Gość: Odo IP: 195.136.247.* 13.03.04, 00:19 A tu - w Polsce - mało kto się tym przejął. Niby flagi, niby żałoba... Ale ludzie nawet o tym nie mówią. Mimo że "prawdopodobne, że Polacy stanowią najliczniejszą obok Hiszpanów grupę ofiar"... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maksimum Re: Polski ksiądz pomaga ofiarom 13.03.04, 00:28 Mozna zwatpic w zycie jak cala rodzina ginie w czasach pokojowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: Polski ksiądz pomaga ofiarom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 01:00 gdzie tu teraz jakiś komentarz antyklerykałów o mieszaniu sie czarnych itd.? takie informacje jak ta pewnie ich nawet nie zainteresowaly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: Polski ksiądz pomaga ofiarom IP: *.icpnet.pl 13.03.04, 01:22 wiesz, to co napiszę może będzie bardzo przykre, bardzo nie lubię generalizować, ale Polacy to taki durny naród, który dopóki mu nic _bezpośrednio_ nie zagraża, ma tak na dobrą sprawę wszystko gdzieś. Patrząc na to i wiele innych forów mam wrażenie, że poziom ... nie wiem jak go nazwać... nie jest to na pewno kultura, a bardziej chyba pierwotna warstwa abstrakcji jaką jest poziom... człowieczeństwa w naszym kraju sięgnął dna. Właściwie to mamy wojnę. Wojnę cywilizacji, w której albo zostaniesz obrzezany, weźmiesz 4 żony i pojmiesz za boga Allaha, albo pójdziesz do piachu. Boś jest niewierny. My natomiast jak te psy rzucamy się naszym zdewaluowanym przez przekleństwa językiem. Na publicznych forach lecą bluzgi, to na polskiego Prezydenta (Ludzie! trochę szacunku, jeżeli nie do osoby, to do urzędu!) za to że ogłosił żałobę narodową (na Boga! to jest właśnie wyraz solidarności! tej słynnej polskiej solidarności...), to teksty w stylu, że w iraku ginie więcej, oraz inne wypowiedzi, których nie zamierzam nawet w jakikolwiek sposób cytować. Nie wiem. Być może, to wtórny analfabetyzm, może wpływ Leppera. Ilu z tych wszystkich pieniaczy, zrozumiało przekaz wiadomości? pozdrawiam Odo. autentycznie załamany marcel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Polski ksiądz pomaga ofiarom IP: *.31-136-217.adsl.skynet.be 13.03.04, 01:29 Zauważysz napewno że na tym forum najwięcej wypowiedzi są któtkie. Być może dlatego że większość nie ma co powiedzieć a może dlatego że nie ma czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: Polski ksiądz pomaga ofiarom IP: *.icpnet.pl 13.03.04, 01:40 > Zauważysz napewno że na tym forum najwięcej wypowiedzi są któtkie. Być może > dlatego że większość nie ma co powiedzieć a może dlatego że nie ma czasu. chciałbym wierzyć, że tych drugich jest więcej. pozdrawiam. marcel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjuk Re: Polski ksiądz pomaga ofiarom IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 13.03.04, 04:42 Marcel, dobrze ze jestes zalamany, ja tez. Tylko nie daj soba manipulowac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal z hiszpanii IP: 5.5.* / 80.58.39.* 13.03.04, 04:48 Nie wiem jak w Poslce ale tu w Hiszpanii duzo mowiono na teamat siedmiomiesiecznej Polki.Podczas tarnsmisji z marszu poinformowane o smierci Polki.Wczesniej i TVE1 i Tele5 pokazywaly siostre dziewczynki czekajacej przed szpitalem i mowiacej o nadziei, no i pozniej przerazajacy widok odchodzacej od szpitala z w wiescia o smierci.Plakac sie chce.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Z Hiszpanii IP: 24.80.65.* 13.03.04, 05:09 Nie moge uwierzyc w to co sie stalo. Nigdzie juz nie jest sie bezpiecznym. Ludzie wyjezdzaja z Polski, bo chca poprawic zycie swoje i swoich dzieci.Ja tez nie moge przyjsc do siebie. Mieszkam w Kanadzie i zza oceanu cala sprawa wyglada inaczej. Wlaczylam CNN a panie sobie zartowaly o pogodzie, potem bylo cos glupiego o poslancach zlych wiadomosci(vide zrywania znajomosci) a potem dopiero o Hiszpanii. W Polsce tez moze sie przydarzyc cos zlego, mam oczywiscie nadzieje, ze nie ale narasta we mnie poczucie, ze konczy sie spokoj. Dobrze, ze Ksiadz pomaga zawsze lzej, ale nie wyobrazam sobie bolu i rozpaczy bliskich ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
renia1001 Re: Z Hiszpanii 13.03.04, 06:19 CNN to nie "news channel". CNN w Ameryce przewaznie sie trudzi tym co sie dzieje w USA, bo CNN w innych panstwach swiata, calkiem inaczej prowidzi wiadomosci. Ja mieszkam w Kanadzie i odbieram cos innego. Mysle ze kazdy czlowiek przezywa ta tragedie w swoim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: z hiszpanii IP: *.dialup.tiscali.it 13.03.04, 11:25 Mowiono rowniez we Wloszech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzein Marcel, przeczytaj post Renaty a moze znajdziesz IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 13.03.04, 07:46 to czego tak uparcie szukasz. Chociaz wydaje mi sie, ze ty jednak szukasz tych negatywnych cech polskiego Narodu. Szkoda ze nie znasz amerykanskich reakcji na to co stalo sie w Madrycie, tu liczy sie tylko to , co dzieje sie na wlasnych smieciach. Wiec moze zanim zaczniesz pisac bzdury o negatywnych cechach nas POLAKOW, zajmij sie sledzeniem dobrych cech w spoleczenstwach ktore tak umilowales, a przekonasz sie, ze to co tu piszsesz jest nie sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Polski ksiądz pomaga ofiarom IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.03.04, 10:21 Gość portalu: marcel napisał(a): >[...] Polacy to taki durny naród [...] Właściwie to mamy wojnę. Wojnę >cywilizacji, w której albo zostaniesz obrzezany, weźmiesz 4 żony i pojmiesz >za boga Allaha, albo pójdziesz do piachu. Boś jest niewierny [...] ------------------------ Nie przychodzi ci czasem do głowy , że to może ty właśnie jesteś durny?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Z. Odo i Marcel mają rację... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 13.03.04, 10:33 Przyłączam się do ich głosu. Faktem jest, że to nie wiem czy to zobojętnienie czy po prostu zchamienie osiągnęło już chyba w Polsce szczyty. Zamiast chwili zadumy i zdrowej refleksji to albo głosy pieniaczy i bałwochwalców, albo zupełna olewka na dramat np. w życiu codziennym na ulicach. Ludzie - TO NIE JEST FILM !!! Człowieczeństwa trochę przyda się każdemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Polski ksiądz pomaga ofiarom IP: 150.254.230.* 13.03.04, 07:57 A może ten Ksiądz ma nazwisko? Czy zdaniem "Gazety" to wstyd pomagać potrzebującym? To tyle na razie PB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Polski ksiądz pomaga ofiarom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.04, 09:02 Faktycznie polski ksiądz pomaga ofiarom , to niesłychane,bardzo czynnie uczesniczy w pogrzebach, a jaka kasa? Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 To jawne skór......two ! 13.03.04, 10:04 aby na tragedii ludzkiej zdobywać popularność. Ciekawe co on tam robił ? Pomaga nawet Hiszpanom, ciekawe w czym on tak pomaga? inni nie pomagają ,tylko katolicki ksiądz z Polski. Widok księdza w momencie tragedii kojarzy mi się z widokiem diabła i nigdy niechciałbym aby ci ludzie byli blisko mojej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Polski ksiądz pomaga ofiarom IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 13.03.04, 20:48 Sp..laj stad, ty ch... Idz miedzy hieny, tam twoje miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat Ludzie!! ale odwazny facet!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.04, 09:52 i jeszcze buierze za to kase z misji. Podziwiam tych facetow w sukienkach za ich dzialania hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baal Re: Ludzie!! ale odwazny facet!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 10:46 No właśnie cztając trzy ostatnie posty trzeba przyznac rację Marcelowi.. bydła w Polsce pod dostatkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Z. Polska Szkoła Prymitywizmu... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 13.03.04, 10:46 arahat i henio56 to jej typowi przedstawiciele. To niewiarygodne, że można przeklinać kogoś kto jest TAM i pomaga tym biednym ludziom. Ruszyłby się taki z fotela i sam coś zrobił zamiast pieprzyć głupoty. Wylewność niektórych "Polaków" jest zatrważająca. Pozdrowienia dla Odo i Marcela. A- ha "rafal" napisał o tym, że Hiszpanie śledzili losy tej dziewczynki i walkę lekarzy o jej uratowanie. No włąśnie. W Polsce akurat wszystkim w Radio i TV dopisywały humory. Zero zdjęć, zero komentarzy na ten temat. Nic się nie dzieje... (jak w polskim filmie jak mawiał Maklakiewicz...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 sprytny ksiadz zrobil sobie niezla reklame IP: 195.70.208.* 13.03.04, 10:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z Ekwadoru Re: sprytny ksiadz zrobil sobie niezla reklame IP: 65.213.130.* 13.03.04, 14:21 JK2 nie wie co pisze. Znam tego ksiedza i wiem jaka prace wykonuje w Hiszpanii. Od wielu lat pomaga polskim emigrantom w znaleziemiu pracy , uregulowaniu ich sytuacji legalnej. Nied musi i nie potrzebuje zadnej reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Z. Proponuję niektórym portal Samoobrony... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 13.03.04, 10:52 bo z poziomu ich wypowiedzi Mistrz Andrzej byłby dumny. Dajcie sobie spokój z tymi paszkwilami tutaj i popsioczcie sobie z podobnymi wam. Tutaj jest miejsce na zadumę po tragedii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Polski ksiądz pomaga ofiarom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.04, 11:16 To nie prawda że nikt się nie przejął tym co się stało w Hiszpanii. Ja płaczę. Ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: Polski ksiądz pomaga ofiarom IP: *.141.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 13.03.04, 15:03 Gość portalu: Maria napisał(a): > To nie prawda że nikt się nie przejął tym co się stało w Hiszpanii. Ja płaczę. > Ma GW: "Co najmniej 58 osób zginęło, a 167 zostało uznane za zaginione w wyniku tropikalnego huraganu Gafilo, który spustoszył północny Madagaskar. " Czy lzy nad Hiszpania nie przyslaniaja inne tragedie - na ktore nawet nie zwracamy uwagi. Moze bilans jest zbyt maly, tylko 25% tego co w Madrycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony2 I dobrze, że z tragedii nie robi się widowiska - IP: *.crowley.pl 13.03.04, 14:23 rozpaczać mają prawo bliscy ofiar. Już mnie mdli, kiedy widzę szwiętoszkowatych polityków, obnoszących się ze swoją zakłamaną żałobą - a pierwszy jest Aznar, który przed wyborami wrabia ETA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKI HORROR... IP: *.fastres.net 13.03.04, 15:09 To HORROR czytajac nie ktore Wasze wypowiedzi! Ludzie jak Wy mozecie??!! Zastanowcie sie zanim otworzycie paszcze i skrobniecie klawiatura! "Ksiadz robi sobie reklame.." itp.. SZOK po prostu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msz Re: HORROR... IP: *.141.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 13.03.04, 15:20 Gość portalu: MIKI napisał(a): > To HORROR czytajac nie ktore Wasze wypowiedzi! Ludzie jak Wy mozecie??!! > Zastanowcie sie zanim otworzycie paszcze i skrobniecie klawiatura! > "Ksiadz robi sobie reklame.." itp.. SZOK po prostu! > Ludzie sa w szoku i dlatego tak pisza. Wcale nie znaczy, ze ktos, kto razi tu swoimi wypowiedziami, zle sie zachowa w trudnych sytuacjach. Nie raz ci poprawni przechodza na wlasciwa strone. Radze sie nie oburzac. Pisac swoja opinie. To ze ktos nie mowi, ze placze czy go to rusza, nie oznacza, iz jest obojetny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Znajac xioncow IP: *.ipt.aol.com 13.03.04, 15:25 > Pomagaja! > Sobie, oczywiscie! > Z pewnoscia te 'ofiary' maja kieszenie wyprozniane przez 'dobrego' xionca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Znajac xioncow IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 13.03.04, 20:51 Spadaj,skurwysynska hieno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: Znajac xioncow...woj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 14:43 CHCE TYLKO PRZYPOMNIEC MÓJ TRZECI KOMENTARZ Z TEJ STRONY... KIEDY GO ZAMIESZCZALEM NIE MYSLALEM ŻE DO TAKIEGO ABSURDU W NIENAWIŚCI DO KSIĘŻYMOŻNA SIE POSUNĄĆ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Polski ksiądz pomaga ofiarom IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.04, 22:15 ja mam w plaszczu przypieta czarna wstazke. wszyscy sie dziwnie patrza albo pytaa (to juz znajomi) czy zginal ktos bliski. kompletny brak wrazliwosci Odpowiedz Link Zgłoś