swinia_spigelmana 06.12.09, 23:36 www.youtube.com/watch?v=J_KTsn-HF8U&feature=video_response dla siestronki i waltera ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
walter62 Re: Ruski teledysk 06.12.09, 23:57 Nie przejmuj się tak. Masz do wyboru. www.youtube.com/watch?v=XScMZAt12HY www.youtube.com/watch?v=lrEHPb6dAUs&feature=related (w Irkucku) www.youtube.com/watch?v=kJ_FZyz4kdk&feature=related (w Korpusie Kadetów) Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: Ruski teledysk 07.12.09, 01:09 he he kolega bojowo lubi a nic ci bedzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Ruski teledysk 07.12.09, 01:38 swinia_spigelmana napisał: > he he kolega bojowo lubi a nic ci bedzie ;) Lubić to nie za bardzo - po prostu odpowiedziałem na zadany temat. Natomiast tu masz wpis w.po.ż - z normalnymi piosenkami Szewczuka. I tam dalej jeszcze trochę. forum.gazeta.pl/forum/w,902,103937176,104007028,Re_Wyliczanki_ciag_dalszy.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana to jeszcze pytanie o dziewczynę szamana ;) 07.12.09, 01:41 www.youtube.com/watch?v=_2UNllcxGw0&feature=related kto zacz ten zespól? babka jak babka ale głos ma niezły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: to jeszcze pytanie o dziewczynę szamana ;) 07.12.09, 10:18 Arkona. Nie wiele mogę pomóc. Nie interesowałem się nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana znalazłem słowiańska wersja Władka Pierścieni 07.12.09, 23:30 z Arkona rzecz jasna ;-) www.youtube.com/watch?v=qYwdiUPFRCg&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: to jeszcze pytanie o dziewczynę 07.12.09, 11:17 swinia_spigelmana napisał: babka jak babka ale głos ma niezły ;) To co powiesz o niej www.youtube.com/watch?v=5NSTnU8znag lub o tej - ta dziewczyna (A.Sorokowa) na tym koncercie po raz pierwszy publicznie występowała. Wtedy miała jakieś 14 lat i była amatorką bez jakiegokolwiek "zawodowego" przygotowania (to był jakiś ich konkurs dla amatorskich piosenkarzy). www.youtube.com/watch?v=6MRtC4wEoYo&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: to jeszcze pytanie o dziewczynę 07.12.09, 23:27 Walterze - powiem tak. Głos śliczny choć zupełnie z innego powodu. Jest delikatny niewiem jak to ując moje słownictwo nie jest bogate w opisywaniu odczuć ale powiem krotko i najlepiej jak potrafię: tak duszeszczipatielnyj ;). Ale jakkolwiek daaaaaaaaaaaaleki od szamanizmu to jednak Masza z Arkony jest bardziej w moim typie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ruski teledysk 07.12.09, 22:42 dziekuje. dla Ciebie: www.youtube.com/watch?v=VDaWkcrW2AY&feature=related www.youtube.com/watch?v=vC1mBBscVHg&feature=related bo w zyciu piekne sa tylko chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana zawsze lubilem balet 07.12.09, 23:23 w końcu czy jest piękniejszy widok od gejowatego gościa w rajtuzach opinających genitalia otoczonego wychudzonymi podlotkami? ehh zyzn Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: zawsze lubilem balet 08.12.09, 23:45 Nie rozumiem, skad ta ironia? Podoba Ci sie polaczenie muzyki ze slowami/piosenki/, a czym gorsze jest polaczenie jej z tancem? Zakarowa to gwiazda, a nie wychudzony podlotek a ostatnia rzecza jaka by mi przyszla do glowy potrzac na Barysznikowa, bylyby rajtuzy. ehh zyzn... Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: zawsze lubilem balet 09.12.09, 02:13 swiblowo napisała: > Nie rozumiem, skad ta ironia? za dużo pracujesz siestronka, ale tobie wyjątkowo podpowiem jesl byla ironia to auto dopisz przed ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: 10.12.09, 00:02 Aaaaa, rozumiem. Samokrytyka. A ze jestesmy kulturalni, to nie zaprzeczamy, hhaahahaaa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiek-tcboo Re: Ruski teledysk 08.12.09, 02:22 Czego to ludzie nie wymyślą... Gdyby tak całą kreatywność zużywaną na tworzenie internetowych filmików i animacji zebrać do kupy i ukierunkować, mielibyśmy lekarstwo na raka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: Ruski teledysk 09.12.09, 02:11 misiek-tcboo napisał: > Czego to ludzie nie wymyślą... Gdyby tak całą kreatywność zużywaną na tworzenie internetowych filmików i animacji zebrać do kupy i ukierunkować, mielibyśmy lekarstwo na raka ;-) > Ale tez filmiki to odprężenie a podobno to stres największym morderca jest. Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: Pochwala za wybor video 09.12.09, 02:57 Najpierw bylo to cos wojenne, potem stalo sie taneczno romantyczne. odwzajemnie sie tancem bardziej seksownym www.youtube.com/watch?v=RQefxHw5T0g Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Szacunek misterpee 09.12.09, 15:26 Pozostając w klimatach. Ich nie trzeba reklamować - fenomenalna muzyka. www.youtube.com/watch?v=whs1FAkPbTM Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Szacunek misterpee - c.d. 09.12.09, 16:44 www.youtube.com/watch?v=6JEdf7XsV5g&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: Szacunek walter62 09.12.09, 18:22 Kuba jest wspaniala, ale nie zapomnij o Peru i Susana Baca www.youtube.com/watch?v=CNDXciX9p-g Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: Wrocmy jednak do Tioti Rasiji 09.12.09, 18:50 i jej wspanialej kultury: czas na dzwonki przy saniach: www.youtube.com/watch?v=iFCEbprUZEE i dla kontrastu cos wspoczesnego www.youtube.com/watch?v=S-eM3haDbyo Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Wrócmy jednak do Tioti Rasji 10.12.09, 00:03 Jak trojka to G. Sviridov www.youtube.com/watch?v=ZsbUHSq0Yv8&feature=related a jak G. Sviridov to jego "Walc" (cz. 2/9) www.youtube.com/watch?v=57KCUHNkk5A&feature=related Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Szacunek B.V.S.C. 10.12.09, 01:04 Pozostając jednak na Cubie. www.youtube.com/watch?v=Wmfa2XznVic&feature=fvw www.youtube.com/watch?v=Yfitl-yjVvk&feature=related www.youtube.com/watch?v=jd8aGFXb_NU&feature=related No i Chan Chan (w lepszym niż wcześniej wskazałem nagraniu - tamte było ze ścieżki dźwiękowej do filmu to natomiast jest z płyty) z świetnymi kadrami wszystkich wspaniałych wykonawców B.V.S.C. www.youtube.com/watch?v=jd8aGFXb_NU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Szacunek B.V.S.C. cd. 10.12.09, 12:39 Coś się nie udało podpiąć obiecanego "Chan Chan" (studyjne nagranie). www.youtube.com/watch?v=UhHWhRTkVBE Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Ruski teledysk 18.12.09, 14:58 www.youtube.com/watch?v=zhWdeGx87cA Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ruski teledysk 18.12.09, 15:42 swinia_spigelmana napisał: > www.youtube.com/watch?v=J_KTsn-HF8U&feature=video_response > dla jest! naprawde! doskonaly!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Ruski teledysk 18.12.09, 15:55 Moim zdaniem, odwrotnie, to nie jest lepszym z moich przekładów. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ruski teledysk 18.12.09, 16:04 Szczeze mowiac, niezbyt dobrze Cie rozumiem, mongolszuudan. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Ruski teledysk 18.12.09, 16:06 Trzeba uważać, że doskonały to - nie o przekładu, a o oryginalnej piosence albo wideo. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ruski teledysk 18.12.09, 16:10 No. W oryginale jest dla mnie doskonaly. Po roznym przyczynom. Przeklad tez chyba nie jest zly? Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Ruski teledysk 18.12.09, 16:11 Nie zepsute napisami wideo jest tu: www.youtube.com/watch?v=6Fs-Yw4AnuA Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Ruski teledysk 18.12.09, 16:20 Zły czy nie - to nie mi sądzić. Jestem cudzoziemciem. Jeśli zrozumiały - i to jest dobre. Dla tych, kto całkiem nie znają po rosyjsku. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana ci co nie mówia po rosyjsku niech sie wstydza 18.12.09, 17:35 nich sie ku... wstydzą bo niedorozwoje jedna tłumacza swoja głupotę pat-ryjotyzmam. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
cseresznye77 Re: ci co nie mówia po rosyjsku niech sie wstydza 18.12.09, 18:04 Nie znam rosyjskego i wcale siebie tego nie tlumacze:)BTW, nie jestem fanem sovietskej armii, ale ta pioseneka jest fajna.Moj rosyjski jest bardzo slaby ale mysle ze text nei jest o politice tylko o cierpiene zwyklych zolnerze.Kedys znalzlem ten piosenke na netcie. www.youtube.com/watch?v=NnBUDQgJ1ZY Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: ci co nie mówia po rosyjsku niech sie wstydza 18.12.09, 22:50 cseresznye77 napisał: > Nie znam rosyjskego i wcale siebie tego nie tlumacze:) jestes inostraniec to ci ujdzie ;o) ale tutaj mamy np. bezrobotnego rusycystę co rosyjskiego nie umie np. ;P > BTW, nie jestem fanem sovietskej armii, ale ta pioseneka jest fajna.Moj rosyjski jest bardzo slaby ale mysle ze text nei jest o politice tylko o cierpiene zwyklych zolnerze.Kedys znalzlem ten piosenke na netcie. > dzieks za linka - owszem ta piosenka jest o zwykłych ludziach cierpiących pod okupacja. Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 specjalnie dla Ciebie! 19.12.09, 14:11 seresznye77 napisał: Nie znam rosyjskego... a to znasz? :) www.youtube.com/watch?v=6Pq5DGaYfGw&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ruski teledysk 18.12.09, 21:32 www.youtube.com/watch?v=IA-9iiOiaWM&feature=related pozdr z moskwy! Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana mowiac o ostanim kadrze tego teledysku 18.12.09, 17:36 Israel nam wypowiedział wojne dzisiaj ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 posluchai to swinio... 18.12.09, 19:15 www.youtube.com/watch?v=1kHyhchE6b4 Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana chcesz zasmucić swinie? 18.12.09, 22:56 rumun1970 napisał: > slow nie rozumiem ale zdaje sie ze smutna o ofiarach czystek... anyway ludzi prości najbardziej cierpią niezależnie od tego jacy królowie się napie...ją... Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 Re: chcesz zasmucić swinie? 19.12.09, 09:27 swinia_spigelmana napisał: slow nie rozumiem ale zdaje sie ze smutna o ofiarach czystek... to o MARSZALKU ANTONESCU, ktorego zabiliscie...ale sa w klipie i fajne sceny, jak ruscy dostali kopa:) w Besarabii! I to o KROLU MICHALE I (MIHAI I), ktory dalej zyje, pomimo ze dostal order Victoria od Stalina, w 1945r.:): www.youtube.com/watch? v=ICS1_0pxFDc Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 Re: chcesz zasmucić swinie? 19.12.09, 09:38 swinia_spigelmana napisał: slow nie rozumiem.... prosze, po angielsku, zobacz fajne rumunskie dziewczyny:) www.youtube.com/watch?v=oUgQCBAT_is Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana eeee to nie zasmuca a pobudza ;-) 19.12.09, 17:43 masz więcej takich dziewczyn? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 Re: eeee to nie zasmuca a pobudza ;-) 19.12.09, 18:03 swinia_spigelmana napisał:> masz więcej takich dziewczyn? ;D OCZYWISCIE: www.youtube.com/watch? v=Ps9GsHAWrH4&feature=related TYLKO NIE NAJECHACIE, KOLEJNY RAZ:) Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 Re: eeee to nie zasmuca a pobudza ;-) 19.12.09, 18:04 rumun1970 napisał: www.youtube.com/watch? v=Ps9GsHAWrH4&feature=related > TYLKO NIE NAJECHACIE, KOLEJNY RAZ:) Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 Rumunia wrocila, tam gdzie jej miejsce... 19.12.09, 18:11 to znaczy wsrod krajow demokratycznych, w UE i w NATO, obok USA: www.youtube.com/watch?v=0CYzWGaUSu4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: Rumunia wrocila, tam gdzie jej miejsce... 20.12.09, 00:51 rumun1970 napisał: > to znaczy wsrod krajow demokratycznych, w UE i w NATO, obok USA: > www.youtube.com/watch?v=0CYzWGaUSu4&feature=related USA są krajem demokratycznym a NATO pokojowym blokiem? eh tez cenie sobie abstrakcyjny humor żebyś nie myślał ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 Re: Rumunia wrocila, tam gdzie jej miejsce... 20.12.09, 09:17 Sekretarz generalny NATO powiedzial, w Moskwie, ze Sojusz nigdy nie bedzie atakowal Rosje... jak na razie, brak odpowiedz.....:( Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: Rumunia wrocila, tam gdzie jej miejsce... 20.12.09, 14:32 rumun1970 napisał: > Sekretarz generalny NATO powiedzial, w Moskwie, ze Sojusz nigdy nie bedzie atakowal Rosje... > jasne Hitler tez mówił, ze nie chciał wojny. TO Polacy atakując w Gliwicach radiostacje na rozpczeli co nie? > jak na razie, brak odpowiedz.....:( A po co odpowiadać na puste delegacje? w końcu gra dyplomatyczna ma swoje zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 Re: Rumunia wrocila, tam gdzie jej miejsce... 20.12.09, 16:42 swinia_spigelmana napisał:> jasne Hitler tez mówił, ze nie chciał wojny. TO Polacy atakując w Gliwicach, nie? CHYBA JESTES CHORY...WYSLALEM CI FAJNA MUZYKE, ZARTY...TO KONIEC, STRACILEM CIERPLIWOSCI! Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 Re: eeee to nie zasmuca a pobudza ;-) 19.12.09, 18:23 swinia_spigelmana napisał: > masz więcej takich dziewczyn? ;D PROSZE, SPORO CI POKAZE, TYLKO NIE NAPADAJCIE KOLEJNY RAZ:) www.youtube.com/watch?v=T70LSKtk7tQ&feature=related www.youtube.com/watch?v=U--plJ1B9VY&NR=1 www.youtube.com/watch?v=hkE92zt_pKg&feature=related www.youtube.com/watch?v=W3OMHf1B66w&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana wiesz co do Antonescu 19.12.09, 17:45 zadał sie z Hitlerem i wybral swoja droge. Przegral i ponisl konsekwencje. Najsmerfniejsze jest to ze tak jak we Włoszech król ocalił dupsko ale premiera załatwili zwycięzcy, taaa Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 Re: wiesz co do Antonescu 19.12.09, 18:02 swinia_spigelmana napisał: > zadał sie z Hitlerem i wybral swoja droge. Przegral i ponisl konsekwencje...ale premiera załatwili zwycięzcy, taaa Antonescu przegral, prawda, a i tak jest bohaterem dla wiekszosci rumunskiego spoleczenstwa! a nie "zalatwili" go zwyciezcy, tylko bolszewicy stalina... Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: wiesz co do Antonescu 20.12.09, 00:50 rumun1970 napisał: > Antonescu przegral, prawda, a i tak jest bohaterem dla wiekszosci > rumunskiego spoleczenstwa! NPD w Niemczech tez uznaje Hitlera za bohatera mimo, ze to dziek iniemu Niemcy przegrały wojnę (bo generałowie by ja dla Hitlera wygrali). A dr Goebbels a raczej jego warsztat jest do dziś podstawa wolnych, niezależnych mediów. > a nie "zalatwili" go zwyciezcy, tylko > bolszewicy stalina... Coz bolszewicy Stalina byli zwycięzcami popieranymi a i owszem przez Churchilla czy Roosevelta. Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 Re: wiesz co do Antonescu 20.12.09, 14:16 swinia_spigelmana napisał: > Coz bolszewicy Stalina byli zwycięzcami popieranymi a i owszem przez Churchilla > czy Roosevelta. I CALY WOLNY SWIAT MOCNO ZALOWAL POTEM, A SZEGOLNIE EUROPA CENTRALNA! NA SZCZESCIE, BRALISMY LEKCJE Z HISTORII... Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: wiesz co do Antonescu 20.12.09, 14:35 rumun1970 napisał: > I CALY WOLNY SWIAT MOCNO ZALOWAL POTEM, A SZEGOLNIE EUROPA > CENTRALNA! NA SZCZESCIE, BRALISMY LEKCJE Z HISTORII... wolny świat? wolny od czego, ze tak zapytam? a eurpa centralna jest wolna? Odpowiedz Link Zgłoś
rumun1970 Re: wiesz co do Antonescu 20.12.09, 16:43 swinia_spigelmana napisał: wolny świat? wolny od czego, ze tak zapytam? a eurpa centralna jest wolna? TAK, PO PROSTU TAK! Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Ambasada Rosyjska znowu w dzialaniu? 19.12.09, 11:26 ale jakos srednio wam to wychodzi :) to kto chce napasc w koncu na te Rosje? Amerykanie - nie (wbrew sugestiom), gdyz nie maja w tym zadnego Interesu. Moze by cos o Chinczykach dodac? - Tym Syberia z pewnoscia by sie przydala. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana ambasad daje odrobinę kultury gastarbeiterom 19.12.09, 17:50 j-k napisał: > to kto chce napasc w koncu na te Rosje? > Amerykanie - nie (wbrew sugestiom), gdyz nie maja w tym zadnego Interesu. > tym razem zgodze sie,ze nie maja interes. Powod jednak jestinny: co im po rosji jak sami przestana istniec? > Moze by cos o Chinczykach dodac? - Tym Syberia z pewnoscia by sie przydala. > Moze i tak ale wpierw muszą USA wywalić Z Aftyki, Azji i Ameryki Łacińskiej a potem wymusic odszkodowania za holokaust 30mln Indian. Jak wiadomo chińskie badania odkryły ze Indianie byli potomkami plemion azjatyckich. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Ambasada Rosyjska znowu w dzialaniu? 19.12.09, 23:42 j-k napisał: Ambasada Rosyjska znowu w dzialaniu? - przejrzales nas! > Moze by cos o Chinczykach dodac? > - Tym Syberia z pewnoscia by sie przydala. - na co? Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 witaj swiblowo 19.12.09, 23:56 swiblowo napisała: > j-k napisał: > > Moze by cos o Chinczykach dodac? > > - Tym Syberia z pewnoscia by sie przydala. > - na co? Jak to na co? Tam gdzieś w Ufie na bazarze doktorek j-k ma straganik z używanymi skarpetami (stąd taki znawca Rosji). Chińczycy tylko myślą jak do tych doktorowych bogactw się dobrać. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Privet Walter! 20.12.09, 00:05 Wiesz co...niepokoje sie, ze Ruskie jednak moga dac "macha" z ta Syberia i piosenka, ktora zaczynala ten watek jest...kurcze, no...dobra!! i niedobra jednoczesnie. - boje sie, ze naprawde oddaje rzeczywistosc. Moja znajoma mowila mi niedawno, ze Syberia jest "pograzona" juz w Chinach. Oprocz tego, ze dwa tygodnie temu w tv byl kak raz program o tym. No...pizdziec - przepraszam za moj francuski, cala gospodarka tam opiera sie na kooperacji z Chinami. Spoleczenstwa jakos nie bardzo zajmuje ten problem. Zal Ruskich. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: Privet Walter! 20.12.09, 00:46 to złe ze gospodarka Syberii polega na Chinach? złe jeśli tylko jesli nie będą szukali alternatyw, na razi muszą przeżyć jak każdy. Poki co Chiny sa dużo za słabe żeby to wziąć silą. Jeśli parę lat jeszcze ludzie jak Dima czy Wowka porządzą Ruskie się nie dadzą i z kolan podniosą. Jak patrze po zbrojeniach ich priorytetach i zmianie doktryny wojskowaj - widzę bardzo pozytywne trendy. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Privet Walter! 20.12.09, 00:58 Nie jestem niestety takim optymista, jak Ty. Co znaczy: na razie musza przezyc jak kazdy? Kto? Ten, co ma dzis 40 lat? 50? moze...a moze nie. Jak powiedzial Gajdar, po ktorym tak placza niektore srodki mas.przekazu : "kto nie przezyje, ten zdechnie". A mlodziez? Czy zdajesz sobie sprawe, jaka oni maja sieczke w glowie? Czym sa zajeci? Oni nie maja o tym zdania, oni w ogole o tym nie mysla. A wiesz, jak wyglada gospodarka na takich terenach? To gospodarka rabunkowa. Poza tym od zmiany doktryny do uzycia mozliwosci jakie ona daje...droga daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana priviet swiblovo 20.12.09, 01:30 to nie, az tak zle: 0) Gajdar zdech i ch... z nim. A my zyjemy wiec jzu pozytyw. 1) Młodzież jak to młodzież - ma zielono w głowie, jak ja miałem 18 lat to nie myślałem o wdze naszego sojuszu USA czy Israelem a jakoś dożyłem do dzisiejszego dnia. O ile kultura, wiara nie odejdą mlodziez sama dojdzie do właściwych wniosków. 2) demografia - to co sie pisze w "demokracjach" o Rosji to psychological warfare. Kazdy sredniointeligenty szympans zdaje sobie sprawe, ze trendy demograficzne sa odwracalne. 3) do tego czasu nalezy dozyc. A żeby dożyc musi istnieć panstwo. Bon atomowa przy obecnym stanie sil konwencjonalnych jednak ma sens. Sili nie sa zle ale USA czy Chiny maja przewagę ilościowa z pewnością nie jest to kompensowane lepsza jakością ruskich rozwiązań. Poki to nie zostanie rozwiązane - trzeba zdac się na "atomówki". 4) gospodarka - Dima doskonale sobie zdaje sprawę ze słabości. Z reszta Dima, Wowa jak i ten od Renesansu - z takimi ludźmi Rosja ma wciąż duza szanse. Polska jzu od 89 niestety nie. Pocieszam się ,ze decyzje w Bxl beda lepsze dla naszej gospodarki czy polityki obronnej niż naszych "Radków w kaczkę kopanych". Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: priviet swiblovo 20.12.09, 01:50 S_S napisal : O ile kultura, wiara nie odejdą mlodziez sama dojdzie do właściwych wnios > ków. - dupa kwas a nie argument. ...jak mialem 18 lat.. Ale juz nie masz. I teraz kariery politycznej nie zrobisz, co nie? Popiszesz na forum i tyle Twojego. Co bedzie miec z tego Twoj dzieciak? Nadzieje, ze trendy demograficzne sa odwracalne? Nie denerwuj mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: priviet swiblovo 20.12.09, 02:12 swiblowo napisała: > S_S napisal : > Ale juz nie masz. jasne cale życie nie chce być 18 latkiem. Co wtedy z kryzysem wieku sredniego? toz to najlepszy okres zw życiu ;) I teraz kariery politycznej nie zrobisz, co nie? Powiem na uszko, żeby nikt nie słyszał - nigdy nie chciałem jej zrobić. Z reszta z ludźmi, którzy zajmują się polityka na godzien mam kontakt mi wystarczy ;D > Popiszesz na forum i tyle Twojego. Ale to odpoczynek a nie walka polityczna , swiblowo za powaznie do forum podchodzisz. > Co bedzie miec z tego Twoj dzieciak? moje dzieciaki - mam oby zdrow sie chowały o resztę nie należny sie matwic ;) sa poiekne inteligentne i ich ciagle będzie przybywać ;D > Nadzieje, ze trendy demograficzne sa odwracalne? > Nie denerwuj mnie! sa. na krotka mete: pol Ukrainy i cala Bialorus. To jakies 40mln ludzi. Na dluzsza - podniesienie przeżywalności dzieci i zminjszenie exportu ludzi. Samych dzieci wcale az tak malo sie nie rodzi i trend sie ostatnich parę lat zwiększa. Oraz ew. import np. Latynosow jak się gospodarka polepszy. Czy Polaczków zamiast na zmywaki ;D Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: priviet swiblovo 20.12.09, 02:24 S_S napisal : Co wtedy z kryzysem wieku sredniego? > toz to najlepszy okres zw życiu ;) - filozofie to mozna do wszystkiego podpasowac. swiblowo za powaznie do forum > podchodzisz. - nie. forum-humorum tez czasem odwiedzam ale moim zdaniem naprawde nie jest wesolo na swiecie. wychodze z tego "powaznego" forum. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: priviet swiblovo 20.12.09, 02:39 swiblowo napisała: > S_S napisal : > Co wtedy z kryzysem wieku sredniego? > > toz to najlepszy okres zw życiu ;) > - filozofie to mozna do wszystkiego podpasowac. > > swiblowo za powaznie do forum > > podchodzisz. > - nie. forum-humorum tez czasem odwiedzam to świat nie jest humorum? skaad tutja lepsze jaj som > ale moim zdaniem naprawde nie jest wesolo na swiecie. wychodze z > tego "powaznego" forum. a kot mówił,ze wesoło? widzisz jeśli czymkolwiek zarządzasz takze swoim zycie- musiz walczyc do konca. Nie ma innej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: priviet swiblovo 20.12.09, 02:52 Bardzo umno Ty napisal. Jak to sie ma do Syberii? Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: priviet swiblovo 20.12.09, 14:29 swiblowo napisała: > Bardzo umno Ty napisal. > Jak to sie ma do Syberii? tak samo jak do całego zycia: póki żyjesz nie poddawaj sie. Chiny nie sa jakims niezwyciężona palente superbohaterów. Tez maja swoje punkty mocne i słabe. Tak jak USA jeszcze 4-5 lat temy wydawała się niezwyciężona a teraz? mocno się chwiej. A z elitami takimi jak ma ROsja narazie ja bym patrzył w przyszłość optymistycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: priviet swiblovo 21.12.09, 18:46 S_S napisal: > A z elitami takimi jak ma ROsja narazie ja bym patrzył w przyszłość optymistycz > nie. ---------O yeeee...Wez mnie oswiec co to za elity? Tak > jak USA jeszcze 4-5 lat temy wydawała się niezwyciężona a teraz? mocno się chwi > ej. ---------Wydawala sie niezwyciezona? Mnie sie taka nie wydawala. Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: priviet swiblovo 21.12.09, 19:22 swiblowo napisała: > S_S napisal: > > A z elitami takimi jak ma ROsja narazie ja bym patrzył w > przyszłość optymistycz > > nie. > ---------O yeeee...Wez mnie oswiec co to za elity? swiblowo jak zaczniesz czytać moje posty a nie ostanie zdania to dowiesz sie. Zachęcam ;) > Tak > > jak USA jeszcze 4-5 lat temy wydawała się niezwyciężona a teraz? > mocno się chwi > > ej. > ---------Wydawala sie niezwyciezona? Mnie sie taka nie wydawala. bos elita ;) Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Privet 20.12.09, 00:53 swiblowo napisała: > Wiesz co... Polecam wybrać się na dłuższy urlop do Kazakhstanu - jest to doskonały "punkt obserwacyjny". No a jak się zżyjesz z miejscowymi to znacznie lepiej zrozumiesz sytuację. Nie tylko Rosjan, ale wszystkich "białych"... Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana Re: Privet 20.12.09, 01:09 > to znacznie lepiej zrozumiesz sytuację. Nie tylko Rosjan, ale wszystkich > "białych"... Walter nie badz swinia opowiedz wiecej - w końcu swinia to ja ;D Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Privet 20.12.09, 01:44 walter62 napisał: > to znacznie lepiej zrozumiesz sytuację. Nie tylko Rosjan, ale wszystkich > "białych"... -------- Moglbys jakos jasniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
pisz_pan_na_berdyczow Teledysk dlafloty czarnomorskiej ;) 27.12.09, 17:21 www.youtube.com/watch?v=BRnZQlbtRH4 Odpowiedz Link Zgłoś