons wlasnej roboty.... palce lizac i ogrzewa jak trzeba....
              na drugie bedzie klops z sosem pieczarkowym...
              • Gość: Konrad Re: WATEK O NICZYM IP: *.telia.com 07.01.04, 11:24
                A co to jest
                croutons wlasnej roboty
                bo takiej potrawy nie znam
                • Gość: dana33 Re: WATEK O NICZYM IP: 194.90.65.* 07.01.04, 11:30
                  to nie potrawa, to dodatek do zup, zdaje sie, ze to nazywa sie po polsku
                  grzanki. ale nie jestem pewna, bo jak pamietam to grzanka to cala kromka
                  chleba. a ja kroje kromki bialego chleba na male kwadraciki, obsmazam krociutko
                  w margarynie lub masle z dodatkiem vegety, potem przekladam na blache i do
                  pieca, na mala temperaturke, az ten chlebek wyschnie. robie tego od razu duzo,
                  z 3-4 bochenkow chleba i po wysuszeniu i ostygnieciu pakuje do metalowych
                  pudelek (takich pociastkach np) i mam na cala zime do roznych kremowych zupek.
                  pycha. jak robisz np cielecine zapiekana pod beszamelem, to mozesz na wierzch
                  na sos dodac wlasnie takie croutons, tez doskonale...
                  • Gość: Konrad Re: WATEK O NICZYM IP: *.telia.com 07.01.04, 11:35
                    Juz jestem cicho bo to bylo za trudne dla mnie.
                    • Gość: dana33 Re: WATEK O NICZYM IP: 194.90.65.* 07.01.04, 11:46
                      nu, napisalam za bardzo skomplikowanie??? a staralam sie jak najprosciej... :(
          • wtracalski Re: WATEK O NICZYM 07.01.04, 11:36
            Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> Biedniutki jestes z ta swoja polska zona.

A kto nie jest biedniutki z polską żoną?
            Wtr.
            • Gość: dana33 Re: WATEK O NICZYM IP: 194.90.65.* 07.01.04, 11:45
              ha!! nu, wtracalski, juz sie postaram o to, zebys nie spotkal mego meza....
              jeszcze mu wlozysz w glowe takie historie o polskich zonach!!! a zebys
              wiedzial, ze polskie sa najlepsze.... zatroszcza sie o termosik z kawka i
              kanapeczke na droge, zeby biedaczek maz nie zglodnial po drodze do pracy, w
              domciu rozne smakolyki, i jeszcze poglaszcze i pocaluje w czolko...., ty to
              sobie popatrz na te usa-zony-feministki.... taka powinienes dostac na 3 dni
              proby i juz bys slowa na polskie zony nie powiedzial, bo z twojego listu
              wnioskuje, ze twoja jak i tomka polska.... nie wiecie co macie!!! zapytajcie
              sie mojego!!!
              • Gość: Konrad Re: WATEK O NICZYM IP: *.telia.com 07.01.04, 11:51
                Oczywiscie.. wolnosc slowa. Kto lepszy czy gorszy. ja bym nigdy nie zamienil
                sie na moja zone. Choc nie jest kucharka ale zarabia na 5 kucharek i dlatego
                tez nie widze tego tak ze umie gotowac i jest posluszna to dobra. dla mnie
                jest warta wiecej wsoplan wspolpraca i ogolne zrozumienie. Jak mamy jakis
                wspolny projekt to ona zawsze mnie wspiera i w ten sposob mamy wielkie
                osiagniecia. gotowanie to jest tez OK. Ale nienajwazniejsze.
            • Gość: Tomek44 Re: WATEK O NICZYM IP: 213.8.97.* 07.01.04, 11:47
              Fakt, ze o polskich zydowkach mowia, ze sa bardzo upierdliwe i moga zameczyc
              czlowieka i zaglaskac na smierc i ze sa nadopiekuncze i.....ale sa wyjatki.
              Moja zona jest pierwsza klasa, zwlaszcza w kuchni.
              • Gość: OSKAR Re: WATEK O NICZYM IP: *.pop.bezeqint.net 07.01.04, 18:54
                TOMKU, MOJA ZONA NIE GLASKA I NIE JEST PIERWSZA KLASA W KUCHNI. CO SIE ROBI?...
            • wtracalski Re: WATEK O NICZYM 07.01.04, 12:04
              wtracalski napisał:

> Gość portalu: Tomek44 napisał(a):
              >
              > > Biedniutki jestes z ta swoja polska zona.
              >
              > A kto nie jest biedniutki z polską żoną?
              > Wtr.

Wiadome, że każdy mąż polskiej żony, po piekle jakie miał za życia, idzie
              prosto do raju.
              A oto co się zdarzyło jednemu z moich starych znajomych:
              Umarł, ale przed wrotami raju został niespodziewanie zatrymany.
              - Jak to, miałem polską żonę, a przecież wiadomo, za piekło na ziemi prosto do
              raju - buntuje się.
              - Tak, ale ty jesteś specjalnym przypadkiem i komisja zadecydowała inaczej.
              - To chyba jakaś pomyłka, polska żona i do tego mieszkałem razem z teściową!!!
              - No właśnie, dla ciebie szkoda marnować miejsca w raju. I w piekle będziesz
              się czuł jak w raju.
              Wtrącalski ;)
              • Gość: Tomek44 Re: WATEK O NICZYM IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 07.01.04, 12:10
                wtracalski, jestem w niebowziety!!! Moja zona nie jest taka zla i nie mieszkam
                z tesciowa.
              • Gość: dana33 Re: WATEK O NICZYM IP: 194.90.65.* 07.01.04, 12:11
                wow, wtracalski, tego jeszcze na forum nie bylo!!!! mamy nowy temat:
                tesciowe!!! :)
                • Gość: Konrad Re: WATEK O NICZYM IP: *.telia.com 07.01.04, 12:14
                  Splywam i wylanczm sie bo musze dwie budowy odiedzic przed 13.00
                  • Gość: Tomek44 Re: do Konrada IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 07.01.04, 12:22
                    Milo sie rozmawialo. Mam nadzieje, ze wrocisz.
                • Gość: OSKAR Re: WATEK O NICZYM IP: *.pop.bezeqint.net 07.01.04, 19:29
                  DANA, TESCIOWE WATKI - DOBRY POMYSL, ALE SZCZEGOLNIE WARTO BY BYLO USLYSZEC
                  GLOS TESCIOWEJ GOLDBAUMA, MIRMILA I JEWHATERA. MOZE TE KOBIETYY NIE MLA
                  ZAWSZE TA SAMA MAKE?...
    • ftracalski tomka trzeba wykastrowac a dane33 obrzezac 07.01.04, 12:23
      straca apetyt-schudna,beda mniej agresywni ,nie beda przynosili wstydu
      Izraelowi szczegolnie dana
      • Gość: dana33 Re: tomka trzeba wykastrowac a dane33 obrzezac IP: 194.90.65.* 07.01.04, 12:26
        nu, nalezalo ci sie to w ryja od arabow. nastepnym razem dolacze sie do nich.
        mam czarny pas.
      • Gość: Tomek44 Re: tomka trzeba wykastrowac a dane33 obrzezac IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 07.01.04, 12:31
        Dyskusja zaczyna zbaczac na wiadomy temat. ftracalski wyczekiwal i...wskoczyl.
        Wpadnij lepiej do nas na dobra zupke, a i piwa nie poskapie. Apropos; jestem
        szczuply, wiec nie musze byc na diecie.
        Skad piszesz? Masz daleko do Izraela?
        • ftracalski Re: tomka trzeba wykastrowac a dane33 obrzezac 07.01.04, 12:41

> Dyskusja zaczyna zbaczac na wiadomy temat. ftracalski wyczekiwal
          i...wskoczyl.
          > Wpadnij lepiej do nas na dobra zupke, a i piwa nie poskapie. Apropos; jestem
          > szczuply, wiec nie musze byc na diecie.
          > Skad piszesz? Masz daleko do Izraela?

nie ruszalem twojego watku ale mnie sprowokowales w innym
          ok pasuje - jesli juz ruszyles temat zup to moja faworytka to "barszcz
          ukrainski" ale kogo to obchodzi.
          Czy jestem w stanie przekonac cie ze z Izraela?
          • Gość: Tomek44 Re: tomka trzeba wykastrowac a dane33 obrzezac IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 07.01.04, 12:45
            ftracalski!!! juz Cie lubie. Barszcz ukrainski, to moja ulubiona zupka. A co
            do barszczu?
            Niestety, trudno mi uwierzyc, ze jestes z Izraela, ale jezeli tak, to z
            przyjemnoscia spotkam Cie na szklaneczke zimnego piwa, napisz tylko gdzie
            bywasz.
          • Gość: Tomek44 Re: tomka trzeba wykastrowac a dane33 obrzezac IP: 213.8.64.* 07.01.04, 12:47
            Zapomnialem dodac, ze mnie nie trzeba kastrowac, bo ja i tak przy mojej zonie
            mowie cienkim glosem.
          • Gość: dana33 Re: tomka trzeba wykastrowac a dane33 obrzezac IP: 194.90.65.* 07.01.04, 12:54
            ty jestes z israela???????? jak mu zobacze to go uwierze......
            jestem gotowa zaprosic cie na barszczyk ukrainski i pogadac z toba
            tete a tete.... jak tomek tez chce, to i on dostanie talerz zupki....
            zobaczymy w jakim stanie wyjdziesz po barszczyku.... :)
            • pepita Protestuje !! nie pozwole tomka wykastrowac 07.01.04, 13:37
              tomek to przyzwoity facet i ja go lubie wiec protestuje-on jedyny znal
              piosenke o pepicie.

ps.z dana niech robia co chca
              • Gość: Tomek44 Re: Protestuje !! nie pozwole tomka wykastrowac IP: 5.3.1R* / 213.8.97.* 07.01.04, 13:53
                Witam pepita. Jaka jest Twoja ulubiona potrawa?
                Pamietam, ze kiedy wracalismy z zagli i rozbijalismy nasze namioty, pieklismy
                ryby nad ogniem. Kiedy bylo ich bardzo duzo, to z czesci robilismy kulki i
                wkladalismy do marynady z listkiem bobkowym, zielem angielskim i duzo cebuli.
                Wieczorem siedzielismy przy ognisku i z gitara w rece spiewalismy pepite.
                • pepita Re: Protestuje !! nie pozwole tomka wykastrowac 07.01.04, 14:00

> Witam pepita. Jaka jest Twoja ulubiona potrawa?
                  > Pamietam, ze kiedy wracalismy z zagli i rozbijalismy nasze namioty,
                  pieklismy
                  > ryby nad ogniem. Kiedy bylo ich bardzo duzo, to z czesci robilismy kulki i
                  > wkladalismy do marynady z listkiem bobkowym, zielem angielskim i duzo
                  cebuli.
                  > Wieczorem siedzielismy przy ognisku i z gitara w rece spiewalismy pepite.

tak to byly czasy - zup ze zrozumialych wzgledow unikam uwielbiam rybe
                  po "grecku" i wszelkiego rodzaju seafood
                  • Gość: Tomek44 Re: Protestuje !! nie pozwole tomka wykastrowac IP: 5.3.1R3D* / 213.8.64.* 07.01.04, 14:11
                    seafood, to u nas trzeba szukac, bo to niekoszerne (szkoda), ale ryb ile tylko
                    chcesz. To jednak nie to samo, co wylowione wlasna wedka i upieczone wieczorem
                    nad ogniskiem i do tego piwko. Najbardziej lubilem zywieckie tzw tancowane, a
                    potem przy blasku ksiezyca spiewanko. Trzaski drewienek i zapach pieczonych
                    kartofli. To bylo zycie!!! Nawet komary byly wtedy jakies takie
                    przyjacielskie. Wiekszosc naszej ferajny porozrzucana po swiecie. Wszystko
                    nagle zostalo przerwane w stanie wojennym. Ludzie poznikali i pozostaly tylko
                    wspomnienia i zdjecia.
                    • pepita Re: Protestuje !! nie pozwole tomka wykastrowac 07.01.04, 14:18

> seafood, to u nas trzeba szukac, bo to niekoszerne (szkoda), ale ryb ile
                      tylko
                      > chcesz. To jednak nie to samo, co wylowione wlasna wedka i upieczone
                      wieczorem
                      > nad ogniskiem i do tego piwko. Najbardziej lubilem zywieckie tzw tancowane,
                      a
                      > potem przy blasku ksiezyca spiewanko. Trzaski drewienek i zapach pieczonych
                      > kartofli. To bylo zycie!!! Nawet komary byly wtedy jakies takie
                      > przyjacielskie. Wiekszosc naszej ferajny porozrzucana po swiecie. Wszystko
                      > nagle zostalo przerwane w stanie wojennym. Ludzie poznikali i pozostaly
                      tylko
                      > wspomnienia i zdjecia.

czy moglbys wytlumaczyc dlaczego seafood jest niekoszerny? skoro ryba jest
                      • Gość: Tomek44 Re: Protestuje !! nie pozwole tomka wykastrowac IP: 213.8.97.* 07.01.04, 14:27
                        Nie wszystkie ryby,tylko z luskami. Dlaczego to musze sie zapytac
                        specjalistow. Ja tego nie przestrzegam, wiec sie nie zastanawialem. Znam
                        dobrze stary testament, ale Halahy czyli wszystkie zakazy i nakazy, to juz nie
                        czytalem dokladnie.
                        Moze Dana wie lub wtracalski, albo inni, ktorzy tutaj pisza. Wiem, ze sa wsrod
                        nich rowniez przestrzegajacy zasad religijnych, wiec sie znaja. Jezeli Cie to
                        interesuje, to napisze kiedy mi wytlumacza. Ja wiem tylko cos nie cos
                        dlaczego, ale wole nie pisac jezeli nie wiem dokladnie.
                        • Gość: noemi rybki IP: *.208.39-62.rev.gaoland.net 07.01.04, 15:39
                          rybki koszerne prosto z Tory : Vayikra (Lévitique) 11: 9-12
                          Bon appétit - smacznego!
                          N.
                          • Gość: Tomek44 Re: rybki IP: 5.3.1R* / 213.8.64.* 07.01.04, 16:21
                            Dziekuje za pomoc.
                            Pozdrawiam
              • Gość: dana33 Re: Protestuje !! nie pozwole tomka wykastrowac IP: 194.90.65.* 07.01.04, 13:59
                nu, pepita, jeszcze ni dotarlo, ze to ja robie co chce z innymi a nie inni ze
                mna?????

a tomek to porzadny facet, nie klamie, nie kreci, nie manipuluje i do tego ma
                zone, co dobrze gotuje. wart grzechu.
                • Gość: Tomek44 Re: Protestuje !! nie pozwole tomka wykastrowac IP: 5.3.1R* / 213.8.97.* 07.01.04, 14:02
                  Nu, Dana!!! Maz w domu?
                  Do grzeszkow to ja pierwszy.
                • pepita dana Czy moglabys sie nie wtracac ? 07.01.04, 14:06
                  Gość portalu: dana33 napisał(a):

> nu, pepita, jeszcze ni dotarlo, ze to ja robie co chce z innymi a nie inni
                  ze
                  > mna?????

to tobie sie tak wydaje naiwna
                  >
                  > a tomek to porzadny facet, nie klamie, nie kreci, nie manipuluje i do tego
                  ma
                  > zone, co dobrze gotuje. wart grzechu.

nikt cie nie prosil zebys byla streczycielka lepiej zajmij sie nauka gry
                  twojej corki na perkusji
                  • Gość: Tomek44 Re: dana Czy moglabys sie nie wtracac ? IP: 213.8.64.* 07.01.04, 14:13
                    Mysle, ze gdybys pepita poznala Dane osobiscie, zakochala bys sie w niej.
                    Czytalem na forum, ze to spotkalo juz nie jednego.
                    Moze warto sprobowac?
                    • pepita Re: dana Czy moglabys sie nie wtracac ? 07.01.04, 14:28

> Mysle, ze gdybys pepita poznala Dane osobiscie, zakochala bys sie w niej.
                      > Czytalem na forum, ze to spotkalo juz nie jednego.
                      > Moze warto sprobowac?

tomku lesbijka nie jestem i NIGDY nie mialam sklonnosci w tym kierunku o
                      zakochaniu wiec NIE ma mowy.
                      Pozno sie robi czas isc spac.
                      bywaj
                      • Gość: Tomek44 Re: dana Czy moglabys sie nie wtracac ? IP: 213.8.64.* 07.01.04, 14:32
                        Skad piszesz? A co do zakochania, to mialem na mysli, nie uczucia lesbijskie,
                        tylko kolezenskie.
                        Moze warto czasem zmienic swoje nastawienie do czlowieka. Ja juz to nie raz
                        zrobilem i okazalo sie, ze moj najwiekszy wrog, jest dzisiaj moim przyjacielem
                        i nawet zaprosilem go w gosci.Wierzyc sie nie chce, ze jeszcze nie dawno
                        wyzywalismy sie na forum od najgorszych.
                  • Gość: dana33 Re: dana Czy moglabys sie nie wtracac ? IP: 194.90.65.* 07.01.04, 14:50
                    nu, nie musza mnie prosic, streczycielka jestem z natury, gra corki na perkusji
                    zajmuje sie specjalista od perkusji a nie od streczycielstwa, a wtracac sie
                    bede z dwoch powodow: po pierwsze lubie, po drugie gdzie tomek tam i ja, tego
                    tez jeszcze nie zauwazylas?
                    • Gość: Konrad Re: dana Czy moglabys sie nie wtracac ? IP: *.telia.com 07.01.04, 15:05
                      Wlasnie wrocilem z mojej pracy i widze tu blagan. Jakis pan co podaje sie za
                      wtracalski chce kastrowac ludzi i dlaczego nic nie rozumie. Co do miejsca
                      nadawania to oficjalne cyfry. Nastepujace widze o tomku44 i Dana 33

MEGA descr: Mega Tourism Services country: IL
                      213.8.64.00

NV-JAZO descr: Jewish Agency country: IL
                      194.90.65.00 Dana

Obydwoje nadaja z Izraela i co w tym zlego czy dobrego. Nie rozumie ciebie
                      wtracalski. Dlaczego tak agresysywnie? A dlaczego Ty ukrywasz Twoj IP nr.
                      Wstydzisz sie miejsca pobytu czy chronisz sie za wszelka cene? Nic w tym
                      zlego. Czym bardziej czlowiek tajemniczy tym wiecej problemow moze nastapic.
                      • Gość: Tomek44 Re: dana Czy moglabys sie nie wtracac ? IP: 213.8.97.* 07.01.04, 15:11
                        wtracalski jest zalogowany, aby go nie podrabiali, tak jak to robia ze mna i z
                        Dana. Ten ftracalski nie mogl byc zalogowany przez "w" wiec sie zalogowal
                        przez "f". Logowanie, to nie po to aby ukryc skad sie jest(wtracalski tego nie
                        ukrywa, ze jest z Izraela), a zeby nie podrabiali i aby miec skrzynke
                        kontaktowa z ktorej my czesto korzystamy. Ja juz nie jeden raz do niego
                        pisalem.
                        • Gość: Konrad Re: dana Czy moglabys sie nie wtracac ? IP: *.telia.com 07.01.04, 15:21
                          Co to znaczy podrabiali jak to robia ze mnia i z Dana?
                          • Gość: Tomek44 Re: dana Czy moglabys sie nie wtracac ? IP: 213.8.97.* 07.01.04, 15:45
                            Poprostu, musisz uwazac, bo sa tacy co kradna niki, czyli jezeli nie jestes
                            zalogowany, tak jak ja cz Dana, to baaaaaardzo czest rozne menty forumowe sie
                            podszywaja pod twoj nik i pisza jako ty, wiec, ktos nie zorientowany moze
                            myslec, ze te bzdury sa twoje. To na forum swiat dosc czest proceder, dlatego
                            kiedy odpowiadasz, musisz patrzec na adres, albo loging. N.p wtracalskiego
                            nikt nie podrobi, bo wiadomo, ze on jest zalogowany, wiec jezeli nagle pojawi
                            sie adres IP to wiadomo, ze to nie wtracalski, natomiast Ciebie i nas innych
                            mozna bez problemu podrabiac. Tym sie rozni logowanie od nie. Ja sie nie
                            loguje z wygodnictwa, bo kiedy mam odpisac, to musze zrobic cala procedure
                            logowania, a na to szkoda mi czasu. Ja pisze w pracy, w przerwach, ktore
                            wynikaja z pracy przy komputerze. Tych przerw mam dosc duzo, ale sa krotkie,
                            wiec szkoda czasu na logowanie.
                            Jezeli nie chcesz, aby ktos pisal w Twoim imieniu, to sie zaloguj. Wiekszosc
                            forumowiczow zna moj styl, wiec nie daja sie nabrac, nawet kiedy widza Tomek44
                            falszywy. Dana tez ma swoj styl i nie mozna sie pomylic.
                            Poza tym zyskujesz skrzynke pocztowa.
                            Pozdrawiam
                            T44
                      • wtracalski Re: dana Czy moglabys sie nie wtracac ? 07.01.04, 15:23
                        Gość portalu: Konrad napisał(a):

> Obydwoje nadaja z Izraela i co w tym zlego czy dobrego. Nie rozumie ciebie
                        > wtracalski. Dlaczego tak agresysywnie? A dlaczego Ty ukrywasz Twoj IP nr.
                        > Wstydzisz sie miejsca pobytu czy chronisz sie za wszelka cene? Nic w tym
                        > zlego. Czym bardziej czlowiek tajemniczy tym wiecej problemow moze
                        nastapic.

O co chodzi? (???)
                        Wtrącalski z Tel-Awiwu
                        • Gość: Konrad Re: dana Czy moglabys sie nie wtracac ? IP: *.telia.com 07.01.04, 15:24
                          OK
                        • Gość: Konrad Re: dana Czy moglabys sie nie wtracac ? IP: *.telia.com 07.01.04, 15:27
                          Moze ja nie rozumie waszego jargonu ale dlaczego oskarzasz Toka 44 i Dane 33
                          ze przynosza Izraelowi wstyd. Jeszcze raz przejrzalem i nic nie zauwarzylem.
                          Nie powiedz ze jestem przyglup i nie umie czytac pomiedzy rzedami . Sam nie
                          zauwazylem zadnych nonsensow lub cos zlego w dyskusji z nimi.
                          • Gość: Tomek44 Re: dana Czy moglabys sie nie wtracac ? IP: 213.8.97.* 07.01.04, 15:49
                            Czy Ty jestes nowy na forum?
                            Jezeli tak, to wtracalski nigdy nie pisze, ze Dana czy Tomek przynosza wstyd
                            komus. To byc moze byla podrobka.
                            Zwroc uwage jest wtracalski i ftracalski i sa jeszcze inni wtracalscy
                            niezalogowani.
                            • Gość: Konrad Re: dana Czy moglabys sie nie wtracac ? IP: *.telia.com 07.01.04, 16:14
                              Ok
    • Gość: Sentencius warning IP: *.introweb.nl 07.01.04, 16:15
      werw napisał:
      To istotnie dobry sposób na kłótnię małżeńską. Ta sprawa ma jednakze charakter
      strukturalny: żaden mąż nie zaakceptuje żony, która kibicuje ludziom mu wrogim.

Powyzszy wpis przypomnial mi pewne humorystyczne zdarzenie.Onegdaj mialem
      okazje poznac autentycznego milionera naftowego z Texasu.Starszy, tegi facet w
      kowbojskim kapeluszu i grubym cygarem w zebach siedzac na werandzie
      wypowiedzial te oto zlota mysl o malzenstwie.Cytuje:"Let me tell you something.
      Marriage is just a war, but different is ,that in the war you have not to sleep
      with your own enemy"....

• Gość: Konrad Re: warning IP: *.telia.com 07.01.04, 16:27
        Kogo masz na mysli?
        Czy Dana33 i Tomek 44 to malzenstwo? Jezeli tak to bardzo dobrze. Dlaczego
        nie. Ja tez pracuje w tym samym biurze z moja zona .
        • Gość: Tomek44 Re: warning IP: 5.3.1R* / 213.8.97.* 07.01.04, 16:34
          Dana mieszka w Jerozolimie, a ja w Tel-Avivie, wiec jak na malzenstwo, to
          troche dziwnie. Wtracalski tez z Tel-Avivu. Fredzio z Natanii( tak
          przynajmniej pisal), a inni to nie wiem. Jest tez Arab z Ramalli, ale ostatnio
          milczy. Tak wiec pomylka. Aha, wtracalskim tez nie jestem.
          Pozdrowienia Z Tel-Avivu
          • wtracalski Re: warning 07.01.04, 17:48
            OK
    • Gość: Konrad Re: WATEK O NICZYM IP: *.telia.com 07.01.04, 16:32
      A tak pozatym czy warning to jeszcze w innym jezyku niz po szwedzku?
      bo po niemiecku to achtung a po angielsku to attention po rosyjsku to chyba
      nie spasiba tylko??? zapomnialem a po polsku to uwaga ale warning to nie wiem
      czy jeszcze w innym jakims jezyku.
      • Gość: dana33 Re: WATEK O NICZYM IP: 5.5R* / 192.114.47.* 07.01.04, 18:28
        otworzylam w domu juz ten watek, wiec szybko cie informuje: po rosyjsku warning
        to bedzie "wnimanje".... :)

• Gość: dana33 Re: WATEK O NICZYM IP: 5.5R* / 192.114.47.* 07.01.04, 18:30
        nu, zapomnialam, bos ty nowy i nas nie znasz: tomek to nie moj maz, wtracalski
        tez nie, moj nazywa sie wprawdzie jak tomek, ale on nie polski, on zna tylko
        jedno slowo po polsku i to "zarlok", i dobrze tak, bo by mu uszy zwiedly, jakby
        czytal, co sie tutaj wypisuje... :)
        • Gość: Konrad Re: WATEK O NICZYM IP: *.telia.com 07.01.04, 18:33
          To chyba Ty tak do niego mowisz. Ty zarloku. Albo Zarlok z Ciebie. dlatego sie
          tylko tego nauczyl. Moje dzieci tez nie mowia po polsku A corka jak jechalismy
          do Polsi uczyla sie przez dwa dni " mam siedem lat" miala powiedzic dziadkowi
          a jak tam zajechalismy to tak sie przestraszyla ze zapomniala powiedzic mam
          siedem lat i tylko mnie pyta" jak to bylo"
          • Gość: dana33 Re: WATEK O NICZYM IP: 5.5R* / 192.114.47.* 07.01.04, 22:59
            powinienes sie troszczyc o to, zeby dzieci mialy jakis wspolny jezyk z
            dziadkami.... dla mojej rodziny i meza wspolnym jezykiem byl nimiecki i tak
            rozmawiamy w domu. w ten sposob dzieci maja swietny kontakt z dziadkami....
            mysle, ze to smutne, jak nie ma miedzy nimi kontaktu: dzieci traca dziadkow a
            dziadkowie wnukow.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka