Dodaj do ulubionych

Otwarcie nowego Media Marktu w Polsce

IP: *.ifn-magdeburg.de 12.02.04, 12:26
takie zdjecia rozsyla po Niemczech pisemko FAKT.

Popaczcie jak nas widza Niemcy i zapytajcie kto za tym stoi...

Eröffnung des ersten Media Marktes in Polen!
Willkommen in der EU!

Link wkrotce.
Obserwuj wątek
    • Gość: ANka I prosba do wszystkich IP: *.ifn-magdeburg.de 12.02.04, 12:45
      chce przeslac Wam te zdjecia ale nie wiem jak zalozyc nowa strone w necie bez
      podawania linku do mnie. Moze ktos mi cos podpowie?
      Dostalam te zdjecia od kolegow. Sa rozpowszechniane w Niemczech pod takim
      haselkiem. Jesli zalezy Panstwu na opinii o naszym kraju to prosze o wsparcie.
      • Gość: ANka Czy nie interesuje Was jakie zdjecia IP: *.ifn-magdeburg.de 12.02.04, 12:59
        sie o naszym kraju rozpowszechnia?!
        Prosze o wsparcie.
        • Gość: ANka Po raz ostatni prosze IP: *.ifn-magdeburg.de 12.02.04, 13:07
          Pierwszy w W- wie miedia markt otwieral sie w mojej okolicy. Bylam na tym
          otwarciu . Rozpowszechnianie klamstw stalo sie modne. Jesli nie chcecie
          dopuszczac klamcow do wladzy- pomozcie. Jesli nie- skorzystam z innych zrodel..
          Licze na to ze sa tu jeszcze jacys uczciwi ludzie.
          • Gość: ANka Moze jest ktos w Niemczech IP: *.ifn-magdeburg.de 12.02.04, 13:39
            do kogo dotarly podobne zdjecia.
            Dajcie znac prosze bo to bardzo ciekawe. Mysle ze dla dziennikarzy rowniez..
            Zwlaszcza tych z konkurencji
    • fredzio54 Re: Otwarcie nowego Media Marktu w Polsce 12.02.04, 13:00
      czy polacy bedaplacic z produkty i nie kradnonc ?!
    • Gość: sp;lit Re: Otwarcie nowego Media Marktu w Polsce IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 12.02.04, 15:50
      U mnie jeszcze slonce nie wstalo , wlasnie zaczynam pierwsza kawke ,...

O co chodzi ? Obiecalas link pare godzin temu jak widze i nic nie widze :)

uklony
      • Gość: ANka To nie link tylko material w PP IP: *.ifn-magdeburg.de 12.02.04, 15:54
        ktory, ´chodzi´ po Niemczech z takimi podpisami. Material jest z wydarzen z
        konca stycznia w Lodzi ale z klamliwymi podpisami. Nie moge z tego na razie
        zrobic linku. Prosilam o pomoc, jesli chcecie zobaczyc. Same zdjecia sa
        prawdziwe ale podpisy sa nie dosc ze klamliwe to ´robia´ nam odpowiednia
        propagande.
        Moj kolega odpisal juz znajomym ze otwarcie pierwszego Media Marktu w Polsce
        mialo miejsce kiedy indziej i ze ´od tamtego czasu mamy w tym dniu swieto
        narodowe:)))
        Niemniej takie rzeczy w necie kraza. To tak jak z ta Encarta.
        • Gość: sp;lit Re: To nie link tylko material w PP IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 12.02.04, 16:01
          Skoro nie masz linku do materialow to na jakiej podstawie mozna sie
          wypowiedziec ,... Nie wiem nawet o co chodzi , wrzucilem te nazwe/tytul na
          search i tez nic nie pokazuje ,... Musisz podac cos wiecej niz apel .

uklony
          • schlagbaum Re: To nie link tylko material w PP 12.02.04, 16:05
            Byla na ten temat wczoraj wzmianka w Niemieckiej TV wraz z filmem.
            Nie wiem czy byl to film zrobiony tendencejnie ale obrazy byly jak z pola bitwy.
            Nie chodzi tu o otwarcie pierwszego sklepu tej sieci lecz o zimowa wyprzedaz

www.nzz.ch/2004/01/10/vm/page-article9C2TX.html

polska-info.de/

• Gość: ANka A ostatni podpis byl taki IP: *.ifn-magdeburg.de 12.02.04, 16:58
              Tja und wo das endet weiß keiner!

Wymowny prawda?

No nic tym zamykam sprawe.
        • Gość: sp;lit Re: To nie link tylko material w PP IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 12.02.04, 16:43
          Aniu dziecko , wyprzedaze sa wszedzie a ludzie stoja grzecznie w kolejce ,...

Obrazki sa prawdziwe i nie powiesz ze staged , a to ze ukazaly sie za granica to
          moze dlatego ze to co jest normalka w kraju jest sensacja poza ,... Zreszta
          widze samych gowniarzy i widzialem podobne i gorsze zdjecia niemieckich kibicow

Nie przejmuj sie , no big deal :)
          • Gość: ANka Nie o to chodzi IP: *.ifn-magdeburg.de 12.02.04, 16:54
            wyprzedaze sa prawdziwe. I jak pisalam taki fakt mial miejsce w Lodzi. Chodzi o
            to z jakim podpisem to jest ropowszechniane w necie. Tak zebyscie Panstwo wiedzieli.
            Oczywiscie nikt nie ma na to wplywu, ze podpisy sa klamliwe i tendencyjne.
            NIe do konca jest to normalka w kraju. Bez przesady. Lodz nie jest znow wielkim
            miastem. Nie bylo to otwarcie pierwszego sklepu- tylko wyprzedaze.
            Po prostu to jest wredna polityczka. To wszystko

Linku do materialu w Power Pointcie nie moge podac bo musialabym zalozyc strone
            i go tam wstawic. Moge zacytowac opisy.
    • goldbaum Re: Otwarcie nowego Media Marktu w Polsce 12.02.04, 16:45
      Gość portalu: ANka napisał(a):

> Popaczcie jak nas widza Niemcy

Widza nas ANuszko takimi, jakimi jestesmy. To sie zdarzylo rzeczywiscie.

> i zapytajcie kto za tym stoi...

No... ktos za tym na pewno stoi... Zydzi? Islamisci? A moze my Polacy po prostu?

Co masz zamiar popelnic, harakiri czy zlozyc wnisek o wprowadzenie cenzury w
      Polsce? Ja sobie przypominam rowniez sceny z Niemiec z wyprzedazy, wyscigi
      golasow itp. Oczywiscie nie na taka skale jak w Polsce. I co?

Co cie tak oburza? Niemcow musialo to zdumiec i smieszyc, tak samo jak niemalo
      ludzi w Polsce. Czy podpis "wilkomen in EU" (czy cos w tym rodzaju) jest taka
      straszna obraza? Nie wolno im sie z nas posmiac?

Odprez sie ANuszko i jesli chcesz dokonaj harakiri.
      Znam takich, ktorzy nie mieliby nic naprzeciwko.
      • Gość: ANka Nie do konca. IP: *.ifn-magdeburg.de 12.02.04, 17:06
        Wo das endet weiss Du? Und ich weiss.

Czy ktos napisal tym ludziom jak sie ma Lodz do W-wy?
        Czy wolno rozpowszechniac klamstwa w stylu otwarcie pierwszego takiego sklepu?
        A nie wyprzedaze?

Kto za tym stoi? Polacy? Chyba nie. Chodzi o to ze komus zalezy na takim
        przedstawieniu faktow, akcentowaniu ich i dlatego rozpowszechnia. Sensacje mozna
        robic ale dajac przynajmniej prawdziwe podpisy.
        I uspokoj sie Goldbaum nie sprawie Ci tej przyjemnosci. To dobrze ze siebie
        znasz chociaz:)

PS- Ja napewno znajde jeszcze w Polsce chalupke kryta strzecha ale to nie znaczy
        ze w Polsce jest wszedzie dzicz. A pokazywanie jednej chalupki jako obrazka
        calej Polski to lekka przesada nie sadzisz?
        Ale to tak jak z Toba. Ty wiesz o mnie ze nie za bardzo przejelam sie datami
        wdepniecia Slowian, German czy Prusakow na Swiete Ziemie Imperium
        wielonarodowosciowego. I to wszystko. A ja o tobie ze jestes egzaltowany i
        czesto zle sie odnosisz do kobiet :)
        • goldbaum Re: Nie do konca. 12.02.04, 17:13
          Ja w kazdym razie dowiedzialem sie od ciebie, ze Niemcy maja szerokie szczeki a
          Niemki traktuja swoje dzieci jak psy. Nie wiem czy tak jest ale jest to dla
          mnie sensacja i na wszelki wypadek pytam sie: "kto za tym stoi"?

P.S.
          Za cholere nie moge rozgryzsc pytania: co w tym calym zamieszaniu zmienia to,
          czy bylo to otawrcie czy wyprzedasz?
          • Gość: ANka No dobra ulzyj sobie IP: *.ifn-magdeburg.de 12.02.04, 18:13
            Tylko przytocz laskawco caly tekst. Poza tym prosze bardzo jesli chcesz masz
            swietna okazje pokazac sie od wlasciwej strony. Nie zapisuje sie do zadnych
            klubow moj drogi i mam swoje zdanie w wielu kwestiach. Pytales o roznice
            genetyczne? Otoz sa roznice genetyczne. Nie takie ktore wplywaja na charakter.
            Ale takie ktore roznicuja np jakies cechy wygladu zewnetrznego. Chodzi o
            przecietna. To bylo ze ´szczekami´i ramionami. Chcesz to opowiem dluzej - tu nie
            miejsce na to.
            Co do tego co mowilam w kwestii dzieci i niemek to dotyczylo umow wynajmu
            mieszkania. I tak niestety jest. Prawa dzieci niewiele roznia sie w tych umowach
            od praw psow. I o tym pisalam. Mam ci zalaczyc link czy przeslac skan umowy?
            Masz jakis adres? Bo jak mieszkasz w Niemczech to powinienes tresc tych umow znac.
            A teraz koncze tu przynajmniej bo nie chce juz rozwijac tego watka. NO taka juz
            jestem - wybacz ze wymagam wiele nawet od tych co maja takie samo zdanie jak ja.
            Chodzi o ogolny poziom. Zaluje ze wdalam sie w dyskusje z toba na temat slowian
            ale nie mam ochoty tego dyskutowac tu a poza tym to nie miejsce. Zreszta po tym
            jak sie zachowales nie zamierzam. Czy ty wiesz co to znaczy jak kobieta mowi
            ´odczep sie´? To znaczy jak juz ma szczerze dosc. Nie prosze sie o dyskusje z
            toba. I koniec. To wszystko.
            Wiecej obiecuje do ciebie sie nie odezwe chyba ze zmienisz nick. Moj blad ze to
            zrobilam - przyznaje
            • Gość: Andi Re: Link IP: 195.27.163.* 13.02.04, 09:32
              Wszystko zaczelo sie od tego adresu:
              members.chello.at/h3llbring0r/mediamarkt/
              Do tego doszedl ostatnio plik w formacie PDF zawierajacy te same zdjecia -
              rozchodzi sie z szybkoscia robaka komputerowego.
              To przykre ale w niemieckojezycznej czesci Europy mamy w dalszym ciagu bardzo
              wielu "wielbicieli" - robiacych wszystko aby pokazac Polske jako kraj
              zamieszkaly przez pijanych dzikusow kradnacych ich samochody. To przykre ;-(
              • Gość: ANka Re: Link IP: *.ifn-magdeburg.de 13.02.04, 11:16
                Dzieki. Do nas dotarla prezentacja w Power Pointcie uzupelniona o te komentarze.
                Najwyrazniej nasi ´wielbiciele´ sie wspomagaja.
                No nic - nie chce juz tego ciagnac. Pewnie ze mozna pokazac zdjecia z meczu
                pilkarskiego w Szczebrzeszynie i dodac ze to wlasnie obraz z naszej najwiekszej
                metropolii.
                No nic - naprawde koncze ten temat. Ale dzieki za wsparcie :)
                A te umowy najmu tez kiedys przesle bo to swoisty ewenement. Wielki ´Instytuty
                Pieniezne´ wobec piszczacej jednostki :))).
                Tu na wschodzie jest czasem calkiem zabawnie.
                ----------------------------------------
                Mit Ehre
                -----------------------------------
                Pozdrowienia :))))
              • schlagbaum Re: Link 13.02.04, 12:39
                Gość portalu: Andi napisał(a):

> Wszystko zaczelo sie od tego adresu:
                > members.chello.at/h3llbring0r/mediamarkt/
                > Do tego doszedl ostatnio plik w formacie PDF zawierajacy te same zdjecia -
                > rozchodzi sie z szybkoscia robaka komputerowego.
                > To przykre ale w niemieckojezycznej czesci Europy mamy w dalszym ciagu bardzo
                > wielu "wielbicieli" - robiacych wszystko aby pokazac Polske jako kraj
                > zamieszkaly przez pijanych dzikusow kradnacych ich samochody. To przykre ;-(

Cos podobnego moze sie zdarzyc jedynie w "Arabistanie".
                Prymitywna dzicz dewastujaca wszystko co stanie na jej drodze to typowe
                dla "arabusow".
                Te zdjecia zostaly zrobione na pewno w Autonomii palestynskiej a tendencyjne i
                klamliwe podpisy sugerowac maja, ze w kraju europejskim , ktory jest przeciez
                sojusznikiem i przyjacielem usa.
                Co za wstretne naduzycie.

Nie oburzaj sie ANko na media, bo one z takich sensacyjek zyja.
                Ze inni sie z tego nabijaja to rowniez nic dziwnego.
                Oburzac sie mozna na to, ze do takich sytuacji w Polsce wogole moze jeszcze
                dochodzic. Potrafilbym to zrozumiec, gdyby chodzilo o chleb a walczono o
                przetrwanie. W Media Markt to naprawde niewyobrazalne.

Coz,Lodz kontynuje swoja tradycje "ciemnogrodu".
                • Gość: ANka Lodz ma przede wszystkim jedna tradycje IP: *.ifn-magdeburg.de 13.02.04, 13:13
                  niestety troche proletariackiego miasteczka. Owszem jechalam kiedys z
                  Lodzianinem pociagiem i opowiadal mi o dawnej Lodzi.
                  A dzis to - z calym szacunkiem dla Lodzian po prostu bieda. I to wszystko.
                  Nie interesuje mnie porownanie, ktore Pan zamiescil.
                  Zdarzylo sie - fakt a manipulacja to drugie. Tu w cywilizowanym Magdeburgu tez
                  dzieja sie bardzo smieszne rzeczy. Np podobny rozboj w kolejce po wizy. I ba -
                  wcale nie ma tam Polakow, albo b. niewielu.
                  Jezeli jakis sprzet elektroniczny warunkuje ´chleb´ jak Pan to okreslil to
                  niestety tak moze byc.
                  Ja mysle ze wobec tego przygotuje kursujacy material nt Centrum Janki albo
                  jakies tam Marki pod Warszawa z dopiskiem prawdziwym - typowy obraz naszych
                  przedmiesc z wystrojonymi gustownie laseczkami, i spotykajacymi sie na kawie
                  jegomosciami, juz uprzejmymi calkiem ekspedientkami, a takze o dziwo w ´naszej
                  dziczy calkiem juz nierzadko bardziej tolerancyjnymi kierowcami i skonfrontuje
                  to np z obrazem przecietnie ubranej kobiety w Magdeburgu na zakupach sztuczna
                  mina eksepdientki powtarzajacej zawsze te sama formulke, albo z naduzywajacymi
                  klaksonow przy kazdej okazji ´szoferami walcow drogowych´ rozjezdzajacych z
                  pasja rowerzystow, pieszych, wszystko co sie rusza za wyjatkiem psow:)))

Dajcie spokoj drodzy moi. Nie chodzi o takie porownania bo to smieszne.
                  A wymienieni - ´wladcy szos´ tez sie tu zdarzaja..Podobnie jak to ktos zauwazyl
                  mecze pilkarskie.

A w kwestii ´ciemnogrodu´ to tu w Magdeburgu akurat to co katolickie czy
                  protestanckie to najbardziej kulturalne. Takie sa fakty.
              • ratler Re: Link , Oj Aniu , Aniu ! 13.02.04, 14:55
                Zajrzalem do linku :-)

Twoj post to pretensje do garbatego Zyda ze ma proste dzieci - Nie znam
                niemieckiego a to co na obrazkach , bez podpisow , jest bardziej niz wymowne .

narazie

• goldbaum No dobra, kapituluje 13.02.04, 10:15
              To bezsprzeczna i niepodwazalna prawda, ze Niemcy maja szerokie szczeki i
              ramiona duzo szersze od Polakow.
              Rowniez prawda jest to, ze w Niemczech prawa przyslugujace dzieciom nie roznia
              sie od praw przyslugujacym psom.

ODRAZAJACA POTWARZA I BEZGRANICZNYM FALSZEM, ktory tutaj niniejszym pietnuje
              jest informowanie Niemcow i Austraiakow oficjalnymi i prywatnymi kanalami o
              nieistotnym incydencie, ktorzy wydarzyl sie w Media-Markt w Lodzi, jak i
              nasmiewanie sie z niego.
              Incydent byl wcale nie do smiechu.

Jesli chcesz mi wyslac mail z linkiem do umowy, kliknij po prostu na moj nick.
              Nikt jeszcze nie zdradzil tego tricku?
    • Gość: Jan Re: Otwarcie nowego Media Marktu w Polsce IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.04, 10:22
      Wyzej podany link jest przeciez ze Szwajcarii.A ze po niemiecku,chyba logiczne.Myslalem,ze Szwajcarzy przyjaciolmi Polakow.Ale takie cos napisac..?
    • Gość: Sentencius Media Markt na tapecie IP: *.introweb.nl 13.02.04, 15:16
      Witam.
      Czy ten Fakt(y) to pisemko polskojezyczne?Chyba cos tu takiego na stelazu
      ichniego MPiKu widzialem,ale nie kupilem,bo pies wie,kto na tym zarobi.
      Nie dalej,jak wczoraj ogladalem na RTL-u te ujecia.Chodzi oczywiscie o
      wyprzedaz,bo MM ma juz filie od dawna w kilku wojewodzkich miastach i sam w
      jednej kupowalem lodowke.Polska wyprzedaz niczym od niemieckiej sie nie
      rozni,niech Pani poczeka do wiosny a TV pokaze sceny szturmu roznych K&K przez
      statecznych Niemiaszkow.Ba,widzialem nawet numer z nagusami.Warunkiem
      pierwokupu za frico bylo stawienie sie w sklepie....nago.I zjawily sie ze 2
      setki obojga plci.To jest dopiero wizytowka UE!.
      PZDR
      • Gość: . Re: Media Markt na tapecie+++ IP: 213.88.164.* 13.02.04, 15:22
        Podobno w Niemczech wyprzedazy juz nie bedzie.
        A kto za tym stoi?
        Baba ciezarna albo Moczar.
        • Gość: Jan Re: Media Markt na tapecie+++ IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.04, 18:13
          A nie zastanowilo was,ze podczas tych szturmow w Niemczech ci Szturmowcy to w 90% mali,wasaci,czarne czupryny a kobiety tez male,z ladnymi chustkami na glowach..?Ale co najmniej nie rujnuja sklepow.
        • Gość: . Re: Media Markt na tapecie+++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 14.02.04, 15:42
          main.izv.info/world/09-01-04/news70591
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka