Dodaj do ulubionych

Do marcusa_crassusa

IP: *.proxy.aol.com 24.03.04, 16:05
marcus_crassus /w innym watku/:

>dlatego uwazam ze powinien nadejsc czas na Kerrego.

Odpowiedz, prosze, na proste pytanie:

- czy fanatycy islamscy, terrorysci, Bin Laden itd. woleliby aby zostal Bush
na
druga kadencje, czy woleliby, aby wygral Kerry?

Kerry ma zamiary podobne do socjalistow hiszpanskich, podobny program w/s
Iraku.
Wyjsc z Iraku, zwiekszyc role UN tam.
Terrorysci chcieli socjalistow w Hiszpanii, stad atak w Madrycie.

To co?
Terrorysci chca Busha, czy Kerrego, jak uwazasz?

Obserwuj wątek
    • Gość: Tomson Należy do tego dodać parę miłych faktów IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 24.03.04, 16:16
      z przeszłości. Kerry coprawda walczył dzielnie w Wietnamie, ale poten był
      gorącym zwolennikiem zaprzestania tej zbójeckiej inwazji. Ponadto miał też
      swego czasu milusi pomysł by oddać USArmy pod dowódzctwo ONZ.
      A crassulka cały czas udaje że wszystko jest ok. A dlaczego? Bo to skończona
      szuja, bez rzadnych poglądów, którza zawsze liże dupsko tym co akurat są na
      wierzchu. Idę o zakład że za komuny byłby jakimś UBekiem i typowym
      komunistycznym betonem.
      • muzg.komuszy Tomson, komunistyczna popluczyna byles, jestes 24.03.04, 16:56
        i pewnie jeszcze dlugo bedziesz.
        Pobiegaj po Forum
        jest tam pare ciekawych uwag dla Ciebie, o ROZPADZIE
        floty rosyjskiej, ktora jest zagrozeniem sama dla siebie.
        Rosjanie, sami zagrozeni przez terrrorystow,
        wczesniej czy pozniej zwroca sie o wspolprace do USA.
        Ale o rownym traktowaniu nie moze byc mowy.

A wracajac do Kerry´ego.
        Bawi mnie Twoja naiwnosc.

The President of the United States
        Jest tylko czescia establishmentu amerykanskiego.
        Przy nim polityka USA zasadniczo sie nie zmieni.

• marcus_crassus ten idiota ostatnio pisal ze kerry cos robil razem 24.03.04, 17:16
          z fonda.nie doczytal jakiegos artykulu ze te zdjecia to byla mistyfikacja.jego
          wpadki mu nie przeszkadzaja i on dalej walkuje swoje debilizmy.

zreszta co nas to obchodzi..jesli taki duren jak tomson poparlby kerrego tym
          lepiej :))))))

oznacza to ze lewactwo naprawde musi byc strasznie zamkniete w kacie jesli juz
          nie ma innej alternatywy :)))
          • Gość: Tomson Czyli Bush i jego poplecznicy to według ciebie IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 24.03.04, 17:18
            idioci? Bo to oni to rozgłaszają. :o)
            • marcus_crassus nie wiem kto to rozglaszal.pewnie jakies 24.03.04, 17:22
              ultra prawicowe skrzydlo republikanow.beznadzija.poszukaj mojego watku na forum
              w ktorym wypowiedzialem sie ze robia z siebie debili.
    • lee.miller absurd 24.03.04, 16:45
      Absurdalna jest mianowicie teza, że terroryści chcieli socjalistów w H.
      Przeciwnikiem islamskiego terroru nie jest taka czy inna zachodnia partia
      opowiadająca się za takim czy innym posunięciem politycznym, tylko cywilizacja
      zachodu, czego dowodzi 11 września. Podobnie jak nie jest nim taki czy inny
      polityk amerykański.

• indris Kogo chcieliby terroryści ? 24.03.04, 17:03
      To zależy JACY ? Ci szeregowi na pewno chcieliby porażki Busha, bo zawsze sie
      chce porażki tego, kogo się nie lubi. Ale jeżeli istnieje jakiś
      ogólnoświatowy "mózg" terroryzmu, to raczej chciałby zwycięstwa Busha. Bo daje
      to większą szansę na kolejne głupoty USA, które znakomicie podsycają terroryzm,
      rozszerzają jego bazę wśród muzułmanów i izolują "wielkiego szatana" w świecie
      zachodnim.
      • marcus_crassus indris oszolomie.zabojadzka prasa dzis sie czolga 24.03.04, 17:18
        pod kolankami busha ryczac ze jak USA (przywodca swiata) czegos nie zrobi na
        bliskim wschodzie z palestynami to nikt nie bedzie w stanie :))

buaahahahahahahaha..jak trwoga to do nowego jorku??bo sie okazalo ze
        wymachiwanie fransuska szabelka to mozna odstawic najwyzej na polach
        elizejskich???

smiechu warte...

niech do was oszolomy dotrze.nowy uklad sil ustalony.US stalo sie tym czego
        chcialy pewne grupy interesu.przywodca swiata.teraz zas kerry czy bush...a co
        to za roznica???

:)))
        • indris To nie zmienia faktu... 24.03.04, 17:33
          ...że lepiej mieć wroga głupiego niż mądrego. A głupszego wroga niz Bush
          terroryści nie mają.
    • marcus_crassus to pytanie na miare "czy niemcy w II wojnie 24.03.04, 17:14
      swiatowej bardziej lubili Churchilla czy roosvelta.

kerry chce "wyjsc" z iraku???

a gdzie ty to biedaku wyczytales???koles...kerry wlasnie pojechal na calego
      lewackiego oszoloma w hiszpanii za jego plany wycofania sie z iraku....

jedyna osoba o podobnych planach byl Dean ale zostal zgodnie przez demokratow i
      republikanow spuszczony :))))

nie wiem na kogo glosowaliby terrorysci.ja - totalny "buszewiak" gdybym mogl
      glosowalbym na kerrego.
      • Gość: Tomson Pieprzysz ćwoku! Poprostu nie możesz znieść IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 24.03.04, 17:16
        porażki i tego, że twoja ideologia zdycha :o)

marcus_crassus napisał:

> nie wiem na kogo glosowaliby terrorysci.ja - totalny "buszewiak" gdybym mogl
        > glosowalbym na kerrego.
        • marcus_crassus nie kumam tomson.ja sie ciesze ze podoba 24.03.04, 17:21
          ci sie kerry.a ty mowisz mi ze mi sie nie podoba.

cos tutaj nie gra :)))

ja dobrze wiem kto mi sie podoba a kto nie.dlaczego wiec nie napiszesz tak jak
          ja: tak samo jak MC zaglosowalbym na kerrego???

dla mnie luzik.smiechu warte sa te twoje wypocinki...

ostatnio glosowales w Polsce na SLD???

ja tez :))))

i sadze ze nienajgorzej wybralem :))))

widzisz tomson - i kogo na tym swiecie "rzna" w tylek??mnie czy ciebie???
          • Gość: traian precz z SLd IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.04, 17:37

> dla mnie luzik.smiechu warte sa te twoje wypocinki...
            > ostatnio glosowales w Polsce na SLD???
            > ja tez :))))
            > i sadze ze nienajgorzej wybralem :))))

taaak? jak wyglada bilans rzadów SLD?
            1) wysłanie wojsk do Iraku OK, ale całkoita nieumiejetnosć SLD wykorzystania
            tego faktu dla zapewnienia Polsce jakis profitów jest kompromitujaca
            2) kapitulacja w sprawie Nicei jest coraz bardziej pewna
            3) o polityce wewnetrznej nie bede pisał, bo jaki jest koń kazdy widzi: spdek
            poparcia z 42% do 9 % mówi sam za siebie

> widzisz tomson - i kogo na tym swiecie "rzna" w tylek??mnie czy ciebie???
            • marcus_crassus no wiec wyglada to tak 24.03.04, 18:36
              jakkolwiek SLD bylo beznadziejne musze sie w jednym z tym idiota tomsonem
              zgodzic.AWS bylo jeszcze gorsze.

takie sa fakty.SLD ani nic nie zrobilo ani nic specjalnie nie zepsulo.tymczasem
              AWS rozwalil wlasciwie wszystko co sie dalo.

takie sa niestety fakty.

teraz moj glos oddam na PO.
              • Gość: traian czegoś nie łapie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.04, 18:48
                piszesz ze aWS (do spólki z Uw trza dodac) rozwaliło wszystko co sie dało, a
                następnie piszesz ze oddasz głos na PO

nic nie rozumiem
                czy wiesz ze rokita, Bronisław Komorowski był w AWS
                czy wiesz ze Tusk, Lewandowski, Piskorski byli w UW ktore współrzadziło z AWS

Pamietaj ze Po bedzie rzadzic razem z PiSem a tam praktycznie sami AWueSowcy

czyli oskarzajac AWs za bajzel oddjesz głos na AWS bis... ;)
                • Gość: Tomson Widzisz trajan to jest właśnie crassula,dopasowuje IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 24.03.04, 19:36
                  swoje poglądy do aktualnie panujących trendów i udaje że zawsze ma rację.
                  Gościu jest poprostu zabawny w swej żałosnej postaci :o)

Gość portalu: traian napisał(a):

> Pamietaj ze Po bedzie rzadzic razem z PiSem a tam praktycznie sami AWueSowcy
                  >
                  > czyli oskarzajac AWs za bajzel oddjesz głos na AWS bis... ;)
                  Tutaj masz rację trajan, ale tylko tutaj.
                  Ty uważasz że całe zło to wina SLD, ja że AWS, mamy przeciwne poglądy, ale
                  przynajmniej mamy jakieś (zostawmy na chwilę kwestię kto ma rację). Crassula
                  nie posiada żadnych swoich poglądów, udaje poprostu że myśli tak jak ci co
                  aktualnie są u żłobu.
                • marcus_crassus niezupelnie 24.03.04, 19:40
                  aws to buzek,krzaklewski i paru innych.efektem ich rzadow jest totalna masakra
                  gospodarki RP.zreszta na ten temat nie ma sie co nawet klocic.ja dobrze
                  pamietam jaka katastrafa konczyly sie rzady AWS.mam nadzieje ze nie chcesz mi
                  wmowic ze bylo dobrze.nie bylo.liczby mowia same za siebie.

rokita,komorowski akurat osobiscie nie byli zamieszani w zadne afery ani nie
                  pamietam zeby cokolwiek zapsuli.takze nie pamietam zeby zle kojarzyl mi sie
                  tusk.

co do PiS-u...hmmm...

niestety...gruntem jest wywazenie funkcjonalnosci danego ukladu.pamietaj ze ja
                  nie jestem zwolennikiem jakiejs grupy ale zwolennikiem funkcjonalnosci.glosuje
                  na tego kto wydaje mi sie ze w danym momencie bedzie najbardziej funkcjonalny -
                  czyli bedzie wzglednie najlepszy na tle konkurencji.

na kogo innego mam oddac glos??na UW egzystujaca gdzies w poblizu marginesu
                  humoru politycznego??na SLD???skompromitowalo sie obecnym ukladem.a raczej
                  zostalo skompromitowane ale niewazne ;))))..w kazdym razie SLD w obecnej chwili
                  odpada.PiS mi srednio pasuje.zgadzam sie z niektorymi postulatami a czesc
                  postulatow uwazam za durne.samoobrona to idiotyzm.

no to zostaje mi PO.

a uprzedzajac pytanie dlaczego oddalem glos na SLD z gory mowie:

- odmawiam odpowiedzi :))))

mam nadzieje ze mi wybaczysz :)))))

• Gość: Tomson Zapominasz o Jasiu Marii Władysławie :o) IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 24.03.04, 19:49
                    marcus_crassus napisał:

> aws to buzek,krzaklewski i paru innych.

W różnych dysputach międzypartyjnych w TV ja bardzo często jako reprezentanta
                    AWS widziałem J.M Włodzia Rokitę. :o)
                    On był też głównym wrogiem SLD i jednym z głównych propagatorów jedynego
                    przyświecającego AWSowi chasła przedwyborczego by niedopuścić komuchów do
                    władzy.
                    • marcus_crassus byl zawsze czlowiekiem bardziej zwiazanym z 24.03.04, 20:04
                      ze srodowiskami kojarzonymi z unia demokratyczna i wolnosci.z trzonem aws
                      (prawicowcami) nigdy za bardzo sie nie lubil.porzadny facet.nie idealny ale
                      porzadny :)
                • marcus_crassus trajanus - tomson dal ci odpowiedz :)))) 24.03.04, 19:47
                  To partia
                  opanowana przez ślizgającego się pomiędzy partiami płaza Rokitę (wcześniej
                  jeden z głównych rozgrywających w AWS). To nie jest partia środka, to partia
                  prawicowo-liberalna, najgorsze połączenie z możliwych

tak tak tak tak :)))))))))))

Rokita jest swietny :))))...super!!!!!Rokita to naprawde porzadny facet :))))

partia liberalno - prawicowa.hmmm...moge sie z tym zgodzic.

mozna powiedziec ze tomson wreszcie mnie doskonale scharakteryzowal :))))))))

glownie liberalizm.to najpierw.potem zas ograniczona ilosc wplywow zarowno pod
                  wzgledem pewnych zasad prawicy jak i lewicy...ale to dluga gadka...

pamietasz trajan ilu oszolomow spod znaku roznego rodzaju kolek narodowych i
                  koscielnych podczepilo sie pod AWS?????

ja na takich oszolomow glosowac nie moglem.

dlaczego nie zaglosowalem na PO wtedy???hmmmm....w duzej mierze tez dlatego ze
                  byli przeciwwaga dla AWS ktore zblaznilo sie zupelnie :))))))))))

• Gość: traian marcus a kiedyś byłeś socjaldemokrata IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.04, 20:51
                    pamietam ze kiedyś okreslałeś sie jako socjaldemokrata
                    teraz jestes liberałem? ;))))
                    • marcus_crassus oryginalne lewactwo 24.03.04, 21:14
                      no wiec wyglada to tak.o ile mowie ze jestem lewakiem mam na mysli lewactwo z
                      czasow rewolucji francuskiej - sprzeciw wobec kazdego ustroju w ktorym rzadzic
                      zaczyna jakas elita,otwartosc na nowoczesnosc i racjonalizm.wrogosc wobec
                      rozwiazan niedemokratycznych,odmawiajacych panstwu jego swiecki
                      charakter.tolerujacych nierownosc pozaekonomiczna (->nierowne traktowanie
                      kobiet i mezczyzn),sprzeciw wobec kazdego ustroju ktore lamiac swiecka zasade
                      panstwa miesza moralnosc jakiejkolwiek religii z instytucja prawa panstwowego i
                      pozwala tej moralnosci ksztaltowac prawo.

liberalizm zas wg klasykow liberalizmu.a wiec badz co badz panstwo biorace w
                      opieke tych ktorzy chca czy nie chca nie moga sobie poradzic.

do tego z socjaldemokracji pelna kontrole panstwa nad sluzba zdrowia,oswiata i
                      sluzbami porzadkowymi a takze drobna ingerencje w niektore dziedziny gospodarki
                      w ktorych w danej chwili potrzebna jest interwencja panstwowa.

jest to w zasadniczej mierze podstawa "republiki" francuskiej.

rownosc szans i praw.demokracja.ingerencja panstwa tam gdzie to niezbedne aby
                      zachowac sprawiedliwosc oraz rownosc szans.swiecki charakter panstwa.wolnosc
                      jednostki i kapitalizm...

do tego silne tendencje militarystyczne - wszelki opor musi byc zmiazdzony (na
                      gilotynce najlepiej) ;))))))

czy to socjaldemokracja liberalna czy liberalizm socjaldemokratyczny to ja nie
                      jestem pewny.

PO na dzis spelnia najwiecej tych zasad.

slomke,lopuszanskiego i innych baranow uwazam za tak samo obcych mi jak
                      ikonowicz etc...

jestem po prostu typowym osobnikiem ktorego nienawidzi sie zarowno na wiecach
                      zwiazkow zawodowych jak i na kazaniu koscielnym...

mason,liberalna swinia i zydokomuna.

tak to chyba sie okresla??
                      • Gość: traian PO jest konserwatywno-liberalna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.04, 21:24
                        łączy liberalne poglady na gospodarke, z konserwatywnym programem
                        światopogladowym

PO jest przeciwna legalizacji zwiazków homoseksualnych, przeciwna aborcji,
                        odwołuje sie do moralnosci chcrzescijańskiej
                        Rokita jest zdeklarowanym, praktukujacym katolikiem

a ty jestes marcus typowym socjalliberałem... czyli taki SLD ;)
                        • lee.miller Re: PO jest konserwatywno-liberalna 24.03.04, 21:27
                          > przeciwna aborcji,
                          > odwołuje sie do moralnosci chcrzescijańskiej

gdzie Ty to synek wyczytałeś? :D
                          jak na polskie warunki, tzn. w porównaniu z prawą strona sceny politycznej, PO
                          jest właśnie światopogladowo liberalna
                          • Gość: traian miller lepiej wiem - to konserwatyści IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.04, 21:30
                            oto fragment deklaracji ideowej PO

Fundamentem cywilizacji Zachodu jest Dekalog. Wierzymy wspólnie w trwałą
                            wartość norm w nim zawartych.
                            (...) zadaniem Państwa jest roztropne wspieranie rodziny i tradycyjnych norm
                            obyczajowych, służących jej trwałości i rozwojowi. Dlatego prawo winno
                            ochraniać życie ludzkie, tak jak czyni to obowiązujące dziś w Polsce
                            ustawodawstwo, zakazując również eutanazji i ograniczając badania genetyczne.

• lee.miller Re: miller lepiej wiem - to konserwatyści 24.03.04, 21:34
                              link poproszę - zwłaszcza do tego ograniczania badań genetycznych :)))
                              • Gość: traian prosze bardzo daje linka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.04, 21:39
                                www.platforma.org/download/dokumenty/Deklaracja_ideowa_21-12-01.doc
                                • lee.miller dziękuję bardzo :)) 24.03.04, 21:42
                                  w gruncie rzeczy, to nic nowego, że bycie porządnym człowiekiem wyklucza
                                  możliwość zostania politykiem :)
                            • marcus_crassus uuuuu,wyrywkowo 24.03.04, 21:42
                              Wierzymy wspólnie w trwałą wartość norm w nim zawartych. -----Nie chcemy-----,
                              by Państwo przypisywało sobie rolę strażnika Dekalogu. Ale Państwo nie może
                              pozwalać by jedni łamiąc zawarte w nim zasady ? pozbawiali w ten sposób
                              godności i praw innych

Dlatego prawo winno ochraniać życie ludzkie, tak jak czyni to obowiązujące dziś
                              w Polsce ustawodawstwo,

nie podoba mi sie.ale SLD nic nie zrobilo w tej kwestii wiec nie widze roznicy.

zakazując również eutanazji i ograniczając badania genetyczne

jak ograniczajac???na szczescie puste slowa.

ale stanowczo jestem bardziej na lewo.
                        • marcus_crassus no nikt nie jest doskonaly :((((((((((( ;)) 24.03.04, 21:27
                          ale chwilowo PO jest bardziej funkcjonalne.a SLD sie za bardzo zblaznilo zebym
                          mogl oddac na nich moj glos.

ale w PO jest bardzo silna "lewa" frakcja.
                          • marcus_crassus lewa = lewa w sensie spolecznym 24.03.04, 21:28
                          • Gość: traian nie ma lewej frakcji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.04, 21:32
                            z tego co sie orientuje

podaj nazwiska
                            • marcus_crassus dla mnie wystarcza tacy jak 24.03.04, 21:37
                              olechowski,piskorski,tusk...na pewno nie jest to prawe skrzydlo.
                              • Gość: traian Tusk to neoliberał IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.04, 21:45
                                <<olechowski,piskorski,tusk...na pewno nie jest to prawe skrzydlo.

to sa własnie najbardziej na PRAWO (w sferze gospodarczo-socjalnej, o której
                                wspominałes) zorientowani politycy platformy typowi neoliberałowie
                                szczególnie TUSK przywódca prawego skrzydła UW
                                • marcus_crassus chodzilo mi o sfere spoleczna 24.03.04, 21:50
                                  na kwestie gospodarczo socjalne to my jeszcze mamy za duzy burdel zeby o tym w
                                  tym momencie myslec
                                  • marcus_crassus spoleczna= wartosci spolecznych 24.03.04, 21:51
                                    kosciol i takie tam...hmmm..co do tuska to rzeczywiscie tak srednio.

no ale coz zrobic.mowie ze nie jest to partia idealna.
              • Gość: Tomson Przeczysz sam sobie! IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 24.03.04, 19:31
                Krytykujesz AWS, a jesteś PO?! Platformersi to poprostu neoAWS. To już nie ta
                partia którą zakładał Olechowski, za którą mógłbym nawet głosować. To partia
                opanowana przez ślizgającego się pomiędzy partiami płaza Rokitę (wcześniej
                jeden z głównych rozgrywających w AWS). To nie jest partia środka, to partia
                prawicowo-liberalna, najgorsze połączenie z możliwych. Do wyborów idą
                analogicznie jak AWS w 1997, ich jedynym programem jest zwalczenie Samoobrony
                (dla AWSu było zniszczenie SLD). Gdy oni wygrają będziemy mieli powtórkę z lat
                1997-2001, ale wtedy AWS przejął kwitnące państwo z akceptowalnym bezrobociem i
                poziomem nędzy mniejszym niż w USA i doprowadzili państwo do totalnej ruiny.
                Gdy neoAWS przejmie państwo w dużo gorszym stanie, aż strach pomyśleć do czego
                dojdzie...
            • Gość: Tomson Polityka zagraniczna zbrodnicza, podejście do IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 24.03.04, 19:23
              kościoła karygodne!
              Ale w polityce wewnętrznej nie można SLD tak ostro krytykować. Uratowali nas
              przed bankróctwem, przywrócili wzrost gospodarczy (za rok 5% NAJWYŻSZY W
              EUROPIE), z trudem, ale jakoś ocalili przed totalnym unicestwiem służbę zdrowia
              po chorej AWSowskiej reformiw. Dzięki SLD spowolniono proces wzrostu bezrobocia
              (zainicjowany przez AWS), a tylko kwestią czasu byłoby odwrócenie się tych
              procesów, niestety przyszłe rządy neoAWSu (PO) nie pozwolą na to. Jako jedyna
              partia walczy wyciąga na wierzch swoje brudy i dzięki temu wiadomo o
              przekrętach i złodziejstwie, niliardy które zrabowały solidarusze dupki podczas
              złodziejskiej prywatyzacji w latach 1997-2001 są nie do odzyskanie.
              SLD popełniało tez mnóstwo błędów w polityce wewnętrznej, ale NIE MA w Polsce
              liczącej się partii która lepiej by się nadawała do rządzenia niż SLD.
              Rządy PO to masowe kolejne ubożenie ludzi kosztem grupki najbogatszych, wzrost
              bezrobocia by przedsiębiorcy mogli terroryzować pracowników, dużo większe
              mafijne powiązania z oligarchią i mafią niż za SLD i dalsze rozkradanie państwa
              zwane prywatyzacją.

> spdek poparcia z 42% do 9 % mówi sam za siebie
              Ma to dwojaką przyczynę. Od SLD odchodzą albo idioci, którzy niemyślą, lecz
              reagują na zdebilałą papkę propagandową (głównie TVN i RMF), oni idą głównie do
              PO. Albo też ludzie mający dość lizodupstwa wobec kościoła i USA, oni albo idą
              w kierunku Samoobrony albo wogóle wycofują się z udziału w wyborach.
            • Gość: traian Buzek startuje z list PO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.04, 19:26
              • marcus_crassus nie zniechecaj mnie do PO ;)))) 24.03.04, 19:49
                • Gość: traian moze wezma tez Krzaka ;) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.04, 20:48
                  co do Buzka, to wiadomosć pewna ;)

ocena rzadów AWS jest trudna
                  zgadzams ie co do jednego - najbardzije zaszkodziła
                  ta hurrapatriotyczno-katolicko-populistyczno-lewicowo-nacjonalistycza zbieranina
                  Łopuszański, Janowski, Wrzodak,

ale takze całkowicie zawiedli spece od gospodarki: Balcerowicz czy Lewandowski
                  (teraz PO)

ale były też plusy rzadów AWS: reforma emerytalna, postawa Kaczora, lustracja
                  itd...

i nie było takich afer jak za SLD

• Gość: Tomson Podoba to może za duże słowo, jak we wszystkim IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 24.03.04, 18:53
            jestem za mniejszym złem. Ale crassula nie wiem czy ty wogóle przyjmujesz do
            wiadomości że Kerry uważa iż atak na Irak był nieuzasadniony, poza tym będziesz
            musiał pożegnać się z marzeniam o napaści na Syrię i Iran, bo nawet psychopata
            Clarck uważał to za idiotyzm. W Iraku owszem Kerry zostanie, ale ze bardziej ze
            względów humanitarnych (by nie doszło tam do totalnej anarchii i władzy różnych
            watażków), a nie rabunkowych (iracka ropa) i odda zarząd nad Irakiem ONZ.
            Więc naprawdę crassula nie mogę pojąć w czym ty wolisz Kerrego od Busha.

> ostatnio glosowales w Polsce na SLD???
            >
            > ja tez :))))
            A w 1997 zapewne głosowałeś za AWS, ot cały ty, głosujesz nie dlatego że podoba
            ci się program danej partii, lecz dlatego że partia ta jest faworytem,
            lizodupcu.
            • marcus_crassus Re: Podoba to może za duże słowo, jak we wszystki 24.03.04, 19:56
              a)pierdu pierdu pierdu.najpierw glosowal rekami i nogami a teraz ze
              nieuzasadniony ;)))..pierdu pierdu pierdu ;))))))))

gadka dla debili ;)))..taka sama jaka byla gadka o BMR ;)))))))

pierdu pierdu pierdu ;))))))

b)zostanie z jednego wzgledu - ochrony interesow US.nikt nie poswieci tego ze
              zainwestowano tam pieniadze.wladzy nad zatoka kerry nie odda. :)))))

c)a mi sie podoba to ze chce rozwoju nowych zrodel energii (tak tak -
              eksploatacja izotopu helu z ksiezyca) oraz wsparcia klasy SREDNIEJ :)))))

posluchaj debilu.Rzym upadl wlasnie dlatego ze naruszono sily klasy
              sredniej.klasa srednia jest podstawa sily kazdego kapitalistycznego
              spoleczenstwa liberalnego.bez silnej klasy sredniej ustroj taki podcina sobie
              korzenie.

dlatego tez poparlbym kerrego

przemysl naftowy juz dostal swoje.wystarczy mu.

czolgi pod teheranem bylyby piekne.ale kalkulacja zyskow do strat wskazuje ze
              niestety nieoplacalne na dzien dzisiejszy.o ile iran nie bedzie podskakiwal to
              przetrwa.a jak podskoczy zmiazdzy go kerry albo bush.kazdy z nich :)))
        • lee.miller Tomson, nie pij tyle... n/t 24.03.04, 17:39
          • schlagbaum Re: Tomson, nie pij tyle... n/t 24.03.04, 21:54
            Jak urzadzic rozowy pokoj ?
            • lee.miller chcesz pomalować pokój na różowo? :D 24.03.04, 22:03
              może od razu walnij tęcżę? tylko czy Ci starczy odwagi, wszak może to być
              niepolitycznie kojarzone prez różnych złośliwców? :D
              • schlagbaum Re: chcesz pomalować pokój na różowo? :D 25.03.04, 00:39
                lee.miller napisała:

> może od razu walnij tęcżę? tylko czy Ci starczy odwagi, wszak może to być
                > niepolitycznie kojarzone prez różnych złośliwców? :D

Dzieki Bogu ze zlosliwcami mam w realu niewielki kontakt i stad zlosliwosci sa
                mi zupelnie obce.

PS

Czy przyjaciele nazywaja cie "Tecza" ?
                • lee.miller Re: chcesz pomalować pokój na różowo? :D 25.03.04, 00:47
                  > Dzieki Bogu ze zlosliwcami mam w realu niewielki kontakt i stad zlosliwosci
                  sa
                  > mi zupelnie obce.

poziom Twojej frustracji wskazuje na coś przeciwnego :D

>
                  > PS
                  >
                  > Czy przyjaciele nazywaja cie "Tecza" ?

w życiu nie słyszałam, żeby ktoś tak kogoś nazywał
                  ale to pewnie dla tego, że mamy innych przyjaciół ;)
                  • schlagbaum Re: chcesz pomalować pokój na różowo? :D 25.03.04, 00:51
                    lee.miller napisała:

> > Dzieki Bogu ze zlosliwcami mam w realu niewielki kontakt i stad zlosliwosc
                    > i
                    > sa
                    > > mi zupelnie obce.
                    >
                    >
                    > poziom Twojej frustracji wskazuje na coś przeciwnego :D
                    >
                    >
                    > >
                    > > PS
                    > >
                    > > Czy przyjaciele nazywaja cie "Tecza" ?
                    >
                    > w życiu nie słyszałam, żeby ktoś tak kogoś nazywał
                    > ale to pewnie dla tego, że mamy innych przyjaciół ;)

Przeciez to tylko niewinne pytanie a co do przyjaciol to z czego wnioskujesz,
                    ze mamy innych ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka