Dodaj do ulubionych

Dobry Pekin i paskudna Moskwa

28.11.10, 13:52
tak to jest przedstawiane na zachodzie.
tymczasem Moskwa potepia stalinizm, religia jest popierana, korupcja jest coraz bardziej zwaqlczana.
tymczase w Chinach Mao daslej ma pozycje zwietego, komunizm przepoczwarzyl sie tylko troche, prasa jest zupelnie kontrolowana, korupcja jest ochraniana przez chierarchie komunistyczna, podzialy socjalne sa o wiele wieksze niz w Rosji.
Ale Chiny sa koszerne, co najmnie 500 korporacji przenioslo swoje centralne siedziby do Chin !
Wall strett kocha Chiny, a moskwie ni moze podarowac Berezowskiego i uwiezionych oligarchow.
Dlatego sa klpopty z przystapieniem Rosji do Unii
Obserwuj wątek
    • igor_uk Re: Dobry Pekin i paskudna Moskwa 28.11.10, 14:01
      misterpee,moim zdaniem nie potrzebnie zalozylas ten watek,poniewaz juz dwa razy przed tym wkleila ten tekst tam,gdzie byl na miejscu.Ale jak uwazasz ten temat za bardzo wazny,to oczewiscie nikt cie nie moze tego zabronic.

p.s. moja uwaga dotyczaca UE jest nadal aktualna.
      • misterpee Re: Temat osobny i wazny, 28.11.10, 14:25
        Zgadzam sie rowniez z toba Igor , jest o dwa za duzo, dlaczego?
        kiedy zamiescilem pierwszy i drugi raz, strony internetowe forum tego calego watku byly zamrozone. Po drugim razie, pomyslalem, watek jest tak dlugi ze sa klopoty z zamieszczaniem dalszych i moze lepiej zalozyc nowy. Rowniez kiedy watek jest za dlugi to wpisy zaczynaja odbiegac od tematu i sa tym samym mniej ciekawe. Nowy watek przeszedl szybko, wiec nie wiem czy to byl problem z serwerem GW czy tez z moim komputerem.
        Niemnie - wydaje sie, ktos na Forum moze podzielic sie z ciekawymi informacjami.
        • igor_uk Re: Temat osobny i wazny, 28.11.10, 14:36
          misterpee napisała:" kiedy zamiescilem pierwszy,,,"

misterpee,to kim ty jestes? Kobieta,czy mezczyzna? Bo na forum wyglada,ze kobieta,ale odzywasz sie,jako mezczyzna.
          • misterpee Re: Temat osobny i wazny, 28.11.10, 14:57
            to nie temat, mister to znaczy pan, a dlaczego pee, najwiekszym szefem w Tianjinie byl kiedys pan Pee, ktory sprezentowal mojemu bosowi (panu Lee) figurke odpoczywajacego Buddy z przerazajacym symbolem na szyi. Figurke ta otrzymalem z kolei od pana Lee. Na forum dali mi plec damska, co nie mozna dyskriminowac w tak zakamuflowanym forum. Wiec imie jest na czasie - chinskie. Nadmienie w mojej rodzinie mam 2 chinki, cala grupe brazylijska, co najmnie 3 zydow, nie mowiac o polakach i innych .
            pozdrowienia - misterpee.
            • igor_uk Re: Temat osobny i wazny, 28.11.10, 15:11
              To jak mam zwracac sie do ciebie? Moja droga,czy moj drogi?
              • darekvtb Re: Temat osobny i wazny, 02.12.10, 14:45
                Kochanie!
                :-))
    • kylax1 Przeciez to prawda. 28.11.10, 16:19
      Prawoslawie to dzika ideologia, jezeli Kreml to popiera, to tylko oznaka dzikosci kacapomongolow.
      • igor_uk Re: Przeciez to prawda. 28.11.10, 16:25
        prawoslawie nie jest niczym dzikszym od katolicyzma.I jedno i drugie jest tym samym goownem,sluzaco tylko jednemu,mieszac w glowach takich ,jak ty.czemu dajesz czesto przyklad.
        • kylax1 Katolstwa nie trawie, tak jak islamstwa i prawosla 28.11.10, 16:30
          wstwa i kazdej innej religii.
          • igor_uk Re: Katolstwa nie trawie, tak jak islamstwa i pra 28.11.10, 16:39
            nu to czemu,jak wsciekly pies rzucasz sie na prawoslawie,a nie na religie,jako calosc. Czy nie dla tego,ze prawoslawie jest OFICJALNA religia Rosji?
            • kylax1 Bo watek zaczynal sie od prawoslawia. 28.11.10, 17:03

• igor_uk Re: Bo watek zaczynal sie od prawoslawia. 28.11.10, 17:10
                kylax co cie jest? ty co,jak ten alkoholik,co widzi wszedzie biale myszki,widzisz prawoslawie?
                Masz tu calosc postu,od ktorego zaczel sie ten watek.Wskaz mnie gdzie byla mowa o prawoslawiu.To slowo padlo ,dopiero,w twoim poscie.

"tak to jest przedstawiane na zachodzie.
                tymczasem Moskwa potepia stalinizm, religia jest popierana, korupcja jest coraz bardziej zwaqlczana.
                tymczase w Chinach Mao daslej ma pozycje zwietego, komunizm przepoczwarzyl sie tylko troche, prasa jest zupelnie kontrolowana, korupcja jest ochraniana przez chierarchie komunistyczna, podzialy socjalne sa o wiele wieksze niz w Rosji.
                Ale Chiny sa koszerne, co najmnie 500 korporacji przenioslo swoje centralne siedziby do Chin !
                Wall strett kocha Chiny, a moskwie ni moze podarowac Berezowskiego i uwiezionych oligarchow.
                Dlatego sa klpopty z przystapieniem Rosji do Unii "
                • kylax1 Religia jest popierana. 28.11.10, 17:11
                  A jaka religia jest panstwowa w Rosji, wie kazdy.
                  • igor_uk Re: Religia jest popierana. 28.11.10, 17:22
                    kylax,dales klase paranoi.
                    • kylax1 Nie udawaj, ze tego nie napisales. 28.11.10, 17:35

• igor_uk Re: Nie udawaj, ze tego nie napisales. 28.11.10, 17:43
                        kylax,kto tego nie napisal? I co ja udaje? Wez gleboki oddech,przeczytaj caly watek,zwlaszcza moi posty i wskaz mnie w ktorym miejscy ja napisal to,o co cie chodzi.
    • nihil-istka Co gorsze syf czy tryper 28.11.10, 17:07
      Co gorsze syf czy tryper, Rosja czy Chiny ?
      • igor_uk Re: Co gorsze syf czy tryper 28.11.10, 17:11
        gorsze od syfa i trypera jest tylko nihilisto,bez plci i rozuma.
    • nihil-istka Co jest gorsze rak czy adidas? 28.11.10, 17:51
      Co jest gorsze rak czy adidas, rosja czy chiny ?
      • igor_uk Re: Co jest gorsze rak czy adidas? 28.11.10, 17:54
        - Милиция? Звонят из психбольницы. У нас убежал больной.
        - Какой он из себя?
        - Лысый и лохматый.
        - Как же такое может быть?
        - Я же сказала, что он ненормальный.
    • nihil-istka co jest gorsze stara ku*rwa czy igor_KU(rwa)? 28.11.10, 17:54
      Co jest gorsze stara ku*rwa czy igor_KU(rwa), rosja czy chiny ?
      • igor_uk Re: co jest gorsze stara ku*rwa czy igor_KU(rwa)? 28.11.10, 17:56
        Психиатр пациенту:
        - Зря вы жалуетесь на комплекс неполноценности. Напротив, вы на
        редкость правильно оцениваете свои возможности.
    • polski_francuz Kategorie moralne a ekonomiczne 28.11.10, 19:26
      Pekin jest o niebo wazniejszy od Moskwy. Wiecej mieszkancow (i wiekszy rynek zbytu), wielki eksporter (swiatowy no. 1), dosc przewidywalny w kwestiach politycznych (od smierci Mao).

W kategoriach moralnych masz pewnie racje. Komuna w Pekinie gorsza niz w Moskwie. Ale Realpolitik ma to w nosie.

PF
    • jk2007 Chiny 28.11.10, 21:43
      ir-ingr.livejournal.com/729500.html
      • misterpee Re:W ramach real politik 28.11.10, 23:02
        pocalowalibysmy i Hitlera i Stalina i Mao , ale nie Putina , bo on przepedzil naszych chopcow,
        Jak jest potrzeba to finansujemy i Lenina i Hitlera i Mao, ale bron boze nie putina. Te Katoliki i ortodoksy spedzaja nam sen z oczu, nawet bardziej niz Islam, O buddyzmie nie mowimy bo to religia naszego wielkiego sojusznika , ktoremu dalismy tyle forsy. Wszystkie religie sa parszywe z wyjatkiem jednej. Nasza religia nazywa sie HIPOKRYZJA Orwelowska.
        Niech sie wymorduja wszyscy , wojny sa wlasnie poto, Zeby tylko nikt nie probowal podniesc reki nas.
        • jk2007 Re:W ramach real politik 28.11.10, 23:09
          ir-ingr.livejournal.com/729638.html
        • swiblowo Re:W ramach real politik 28.11.10, 23:50
          Juz dawno zaden post tak mi sie spodobal, jak ten Twoj powyzszy.
          Warto bylo na niego zaczekac.
          Jedna moze taka dygresja, a mianowicie diabli juz wiedza co to jest real tak naprawde.
        • eva15 Re:W ramach real politik 29.11.10, 14:27
          misterpee napisała:

> pocalowalibysmy i Hitlera i Stalina i Mao , ale nie Putina , bo on przepedzil
          > naszych chopcow,
          > Jak jest potrzeba to finansujemy i Lenina i Hitlera i Mao, ale bron boze nie pu
          > tina. Te Katoliki i ortodoksy spedzaja nam sen z oczu, nawet bardziej niz Isla
          > m, O buddyzmie nie mowimy bo to religia naszego wielkiego sojusznika , ktoremu
          > dalismy tyle forsy. Wszystkie religie sa parszywe z wyjatkiem jednej. Nasza
          > religia nazywa sie HIPOKRYZJA Orwelowska.
          > Niech sie wymorduja wszyscy , wojny sa wlasnie poto, Zeby tylko nikt nie probow
          > al podniesc reki nas.

Trafne podsumowanie.
          • mestizo Re:W ramach real politik 29.11.10, 14:40
            Oj ruscy agenci,słabo sie znacie na geopolityce.Światowa gra rozgrywa sie poza Europą,w Ameryce i w Azji,w strefie Pacyfiku.To jest nowa strefa walki o wpływy na świecie.Nie ulega też wątpliwości że USA nie traktują już Rosji jako równoprawnego partnera.Potęga Rosji skończyła sie wraz z upadkiem ZSRR.Dzisiejsza Rosja niewiele może,ma nawet problemy z małym,milionowym narodem czeczeńskim.
    • wujcio44 Re: Dobry Pekin i paskudna Moskwa 29.11.10, 16:48
      > tak to jest przedstawiane na zachodzie.

Napisałaś całkowitą bzdurę.
      • misterpee Re: Dzisiejsza oilityka rozgrywa sie w basenie 30.11.10, 15:10
        Pacyfiku. Nonsens, Dzisiaj najawazniejszy jest bliski wschod i Izrael, ktory maci wody calego swiata.
        • nihil-istka Re: Dzisiejsza oilityka rozgrywa sie w basenie 30.11.10, 15:14
          Czy dzisiejsza polityka odbywa sie w basenie czy w nocniku? ha,ha,ha,ha
    • jk2007 Teheran 01.12.10, 10:20
      algo-ritm.livejournal.com/31547.html
      • misterpee Re: Teheran 01.12.10, 15:19
        znakomity album !
    • jk2007 Kabul 01.12.10, 15:34
      ir-ingr.livejournal.com/732147.html
      www.icosgroup.net/documents/afghanistan_transition_missing_variables.pdf
    • przyjacielameryki Re: Dobry Pekin i paskudna Moskwa 02.12.10, 14:12
      Po ostatnich wyciekach amerykańskich widać, że Moskwa faktycznie jest paskudna. Ale dla nas to nic nowego!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka