Gość: meerkat IP: 152.75.142.* 07.01.04, 15:09 Biaoruś powinna być po prostu obłożona kwarantanną i po wytruciuŁukaszenki i jego zbirów dokładnie zdezynfekowana! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: autor Re: Białoruś? a co z polska o korupcji wiekszej niz na IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 15:45 bialorusi, z 40% polakow na granicy biedy, z wizami kryminalistow,nie placonymi zarobkami za prace pozostaje jak w sodomie i gomorze wolanie o boska sprawiedliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sentencius unijne przymiarki... IP: *.introweb.nl 07.01.04, 15:57 Gość portalu: autor napisał(a): bialorusi, z 40% polakow na granicy biedy, z wizami kryminalistow,nie placonymi zarobkami za prace pozostaje jak w sodomie i gomorze wolanie o boska sprawiedliwosc. Nie zrozumiales intencji zarzadcow Eurokolchozu.Chodzi im o to ,zeby sankcjami "spolonizowac"(wyzej sam napisales co pod ten termin podchodzi) dziewicza jeszcze Bialorus,a kiedy bedzie juz dojrzala do akcesji - wchlonac. P.S.Termin "spolonizowac" nie ma nic wspolnego z cechami Polakow to styl rzadzenia po 89'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Białoruś pod lupą Komisji Europejskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 15:50 UE wcale nie chodzi o dbro Białorusiów tylko o swe wpływy..im chodzi tylko o to by zmienić Łukaszenkę na powiedzmy Paźniaka a reszta ich nie obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: lupa czy szukaja glupa IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 16:17 jak to nie obchodzi? :-)) kolonizatora zawsze obchodzi aby kolonizowani byli slabi i zrewolucjonizowani zawsze obiecuja ze jak oni wejda to zaraz bedzie raj wolnosc demokracja zapominaja dodac ze tylko dla bylych tyranow i starej bezpieki najnowszy przyklad IRAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytka zRzeszowa Re: Białoruś pod lupą Komisji Europejskiej IP: 5.2.* / *.chello.pl 07.01.04, 17:31 Jestem wręcz tak zaszokowana decyzją Unii Europejskiej, że aż musiałam zażyć relanium (a nie brałam go chyba z trzy lata). Co za kundle w tej Brukseli, ja miałam o nich pozytywne zdanie, a okazało się że to obrzydliwe sługusy amerykańskiego imperializmu. Z pewnością Havel i Kwaśniewski (na polecenie Busha, tak tak, wiem co mówię!) im podszepnęli żeby ukarać Białoruś (już od dawna mają jakąś obsesję na tle tego spokojnego, nikomu nie wadzącego kraju...). W tle tej niesprawiedliwej kary znajduje się z pewnością fakt, iż Białoruś NAJDZIELNIEJ walczyła z okupacją hitlerowską, czego naziści z Białego Domu nie potrafią ni w ząb zrozumieć ani wybaczyć (zresztą wątpię czy wiedzą kiedy była II wojna...). To skandal, skandal - aż chce mi sie walić głową w pulpit na tę niesprawiedliwosć. A najgorsze jest to że w tę całą śmierdzącą awanturę włączyły się związki zawodowe, które jako motor światowego postępu powinny bronić Białorusi - jak lew! No, być może zresztą są te jak jak to nazywam "solidarnościówki", wyszkolone przez Michników, Kuroniów, Krzaklewskich i innych złoczyńców. Ale Unia Europejska, to jak oni chcą budować tą "trzecią kolumnę", wspólną politykę zagraniczną przeciw USA jak w każdej pierwszej lepszej decyzji się konsultują z amerykańskimi OPRAWCAMI (wiem co mówię, moja córka spędziła sporo czasu w Ameryce, prześladowano ją tam brutalnie). A co do Łukaszenki, to jest to kłamstwo, kłamstwo i jeszce raz kłamstwo (gorsze od goebbelsowskiego!). Doniesiono mi, że w Stanach i Unii wyświetla się filmy wyśmiewające Bieruta i jego ekipę, a skoro postępują tak z demokratycznie wybranym prezydentenm Polski (tak tak, douczcie się historii!!!), to czego oczekiwać w stosunku do prezydenta Łukaszenki??? Ale jego nagroda już bliska. Powoli zaczyna się tworzyć blok państw postępowych, zdecydowanych dać rażący odpór siłom amerykańskiego rewanżyzmu (tutaj chlubną rolę odgrywa np. niejaki Tomson z tutejszego forum) np. Brazylia (mam w domu nawet portret Luli, powiesiłam go se jak pokazał figę z makiem Amerykanom w sprawie wiz). Oj, marzy mi się oś Białoruś-Kuba-Brazylia-Serbia (po pozbyciu się stamtąd harcowników w stylu Kosztunicy i Zivkovica). Taki blok to ponad 100 mln ludności (połowa tego co USA), wyższy dochód niż w unii europejskiej i ta świadomość wreszcie że mogą nam naskoczyć, że nie jesteśmy sami, że umiemy się bronić przed wrogimi zakusami!!! Precz z amerykańskim siepactwem. Chwała państwom demokratycznym!!!! Zwolennicy pokoju podpisujcie się pod mym apelem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat KOMUNO WROC!!! IP: 152.75.142.* 07.01.04, 18:10 Szanowna Emerytko, Tak wspaniałej elukubracji nie byłby w stanie sporzadzic nie tylko Tomson, ale nawet Tysprawda cyy Janosik. Wzruszyłać mnie do łez. Ja też zacznę dawać odpór tu, w USA, wszystkim którzy plują na komunizm i jego osiągnięcia, zwłaszcza w Korei Północnej, na Kubie i w Wietnamie. NO PASARAN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demokrata Re: Białoruś pod lupą Komisji Europejskiej IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.01.04, 23:11 Emerytko, jestesmy z Toba! Lukaszenko to ostatni demokratycznie rzadzacy przywodca panstwa w Europie a EU o tym doskonale wie i dlatego chce go wykonczyc. Ten facet robi fantastyczna robote dla nas wszystkich, krzewiac demokracje i prosperite ekonomiczna. Ale wiem, ze naprawde kocha Bialorus i chce dla niej jak najlepiej. Trzymaj sie Aleksander! Trzymajcie sie Bialorusini! Nie dajcie oddac Unii swojego bogactwa i prosperity ktora w tak krotkim czasie osiagneliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej z USA Re: Białoruś pod lupą Komisji Europejskiej IP: *.105.183.208.ptr.us.xo.net 07.01.04, 18:49 Nareszcie ktos sie zajal tym. Tam sa Polacy traktowani jak bydlo albo trzeciej klasy kategori obywatele. To powinno sie takze zalatwic z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleks Re: Białoruś pod lupą Komisji Europejskiej IP: *.ds.uj.edu.pl / *.ds.uj.edu.pl 08.01.04, 09:35 Z czego wzieliście, że Polacy na Białorusi są zle traktowane? Dziwnie to słychać, zwłaszcie od osoby z USA. Jestem Białorusinem, mieszkam w Brześciu i mogę powiedziać, że Polacy taki sami obywacieli, jak inszy. A Łukaszenko, którego tu niektórze bronią, to populista i oszust, którego obchodzie tylko jedno pytanie - jak zachować swoją władzę. I kichał on na dobro państwa albo naród. Ale polityka izolacji Białorusi, którą teraz Unia prowadzi, może dowieść do tego, że pochłonie nas Rosja i to stanie początkiem odrodzenia Rosijskiej Imperii . A co to jest Rosijska Imperia wy dobrze wiećie. Żeby tego nie stało, trzeba nawiązywać jak najwięcej kontaktów z naszym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytka zRzeszowa Co Wy mówicie, towarzyszu Aleks?! IP: *.chello.pl 08.01.04, 14:54 Co Wy mi tu opowiadacie, towarzyszu Aleks! Powiedzcie kto Was nasłał na to forum, żeby prezydenta Łukaszenkę obrażać? Czyja to robota? Który wredny imperialista macza w tym palce?! Może Jan K. albo inni prawicowcy? Ja się wstydzę za Was - musicie być niedobrym obywatelem swego kraju, jeśli w tak okropnych słowach krytykujecie przywódcę Białorusi. A trzeba Wam pamiętać, że jest on obok Turkmenbaszy, prezydenta Nazarbajewa i Woronina jednym ze światlejszych i bardziej udanych przywódców WNP (gdzie tam farbowanemu lisowi Kuczmie się do nich porównywać!). Gdyby nie "Łuka" Białoruś dawno uległa by rozbiorowi między Polskę, Rosję i Łotwę (takie plany miał m.in. Jerzy Buzek czy Vytautas Landsbergis), zapanowałby tu nieludzki reżim kapitalistyczny, a ludzie jedliby ze śmietników (o ile w ogóle nie wysiedlono by ich w ramach eksterminacji ludności) i chorowali. Łukaszenka tyle zrobił dla Waszego kraju, w wy mi tutaj: bluzg na forum! Wstydźcie się i złóżcie samoktytykę na forum, bo inaczej napiszę do Mińska i długo na Białorusi nie pomieszczkacie! PS. A co do plotek nt. prześladowań tamtejszych Polaków, to jest wręcz przeciwnie - mają się oni świetnie, emeryturę na czas dostają, dzeici do szkół chodzą (i nie ma tam religii ani głupiej proamerykańskiej indoktrynacji). Myślę, że coraz więcej Polaków będzie chciało odwiedzać (a może nawet i zamieszkać, kto wie, tam poziom życia TRZY razy wyższy niż w Polsce) kraj Łukaszenki. Trzymajcie się dzielnie Białorusini i nie dajcie pomiatać sobą Amerykanom i (mówię to z bólem) Polakom! Czas zwycięstwa nadejdzie rychło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bialorusinka Re: Co Wy mówicie, towarzyszu Aleks?! IP: *.bio7.RWTH-Aachen.DE 09.01.04, 16:01 Co Pani Opowiada ? Poziom zycia wyzszy niz w Polsce ? Niech Pani sie leczy i to jak najszybciej. Najlepiej w ktoryms ze szpitali na Bialorusi, zeby lepiej wiedziec o poziomie zycia w tym "wysoko rozwinientym" panstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmahar Re: Co Wy mówicie, towarzyszu Aleks?! IP: 193.0.117.* 09.01.04, 16:12 Pani jest Białorusinką? A czy pani słyszała ostatnią oferę z polskim ministerswem zdrowia. Niech pani sie pointeresuje. Oj nie wiem czy w Polskich szpitalach jest lepej? Czy pani na Bialorusi spotykala plate za noc w szpitalu? No wlasnie! A ja w Polsce spotkalem i nie jeden raz. I nie trzeba mowic, ze medycyna bezplatna, ale do dupy, bo tak nie jest. Inaczejnjak wytlumaczyc to, ze pani jeszcze zyje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Partia Re: Co Wy mówicie, towarzyszu Aleks?! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 18:35 Towarzyszko Emerytko, W trosce o Wasze zdrowie fizyczne i psychiczne, które po wieloletniej służbie towarzyszom, sprawie partii i narodu może być mocno nadszarpnięte, w imieniu własnym, wszystkich Waszych i Naszych towarzyszy, upraszamy : „nie rozrzucajcie nasienia swego nadaremno!”. Nadto Partia jest zdania, że nie przystoi Towarzyszce w poważnym wieku tak lubieżna perwersja „na forum” w obecności obcokrajowca Saszy. Ale ponieważ wszyscy towarzysze są tylko ludźmi i gotowi są wybaczyć „córze marnotrawnej”. Trzy zaś konfederacje związków zawodowych, które złożyły wniosek do Komisji Europejskiej a o których mowa w artykule, to też „jakby towarzysze”, a własne brudy lepiej prać wewnątrz partii. W ramach pokuty zlecamy Towarzyszce Emerytce z Rzeszowa: 1. nawiązanie jak najintymniejszych stosunków z towarzyszami z wnioskujących związków zawodowych celem wyjaśnienia ich prawdziwych intencji. (Partia sugeruje szczególną ochronę organów przy tych czynnościach). 2. Stwierdzenie, czy na pewno chodzi im o stosunek z „prezydentem” i ochronę białoruskich towarzyszy związkowców ? 3. Stwierdzenie czy nie działają oni w imieniu własnym czy też osób trzecich (możliwe że „gigantów”) mających na celu uprawiania niesmacznych, lubieżnych praktyk na rynku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Może by zamiast dalej zaszczuwać bogu ducha winną IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.01.04, 23:48 Białoruś, zasadzili przysłowiowego kopniaku Izraelskiemu pieskowi Ameryki i zrobili pożądek z tamtejszymi syjonistami-faszystami. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Może by zamiast dalej zaszczuwać bogu ducha w 10.01.04, 00:20 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Białoruś, zasadzili przysłowiowego kopniaku Izraelskiemu pieskowi Ameryki i > zrobili pożądek z tamtejszymi syjonistami-faszystami. "Bogu" pisze się z wielkiej litery. Ale rozumiem, że walka z syjonizmem i żydowskim spiskiem pochłania cię tak bardzo, że nie masz czasu zwracać na ortografię;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Śmieją mnie teorie o Żydach władcach świata. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.01.04, 01:54 Te kłamstwa są podsycane przez USA, by zdyskredytować tym samym ludzi którzy próbują się przeciwstawić US-bandytom, wtedy dostają jakieś debilne kłamstwa o tym że to Żydzi rządzą swiatem i rozkazują Amerykanom. Ludzie często dają się nabrać i zamiast prawdziwego wroga pokoju i harmonii na świecie (USA), wskazują mały i całkowicie utrzymywany przez USA Izrael. Syjonizm to problem regionalny, nie globalny. Dotyczy Żydowskiej eksterminacji Palestyńczyków, a nie światowych spisków. Ogólnie zaś Izrael to "Amerykański piesek" do szczucia Arabów na Bliskim Wschodzie, a nie państwo rządzące światem jak próbujesz sugerować. freemason napisał: > Gość portalu: Tomson napisał(a): > > > Białoruś, zasadzili przysłowiowego kopniaku Izraelskiemu pieskowi Ameryki > i > > zrobili pożądek z tamtejszymi syjonistami-faszystami. > > "Bogu" pisze się z wielkiej litery. Ale rozumiem, że walka z syjonizmem i > żydowskim spiskiem pochłania cię tak bardzo, że nie masz czasu zwracać na > ortografię ;-) Moja wina że mamy najbardziej po Finach debilną ortografię w Europie? A co do bogów to jestem ateistą. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Śmieją mnie teorie o Żydach władcach świata. 10.01.04, 01:58 Gość portalu: Tomson napisał(a): > > "Bogu" pisze się z wielkiej litery. Ale rozumiem, że walka z syjonizmem i > > żydowskim spiskiem pochłania cię tak bardzo, że nie masz czasu zwracać na > > ortografię ;-) > Moja wina że mamy najbardziej po Finach debilną ortografię w Europie? "Bóg" w każdym języku idoeuropejskim pisze się z wielkiej litery. Nie rozumiem więc aluzji z fińską ortografią. Pozdrawiam i żcyczę sukcesów w walce z "bandytyzmem państwa Izrael" (czy jak wy tam mówicie...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Re: Śmieją mnie teorie o Żydach władcach świata. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 10.01.04, 02:03 freemason napisał: > Gość portalu: Tomson napisał(a): > > > > "Bogu" pisze się z wielkiej litery. Ale rozumiem, że walka z syjonizm > em i > > > żydowskim spiskiem pochłania cię tak bardzo, że nie masz czasu zwraca > ć na > > > ortografię ;-) > > Moja wina że mamy najbardziej po Finach debilną ortografię w Europie? > > "Bóg" w każdym języku idoeuropejskim pisze się z wielkiej litery. Nie rozumiem > więc aluzji z fińską ortografią. Chodzi mi ogólnie o błędy ortograficzne które czasem popełniam (ż,rz,u,ó,itp), a które wynikają z całej masy durackich wyjątków, a w przypadku "h" i "ch" wręcz z braku jakichkolwiek regół. > Pozdrawiam i żcyczę sukcesów w walce > z "bandytyzmem państwa Izrael" (czy jak wy tam mówicie...). Racja, ostatnie szaleństwo SSharona kosztowało już zycie 3tys Palestyńczyków i kilkuset Żydów, należy to powstrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
freemason Re: Śmieją mnie teorie o Żydach władcach świata. 10.01.04, 02:42 Gość portalu: Tomson napisał(a): > Chodzi mi ogólnie o błędy ortograficzne które czasem popełniam (ż,rz,u,ó,itp), > a które wynikają z całej masy durackich wyjątków, a w przypadku "h" i "ch" > wręcz z braku jakichkolwiek regół. "Ch" i "h" w języku polskim wymawia się zupełnie inaczej, stąd jakie trudności mogą budzić te literki? > > > z "bandytyzmem państwa Izrael" (czy jak wy tam mówicie...). > Racja, ostatnie szaleństwo SSharona kosztowało już zycie 3tys Palestyńczyków i > kilkuset Żydów, należy to powstrzymać. ==== "Wraz z budową komunizmu walka klas zaostrza się", J. Stalin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PL Wstyd Panowie Szlachta ! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 12.01.04, 15:24 Panowie !!! Olejcie sprawę Żydów i Palestyńczyków , toż tu idzie o sprawy Polski i Polaków! Jakieś lobby francuskie, niemieckie czy inne, chce Polsce wyjąć 700 mln EURO z obrotu gospodarczego, ograniczyć konkurencję , a Wy o Żydach! Bójcie się Boga !!! Odpowiedz Link Zgłoś