Dodaj do ulubionych

O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje

26.02.04, 18:41
Kiedy wreszcie Europa zrozumie, ze Francja byla, jest i bedzie koniem
trojanskim Rosji w Europie. Francuzi sa glowna przeszkoda do jednosci w
Europie. To oni zawsze blokowali, forsowali wlasne chore idee i gmatwali
wspolne projekty europejskie. To oni jako jedyni wystapili z NATO, to oni
jako jedyni zablokowali przyjecie innego panstwa europejskiego do UE, to oni
zablokowali przyjecie rozwiazan zawartych w obecnie proponowanej konstytucji
europejskiej na szczycie w Portugalii i blokowali przyjecie tych rozwiazan
rowniez na wczesniejszych szczytach.
Europa coraz czesciej dostrzega te kwestie. Narazie Francja trzyma sie
jeszcze mocno bo silna jest poparciem niemieckiego kanclerza. Ale dni SPD i
Schroedera sa policzone a wowczas rola Francji w Europie wroci do wlasciwego
szerego, zwlaszcza w nowej, poszerzonej Europie.
Obserwuj wątek
    • porfirion.osielek O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje 26.02.04, 18:45
      'Prezydent Chirac uważa jednak, że Rosji należy się "więcej szacunku" '

A to ciekawe... Rosji należy się, natomiast Węgrom, Polsce - to już nie,
      można pomiatać, jak to wyżej wspomniany już raczył robić.
      Ale po co ja to piszę? Czy można spodziewać się czegoś mądrego po tym czyraku
      na d... Europy??? Biedni ci Francuzi, skoro mają takiego prezydenta...
      • Gość: A.S.F. Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje IP: *.lublin.mm.pl 26.02.04, 18:51
        Najlepiej jest w USraelickiej odbytnicy.Francja ma przynajmniej swoje zdanie a
        nie szczeka jak jej jankesi każą.
        • Gość: Wojtek Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje IP: *.187.186.195.dial.bluewin.ch 26.02.04, 22:55
          Oj chlopcze, glupich nie sieja tylko sie rodza. Niezle bysmy wyszli, gdybysmy
          mieli wiecej takich matolkow jak ty. Pewnie juz od 1989 bylibysmy republika albo
          prusami wschodnimi.

Francja ma swoje zdanie, tak jak mieli Kargul i Pawlak. Gdy Pawlak mowi nie, to
          Kargul mowi tak, by miec wlasne zdanie. Francuzi nie moga przezyc, ze USA
          przewyzszaja ich kilkukrotnie. A dupowlazami to tak na prawde sa A.S.F.
          • Gość: A.S.F. Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje IP: *.lublin.mm.pl 26.02.04, 23:11
            Tępaku, przecież jestesmy republiką.Rzeczpospolita to właśnie republika.
            W Polsce wieczór - czyściciele USraelickich kibli już po pracy...
            • Gość: kou Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje IP: *.bath.ac.uk / *.bath.ac.uk 28.02.04, 00:36
              oswiece cie - chodzilo o republike radziecka...
          • Gość: stary Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.02.04, 07:29
            zostaw człeka. W Polsce juz tak jest, że co pewien czas ktoś wyłazi z kąta i
            piep.zy nie na temat.Albo na temat ,tylko jak kataryna jeden. Ma facio obsesję
            antyamerykańską.A co nie wolno ? Jest głupawy? Jakby kraj wyglądał gdyby byli
            sami mądrzy.Musi żyć i piep.zyć.
            Zobaczysz jeszcze się "wypowie".
      • Gość: sztiwi Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje IP: 212.69.67.* 26.02.04, 19:44
        I znowu wszyscy oburzaja sie postawa Chiraca. A czy G Debil Bush traktuje
        Putina inaczej. Albo Tony Bliar. Odpierdolcie sie od Francji!
        • Gość: Wojtek Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje IP: *.187.186.195.dial.bluewin.ch 26.02.04, 22:51
          A czytales moze jakies inne artykuly na ten temat? Jak widac, gdy ktos nie
          prowadzi wojny, to jest za. I ty odp... sie od tego forum, skoro nie potrafisz
          troszke pomyslec.
      • Gość: roo Jacek Czyrak to jest gosc! IP: *.33.221.203.acc13-dryb-mel.comindico.com.au 27.02.04, 04:53
        Popatrzcie jak Czyrak chodzi,jak sie rusza ,jak wszystkich i wszystko traktuje
        z gory.Jest on dla mnie uosobieniem Francji - jej zawsze kruchej wielkosci
        obsypanej pachnacym pudrem.On szanuje i szanowal wszelkich dyktatorow, to
        wedlug Czyraka ludzie z charakterem, na nich mozna polegac.
        • Gość: gloubiboulga Re: Jacek Czyrak to jest gosc! IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 21:12
          Woli pan John'a Wayne'a z kijem w dupie?
      • Gość: strateg A MOZE PREWENC. UDERZENIE NA PREWENC. UDERZENIE IP: 62.80.32.* 27.02.04, 12:37
        czy nie logicznym by bylo rotwazyc
        strategie: ZASTRZEZENIA sobie
        prewencyjnego uderzenia
        w momencie zagrazenia prewencyjnym
        uderzeniem rosji ?
        co na to NATO
        a moze USA ?

strateg
      • Gość: gloubiboulga Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje IP: *.proxy.aol.com 27.02.04, 19:47
        Osiolek pisze o finansach czy o intelekcie? Kto jest "biedny"? Kraj na 5-ym
        miejscu?
        • porfirion.osielek Myśleć, myśleć, gloubiboulga ! 27.02.04, 23:10
          Gość portalu: gloubiboulga napisał(a):

> Osiolek pisze o finansach czy o intelekcie? Kto jest "biedny"? Kraj na 5-ym
          > miejscu?

Ani o tym, ani o tym.
          Musisz jeszcze trochę pouczyć się, żeby dojść do tego, iż w języku polskim, jak
          i w każdym innym, wyrazy mają różne znaczenia. Przymiotnik "biedny" ma m.in.
          następujące (za "Słownikiem języka polskiego PWN"):
          1. «nie mający wystarczających środków do zaspokojenia potrzeb życiowych;
          niezamożny, ubogi»[...]
          2. «świadczący o biedzie, niewiele wart, skromny, zniszczony»[...]
          3. «wzbudzający współczucie, litość; nieszczęśliwy»[...]

Warto niekiedy pomyśleć, zanim się cokolwiek napisze. Chyba że chodzi o
          napisanie czegokolwiek.

I nadal podtrzymuję, że biedny jest ten kraj na 5. (nie "na 5-tym"!) miejscu
          jest biedny
          • porfirion.osielek korekta 27.02.04, 23:16
            porfirion.osielek napisał:

> I nadal podtrzymuję, że biedny jest ten kraj na 5. (nie "na 5-tym"!) miejscu
            > jest biedny

Oczywiście ostatnie dwa wyrazy są zbędne, mimo że można powiedzieć, że Francja
            jest stokrotnie biedna z powodu Czyraka. Ale też jest sama sobie winna :)
          • Gość: gloubioulga Re: Myśleć, myśleć, gloubiboulga !(Dla porfirii.) IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 21:16
            1 Kraj na piatym miejscu poza pierwszym, jest o cztery miesca w tyle.
            2 Kraj na 20-ym jest.........
            3 Dziekuje za lekcje jezyka polskiego. Moja ostatnie lekcja miala miejsce w
            Debicy w 1966 w lutym. Troche mi jeszcze zostalo.
            • porfirion.osielek Re: Myśleć, myśleć, gloubiboulga !(Dla porfirii.) 28.02.04, 22:12
              Gość portalu: gloubioulga napisał(a):

> 1 Kraj na piatym miejscu poza pierwszym, jest o cztery miesca w tyle.
              > 2 Kraj na 20-ym jest.........
              No dobrze. Jak trzeba kawę na ławę, to trudno. Otóż zajmowane miejsce (właśnie,
              w jakiej konkurencji, ale to pomińmy) nie ma tutaj najmniejszego znaczenia.
              Jane było, że chodziło mi o ostatnie znaczenie "biedny": «wzbudzający
              współczucie, litość; nieszczęśliwy». I w tym znaczeniu można być finansowo
              równym Billowi Gatesowi, a zasługiwać na takie określenie.

> 3 Dziekuje za lekcje jezyka polskiego. Moja ostatnie lekcja miala miejsce w
              > Debicy w 1966 w lutym. Troche mi jeszcze zostalo.
              Proszę bardzo. Przykro mi, ale to nie moja wina, że zostało zaledwie trochę. I -
              szczerze mówiąc - nie jest to dla mnie usprawiedliwienie, że ostatnia lekcja
              miała miejsce dość dawno. Ja przynajmniej nie śmiałbym powiedzieć Francuzowi,
              że ostatnią lekcję francuskiego miałem bodajże w 1970 i że przez parę ładnych
              lat nie używałem tego języka, bo mógłbym usłyszeć parę niecenzuralnych słów.
              Niestety, c'est la vie! ;)
              • Gość: gloubiboulga Re: Myśleć, myśleć, gloubiboulga !(Dla porfirii.) IP: *.proxy.aol.com 29.02.04, 12:33
                Panie profesorze-docencie-doktorze. Prosze pisac po francusku z bledami. Ja sie
                na pana z tego powodu nie obraze (ani nie wykorzystam panskiej "slabosci").

Co do zmiany miejsca w bogatym kraju.....Radze panu szatkowanie kapusty i
                eksport do Stejtôw. To bedzie kontrakt stulecia.

Osielek-bigos and Co.
    • Gość: Tomson HAHAHAHAHA!!! Nie ośmieszaj się galaxio. IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 18:51
      Dobre stosunki z Rosją i zacieśnianie z nią współpracy to dla ciebie przeszkoda
      w europejskiej jedności. Jednym słowem wolisz by wschód i zachód wiecznie ze
      sobą walczyli??? A amerykańskie knowania przeciw wspólnej euro-armii i
      skłócanie sojuszników z UE to dla ciebie jest ok???
      Póknij się w czułko błękitny pajacyku, bo predzisz jak nigdy.

I kolejny idiotyzm:
      > a wowczas rola Francji w Europie wroci do wlasciwego
      > szerego, zwlaszcza w nowej, poszerzonej Europie.
      Jaka jest według ciebie rola drugiej potęgi gospodarczej i pierwszej militarnej
      w UE???
      • Gość: aga Re: HAHAHAHAHA!!! Nie ośmieszaj się Tomson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 19:07
        "Póknij się w czułko błękitny pajacyku, bo predzisz jak nigdy."

Cytat z Tomsona: "HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA" (to szczyt jego zdolnosci
        intelektualnych)

Jedno zdanie, trzy błędy!!!! Polska język, trudna język.
        • Gość: lord cox Jestes strasznie czepialska Baba-jAGA. HAHAHA!!! IP: 146.145.235.* 26.02.04, 19:11
          Przeciez to byly bledy typo a nie ortografia. Poza tym, podejscie i zawartosc
          merytoryczna uwag Tomsona, jak najbardziej prawodlowe.
          • Gość: Tomson Co biedna aga może poradzić, kiedy brak jej IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 19:15
            intelektu sensowną dyskusję. Tylko czepianie się literówek zostaje takim
            osobnikom.
          • Gość: Semper Fi Re: Jestes strasznie czepialska Baba-jAGA. HAHAHA IP: *.alico01.fl.comcast.net 26.02.04, 19:19
            taaaa., bledy typo...
            a wroble po trzy kilo waza...
            lord cox i Tomson, dwa pajace...
            • Gość: lord cox Re: Jestes strasznie czepialska Baba-jAGA. HAHAHA IP: 146.145.235.* 26.02.04, 19:21
              Semper Fi to skrot od "Semper Fijol"?
          • Gość: charlie Re: Jestes strasznie czepialska Baba-jAGA. HAHAHA IP: *.wachovia.com 26.02.04, 19:20
            Nie wiem czy "czulko" przez "u" to typo
            • Gość: lord cox Re: Jestes strasznie czepialska Baba-jAGA. HAHAHA IP: 146.145.235.* 26.02.04, 19:23
              No juz nie badz taki perfekcjonista :))
              • Gość: charlie Re: Jestes strasznie czepialska Baba-jAGA. HAHAHA IP: *.wachovia.com 26.02.04, 19:28
                nie badz taki adwokat
                • Gość: lord cox Re: Jestes strasznie czepialska Baba-jAGA. HAHAHA IP: 146.145.235.* 26.02.04, 19:39
                  Bo nie lubie jak ktos, z braku argumentow, czepia sie ortografii.
                  Nie musze byc adwokatem aby wyrazic moja opinie.
                  • Gość: Semper Fi Re: Jestes strasznie czepialska Baba-jAGA. HAHAHA IP: *.alico01.fl.comcast.net 26.02.04, 19:43
                    kolega sniegowy,
                    opinie tu wyrazamy pisemnie, wiec jakas przyzwoitosc w ortografii obowiazuje...
                    chyba ze wy z Tomsonem dyslektyki, bo teraz taka moda na tlumaczenie braku
                    edukacji...
                    • Gość: Tomson Ty się mojej edukacji nie czepiaj, bo do pięt mi IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 19:47
                      nie dorastasz pikusiu :o)
                      Więc trochę szacunku, bo niechce mi się udowadniać jakim jesteś zerem w
                      stosunku do mnie. :o)
                      • Gość: Semper Fi Re: Ty się mojej edukacji nie czepiaj, bo do pięt IP: *.alico01.fl.comcast.net 26.02.04, 19:52
                        :-)
                        tomson, kiedy ja studiowalem, ty na dywan po drabinie wchodziles..:-)
                        dzisiaj pracuje dla korporacji z listy Fortune 500... a i ortografii mnie
                        nauczyli lepiej...
                        a ty jakie masz plany na po studiach????
                        • Gość: charlie Re: Ty się mojej edukacji nie czepiaj, bo do pięt IP: *.wachovia.com 26.02.04, 20:02
                          I nastepny blad ortograficzny. "Nie" z czasownikami pisze sie osobno. Zenujacy
                          jest poziom obecnych studentow
                        • Gość: stary Re: Ty się mojej edukacji nie czepiaj, bo do pięt IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.04, 07:39
                          czemu chcesz go wysłać na studia? Czy wszyscy muszą być mgr.?
                          To kto pomaluje ściany w moim mieszkaniu,albo wykopie dół pod rurę na ulicy?
                          Jakiś magister? Ludzie ,jak tomson ,muszą istnieć. Powiedziałbym że to
                          nawet "sół ziemi naszej". A jak istnieją to będą dawać "głos" czasami.
                          Jak skończy szkoły to straci swe świeże ,nieskalane nauką,spojrzenie. To skąd
                          bedziesz wiedzieć jak rozumuje tzw lud? Najlepiej przeczytać,usmiechnąć się pod
                          wąsem i olać.
                      • porfirion.osielek Re: Ty się mojej edukacji nie czepiaj, bo do pięt 26.02.04, 20:03
                        No właśnie, Semper, Ty się Tomsona nie czepiaj, bo on "stódjóje na Fyrzszej
                        Óczelni" i on wie, co z tą wiedzą zrobić.
                        Szkoda tylko, że chwali się nią akurat na forum GW...
                        • Gość: Semper Fi Re: Ty się mojej edukacji nie czepiaj, bo do pięt IP: *.alico01.fl.comcast.net 26.02.04, 20:06
                          ... no dobra... juz nie bede...:-(
          • porfirion.osielek Prawodlowe??? 26.02.04, 19:57
            Gość portalu: lord cox napisał(a):

> Poza tym, podejscie i zawartosc merytoryczna uwag Tomsona, jak najbardziej
            > prawodlowe.
            Raczej LEWODLOWE
            • Gość: lord cox Hej Osiolku nie badz taki porfirion IP: 146.145.235.* 26.02.04, 22:04
              ,
          • galaxy2099 o ortografii lorda i czerwonego ludka 26.02.04, 21:54
            "Póknij się w czułko błękitny pajacyku, bo predzisz jak nigdy."

Póknij "ó" zamiast "u", potem czułko "u" zamiast "ó" to dla ciebie o wielki
            lordzie bledy typu typing. Zwlaszcza, ze aby napisac "ó" nalezy wcisnac dwa
            klawisze jednoczesnie !!!
            Chlopie to bledy ordynarnie gramatyczne. Nie rob z siebie takiego samego blazna
            jakim jest tomson.
            A merytorycznie to co ty robisz w USA ? Czy nie czas wrocic do Europy i
            wspierac wysilki na rzecz rozbicia europejsko-amerykanskich wiezi.
            A moze ty to robisz jak agent francuski lub rosyjski wlasnie tutaj w USA?
            Chyba nie bo inteligencja nie grzeszysz.

> Przeciez to byly bledy typo a nie ortografia. Poza tym, podejscie i zawartosc
            > merytoryczna uwag Tomsona, jak najbardziej prawodlowe.
            • Gość: lord cox Re: o ortografii lorda i czerwonego ludka IP: 146.145.235.* 26.02.04, 22:01
              Nie rozsmieszaj mnie Galaxy. W nagrode za to, ze wprawiles mnie w dobry humor
              nie bede juz Ciebie bardziej pognebial.
              Podejrzewam, ze ja bardziej pracuje nad dobrymi stosunkami USA z Europa niz Ty
              i wszyscy unilateralisci. Nie wierzysz?. Poczekaj az sie zmieni administracja.
              • galaxy2099 Re: o ortografii lorda i czerwonego ludka 26.02.04, 22:09
                Nie wiem czy starczy ci cierpliwosci w tym oczekiwaniu na zmiane administracji.
                A poza tym czy ty myslisz, ze jakikolwiek nastepny prezydent USA powie np. o
                Francuzach : "nasi przyjaciele Francuzi". Natychmiast bylby politycznym trupem.
                Nikt tu w Ameryce nie chce takich "przyjaciol"> To widac i slychac na kazdej
                amerykanskiej ulicy.

> Nie rozsmieszaj mnie Galaxy. W nagrode za to, ze wprawiles mnie w dobry humor
                > nie bede juz Ciebie bardziej pognebial.
                > Podejrzewam, ze ja bardziej pracuje nad dobrymi stosunkami USA z Europa niz
                Ty
                > i wszyscy unilateralisci. Nie wierzysz?. Poczekaj az sie zmieni administracja.
                • Gość: lord cox Re: o ortografii lorda i czerwonego ludka IP: 146.145.235.* 26.02.04, 22:18
                  Zdrowo przesadzasz z tymi sentymentami antyfrancuskimi.
                  Poza tym, w polityce zagranicznej nie licza sie sentymenty ulicy tak bardzo jak
                  interesy panstwa. W prawdziwym interesie USA sa dobre stosunki z Europa a w
                  tym z Francja jako jedna z europejskich poteg.
                  • galaxy2099 Re: o ortografii lorda i czerwonego ludka 26.02.04, 23:08
                    Ameryki nie odkrywas piszac o wspolnych interesach USA i Europy. Ale jesli
                    jesli Francja nie chce to nie musi blokowac od razu calej Europy lub inaczej
                    Europa nie powinna dac sie blokowac Francuzom.
                    I nie przesadzaj z ta potega Francji. Bo bez Europy jako calosci to Francja nie
                    znaczy nic w swiecie globalnym. Dlatego tez Francuzi tak uwielbiaja mowic w
                    imieniu Europy a male ludki jak ty biora ten glos jako rzeczywisty glos Europy
                    i pozniej to zdziwienie gdy czytasz " Europa mowi swoje a Chirac swoje".

> Zdrowo przesadzasz z tymi sentymentami antyfrancuskimi.
                    > Poza tym, w polityce zagranicznej nie licza sie sentymenty ulicy tak bardzo
                    jak
                    >
                    > interesy panstwa. W prawdziwym interesie USA sa dobre stosunki z Europa a w
                    > tym z Francja jako jedna z europejskich poteg.
                    • Gość: lord cox Re: o ortografii lorda i czerwonego ludka IP: 146.145.235.* 26.02.04, 23:29
                      To co ty wypisujesz na forum mozna zdefiniac krotko-Interesy USA to interesy
                      Europy.Ty co ty definiujesz jako wspolne interesy ja nazywam narzucaniem
                      swojej woli innym panstwom. Tak ze, znowu uprawiasz demagogie ( widze, ze masz
                      ku temu chorobliwa skklonnosc).Zmieniasz rozumienie ogolnie przyjetych
                      definicji. Czyli, nazywasz biale czarnym.
                      Po drugie. Europa bez Francji nic nie znaczy i nic na to nie poradzisz. Tak
                      samo jak nic nie znaczy bez Niemiec. Bez Anglii to juz mogliby sie obejsc.
                      • galaxy2099 Re: o ortografii lorda i czerwonego ludka 27.02.04, 05:37
                        I znowu mnie rozsmieszyles.
                        Bez Francji nic nie znaczy, bez Niemiec nic nie znaczy a bez Anglii mogliby sie
                        obejsc.
                        A komu Niemcy by sprzedawali swoje produkty i ile by znaczyli bez rynku
                        europejskiego. Pelna rownia pochyla. Europa bez Francji bylaby najpiekniejszym
                        miejscem na swiecie.
                        A razem do spolki Niemcy i Francuzi bez reszty Europy nic nie znacza na swiecie.

> To co ty wypisujesz na forum mozna zdefiniac krotko-Interesy USA to interesy
                        > Europy.Ty co ty definiujesz jako wspolne interesy ja nazywam narzucaniem
                        > swojej woli innym panstwom. Tak ze, znowu uprawiasz demagogie ( widze, ze
                        masz
                        > ku temu chorobliwa skklonnosc).Zmieniasz rozumienie ogolnie przyjetych
                        > definicji. Czyli, nazywasz biale czarnym.
                        > Po drugie. Europa bez Francji nic nie znaczy i nic na to nie poradzisz. Tak
                        > samo jak nic nie znaczy bez Niemiec. Bez Anglii to juz mogliby sie obejsc.
            • Gość: Tomson Wiedza galaxii, abstrakcji i im podobnych: IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.02.04, 23:32
              galaxy2099 napisał:

> "Póknij się w czułko błękitny pajacyku, bo predzisz jak nigdy."
              >
              > Póknij "ó" zamiast "u", potem czułko "u" zamiast "ó" to dla ciebie o wielki
              > lordzie bledy typu typing. Zwlaszcza, ze aby napisac "ó" nalezy wcisnac dwa
              > klawisze jednoczesnie !!!
              > Chlopie to bledy ordynarnie gramatyczne. Nie rob z siebie takiego samego
              blazna
              >
              > jakim jest tomson.
              > A merytorycznie to co ty robisz w USA ? Czy nie czas wrocic do Europy i
              > wspierac wysilki na rzecz rozbicia europejsko-amerykanskich wiezi.
              > A moze ty to robisz jak agent francuski lub rosyjski wlasnie tutaj w USA?
              > Chyba nie bo inteligencja nie grzeszysz.

Ortografia, to wszystko co oni potrafią. Ciekawe czy wiedzą że to forum świat,
              a nie język polski czy coś takiego? :o?
      • Gość: Pawel Re: HAHAHAHAHA!!! Nie ośmieszaj się galaxio. IP: *.ini.unizh.ch 26.02.04, 20:21
        Euroarmia to rozpieprzanie NATO w zamian Luxemburskie sily szybkiego reagowania
        i Francuska bron jadrowa o zasiegu az po Hanower, mo moze Berlin.
        Francja od dwustu lat dostaje orgazmu z milosci do Rosji i ZSRR, a z dwu wojen
        swiatowych wyciagneli ich za uszy Amerykanie z Anglikami. Bufonowatych
        zabojadow po prostu nie mozna traktowac powaznie.

Pierwsza potega miltarna w EU jest Wielka Brytania, gospodarcza sa dalej Niemcy
        o ile przemysl nie zacznie sie wynosic do UK, Francja jest mocarstwem w
        producji serow.
        • Gość: Tomson Francja spokojnie może swoimi 500 głowicami IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.02.04, 23:23
          rozpiżyć Stany Zjednoczone, a nawet rozwalić skorupę ziemską i koniec
          wszystkiego. Więc Europa jest nietykalna.
          A tak wogóle powiedz mi kto poza Rosją i USA może podskoczyć Niemcom czy
          Francji??
          Więc nie rób sobie jaj z Euroarmii, bo poza USA niemają sobie równych. A biorąc
          pod uwagę wartość bojową jankeskiego żołnierza i specyfikę obrony kraju przed
          napaścią, nawet konwecjonalny atak ze strony USA zjednoczone siły Francji, Wlk.
          Brytanii,Niemiec i innych członków UE mogą bez większego problemu odeprzeć.

> Pierwsza potega miltarna w EU jest Wielka Brytania, gospodarcza sa dalej
          > Niemcy
          HAHAHAHAHA!!! Jaaaasne.
          Żabojady nie mają sobie równych w Europie.
          • Gość: Tomson Oczywiście chodziło mi o potęgę militarną nie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.02.04, 23:25
            gospodarczą.

> Pierwsza potega miltarna w EU jest Wielka Brytania,
            HAHAHAHAHA!!! Jaaaasne.
            Żabojady nie mają sobie równych w Europie

Tak powinno być. Na morzu to może i Bryty rządzą, ale na lądzie Francuzi.
            • porfirion.osielek Odpocznij sobie, Tomsonku 28.02.04, 00:20
              Skoro już przyjechałeś do domciu na weekend, to odpocznij sobie, bo to był zbyt
              ciężki tydzień, jak na Twoją główkę. A Ty nie możesz jej przemęczać myśleniem
              (zresztą istotnie rzadko to robisz). Mamusia da dobre jedzonko, a w niedzielę
              wieczór weźmiesz ze sobą kuraka i od poniedziałku znów będziesz
              mógł "stódjowadź na Fyrzszej Óczelni". Odpoczywaj więc, a my jakoś przeżyjemy
              te dwa dni bez Ciebie i Twoich złotych myśli.
        • Gość: Menea. Re: HAHAHAHAHA!!! Nie ośmieszaj się galaxio. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.02.04, 23:33
          I wina!Basta.
      • Gość: Wojtek Re: HAHAHAHAHA!!! Nie ośmieszaj się Hahaha. IP: *.187.186.195.dial.bluewin.ch 26.02.04, 23:00
        Masz racje, twoja wypowiedz to HAHAHA. "Wspolna Europa"! Dobre sobie, jak
        Francja sobie rzepke skrobie, to jest to oczywiscie w imie wspolnej Europy
        (pamietasz moze korytarz do Kaliningradu? Nie??? Hahaha rzadko czyta i to jest
        problem).

Euro-Armia! Tez dobre sobie. Tylko ze USA nie musza sie tutaj za duzo wtracac.
        Euroarmia powstaje tak dlugo, jak dlugo nie mowi sie o pieniadzach. Gdy
        przychodzi kolej na pieniadze, to euro-armia pryska ze swiadomosci jak banka
        mydlana.

Tomas Hahaha.
      • Gość: roo Przestan wyglupiac sie z ta Rosja i pukaj,,, IP: *.33.221.203.acc13-dryb-mel.comindico.com.au 27.02.04, 05:05
        sie w swoje czolo przez 'u' - otwarte.W ukladach z Rosja trzeba byc bardzo
        ostroznym,nie mozesz byc tak czuly i wylewny wzgledem tej ...,Tomsonku!
      • Gość: futurus Re: HAHAHAHAHA!!! Nie ośmieszaj się zabko !!!!!!!! IP: 141.158.65.* 28.02.04, 11:49
        Gość portalu: Tomson napisał(a):

> Dobre stosunki z Rosją i zacieśnianie z nią współpracy to dla ciebie
        przeszkoda
        >
        > w europejskiej jedności. Jednym słowem wolisz by wschód i zachód wiecznie ze
        > sobą walczyli??? A amerykańskie knowania przeciw wspólnej euro-armii i
        > skłócanie sojuszników z UE to dla ciebie jest ok???
        > Póknij się w czułko błękitny pajacyku, bo predzisz jak nigdy.
        >
        > I kolejny idiotyzm:
        > > a wowczas rola Francji w Europie wroci do wlasciwego
        > > szerego, zwlaszcza w nowej, poszerzonej Europie.
        > Jaka jest według ciebie rola drugiej potęgi gospodarczej i pierwszej
        militarnej
        >
        > w UE???

no wlasnie zabko tomsonie!

rola zabolandu w ue jest juz dzisiaj bardzo ograniczna.
        i bedzie malala coraz bardziej.

Niemniej chore urojenia o mocarstwowosci tegoz,
        pchaja tego typu politykierow co Czyrak do prob

budowania mostow z postkomunitycznym putinowskim
        niedemokratycznym rezimem, ponad glowami rozsadnie
        myslacej europy.

Mysle, ze to jest o tyle dobre, ze przyspiesza
        rozklad i tak skazanego na rozpad eurokolchozu.
        • Gość: futura Re: HAHAHAHAHA!!! zabko tomsonie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 141.158.65.* 28.02.04, 11:52
          Gość portalu: Tomson napisał(a):

> Dobre stosunki z Rosją i zacieśnianie z nią współpracy to dla ciebie
          przeszkoda
          >
          > w europejskiej jedności. Jednym słowem wolisz by wschód i zachód wiecznie ze
          > sobą walczyli??? A amerykańskie knowania przeciw wspólnej euro-armii i
          > skłócanie sojuszników z UE to dla ciebie jest ok???
          > Póknij się w czułko błękitny pajacyku, bo predzisz jak nigdy.
          >
          > I kolejny idiotyzm:
          > > a wowczas rola Francji w Europie wroci do wlasciwego
          > Jaka jest według ciebie rola drugiej potęgi gospodarczej i pierwszej
          militarnej
          >
          > w UE???

no wlasnie zabko tomsonie!

rola zabolandu w ue jest juz dzisiaj bardzo ograniczna.
          i bedzie malala coraz bardziej.

Niemniej chore urojenia o mocarstwowosci tegoz,
          pchaja tego typu politykierow co Czyrak do prob

budowania mostow z postkomunitycznym putinowskim
          niedemokratycznym rezimem, ponad glowami rozsadnie
          myslacej europy.

Mysle, ze to jest o tyle dobre, ze przyspiesza
          rozklad i tak skazanego na rozpad eurokolchozu.

• Gość: Tomson Rosja jest Europie potrzebna! IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 18:56
      Francja ma rację, należy skończyć z masowo wylewającym się, głównie z Polski,
      niczym niesprowokowanym antyruskim szowinizmem. W rozgrywce UE-USA, Rosja może
      być dla Unii asem atutowym i niemożna tego lekceważyć, a także niemożna
      pozwolić na ostrzejszy zwrot tego mocarstwa w stronę Waszyngtonu, bo to postawi
      Europę w bardzo trudnej sytuacji...
      • Gość: ania Rosja potrzebna , jak wrzód na d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 19:00
        • Gość: Tomson Jedynym wrzodem są szowiniści, nacjonaliści, IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 19:04
          naziści, rasiści i tym podobne łajno...
          • marcus_crassus i komunisci 26.02.04, 19:05
            • Gość: Tomson Komuniści wyrzekli się bandyckiego stalinizmu IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 19:07
              i od tego czasu nie popełniali już zbrodni, jak np. amerykańscy faszyści.
              • Gość: charlie Re: Komuniści wyrzekli się bandyckiego stalinizmu IP: *.wachovia.com 26.02.04, 19:24
                Taaaak. I po smierci Stalina zmienili ZSRR w kraj miodem plynacy, ktory wcale
                nie sponsorowal terrorystow a tylko promowal pluralizm i demokracje (tak jak w
                Afganistanie i na Kubie, ze o krajach Afryki nie wspomne)
            • porfirion.osielek Re: i komunisci 26.02.04, 20:07
              Masz rację, nie dodając "i Tomson", bo to drugie w pierwszym się zawiera.
          • Gość: -razem=idiotyzm ci Tomson-nazista,pacyfista,komunista,terrorysta----- IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.02.04, 21:14
          • Gość: Wojtek no i Tomsona komunisty IP: *.187.186.195.dial.bluewin.ch 26.02.04, 23:04
            zapomniales kogos dolaczyc do grupy szowinistow, faszystow.

A Stalin to bylo uzdrowicielem duchowym oraz wyprawil miliony ludzi do lepszego
            swiata.
            • Gość: Tomson Stalin był ludobójcą, ale nazistą niebył. IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 27.02.04, 23:34
              • porfirion.osielek To znaczy, że był swój chłop 28.02.04, 00:23
                > Stalin był ludobójcą, ale nazistą niebył.
                Tak, tak, Tomsonku. I zawijał je w te sreberka też.
                O, si tacuissess...
        • porfirion.osielek Raczej: jak Czyrak na d... ;) 26.02.04, 20:05

• Gość: Wojtek Tomson, ty cos zazywasz? IP: *.187.186.195.dial.bluewin.ch 26.02.04, 23:02
        Wziales za duza dawke, czy jestes Rosjaninem?
      • Gość: Piotr Re: Rosja jest Europie potrzebna! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 27.02.04, 08:25
        Trzeba też skończyć z wylewajacym się z Gdańska niczym nie sprowokowanym
        antyamerykanizmem.

Jaka rozgrywka UE-USA? Naszym celem jest niedopuścić do żadnej rozgrywki.

Jeśliby (na nieszczęście) do takiej rozgrywki doszło (ci jest ewidentnym celem
        Rosji ponieważ osłabia zarówno UE jak i Nato) to naszym interesem jest
        opowiedzieć się po stronie USA. Mało tego ,winnismy poszukać wsparcia od innych
        krajów UE.
        I nie jest to wyraz antyruskiego szowinizmu,tylko zdrowy rozsądek.I gdyby
        antyamerykanizm nie zalewał ci oczu też byś to zobaczył.Ale wydarzenia
        najbliższych lat z pewnoscią pozwolą ci wiecej zobaczyć.

A tak na marginesie , główne boisko to USA-Rosja. I to raczej UE może byc dla
        którejś ze stron asem. I z pewnoscią nie atutowym.
    • marcus_crassus Wielkie tak dla jednosci europy :))))) 26.02.04, 18:58
      w takich sprawach bardzo jasno widac pewna tendencje: osoby piastujace
      funkcje "europejskie" a wiec w roznego rodzaju cialach europejskich
      (ponadnarodowych) wypowiadaja sie slusznie.reprezentuja bowie interes
      Europy,calego kontynentu i UE...

to wlasnie na tej plaszczyznie pojawiaja sie najrozsadniejsze glosy:krytyka
      niemiec i francji za lamanie zasad UE,krytyka tych panstw za opoznianie
      integracji,krytyka za faworyzowanie wlasnych interesow narodowych.

to zreszta na tej plaszczyznie jest jak najlepsze zdanie o wspolpracy z
      administracja Busha oraz najlepsze opinie co do rozwoju stosunkow
      euroatlantyckich.

*******************************************************************************

tymczasem wszelkie glosy ktore uwazamy za "Glupie",szkodliwe -> takie jak glos
      Chiraca nie pochodza z kregow "unijnych" (plaszczyzny UE) ale z kregow scisle
      narodowych.

*******************************************************************************

nalezy na to bardzo zwrocic uwage bo takie tendencje sa coraz wyrazniejsze.ale
      to sie niedlugo skonczy..jak tylko wzmocnia sie instytucje centralne UE :))))

wtedy takie Chiraki przejda do historii :))
    • Gość: lord cox A to dobre. Od kiedy jestes adwokatem jednosci UE? IP: 146.145.235.* 26.02.04, 18:59
      Poinienes sie raczej cieszyc jak UE ma problemy. Nie badz obludny Galaxy.
      Swoja droga, to wciagniecie Rosji do scislej wspolpracy z UE byloby
      majstersztykiem i wspaniala rzecza dla UE. Chirac po prostu wyprzedza
      rzeczysiwtosc do przodu, o pare lat. Dlaczego?. Bo nie boi sie artykulowac
      europejskich interesow (w odroznieniu od GB).
      • Gość: Ziggy Re: A to dobre. Od kiedy jestes adwokatem jednosc IP: 5.3.1R* / *.tru.com 26.02.04, 19:10
        Maly problem, Rosja nie chce byc jeszcze jednym krajem w EU. Oni chca byc
        tractowani jako rowny calemu EU. Dobre relacje z Rosja sa dobre dla Francji
        ktora jest daleko od niej. Dla Polski i Wegier to nie musi byc take dobre. J
        nie mysle ze Francja by wsparla Polske przeciw Rosji jesli bedzie miala dobre
        uklady z Putinem. Czym mocniejsza wspulpraca EU-Rosja tym mniej Polska bedzie
        miala wsparcia od reszty EU w wypadku konfliktu economicznego z naszym
        wschodnim bratem.
        • Gość: lord cox Re: A to dobre. Od kiedy jestes adwokatem jednosc IP: 146.145.235.* 26.02.04, 19:14
          Dlatego jestem za koncepcja silnej, zintegrowanej Europy z konstytucja. Wowczas
          to Polska nie bedzie juz zadnym elementem przetargowym. Bedzie tylko EU i
          Rosja, dwie, rownorzedne potegi.
          Polska w slabej Europie zas, to dalej przedmiot a nie podmiot gry.
      • galaxy2099 ano dobre... 26.02.04, 22:06
        Lordzie ty moj kochany ja jestem jak najbardziej za jednoscia Europy bo sam
        czuje sie europejczykiem.
        Ale jak najdalej nalezy trzymac Europe od chorych idei francuskich. Wiec dla
        dobra jednosci Europy zalezy mi aby Francje izolowac jak najbardziej bo to
        chory wrzod w organizmie europejskim.
        To po pierwsze.

Francuzi "wyprzedzaja" Europe ze swoimi ideami od 200 lat i od 200 lat wynikaja
        z tego powodu same problemy dla Europy.
        Niec sobie Francja prowadzi swoja polityke na wlasny rachunek i zostawi Europe
        w spokoju bo interesy europejskie sa zupelnie inne.
        I nie rozmieszaj mnie stwierdzeniami, ze intertesy francuskie to rowniez
        interesy europejskie, lordzie ty moj kochany.
        Gdyby tak bylo to znaczy, ze ponizanie Polski i innych mniejszych narodow
        Europy lezy w interesie Europy. Moze Europy w wyobrazni takiego frankofila jak
        jego lordowska, coxowska mosc.

> Poinienes sie raczej cieszyc jak UE ma problemy. Nie badz obludny Galaxy.
        > Swoja droga, to wciagniecie Rosji do scislej wspolpracy z UE byloby
        > majstersztykiem i wspaniala rzecza dla UE. Chirac po prostu wyprzedza
        > rzeczysiwtosc do przodu, o pare lat. Dlaczego?. Bo nie boi sie artykulowac
        > europejskich interesow (w odroznieniu od GB).
        • Gość: lord cox Re: ano dobre... IP: 146.145.235.* 26.02.04, 22:23
          Jezeli chodzi o ponizanie Polski to nikt bardziej w tym nie celuje jak
          Anglosasi.
          Na reszte Twego wywodu odpowiem krotko - "Bez Francj nie ma Europy".
          • galaxy2099 Re: ano dobre... 26.02.04, 23:11
            Jest Europa bez Francji, spoko spoko. Nie ma narodow niezastapionych.
            Ja doskonale wiem, ze Francuzi uwazaja sie za pepek swiata dlatego kubel zimnej
            wody im moze tylko pomoc.

A w ponizaniu i sprzedawaniu Polski nikt tak nie celuje jak Francuzi i Rosjanie.
            Zreszta nie moze byc inaczej skoro milosc kwitnie miedzy nimi od 200 lat.

> Jezeli chodzi o ponizanie Polski to nikt bardziej w tym nie celuje jak
            > Anglosasi.
            > Na reszte Twego wywodu odpowiem krotko - "Bez Francj nie ma Europy".
    • marcus_crassus szreder i czyrak przegrali na calej linii 26.02.04, 19:00
      czyrak nic nie osiagnal,najpierw sklocil sie z US liczac na przychylnosc arabow
      a teraz sklocil sie z arabami.i nie dostal nic.

szreder zas niedlugo pojdzie z torbami :)))))

zycie napisalo epilog dla historii tych pajacow :)
      • Gość: gloubiboulga Re: szreder i czyrak przegrali na calej linii IP: *.proxy.aol.com 27.02.04, 21:53
        Jest pan za bardzo pewny siebie.
        • porfirion.osielek Re: szreder i czyrak przegrali na calej linii 27.02.04, 23:20

> Jest pan za bardzo pewny siebie.

Pożywiom, uwidim - jak mawiali starożytni Rosjanie ;)
          • Gość: gloubiboulga Re: szreder i czyrak przegrali na calej linii IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 18:40
            Juz nie ma starozytnych Rosjan.....Jestesmy MY! (i wy......). I tak ma byc, pan
            (i) tego nie zmieni.
            • porfirion.osielek Re: szreder i czyrak przegrali na calej linii 28.02.04, 22:27

> Juz nie ma starozytnych Rosjan.....
              Nie ma, ale oni swoje przeżyli i swoje zobaczyli...

> Jestesmy MY! (i wy......).
              "Zgoda! zgoda!
              Tak jest, zgoda,
              A Bóg wtedy rękę poda"

>I tak ma byc,
              Si le Bon Dieu le veut

> pan (i) tego nie zmieni.
              1. Ma się rozumieć
              2. Płeć taka jak u Porfiriona
              3. Panów to komuna wybiła (to już ostatnia lekcja) ;)))
              • Gość: gloubiboulga Re: szreder i czyrak przegrali na calej linii IP: *.proxy.aol.com 29.02.04, 12:28
                "Si le Bon Dieu le veut"...Jest pan wierzacym profesorem jezyka polskiego?
                • porfirion.osielek Re: szreder i czyrak przegrali na calej linii 29.02.04, 14:59

> "Si le Bon Dieu le veut"...Jest pan wierzacym profesorem jezyka polskiego?
                  Przykro mi, ale nie. Perwsza cytata, z Fredry, to tylko z powodu skojarzenia,
                  tak jak z juillet zawsze mi się kojarzy quatorze (a zwłaszcza odwrotnie). Druga
                  zaś, to powiedzenie używane - na tyle, na ile się orientuję - dość często nawet
                  przez francs-maçons, pod warunkiem, że nie są zidiociałymi "osobistymi wrogami
                  Pana Boga", a stwierdzające tylko tyle, że nie wiadomo co przyniesie los.
                  Wniosek: trudno na podstawie kilku wypowiedzi odpowiednio sklasyfikować ich
                  twórcę. :)))
    • spacerowicz Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje 26.02.04, 19:00
      galaxy2099 napisał:

> Kiedy wreszcie Europa zrozumie, ze Francja byla, jest i bedzie koniem
      > trojanskim Rosji w Europie. Francuzi sa glowna przeszkoda do jednosci w
      > Europie. To oni zawsze blokowali, forsowali wlasne chore idee i gmatwali
      > wspolne projekty europejskie. To oni jako jedyni wystapili z NATO, to oni
      > jako jedyni zablokowali przyjecie innego panstwa europejskiego do UE, to oni
      > zablokowali przyjecie rozwiazan zawartych w obecnie proponowanej konstytucji
      > europejskiej na szczycie w Portugalii i blokowali przyjecie tych rozwiazan
      > rowniez na wczesniejszych szczytach.
      > Europa coraz czesciej dostrzega te kwestie. Narazie Francja trzyma sie
      > jeszcze mocno bo silna jest poparciem niemieckiego kanclerza. Ale dni SPD i
      > Schroedera sa policzone a wowczas rola Francji w Europie wroci do wlasciwego
      > szerego, zwlaszcza w nowej, poszerzonej Europie.

Przyjazn francusko-niemiecka szczegolnie w czasach Kohla nabrala mocy, a rzady
      CDU/CSU z pewnoscia bedzie pielegnowac ta tradycje zwlaszcza, ze Chirac blizszy
      ideowo prawicy niz Schroederowi. Rowniez zblizenie z Rosja jest domena prawicy
      niemieckiej.
      Jakbys nie kombinowal i nie manipulowal galaxy: kon trojanski USA zostanie
      wkrotce sam jak uzywany palec ginekologa.

Spacer
      • Gość: Tomson Dlatego trzeba zwalczać takie zdradzieckie IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 26.02.04, 19:06
        antyeuropejskie i proamerykańskie rozumowanie w Polsce, bo nasz kraj będzie za
        to w UE niemiłosiernie gnojony :o(
        • marcus_crassus przez kogo oszolomie??? 26.02.04, 19:08
          przeciez masz w tym artykule stanowisko UE --> nie stanowisko jakiegos
          francuza/greka/marsjanina ale opinie cial europejskich

kto ma wiec kogo gnoic???

tomson,otrzezwiej,niedlugo dla takich jak ty bede
          rezerwaty...nie "jankeskie"...ale nasze "europejskie" :DDDD

dorosnij,przestan snic
          • Gość: A.S.F. Rezerwaty to będą dla żydów IP: *.lublin.mm.pl 26.02.04, 19:11
            Nie jesteście tu mile widziani tak jak wasi protektorzy z za oceanu.
            • marcus_crassus a moze sie zalozymy??:DDDDD 26.02.04, 19:12
              • Gość: A.S.F. Był taki kraj... IP: *.lublin.mm.pl 26.02.04, 19:17
                ...w którym powstała partia licząca kilkudziesięciu członków.Po 10 latach
                przejeła władzę.Po kolejnych 10 rozwiązała (prawie)pewien istotny problem.Na
                początku uważano ich za oszołomów.
          • spacerowicz Re: przez kogo oszolomie??? 26.02.04, 19:46
            marcus_crassus napisał:

> przeciez masz w tym artykule stanowisko UE --> nie stanowisko jakiegos
            > francuza/greka/marsjanina ale opinie cial europejskich
            >
            > kto ma wiec kogo gnoic???

A ty to bys chcial tak na europejskiej polemice w sprawie stosunkow z Rosja
            jakies okruchy dla siebie zbierac? Nie wypierzesz w tym cuchnacej paskudy opini
            konia trojanskiego USA.

Spacer

„Co jest moralnie złe — nie może być politycznie dobrym." Abraham Lincoln
        • Gość: lizacz-poprostu O! Tomson-gnojny przygup,komunista,sadysta,dupo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.02.04, 21:17
      • galaxy2099 Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje 26.02.04, 22:13
        Gdybys nie manipulowal Spacer to bys wiedzial, ze dobre stosunki z Francja za
        czasow Kohla NIGDY nie odbywaly sie kosztem stosunkow Niemiec z USA. I dlatego
        gdy tylko CDU wroci do wladzy to Francuzom musi mina zrzednac bo piersze co
        zrobi przyszly kanclerz Niemiec to zwrot na poprawe stosunkow z USA.
        A kon trojanski Rosji uzywajac twego jezyka wkrotce zostanie sam jak palec.

spacerowicz napisał:

> galaxy2099 napisał:
        >
        > > Kiedy wreszcie Europa zrozumie, ze Francja byla, jest i bedzie koniem
        > > trojanskim Rosji w Europie. Francuzi sa glowna przeszkoda do jednosci w
        > > Europie. To oni zawsze blokowali, forsowali wlasne chore idee i gmatwali
        > > wspolne projekty europejskie. To oni jako jedyni wystapili z NATO, to oni
        > > jako jedyni zablokowali przyjecie innego panstwa europejskiego do UE, to o
        > ni
        > > zablokowali przyjecie rozwiazan zawartych w obecnie proponowanej konstytuc
        > ji
        > > europejskiej na szczycie w Portugalii i blokowali przyjecie tych rozwiazan
        >
        > > rowniez na wczesniejszych szczytach.
        > > Europa coraz czesciej dostrzega te kwestie. Narazie Francja trzyma sie
        > > jeszcze mocno bo silna jest poparciem niemieckiego kanclerza. Ale dni SPD
        > i
        > > Schroedera sa policzone a wowczas rola Francji w Europie wroci do wlasciwe
        > go
        >
        > Przyjazn francusko-niemiecka szczegolnie w czasach Kohla nabrala mocy, a
        rzady
        > CDU/CSU z pewnoscia bedzie pielegnowac ta tradycje zwlaszcza, ze Chirac
        blizszy
        >
        > ideowo prawicy niz Schroederowi. Rowniez zblizenie z Rosja jest domena
        prawicy
        > niemieckiej.
        > Jakbys nie kombinowal i nie manipulowal galaxy: kon trojanski USA zostanie
        > wkrotce sam jak uzywany palec ginekologa.
        >
        > Spacer
        >
        >
        >
        • spacerowicz Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje 26.02.04, 22:27
          galaxy2099 napisał:

> Gdybys nie manipulowal Spacer to bys wiedzial, ze dobre stosunki z Francja za
          > czasow Kohla NIGDY nie odbywaly sie kosztem stosunkow Niemiec z USA. I
          dlatego
          > gdy tylko CDU wroci do wladzy to Francuzom musi mina zrzednac bo piersze co
          > zrobi przyszly kanclerz Niemiec to zwrot na poprawe stosunkow z USA.
          > A kon trojanski Rosji uzywajac twego jezyka wkrotce zostanie sam jak palec.

Co znaczy to twoje I DLATEGO? To wlasnie jest manipulacja, wyciagac takie
          gowniane wnioski z przeszlosci, ktora umywa sie do terazniejszosci, jak Bush do
          prezydentow USA.
          Kohl, jak byc moze wiesz, kanclerzem juz nie jest, zas prawica niemiecka byla
          tym bardziej przeciwna tej wojnie, im bardziej na prawo, az po modlitwy w
          Bagdadzie znanych politykow CSU i CDU. A moze sadzisz, ze przyzwoitym ludziom
          po drodze z tym neobolszewikiem Bushem, ktory nawet na tyle honoru nie mial,
          zeby sie nie zadawac z lewactwem z demoludow?

Spacer

• galaxy2099 Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje 26.02.04, 23:17
            A i tu cie boli bo Bush zadal sie z lewactwem z bylych demolodow a zignorowal
            lewactwo ze starej Europy. I ty niby mienisz sie reprezentantem interesow
            Polski, co???
            Zyczac jej aby wszyscy tre Polske ignorowali i kupczyli nia.
            No to dzieki Spacer za kawe na lawe.
            A CDU ostro skrytykowalo Schroedrea za postawe wobec USA wiec nie pieprz
            banialukow o poparciu dla Schroedera w sprawie irackiej.
            Byla ostra debata w Bundestagu i nie musisz tu wciskac, ze czarne jest biale.

spacerowicz napisał:

> galaxy2099 napisał:
            >
            > > Gdybys nie manipulowal Spacer to bys wiedzial, ze dobre stosunki z Francja
            > za
            > > czasow Kohla NIGDY nie odbywaly sie kosztem stosunkow Niemiec z USA. I
            > dlatego
            > > gdy tylko CDU wroci do wladzy to Francuzom musi mina zrzednac bo piersze c
            > o
            > > zrobi przyszly kanclerz Niemiec to zwrot na poprawe stosunkow z USA.
            > > A kon trojanski Rosji uzywajac twego jezyka wkrotce zostanie sam jak palec
            > .
            >
            >
            > Co znaczy to twoje I DLATEGO? To wlasnie jest manipulacja, wyciagac takie
            > gowniane wnioski z przeszlosci, ktora umywa sie do terazniejszosci, jak Bush
            do
            >
            > prezydentow USA.
            > Kohl, jak byc moze wiesz, kanclerzem juz nie jest, zas prawica niemiecka byla
            > tym bardziej przeciwna tej wojnie, im bardziej na prawo, az po modlitwy w
            > Bagdadzie znanych politykow CSU i CDU. A moze sadzisz, ze przyzwoitym ludziom
            > po drodze z tym neobolszewikiem Bushem, ktory nawet na tyle honoru nie mial,
            > zeby sie nie zadawac z lewactwem z demoludow?
            >
            >
            >
            > Spacer
            >
            >
            >
    • Gość: Lysy Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje IP: 207.181.167.* 26.02.04, 19:43
      Francuska perfidia w polityce miedzynarodowej jest nprawde wyjatkowa, ale to
      bydle Czyrak osiagna nowe glebokosci dna !
      • Gość: kaczory11 Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje IP: *.zeelandnet.nl 26.02.04, 20:32
        Swiete slowa Lysy. Ten kretyn Czyrak przechodzi juz samego siebie i bije
        wszelkie rekordy chamstwa i glupoty. No ale kazdy narod ma takiego prezydenta
        na jakiego zasluguje, a zabojady zasluguja jedynie na takiego pajaca jak Czyrak.
        Wart Pac palaca, jak palac Paca.
        • Gość: gloubiboulga Dla Kaczora IP: *.proxy.aol.com 27.02.04, 22:23
          Przypominam panu, ze Chirac zostal wybrany, aby Le Pen nie wygral. Poza tym,
          moze pan zachowac swoja doskonala opinie dla siebie. W pierwszej turze
          glosowalo na Chirac'a 18% wyborcôw.

Dont acte.
      • Gość: gloubiboulga Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje IP: *.proxy.aol.com 27.02.04, 21:55
        Peut-être, ale Chirac nie jest jeszcze lysy tylko gluchy!
    • Gość: Pawel Chirac stracil swietna okazje by siedziec cicho IP: *.ini.unizh.ch 26.02.04, 20:08
      zaraz: kogo ja cytuje ;-)))
      • porfirion.osielek Re: Chirac stracil swietna okazje by siedziec cic 26.02.04, 20:12
        Świetne :-)))
    • transsybir Paryz - Berlin - Moskwa 27.02.04, 02:33

Wiecej o zaciesnianiu wspolpracy Francji , Niemiec i Rosji przeczytacie tutaj:

Rasputin Władimira Putina
    • Gość: peter Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 07:30
      A nie OSŁEM trojańskim Rosji w Europie? Chyba na to miano bardziej zasługują.
      • Gość: hm Czy Francja jest osłem trojańskim IP: *.gorzow.mm.pl 27.02.04, 10:40
        ...Rosji w Europie? To sprawa dyskusyjna. Natomiast nie ma najmniejszej
        wątpliwości, kto jest osłem trojańskim USA w Europie!
        • Gość: Pete Kontrowersyjna Francja! IP: *.ri.ri.cox.net 27.02.04, 16:11
          Pan Chirak jest zagubiony. Zachowanie sie wobec wojny w Iraku pozostawi na
          historii Francji plame. Tak jak niezbyt pochlebnie wyraza sie dzisiaj o
          wycofaniu sie Francji z NATO w celu przymilenia sie bylej ZSRR. Gdzie ma
          zablysnac Francja. W EU Anglia, Niemcy i Francja, ci ostatni sa zdecydowanie na
          3-ciej pozycji. Lepsza gospodarke maja i Anglicy i Niemcy. Uzbrojenie Angli
          przerasta Francje wiec czym mozna targowac. USA poznaly prawdziwe zamiary
          Francji i obecnie ostroznie podchodza do tego partnera. Francja nie ma wiec
          wyboru trzeba grac na Rosyjskiej nucie, czy to bedzie odpowiadalo Niemcom,
          Angli i reszcie EU, czy tez nie. Idac w parze ze wszystkimi czlonkami EU
          wizerunek Francji sie rozmyje i to Pan Chirak uwaza za zgube. Probuje wiec
          ekwilibrystyki aby nie zniknac z politycznej sceny swiatowej. Rosja potrzebuje
          EU i EU potrzebuje Rosji ale dotyczy to gospodarki. Trzeba tutaj jednak
          porownac stan gospodarki rosyjskiej i europejskiej i odpowiedz sama wyjdzie kto
          kogo potrzebuje bardziej. Wiec Pan Chirak nie musi sie podlizywac Rosji. Z
          Rosja trzeba rozmawiac twardo wowczas Rosja bedzie sznowala EU.
          Co do spojnosci EU. Zyczyc trzeba wszystkiego najlepszego. Jednak patrzac na
          zewnetrzne symptomy na razie nie idzie to za dobrze. USA niewiele wtracaja sie
          w sprawy EU i to jest niepokojace. Gdyby czuli zagrozenie czy gospodarcze czy
          militarne na pewno dzialaliby ostrzej. Koniecznosc takich dzialan widocznie nie
          jest potrzebna a to znaczy ze zagrozenia te nie sa realne. Niepokoi utrzymujaca
          sie roznica walut Euro do dolara. Wiadomym jest ze jest to niedobre dla
          gospodarek EU i korzystne dla USA. Nie jestem finansowcem i nie mam pojecia czy
          ta relacje mozna bylo wywolac sztucznie. Glowy bam za to nie dal.
          • Gość: gloubiboulga 17/09/1939 IP: *.proxy.aol.com 27.02.04, 19:44
            Nie sluchajcie pieprzacego analfabety amerykansko-polskiego Galaxy. Dla niego
            ten dzien bylo wyzwoleniem Polski.
            • galaxy2099 Re: 17/09/1939 27.02.04, 23:27
              Az tak grunt pali ci sie pod nogami francuski slimaku, ze znizasz sie do takich
              oszczerstw. Agresja komunistow mialaby byc dla mnie wyzwoleniem!!! Ja wiem, ze
              Francuzi tak wlasnie to widza. Wasza milosc do komunistow i ZSRR jest
              powszechnie w swiecie znana. Zreszta potwierdzacie to na kazdym kroku. Wczoraj
              zrobil to Czyrak wbrew calej Europie.
              Twe klamliwe apele nic tu nie dadza.
              • Gość: gloubiboulga Re: 17/09/1939 IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 18:36
                Dobry wieczôr, panie Prezydencie! Du calme, prosze bromazepam albo Xanax. Ma
                sukces w Ameryce ( i we Francji rôwniez).

To pan napisal pare miesiecy temu to, czego pan dzisiaj nie znosi.Alzheimer,
                jak u Reagana? Moja milosc do komunistôw? Moze Francja byla q.rwa, ale teraz
                was lize Polska
    • Gość: Władek Konflikt interesów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.04, 15:42
      Nie ma się co dziwić, że przydent Francji dba o znaczenie i interes tego kraju.
      To jest naturalne.

Ale niech się nie dziwi, że Polska też to robi.

I inwektywy w postaci osła trojańskiego, czy też zachowawania milczenia, jak
      widać można postawić każdemu.

Zadziwia jednak fakt, że jemu, prezydentowi Francji, wolno byc niezręcznym - i
      to szczególnie podczas wizyty na Węgrzech, gdzie dobrz pamiętają 1956r -
      wypowiadając się jak najkorzystniej o Rosji.
      To jest po prostu brak kultury wobec gospodarzy!!! I to u Francuza, który chce
      uczyć wszystkich co powinni a co nie!!?

A podejście - Rosja elementem przeważajacym szalę pomiędzy UE a USA??? Nie
      róbcie sobie jaj - jakikolwoek poważny konflikt nie grozi na tej linii. A poza
      tym USA ostatnio mocno współpracuje z Chinami - to juz nie kamyczek, lecz
      kamiol na szali.

Konfrontacja nikomu się nie będzie opłacała.

A w starożytności Rzym w końcu zdominował Grecję.

A dla nas w Polsce zawsze jest niebezpieczne, gdy Zachód dogaduje się z Rosją
      ponad naszymi głowami. I musimy być, jak to niektórzy określają osłem
      trojańskim USA.
      Lepsze to niż wejść w orbitę Moskwy, której Niemcy i Francja bez wysiłku
      sprzedali by nas, dla osiagniecia korzystnych z nią stosunków. Dlatego musimy
      byc w UE dość ważnym głosem, ze względu na nasze własne bezpieczeństwo. I
      dlatego musimy kultywować NATO i współpracę z USA.

A Francuzi to przecież najbardziej socjalistyczno -komunistyczny kraj w Europie
      Zachodniej, zatem naturalne jest dążenie do współpracy z Rosją.
      Podrawiam

• Gość: J.K.2 Re: Konflikt interesów IP: 195.70.208.* 28.02.04, 16:44
        Rosja i Francja decyduja o przyszlosci Europy i po co maja przejmowac sie
        malymi i biednymi krajami jak Polska? Polska jest uzalezniona i od Rosji(gaz,
        ropa) i od Francji(finansy).
    • Gość: Cham Chirak do Palestyny, razem z Gerardem... IP: *.adsl.hansenet.de 28.02.04, 20:37
      ...jako terrorysci-samobojcy.
      W proch ich owinac, do baru z zydami wpuscic i za sznurek pociagnac!
      • Gość: gloubiboulga Re: Chirak do Palestyny, razem z Gerardem... IP: *.proxy.aol.com 28.02.04, 21:09
        Brawo chamdwôchtchôrzymniej..........Co to panu przypomina, panie Cham z
        wysokim QI?
    • Gość: Menea. Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.02.04, 00:01
      Ludz ktory z taka pompa(czyrak)wita Hinskiego gangstera w Paryzu zasluguje na
      okreslenie UNTERMENSCH (A wszystko po to aby sprzedac kilka Airbusow)W dupie ma
      prawa czlowieka(okupacja TYBETU przez chiny)Jesli ten ludz nazywa siebie
      demokrata to ja jestem Chinesische Keiser.Basta!
      • Gość: Menea Re: O Rosji: Europa swoje, Chirac swoje IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.02.04, 00:04
        Sprostowanie.Kaiser.
        • Gość: gloubiboulga Stara qrwa i nowa qrwa. IP: *.proxy.aol.com 29.02.04, 13:05
          Francja jest, wedlug was, qrwa Europy. Dobrze. A Polska? Kto dzisiaj lize
          hamerykanska dupe, jak nie wy?
          Kto sie przyssal Czerwonym w 1945 r, i ssal przez 45 lat? Monika Lewisky?
          Galaskowi jest przyjemnie jak Menea, weterynarz osiol i inni mu "pompent le
          dard" i cala banda anty-francuska z Holandii, Stejtôw, Anglii i Polski.
          • Gość: Władek Cos apropo ssania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 21:10
            Napisano:
            "Kto sie przyssal Czerwonym w 1945 r, i ssal przez 45 lat?"
            A kto nas im sprzedał? Własnie ukochany zachód. To była wasza (Zachodu) cena za
            pokonanie Hitlera przez Rosję.
            A komu ssała Francja w okresie 1939-1945?
            Antyfrancuscy to Polacy nie byli. Zawsze na Francję liczyliśmy. I nieraz się
            przeliczylismy. A teraz to Francja zrobiła się prorosyjska i antyamerykańska. A
            to może być niebezpieczne już dla Polski. I stąd ta niechęć.
            A Francja, pomimo bardzo dużego znaczenia na Świecie, nie powinna walczyć z
            USA, choćby słownie. Przecież to wy Francuzi podarowaliście Amerykanom Statuę
            Wolności. Przecież to były dwie równoległe rewolucje - Francuska i powstanie
            Stanów Zjednoczonych. No ale w tym okresie Francja rzeczywiście była WIELKĄ
            FRANCJĄ, a nie Francją proniemiecką i prorosyjską, co obecnie jest niestety
            dobrze widoczne.
    • Gość: J.K.2 Rosja+Francja... IP: 195.70.208.* 29.02.04, 13:20
      Rosja+Francja to potega polityczna i gospodarcza. Polska nadal pozostaje w
      strefie interesow gospodarczych Rosji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka