Dodaj do ulubionych

Kto sprowokowal WWII, kto zacznie WWIII

IP: *.dialup.xtra.co.nz 18.04.04, 02:34
Naturalnie zlosc Palestynczykow za poczynania Izraela obraca sie przeciw USA.
USA wyraza "grave concerns". Europa niedowierza i milczy.
xtramsn.co.nz/news/0,,3884-3267737,00.html
Zmierzajac do stworzenia Izraela, ktory tylko w sytuacji powojennych rewizji
granic mogl zaistniec, Zydzi sprowokowali WWII.
Zmierzajac do rozszerzenia granic Izraele, Zydzi sprowokuja WWIII.
Czy Europa da sie raz jeszcze sprowokowac aby umierac za roszczenia
zydowskie, czy tym razem, po raz pierwszy w historii, bedzie to sojusz
chrzescijansko-muzulmanski przeciwko osi amerykansko-izraelskiej?

I jeszcze wspomne tylko, ze za marzenia o wielkosci Zydzi zaplacili zyciem na
masowa skale w czasie WWII. Nic sie nie nauczyli na wlasnych bledach. To jest
wyraznie jakis samobojczo-ofiarny gen syjonisci tego swiata dziela miedzy
soba.
Obserwuj wątek
    • Gość: ABE Dodam tylko IP: *.dialup.xtra.co.nz 18.04.04, 02:45
      ze swiat islamski poniekad juz reke pojednania wyciagnal w kierunku Europy,
      propozycja paktu o nieagresji. Pierwsze jaskolki zdrowego rozsadku sa.
      • Gość: f()ak chlopczyku ty nieuleczalnie chory jestes IP: *.nyc.rr.com 18.04.04, 02:50
        Nawet dluzszy pobyt w szpitalu psychiartycznym juz nie pomoze. Nie ma takiego
        lekarstwa. Glupota jest nieuleczalna a glupcy glupieja i glupieja i glupieja i
        glupieja bez konca.
    • Gość: . Re: Kto sprowokowal WWII, kto zacznie WWIII++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 18.04.04, 05:28
      Kto sprowokowal WWII?
      Kto guzika nie chcial oddac?
      • Gość: PP [...] IP: *.156.120.7.Dial1.Boston1.Level3.net 18.04.04, 05:43
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: . Re: Kto sprowokowal WWII, kto zacznie WWIII++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 18.04.04, 08:00
          Naprawde?
    • Gość: PP Re: Kto sprowokowal WWII, kto zacznie WWIII IP: *.156.120.7.Dial1.Boston1.Level3.net 18.04.04, 05:39
      Jesli ten Little-Big ludek mial kiedys szanse by stac sie wielkim,to te szanse
      dawno juz przefrymarczyl i stal sie banda rzezimieszkow,zlodzei,klamcow,pedrakow
      podgryzajacych korzonki w cudzych ogrodkach. Ich wiekowa madrosc spadla do
      poziomu chytrosci cwaniaka. A przeciez mogliby byc dzisiaj uwiebianymi przez
      narody swiata ich liderami, gdyby tylko nauczyli sie jak byc ich czescia,a nie
      wtyka z wlasna agenda wroga tym narodom. Szajs....
      • Gość: . Re: Kto sprowokowal WWII, kto zacznie WWIII+++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 18.04.04, 08:03
        >>Jesli ten Little-Big ludek mial kiedys szanse by stac sie wielkim,to te
        szanse
        > dawno juz przefrymarczyl i stal sie >>>>>

A o jakim narodzie pisze Pan(pani)?
        • Gość: Konrad Re: Kto sprowokowal WWII, kto zacznie WWIII+++ IP: *.telia.com 18.04.04, 08:09
          O jakim narodzie . ja tez nie wiem, ale chyba o jakims gownie.
          • Gość: . [...] IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 18.04.04, 08:15
        • Gość: U [...] IP: *.156.0.65.Dial1.Boston1.Level3.net 18.04.04, 13:44
          • Gość: PP opiekuny IP: *.156.0.65.Dial1.Boston1.Level3.net 18.04.04, 14:59
            Adminy sa zaprogramowane jak roboty na wszystko,co dotyczy harecu.Napisalem,ze
            WW2 wywolaly rotschildy i inne kugelschwanze...klik-zniklo.Shalom,adminy............
      • Gość: ABE Re: Kto sprowokowal WWII, kto zacznie WWIII IP: *.dialup.xtra.co.nz 18.04.04, 10:42
        Zwyrodnieli zanim mieli szanse kiedykolwiek sie wykazac ta swoja mityczna
        madroscia.
    • Gość: histeryk Re: Kto sprowokowal WWII, kto zacznie WWIII IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 14:31
      > Zmierzajac do stworzenia Izraela, ktory tylko w sytuacji powojennych rewizji
      > granic mogl zaistniec, Zydzi sprowokowali WWII.

Zmierzając do stworzenia Izraela Żyd Hiler założył obozy koncentracyjne. Mamy już nie tylko alterglobalizm, ale i altermyślenie i alterhistorię.
      • Gość: ABE Medrcu histeryczny, IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 00:59
      • Gość: ABE Medrcu histeryczny, IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 01:03
        A kto mowi, ze w ich planie wielkiej wojny byla wzmianka o obozach
        koncentracyjnuch. One byly produktem ubocznym,, ktorego Zydzi nie zakladali i
        zupelnie sie nie spodziewali. Zagwarantowanie zbytu na przemysl zbrojeniowy w
        ktorym mieli udzial - to tak. Zagwarantowanie stworzenia Izraela - to tak.
        Obozy koncentracyjne to wtedy jak sie sprawy wyrwaly spod ich kontroli.
        A po co zaraz demonizowac te proste fakty tymi idiotyzmami ktore wyisujesz?
    • Gość: . [...] IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 18.04.04, 15:30
    • Gość: . Re: Zwyrodnielcy++++++++++++++++++++++++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 18.04.04, 15:56
      Gość portalu: ABE napisał(a):
      >>>>>>>>>>>> Zwyrodnieli zanim mieli szanse kiedykolwiek sie wykazac ta swoja
      mityczna madroscia.

Pisalas o "swojej zielonej niewinnej Nowej Zelandii".
      Czyzbys byla zwyrodniala corka Majorysa-przedstawiciela tego dumnego narodu,
      ktory,jak historia i geografia,mowia jest rdzennym mieszkancem tej wyspy?
      A moze ta Zelandia juz nie jest niewinna-od czasu jak ty sie tam zjawila?
      • Gość: ABE A co ma piernik do wiatraka? n/t IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 00:58
    • lee.miller [...] 18.04.04, 16:30
      • Gość: Tomson Lee, ty się z crassulą zadajesz, a nic niezrobi ci IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 18.04.04, 17:56
        większego obciachu niż to właśnie, więc tak może nie mędrkuj :o>

lee.miller napisała:

> W zasadzie dochodzę do wniosku, że e-zdawanie się z Tobą przynosi wstyd
        > przyzwoitemu człowiekowi.
        > <odruch wymiotny>
        Ja to mam widząc świńską mordę SSharona i pomordowane przez jego siepaczy
        palesyńskie i libańskie dzieci.
        • lee.miller odnieś się może do tezy ABE, którą skomentowałam 18.04.04, 21:26
          > Zmierzajac do stworzenia Izraela, ktory tylko w sytuacji powojennych rewizji
          > granic mogl zaistniec, Zydzi sprowokowali WWII.

Mianowicie bądź tak dobry i powiedz (a propos wcześniejszych pogawędek), czy to
          jest czy nie jest antysemityzm.
          • Gość: Tomson Ja osobiście nie podpisuję się pod tym co ABE IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 18.04.04, 22:47
            napisała na tym wątku.

lee.miller napisała:

> Mianowicie bądź tak dobry i powiedz (a propos wcześniejszych pogawędek),czy to
            >
            > jest czy nie jest antysemityzm.

Ale takie poglądy skądś się biorą i to Żydzi głównie takie rzeczy prowokują.
            Patrz ostatni paszkwil na temat litewskich koszykarzy, czy ostatnie zbójeckie
            postępowanie państwa Izrael. O ciągłych kłamstwach na temat Polski Żydów w USA,
            szczególnie tych z polskimi korzeniami, nawet niema co wspominać.
            • lee.miller ja Cię nie pytam, czy się podpisujesz pod tą tezą 18.04.04, 23:31
              bo mi to nawet do głowy nie przyszło, że mógłbyś. Pytam Cię, czy klasyfikujesz
              to jako antysemityzm.

Teza jakoby niektórzy Żydzi sprowokowali opinię ABE (nota bene na temat
              zupełnie innych Żydów, w innej sprawie i w innych czasach) jest mocno
              niedorzeczna. To jest mniej wiecej cos takiego, jakby ktoś napisał, że Indianie
              sami sprowokowali wiele lat temu białych kolonizatorów. A Ty twierdziłbyś, że
              taka opinia jest usprawiedliwiona i wynika z faktu, że dziś niektórzy Indianie
              kradną. Może więc przemyśl to jeszcze w wolnej chwili.
              • Gość: Tomson Mogę przyznać że ten wątek nosi znamiona IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 19.04.04, 00:38
                antysemityzmu, ale tylko na jego podstawie nie powiem że ABE to antysemitka.

> Teza jakoby niektórzy Żydzi sprowokowali opinię ABE (nota bene na temat
                > zupełnie innych Żydów, w innej sprawie i w innych czasach) jest mocno
                > niedorzeczna.
                Sprawa ta sama, wszystko rozchodzi się głównie o bezprawne powstania Państwa
                Izrael na terenie Pastyny.
                • lee.miller Re: Mogę przyznać że ten wątek nosi znamiona 19.04.04, 00:56
                  Bezprawne jest coś, co nie ma umocowania prawnego. Więc pudło. Nie mówiąc już o
                  tym, że nijak ma się to do tego, o czym wcześniej pisaliśmy, no ale moze jestes
                  zmęczony lub warek za wiele ;)

Postawiłeś w gruncie rzeczy tezę, iż fakt, że dziś niektórzy przedstawiciele
                  pewnego narodu zachowują się źle stanowi usprawiedliwienie dla takiego
                  szalbierstwa, jakim popisała się ABE, czyli szkalowania tego narodu w sposób
                  najpodlejszy z możliwych. A fuj.

Ciekawa też jestem cóż czyni antysemitę, jeśli nie antysemickie wypowiedzi?
                  • Gość: Tomson Re: Mogę przyznać że ten wątek nosi znamiona IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 19.04.04, 01:04
                    lee.miller napisała:

> Bezprawne jest coś, co nie ma umocowania prawnego.
                    Racja zbyt często robię błąd utożsamiając prawo ze sprawiedliwością i
                    uczciwością, stąd takie błędne sformułowania.

> Więc pudło. Nie mówiąc już o
                    >
                    > tym,że nijak ma się to do tego, o czym wcześniej pisaliśmy, no ale moze jestes
                    >
                    > zmęczony lub warek za wiele ;)
                    Niestety dzisiaj nie warki, lecz nauka :o(

> Postawiłeś w gruncie rzeczy tezę, iż fakt, że dziś niektórzy przedstawiciele
                    > pewnego narodu zachowują się źle stanowi usprawiedliwienie dla takiego
                    > szalbierstwa, jakim popisała się ABE, czyli szkalowania tego narodu w sposób
                    > najpodlejszy z możliwych. A fuj.
                    Lepiej zwróć uwagę na posty twych ideowych pobratymców o Arabach.

> Ciekawa też jestem cóż czyni antysemitę, jeśli nie antysemickie wypowiedzi?
                    Właśnie, WYPOWIEDZI nie jedna wypowiedź!
                    • lee.miller Re: Mogę przyznać że ten wątek nosi znamiona 19.04.04, 01:08
                      Nie szafuj określaniem tutejszych pisarzy jako moich "ideowych pobratymców".

Znaczy 2 wypowiedzi to już dość? A jak nie 2 to ile?
                      • Gość: Tomson ABE zwykle sensownie pisze o Żydach, więc IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 19.04.04, 01:15
                        na podstawie tego jednego "wyskoku" nie należy odzierać jej od czci i wiary.

lee.miller napisała:

> Nie szafuj określaniem tutejszych pisarzy jako moich "ideowych pobratymców".
                        Gdy crassulka dostawała orgazmu na wieść o kolejnych mordach na cywilnej
                        ludności Iraku jakoś ciebie to nie mierziło, nie widziałem też twojego wpisu na
                        szkalującym Litwinów paszkwilu. Ale gdy ABE napisała coś złego o Żydach odrazu
                        podniosło się twoje wzburzenie.
                        • lee.miller Re: ABE zwykle sensownie pisze o Żydach, więc 19.04.04, 01:21
                          Już raz napisałam, że nie wiem gdzie ci Litwini (jeszcze mnie nie walnęło tak,
                          żeby czytać wszystko, co się tu produkuje).

Co do crassusa - trudno nie zauważyć, że parodiuje Was.

Więcej niż to, co napisałeś w tytule nie trzeba...
                          Game over.
                          • Gość: ABE Re: ABE zwykle sensownie pisze o Żydach, więc IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 01:34
                            Tomson, dzieki za wstawiennictwo nawet jesli to uwazales za z gory spalona
                            pozycje :)
                            Wiem, ze to brzmi niedorzecznie, ale poczytaj troche o sytuacjie w Niemczech po
                            I Wojnie, o tym kto kontrolowal jaki przemysl i kto finansowala jaki przemysl,
                            kto ponosil straty jak Niemcy splacajac reparacje po I WOjnie nie byli w stanie
                            splacac zaciagnietych kredytow. Nie bezposrednio za Hitlerem, ale za tymi co go
                            usadowili u steru wladzy, stali niemieccy Zydzi. Wydaje sie to teraz absurdem
                            bo pierwsza rzecz jaka przychodzi do glowy to obozy koncentracyjne i
                            exterminacja Zydow. Jednak oni tego po prostu nie przewidzieli. Spodziewali sie
                            zwyklej konwencjonalnej wojny, ktora oznaczala wzrost zapotrzebowania na bron,
                            ozywienie ogromnego przeciez w Niemczech przemyslu zbrojeniowego, i nowe
                            pozyczki na rozbudowego tegoz przemyslu. Zapedy nacjonalistyczne Hitlera tez
                            wielu Zydom wydawaly sie na reke, jako ze mysleli ze beda mogli z Hitlerem
                            negocjowac poparcie w stworzeniu Izraela ze wzajemnych zrozumieniem, ze to
                            spowodowaloby odplyw duzej ilosci Zydow z samych Niemiec. Nie przewidzieli, ze
                            Hitler znajdzie "lepsze" "rozwiazanie". Nie przewidzieli, ze Hitler nie chcial
                            Zydow, ale chcial aby ich kapital pozostal w Niemczech, znacjonalizowany dla
                            dobra Niemcow.
                            Oczywiscie, ze nigdy swiadomie nie sprowokowaliby wlasnej zaglady, ale pchajac
                            Niemcy do wojny po prostu nie przewidzieli tego rezultatu.
                            • Gość: ABE TOMSON, WASUP? IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 11:13
                              Trzeba umiec spojrzec faktom w oczy bo inaczej za pare lat w podrecznikach
                              historii bedzie sie czytalo jak to Niemcy z Rosjanami na spolke wywolali WWII,
                              a Polacy te wojne sprowokowali.

Co do tej finansjery zydowskiej, o ktorej twierdzisz ze nie istnieje, to tez
                              sie bardzo mylisz. Ta finansjera, do niedawna (jakies 50 lat wstecz) neutralna,
                              teraz zaczyna juz otwarcie sterowac wydarzeniami politycznymi i wpychac sie na
                              administracyjne stanowiska. A z kasa, zadne drzwi przed nimi nie zamkniete.
                              Nawet jak nie moga zdobyc stanowisk representacyjnych (ie w parlamentach) to
                              juz napewno steruja administracja, a to przeciez rola kluczowa.
                              • Gość: Tomson Eee, z tą finansjerą to bym nie przesadzał, czasem IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 19.04.04, 14:24
                                na podstawie jakiejś prababki mówi się że ten czy ten to Żyd, a często ma on
                                totalnie w dupie Państwo Izrael. Finansjerą światową rządzi USA, Żydzi to tylko
                                ich chwilowi "sojusznicy". Owszem dzięki temu że Izrael jest Ameryce potrzebny
                                mają jakiś tam wpływ na politykę USA, ale rozchodzi się głównie o zbrodnicze
                                interesy Ameryki, zbrodnicze interesy Izraela idą dopiero w drugiej linii.

Co do udziału Żydów w rozpętaniu IIWŚ czy np. rewelacją na temat JudeoPolonii,
                                to narazie nie zajmę stanowiska, bo muszę jeszcze co nieco doczytać.
                                • Gość: ABE [...] IP: *.dialup.xtra.co.nz 20.04.04, 02:14
                          • Gość: ABE A co do ciebie, lee IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 01:38
                            to tez mi sie na wymioty zbiera jak czytam te twoje "ja wiem lepiej", "z
                            historii mialam zawsze piatki w szkole" i "moralnie jestem na wyzynach"
                            hipokrytycznych uszczypliwosciach.
                            • lee.miller Re: A co do ciebie, lee 19.04.04, 01:48
                              desinteressement.
                              • Gość: ABE Nie pisz w jezykach, ktorych nie znasz bo sie IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 01:56
                                kompromitujesz.
                                Co to do licha jest "desinteressement"?????????????????
                                Mialas na mysli Disinterest?
                                Skoncentruj sie na j polskim
                                • lee.miller Re: Nie pisz w jezykach, ktorych nie znasz bo sie 19.04.04, 01:58
                                  nie - miałam na mysli desinteressement
                                  kompromituj sie dalej i tak bardziej już nie możesz...
                                  • Gość: ABE He he he he, mysli to ty masz wyraznie tworcze n/t IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 02:01
                                    • marcus_crassus abe,musze ci przyznac jedno-jestes rozkosznie 19.04.04, 02:06
                                      nieskazona jakokolwiek forma wiedzy lub inteligencji :)))))

musze przyznac ze walisz byki jak z rekawa :)))podobnie jak tomson :))))

nieco mniej od Bnadema produkujacego sie obecnie jako wqurwiony ktory caly czas
                                      nie wie w jakich kampaniach walczyl katon starszy :)))))))))))))))))

mowiac szczerze przy was mirmil (tzn przy tobie i wqurwionym bo tomsona to nie
                                      licze jesli chodzi o bliski wschod bo on pojecia nie ma zupelnie nawet o co
                                      chodzi) to naprawde wulkan intelektu :))
                                • Gość: PP Re: Nie pisz w jezykach, ktorych nie znasz bo sie IP: *.157.11.75.Dial1.Boston1.Level3.net 19.04.04, 02:06
                                  Lee powinna zwrocic sie do jakiegos chlopa. Kazdy z nich ma swoj interes,a tego
                                  jej wlasnie brakuje.
                                  • Gość: ABE Re: Nie pisz w jezykach, ktorych nie znasz bo sie IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 02:15
                                    W zyciu o takim slowie jak "desinteressement" nie slyszalam i o ile wiem to po
                                    prostu one jest wytworem wyobrazni lee.
                                    Moze cos takiego jest w amerykankich angielskim? Wiesz cos o tym?
                                    • Gość: ABE Re: Nie pisz w jezykach, ktorych nie znasz bo sie IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 02:19
                                      No nie, nie ma takiego slowa. Sprawdzilam w hamerykanskim Webster
                                      dictionary. "Desinteressement" nie istnieje.
                                      A moze to z hebrajskiego????
                                      • marcus_crassus abe,ty jestes totalnie glupia 19.04.04, 02:22
                                        www.slownik-online.pl/kopalinski/EC3C36C3C773FE61412565B8000BAF6F.php

chryste panie,nie mam pojecia jak istota tak glupia moze podtrzymywac
                                        podstawowe funckje organizmu???przeciez tasiemiec ma lepiej rozwiniete narzady
                                        zmyslu niz ty... :(((((
                                        • Gość: ABE Francuski?????? Ale jaja! Sprobuj po hebrajsku IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 02:41
                                          Ale nawet po francusku jest zle napisane - brakuje tych glupawych przecinkow na
                                          gorze HA HA
                                          • marcus_crassus ale ty glupia jestes... :((((( 19.04.04, 02:43
                                            • Gość: Tomson Crassula, jakaś ty "argumentna ;o)" IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 19.04.04, 14:29

)ale ty glupia jestes... :(((((
                                              )abe,ty jestes totalnie glupia
                                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12053143&a=12071496
                                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12053143&a=12071407
                                              ABE została chyba przytłoczono mocą twych "argumentów ;o)"
                                              HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!! ;oD
                                    • lee.miller Re: Nie pisz w jezykach, ktorych nie znasz bo sie 19.04.04, 12:40
                                      > W zyciu o takim slowie jak "desinteressement" nie slyszalam

bo się zsiusiam!!! :DDDDDD
                              • marcus_crassus tomson,wersja 5.63 Pro :))))))) 19.04.04, 01:59
                                zgodnie z wielkim odkryciem Bo'rki Tomson jest nieskomplikowanym automatem
                                mailujacym, rozsylajacym tresci
                                majace skompromitowac przodujaca ideologie .
                                Zaprogramowany przez atykomunistow, osmiesza komunizm sprowadzajac go do
                                absurdu!

to byla wersja beta tomsona ktora weszla dawno temu to uzytku..oczywiscie
                                chlopaki z politechniki gdanskiej a dokladnie z jej wydzialu informatyki nie
                                proznowali i caly czas rozwijaja produkt :)))))

np dodali opcje rozwoju programu na inne fora a poniewaz uznali ze tomson
                                spelnil juz swoja misje i osmieszyl komunizm do granic mozliwosci wydali nowa
                                wersje tomsona w celu osmieszenia antysemityzmu - nalezy zauwazyc ze jest to
                                zupelnie nowa funkcja w programie bo wczesniej tomson nie mial w bazie danych
                                zadnych informacji dotyczacych izraela :)))))))

natomiast co ciekawe wciaz pomimo udoskonalania programu nie sa w stanie
                                poprawic jego inteligencji oraz chyba maja jakis problem z baza slownikowa bo
                                tomson caly czas robi tragiczne byki :))))

najnowsza wersja tomsona,ma tez jakis blad wewnetrzny i czesto sie zapetla
                                (obserwujemy pojawienie sie tego bledu od kilku wersji) na slowie "ha"

w tym przypadku czesto obserwujemy cos w
                                rodzaju "hahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahha"

nalezy tez zauwazyc ze chyba ta operacja programu go wylacza bo zazwyczaj sie
                                na tym konczy jego dzialanie,jesli program napisze "haha" na poczatek to czesto
                                konczy post na samym tytule :)))))))))))))

nalezy tez zauwazyc ze funkcja zwalczania antysemityzmu jest dosc nowa wiec
                                tomson ostatnia wersja nie dysponuje podobnie obszerna baza danych co w kwestii
                                komunizmu i raczej tylko uzywa slowo "zydzi" a potem losowo produkuje jakis
                                dalszy ciag uzywajac ciagu bluzgow i ewentualnie podajac cyfre 1968.

opcja z zydami jest stanowczo w tomsonie niedopracowana i wiaze sie z tym w
                                duzej mierze mniejsze zainteresowanie jego tworczoscia w porownaniu z
                                tworczoscia prokomunistyczna :))))))

• Gość: ABE Znow sie nudzisz. Nikogo nie zamordowano dzis? IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 02:03
                                • marcus_crassus czy Tomson nie jest antyentropijny??? 19.04.04, 02:09
                                  O wlasnie, jak potwor z Loch Ness!
                                  Tomson nie jest sprzeczny z prawem ciaglego wzrostu entropii, ale BARDZO malo
                                  prawdopodobny zgodnie z druga zasada termodynamiki.
                                  Jak smok, albo Kurska Anomalia Magnetyczna.
                          • Gość: Tomson Ok. Game Over,ale to ty straciłaś wszystkie"życia" IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 19.04.04, 14:26
                            lee.miller napisała:

> Co do crassusa - trudno nie zauważyć, że parodiuje Was.
    • Gość: . Re: Kto sprowokowal WWII, kto zacznie WWIII+++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 18.04.04, 17:52
      >>>>>>>>>>>>< Kto sprowokowal WWII, kto zacznie WWIII IP:
      *.dialup.xtra.co.nz
      Gość: ABE 18.04.2004 02:34 odpowiedz na list

Zmierzajac do stworzenia Izraela, ktory tylko w sytuacji powojennych rewizji
      granic mogl zaistniec, Zydzi sprowokowali WWII.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Szlachetna coro majorysa.
      Dlaczego wykazujesz zla wole w przytaczaniu faktow historycznych.
      Ja,np,. moge uwazac,ze WWII wywolali ci,co nie chcieli guzika oddac.
      Albo,np.,ci co droge do Gdanska Niemcom poskapili.
      A moge,rowniez np,uwazac,ze Polska powstala poraz pierwszy w ramach rewizji
      granic po WWI.
      Odrazu Ukraincow Lupic zaczeli i Litwinow tez.
      Za to do Polakow maja milosc szczera.
      Moge,rowniez,uwazac,ze przed WWII Czechow troszke Polska zlupila.
      A, moze,Polska poraz drugi powstala po rewizji granic po WWII?
      I granice na Zachod poteznie rozszerzyla.
      I czystke etniczna przeprowadzila.
      Wprawdzie bezpieczenstwa Polski zapewnialo tamtejsze USA-czyli ZSRR.
      Twierdzi sie rowniez,ze za odgemanizowanie Ziem Odzyskanych Rosjanie sa
      winni.Tylko z jakiegos powodu Niemcy nie do nich pretensji maja,
      A za Bieszczady,to juz Rosjan nikt nie odwazy sie winic.
      I jeszcze wspomne tylko,o wlasciwosci tobie podobnych:
      Na starych bledach niczego sie nie nauczyli,a inne popelniaja.
      Nie ukrywam:cieszyc sie bede,jak takich jakty z Zielonej Niewinnej
      Nowej Zelandii wywalac beda.
      Aby niewinna pozostala.
      • Gość: ABE Re: Kto sprowokowal WWII, kto zacznie WWIII+++ IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 01:45
        Uwazaj co chcesz, takie twoje prawo, Kropka.
        Ja pisze o sprowokowaniu WWII, nie wywolaniu - drobna roznica w nomenklaturze.

Ja czuje sie jednak BEZPIECZNA w moich pogladach na to ze Polska WWII w zadnej
        mierze nie wywolala - wiec nawet mnie twoje przypuszczenie nie draznia bo je za
        tak niedorzeczne uwazam.
        Co do zaistnienia, czy raczej powrotu Polski do granic piastowskich w wyniku
        rewizji granic po WWII to sie zupelnie z toba zgodze. Tyle tylko, ze Polacy tej
        wojny nie chcieli aby taka rewizje granic umozliwic.
        Co do czystek etnicznych to nic o tym nie wiem. Owszem, Niemcy w Polsce mieli
        wybor powrotu do Niemiec, z czego niektorzy skorzystali (wlaczajac mojego pra-
        dziadka),reszta zostalo w Polsce i do tej pory tam zyja. Wiem gdzie ta czystka -
        bo jak czystka to przeciez zywa dusza sie nie powinna ostac.
        • lee.miller Re: Kto sprowokowal WWII, kto zacznie WWIII+++ 19.04.04, 01:50
          II WŚ sprowokował Adolf Hitler przy milczacym lub nie poparciu wiekszości
          swoich rodaków, idiotko.
          • Gość: ABE Po polsku tez musze cie uczyc??? IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 01:59
            "II WŚ sprowokował Adolf Hitler przy milczacym lub nie poparciu wiekszości
            > swoich rodaków, idiotko."

Powinno byc: "IIWS sprowokowal Adolf Hitler przy milczacym -lub nie- poparciu
            wiekszosci swoich rodakow, idiotko", idiotko.
            Co oczywiscie pamietasz z podrecznika historii z piatej klasy szkoly
            podstawowej.
            • lee.miller ty jako nauczycielka jezyka polskiego? 19.04.04, 02:00
              ty, która nie potrafisz kilku zdań sklecić bez błędu? ty, ktora
              usprawiedliwiasz się ledwie kilkunastoletnią nieobecnością???
        • Gość: chala Podaj przyklady "prowokacji" i wykaz zwiazek przy IP: *.rdu.bellsouth.net 19.04.04, 02:38
          -czynowo- skutkowy. Tylko wtedy uratujesz swoje miejsce wsrod gonych ,
          uczciwych ludzi. To jest wyzwanie dla ABE.
          • Gość: ABE Re: Podaj przyklady "prowokacji" i wykaz zwiazek IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 02:47
            Chala, twoje wyzwanie to juz jedna nade mna ciazy, znaczy sie ci komandosi co
            ich na mnie naslalas. Po czyms takim jak moge cie wziac na powaznie?
            • Gość: chala [...] IP: *.rdu.bellsouth.net 19.04.04, 02:54
              • marcus_crassus abe jest uposledzona :)))))) 19.04.04, 03:01
                nie nalezy na nia zwracac uwagi bo ona pojecia nie ma gdzie zyje ;))))

ostatnio wywiodla pochodzenie palestynczykow od filistynow :)))))

• Gość: ABE What was that? n/t IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 11:21
    • groszek.741.com ABE droga, czy Ty nie masz ABY lekkiej obsesji? 19.04.04, 11:22
      Przecież jest powszechnie wiadomo, że II Wojnę Światową sprowokowali Eskimosi
      wraz z Hotentotami.

A pierwszą Gavriło Princip, z australijskich Aborygenów.
      • Gość: ABe Spojrz prawdzie w oczy, groszyno IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 11:27
        Eskimosow do tego nie mieszaj bo oni bogu ducha winni.
        A wy - guilty as sin!
    • groszek.741.com Co prawda, Lem (Stanisław zresztą) wysunął... 19.04.04, 11:25
      ...inną teorię, że wszystkiemu był winny konflikt między Paciorkitami i
      Poklepcytami. Pożarli się mianowicie o śwaję.
      • Gość: ABE A ty to groszek, czy grosik? IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 11:31
        Pewnie bedziesz wkrotce uaktualnial swoja liste nieprzyjaciol - dopisz mnie,
        lepiej na watrobe jak prawda o waszych kardynalnych bledach cie ominie.
        • yaroni ABE i jej polityczna indolencja - desinteressement 19.04.04, 11:50
          www.google.pl/search?q=cache:IRVo5OikbVQJ:www.slownik-online.pl/kopalinski/EC3C36C3C773FE61412565B8000BAF6F.php+desinteressement&hl=pl
          &lr=lang_pl&ie=UTF-8&inlang=pl

To cos na temat slowka: desinteressement,
          ktore cie tak trapi.
          Skoro nie ma sie pojecia o historii przedwojennej dyplomacji,
          nic dziwnego, ze i slowo to jest ci nieznane.

2. HITLER Zydow nie przechytrzyl.
          Przeciwnie, w pierwszym okresie swego panowania zwracal sie wielokrotnie
          kanalami dyplomatycznymi do W. Brytanii o umozliwienie emigracji Zydow
          niemieckich do Ziemi swietej (a byl to wtedy mandat brytyjski)

Anglicy, bojac sie naruszenia rownowagi na BW, prosbom Hitlera odmawiali.

Czy znaczy to jednak, ABE, ze to Zydzi, po spolu z Anglikami, wywolali 2. WS.?

Zalosna jestes.

• Gość: ABE Re: ABE i jej polityczna indolencja - desinteress IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 11:56
            Z tym kopalinskim sie spozniles, juz krasula tam prze-googlowala. Francuski u
            mnie tak jak turecki, szczegolnie jak siedze na kazaniach.

Co do reszty, tylko potwierdzasz moje slowa, ze oryginalnie umowa byla miedzy
            Hitlerem a Zydami Niemieckimi o wspolpracy i ulatwieniu im osiedlenia sie w
            Palestynie. Po czym Hitler znalez inne "rozwiazanie". To juz poruszylam powyzej
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12053143&a=12071121
            • yaroni z bandytami nie zawiera sie umow - to nie byla 19.04.04, 12:07
              umowa.
              jezeli mialas cos wspolnego z prawem , to powinnas to wiedziec.
              bylo to najwyzej nieformalne porozumienie.

Hitler juz w "Mein Kampf" zapowiedzial , ze Zydzi z Niemiec musza byc usunieci
              (tylko nikt w to nie wierzyl, sadzono, ze to rojenia).
              Po przejeciu wladzy przez Hitlera, Zydzi, wiedzac co im grozi, sami zwrocili
              sie do niego, aby on zwrocil sie do Anglikow o zgode na wyjazd do Palestyny.

Hitler, ktoremu Zydzi obiecali za to spore pieniadze,
              postanowil pojsc im na reke.
              Ale podkreslam, umowa to nie byla.

• Gość: ABE Re: z bandytami nie zawiera sie umow - to nie byl IP: *.dialup.xtra.co.nz 20.04.04, 01:55
                W angielskim maja na to odpowiednie slowo "arrangement" (w odroznieniu od
                prawnego contract) - jednak z braku takiego slowo po polsku nazwalam to umowa.
                Pewnie, ze nie byla to umowa w sensie prawnym, ale raczej prorozumienie,
                nieformalna ......(?)

Co do "bandytow" to nikt, z Zydami wlacznie, nie wiedzial przed 1938 ze Hitler
                to bandyta. Bandyta to tez nieodpowiednie slowo w tym kontekxcie
      • Gość: ABE A co do Lema, to nie myl Edenu z Ziemia Obiecana IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 11:35
        choc podobienstwa uderzajace
    • Gość: ABE No niech wam bedzie IP: *.dialup.xtra.co.nz 19.04.04, 11:45
      Wszedzie gdzie napisalam "Zydzi", zastapcie to slowo slowem "Niemcy" - i bedzie
      fajnie.
      Przeciez ja sie tylko wyglupialam.
      Aha, i do slowa "Niemcy" dodajcie jeszcze slowo "Sovieci" - jeszcze fajniej.
      No i nie zapominajmy o tej radiostacji gliwickiej - to byla glowna przyczyna
      WWII.
      Jak to juz ten angielski maz stanu slusznie powiedzial - wszystko przez Polakow
      byla bo jakby Hitlerowi ten kawalem odlogu zwanego korytarzem polnocnym by dali
      to do dzisiaj bylby Pokoj.
    • Gość: . Re: Ot ABEcadlo historii +++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 19.04.04, 21:49
      >>>>>>>>>>>>>> Re: Kto sprowokowal WWII, kto zacznie WWIII+++ IP:
      *.dialup.xtra.co.nz
      Gość: ABE 19.04.2004 01:45 odpowiedz na list

1.>>>>Ja czuje sie jednak BEZPIECZNA w moich pogladach na to ze Polska WWII
      w zadnej
      mierze nie wywolala - wiec nawet mnie twoje przypuszczenie nie draznia bo je za
      tak niedorzeczne uwazam.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
      ===================================================================
      Polska sprowokowala WWII na takich samych zasadach,jak Izrael ma sprowokowac
      WWIII.
      Czuj sie bezpieczna.
      ================================================================================

2.>>>>>>>>>>>>>>>Co do zaistnienia, czy raczej powrotu Polski do granic
      piastowskich w wyniku
      rewizji granic po WWII to sie zupelnie z toba zgodze. Tyle tylko, ze Polacy tej
      wojny nie chcieli aby taka rewizje granic umozliwic. >>>>>>>>>>>>>

Ale Czechow pomogli zalatwic.I na tym skorzystali.
      A przed tym Litwinom Wilno sprzatneli.
      Z Kijowem sie nie udalo.
      Co do ziem Piastowskich:
      a)Piastowie a Polska=Panstwo Rzymian a Wlochy.
      b) od kiedy Szciecin,np.,do Piastow nalezal?

===========================================================================
      3.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Co do czystek etnicznych to nic o tym nie wiem.
      Owszem, Niemcy w Polsce mieli
      wybor powrotu do Niemiec, z czego niektorzy skorzystali (wlaczajac mojego pra-
      dziadka),reszta zostalo w Polsce i do tej pory tam zyja. Wiem gdzie ta czystka -
      bo jak czystka to przeciez zywa dusza sie nie powinna ostac.>>>>>>>>>>>>>>

Jak nie znasz przepisow,to nie znaczy,ze nie odpowiadasz za popelnione
      przestepstwo.Wiec by nie wpasc w tarapaty,nalezy przepisow sie uczyc.
      Np.,drogowych.
      To dotyczy rowniez historii.
      Zakladam,ze bzdury piszesz-bos nieuk.
      Gorzej,jezeli klamiesz.
      Wiec nic nie wiesz o operacji "Wisla",ktorej poddani zostali Ukraincy?
      Wysiedlanie Niemcow:ladnie okreslilas-skorzystali z mozliwosci powrotu
      do Niemiec.
      Tzn,np.,ze Szczecina niemieckiego-do Niemiec?!
      A z innych miejscowosci tez?

Dziewczyno!
      Czy mam sie smiac?
      Gdzie sa granice naiwnosci?
      Albo glupoty?
      Nie rob z siebie ............
      • Gość: ABE Re: Ot ABEcadlo historii +++ IP: *.dialup.xtra.co.nz 20.04.04, 02:12
        Oj, Kropka (Lubie twoj tytul to go zostawie choc inne tytuly pchaja sie na usta
        w odpowiedzi na twoje uproszczenia)

"Polska sprowokowala WWII na takich samych zasadach,jak Izrael ma sprowokowac
        > WWIII."
        Z tym to nawet Izraelczycy by sie nie zgodzili. Przeciez Izrael proaktywnie
        dziala w celu osiagniecia finalnego konfliktu - zamachy, osiedlanie,
        unilateralne "wycofywanie" ale tylko z pewnych obszarow tym samym insynuujac
        wladze nad pozostalymi, mury itd itd. Polski taka tylko provokacja, ze
        graniczyla z Niemcami. Polska unikala konflikty, Izrael do niego zmierza.

"A przed tym Litwinom Wilno sprzatneli."
        Polska i Litwa zawarly unie w XV wieku. Zadne z tych panstw oficjalnie z tej
        unii sie nie wycofalo. Na dobra sprawe Polska i Litwa wciaz moglybyc
        zjednoczone i nikt nie moglby nazwac tego aneksja jako ze wciaz istnieje
        partnerska umowa miedzy tymi dwoma panstwami o unii politycznej.

"a)Piastowie a Polska=Panstwo Rzymian a Wlochy"
        Tu sie bardzo mylisz, Kropidlo. Polska nigdy nie przeszla przez dziesiatki
        etnicznych mlynow tak jak Rzym. Polska od czasow piastowkich jest wzglednie
        homogeniczna. Polacy piastowscy sa bezposrednimi przodkami wspolczesnych
        Polakow. Przodkami Wlochow sa visigoci, ostrogoci, frankowie, arabowie i w
        niewielkim stopniu starozytni Rzymianie. Podobnie jak w niewielkim stopniu
        starozytni Egypcjanie sa przodkami wspolczesnych Egipcjan.

"b) od kiedy Szciecin,np.,do Piastow nalezal?"
        Od szkoly podstawowej pamietam o reliktach slowianskich w grodach na obszarze
        szczecina. Szczecin jest polski tak jak krupnik czy pierogi z grzybami.
        Powiedzialabym ze Gdansk byl mniej polski niz Szczecin na przestrzeni historii,
        jako ze przez wiele lat bylo to niezalezne miasta (jak miasta hansjatyckie).

Niemcy wrocili z polskiego Szczecina do niemieckich miast.
        O operacji Wisla niestety nie wiem. WIem o bandach UPA, ale przyznam ze mam tu
        wyrazne braki.
        >

• Gość: . Re: Ot ABEcadlo historii +++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 20.04.04, 06:08
          1.>>>>>>>>>>Z tym to nawet Izraelczycy by sie nie zgodzili.>>>>>
          Zlikwidowac Izrael i mieszkancow tamtejszych.
          Sa niepotrzebni.
          Ty za nich myslisz.
          ===============================================================

2.>>>>>>>>>>>>Od szkoly podstawowej pamietam o reliktach
          slowianskich w grodach na obszarze
          > szczecina. >>>>>>>>>>>>

Od kiedy to Polacy,sa reprezetantami wszystkich Slowian?
          Tak samo Rosjanie moga do tamtejszej "slowianskosci" miec.
          Bo tez sa Slowianami.
          Ale nigdy nie slyszalem by Szciecin Polski byl.
          A pozatym Slowian tamtejszych Piastowie,za czasow jak byli hersztami
          band co niewolnikami handlowali,lupili.
          =====================================================================

3.>>>>>>>>>>>>>Polski taka tylko provokacja, ze
          graniczyla z Niemcami. Polska unikala konflikty, Izrael do niego zmierza.>>>>>

Polska zawsze miala konflikty z krajami osciennymi.
          Ostatnie-samodzielne-Zaolzie.
          ====================================================

4.>>>>>>>>>>>>>>>>>Polski taka tylko provokacja, ze
          > graniczyla z Niemcami. Polska unikala konflikty, Izrael do niego zmierza.>>>>

Ty,co?!
          ......... udajesz?
          O "buncie" generala Zeligowskiego nie slyszalas?
          Nie osmieszj sie!
          =========================================================================
          5.>>>>>>>>>>>>>>Polska od czasow piastowkich jest wzglednie
          > homogeniczna.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
          Jedyna nacja czysta rasowo.
          ============================================================
          6.>>>>>>>>>>>>>>><Od szkoly podstawowej pamietam o reliktach
          slowianskich w grodach na obszarze
          > szczecina. Szczecin jest polski tak jak krupnik czy pierogi z grzybami. >>>>>

Historiografia polska nieraz byla przylapana na nieprawdach.
          Badz ostrozna,bo ktos moze wygrzebac,ze i krupnik nie jest
          pochodzenia piastowskiego.
          A moze i sam Pisat nie byl Slowianinem?
          =================================================================
          7.>>>>>>>>>>>>>Niemcy wrocili z polskiego Szczecina do niemieckich miast.
          > O operacji Wisla niestety nie wiem. WIem o bandach UPA, ale przyznam ze mam
          tu
          > wyrazne braki.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Co do Niemcow? Czemu ........ udajesz?
          Co do band UPA:
          po Ukkrainsku-U(krainskaja) P(owstanczeskaja) A(rmija)-
          Prawie jak AK -lub-Hamas.
          Zalezy od punktu widzenia.
          A jednak:
          Ukraincow wysiedlano.
          Niemcow wypedzano.
          Zydow w 1968 poproszono-splyn.
          Jezeli masz braki,to badz bardziej ogledna.
          • Gość: . Re: Ot ABEcadlo historii +++ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 22.04.04, 00:17
            Powinnas przynajmniej w stosunku do Ukraincow jakos sie ustosunkowac.
          • Gość: ABE Re: Ot ABEcadlo historii +++ IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 22.04.04, 01:15
            Kropka,
            Nie wiem dlaczego akurat o Ukraincach powinnam sie ustosunkowac - nigdy sie za
            bardzo nie interesowalam nimi, ani ta czescia historii. Obecnie maja wielki
            kraj i wszystko zalezy od nich jak sie im tam potoczy. Jak maja jakies
            negatywne dziedzictwo historyczne, to nie ma to nic wspolnego z Polska, a z
            ZSRR. Nie wiem skad u Ciebie bierze sie ta nagla troska o Ukraincow,
            szczegolnie sprzed 60 lat - hipokryzja?

=============================================================
            "o reliktach
            > slowianskich w grodach na obszarze
            > > szczecina. >>>>>>>>>>>>
            >
            > Od kiedy to Polacy,sa reprezetantami wszystkich Slowian?
            > Tak samo Rosjanie moga do tamtejszej "slowianskosci" miec.
            > Bo tez sa Slowianami."

To zes tu przykropil! Widzisz w contexcie dyskusji, twoj argument jest zupelnie
            chybiony bo mowa o tym czy Szczecin Polski czy Niemiecki. Niemcy w zaden sposob
            nie kwalifikuja sie na Slowian. To czy relikty slowian polskich czy ruskich to
            w przypadku kilkunastu stuleci wstecz jest pustoslownym argumentem bo narody
            jako takie sie jeszcze wsrod slowian wtedy nie wyksztalcily. Ale to juz
            jest "beside the point".

=========================================================

• Gość: ABE ciag dalszy IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 22.04.04, 01:19
              =================================================================
              Polska unikala konfliktu, Izrael do niego zmierza.>&#
              > 62>>>
              >
              > Polska zawsze miala konflikty z krajami osciennymi.
              > Ostatnie-samodzielne-Zaolzie"

Mowa o WWII. Polska do tego konfliktu nie zmierzala. NIe ma to zadnego sensu
              aby wywlekac wszystkie wydarzenie z wielowiekowej historii Polski. W przypadku
              Izraela na przestrzeni zaledwie 50 wykazal sie on wyjatkowo bojowkarsko-
              zaczepno postawa. To juz jednak widoczny jest pewien wzorzec.
              Polska -ogolem mowiac - zawsze slynela z prowadzenia wojen glownie z pozycji
              samoobrony

=============================================================================
          • Gość: ABE ciag dalszy - nr.2 IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 22.04.04, 01:25
            "A moze i sam Pisat nie byl Slowianinem?"
            Pewnie masz jakies dowody ze byl Zydem, he ;)
            =====================================================================
            Ukraincow wysiedlano.
            > Niemcow wypedzano.
            > Zydow w 1968 poproszono-splyn.

Zwroc uwage na pewna prawidlowosc: tak jak Polacy przesiedleni byli po wojnie
            do nowo-okrojonych granich Polski, tak byly inne narodowosci. Stalo sie to po
            wojnie, jako resultat rewizji granic wszystkich panstw. Polska jednakze nie
            prowadzila metodycznej polityki eksterminacji zadnych mniejszosci przez
            dziesiatki lat po wojnie, w sposob skoordynowany i ciagly. Polska po prostu
            przesidlila tak jak Polacy byli przesiedleni. Nie bylo ludobojstwa.
            Izrael morduje mniejszosci narodowa Palestynczykow w sposob ciagly i
            metodyczny, w 40 lat po konflikcie zbrojnym. Jesli nie widzisz roznicy, to
            jestes slepcem. Totalnym, hipkrytycznym slepcem!
    • Gość: Piks-Diksi [...] IP: *.twmi.rr.com 22.04.04, 00:33
      • Gość: ABE Re: Zydzi PIERWSZYMI terrorystami na świecie IP: *.directories.co.nz / *.directories.co.nz 22.04.04, 01:34
        Widzie ze tu nowa/y jestes, Piksi-Diksi. Czesc, i welcome!
        Pozyjesz, zobaczysz ze tak jak USA, Zydzi trzesa tym forum. Trzeba z nimi
        ostroznie i dyplomatycznie bo inaczej to na OSla Lawke.
        Tak droga przykladu - gdzies tu kiedys porownal (moze nawet ja) insureckje w
        Iraku z powstaniem styczniowym. Spadly bluzgi i oskarzenia o brak patriotyzmu
        itd - wszystko manipulowane przez naszych drogich forumowiczow z Izraela,
        ktorzy tyle maja wspolnego z polskim patriotyzmem co Osama Bin Laden z
        Amerykanska kultura.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka