Dodaj do ulubionych

dziewczęta na karuzeli

11.01.11, 23:20
forumowe dziewczęta, wszystkie jak kopia jennifer albo ilove2.... nieustannie powtarzają niesamowite androny jak to prywatny FED okrada USA i czas aby kongres wreszcie upaństwowił.
a to ci brylantowa idea. dziewczęta nie zastanawiaja się dlaczego banki centralne są w przyzwoitych krajach niezależne od ustawodawców.
uchylę rąbka tajemnicy.
rząd nigdy nie byłby zmuszony do kontrolowania wydatków ponieważ nigdy nie miałby deficytu. brakujacą sumę dodrukowałby a to sprawiłoby inflację i powolną ruine gospodarczą.

bogu dzięki, że dziewczęta nie udzielaja porad medycznych albo inwestycyjnych.
Obserwuj wątek
    • igor_uk Re: dziewczęta na karuzeli 11.01.11, 23:27
      felus,ja nie jestem dziwczynka,ale zechcialo sie mnie cos napisac w tym watku.Bo bardzo lubie dziwczyn,a za chwile ich bedzie tu multum ,a ja juz jestem tu!

Wiesz co,widze jeden slaby punkt w twoim tekscie (to znaczy widze wiecej,ale ten jakos odrazu rzucil sie w oczy)
      to ten:-"brakujacą sumę dodrukowałby a to sprawiłoby inflację "

Z tego tekstu wynika,ze inflacji w dniu dzisiejszym nie ma?
      • felusiak1 Re: dziewczęta na karuzeli 12.01.11, 01:36
        OK igor. inflacja jest pożądana. 2-3% rocznie ale nie 7-10% a może i wiecej.
        tu masz malunek: home.comcast.net/~markthoma/Graphics/indep.11.19.05.jpg
        pochodzi z naukowej ksiazki: economistsview.typepad.com/economistsview/2005/11/central_bank_in.html

wysoka inflacja to dodatkowa forma opodatkowania obywateli. zarobki zawsze pozostaja w tyle za cenami.
        • karbat Re: dziewczęta na karuzeli 12.01.11, 07:04
          w USA jest super , fekusiak ilu w USA zaopatrzylo sie w dziela Marksa , aby zapoznac sie
          z reprywatyzaca , z upanstwawianiem bankow . twierdzisz , ze do co do tej pory upantwowiono to wystarczy .

w USA jest super , z dofinansowaniem panstwa wielu dziedzin gospodarki , nawet do paszy doplacaja by im krowy nie wyzdychaly :(

w USA jst super ... dla tych co nie maja dzieci , nie beda mogli miec pra pra pra pra wnukow,
          ktore by splacali ich ( twoje ) dlugi .
          • felusiak1 Re: dziewczęta na karuzeli 12.01.11, 18:29
            drogi karbat, nigdzie nie napisałem, że w usa jest super.
            przeczytaj jeszcze raz mój inicjujacy wątek wpis. stoi tam napisane, że bank centralny w rękach ustawodawców to jak butelka wódki w rękach alkoholika.
        • melord Re: dziewczęta na karuzeli 12.01.11, 08:57
          w/g podanego wykresu(jesli AUS to Australia,nie Austria) inflacje podaja powyzej 6% ???

Current Australian Inflation Rate
          September 2010
          2.7877%

w ostatnim dziesiecioleciu jedynie w 2008 przekroczyla 4%.....dokladnie 4.3%
          • nihil-istka co dziewczętom w mozg wali? 12.01.11, 09:32
            Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. A wszystkie nasze lewaczki forumowe siedza w staropanienstwie, bezdzietnosci, samotnosci i beznadzejnosci. No i brak spermy od kochajacych mezow w mozg im wali. Efa,zlote jajka, ela i dziesiatki innych
    • you-know-who czy ty chcesz powiedziec f1, ze 12.01.11, 09:32
      nieznana ci jest istota problemu, f1. nawet tacy ignoranci jak ja slyszeli, ze
      "federalny" "bank" "rezerw" (a triple misnomer), to prywatna instytucja, ktorej kierownictwo jest tajne, a sluzy do tego, by drukowac papierki i pozyczac je rzadowi i bankom na procent. powiedz mi gdzie jeszcze bank centralny dziala j/w?

ludzie drapia sie po glowach i pytaja: po cholere prowadzic wieczna wojne, a przy braku prawdziwych zagrozen, inscenizowac sztuczne zagozenia? a przeciez i to i sposob dzialania federal reserve ma jeden naczelny cel: **dobre** zagospodarowanie podatkow ciagnietych z ostatnio niezbyt wypchanych kieszeni 113 mln podatnikow. wiadomo bowiem, ze nikt tak bardzo nie potrzebuje pieniedzy podatnikow, jak bogaci.

• felusiak1 Re: czy ty chcesz powiedziec f1, ze 12.01.11, 18:24
        you-know-who napisał:
        > "federalny" "bank" "rezerw" (a triple misnomer), to prywatna instytucja, ktorej
        > kierownictwo jest tajne,

chcę powiedzieć, że powyższe jest idiotyzmem

> federal reserve ma jeden naczelny cel: **dobre** zagospodar owanie podatkow
        > ciagnietych z ostatnio niezbyt wypchanych kieszeni 113 mln podatnikow. wiadomo
        > bowiem, ze nikt tak bardzo nie potrzebuje pieniedzy podatnikow , jak bogaci.

to zdanie utwierdziło mnie w przekonaniu, że że jesteś idiotą.
        • mara571 kierownictwo FED to tajne nie jest 12.01.11, 21:57
          ale chetnie dowiedzialabym sie, kim sa wlasciciele.
          Z tym mam spory problem.
          • felusiak1 Re: kierownictwo FED to tajne nie jest 12.01.11, 22:24
            własciciele? FED nie jest ani prywatny ani państwowy. jest niezależny od rządu ale jednocześnie podlega kongresowym inspekcjom. kierownictwo nominowane jest przez prezydenta ale musi być zatwierdzone przez Senat. FED nie emituje pieniadza, to leży w gestii departamentu skarbu.
            www.slate.com/id/2200411/
            rzecz jasna w dobie internetu jest cała masa konspiracjonistów, którzy mając loose change w kieszeniach produkuja cajtgajsty i podobne dyrdymały.
            zastanawiajace jest, ze konspiracjoniści z całego zachodniego świata skupiaja swe siły nad usa, nad fedem ale zaden nie zainteresował sie jak pracuje ECU albo jak wygladają
            tzw. unfunded liabilities europejskich rzadów albo ile długu łacznie maja obywatele EU.
            Myslę, że wynika to z głebokiej miłości do ameryki i z troski o nia.
            • mara571 ccesz powiedziec, ze on jest niczyji 12.01.11, 22:42
              nie ma nikogo, kto ta kase na poczatek wylozyl i czerpie dywidende.
              zyje w Niemczech i co roku slysze komunikat, ze Bundesbank mial tyle i tyle zysku i daje tyle i tyle minstrowi finansow. Prawnie ten bank jest osoba prawna podlegajaca prawu instytucji publicznych.
              Podobnie jest w Polsce.
              Obydwa maja prawo emisji pieniadza. Bundesbank musi to koordynowac z zentralnym Bankiem Europejskim.
              Obydwa sa niezalezne od rzadu.
              FED nie emituje pieniadza OK.
              Ma 12 Federal Reserve Banks, wiele bankow-czlonkow i inne instytucje finansowe.
              Gdzie jest lista, skoro ta taka wazna instytucja,kontrolowana przez prezydenta i Kongres.
              Najlatwiej mozna zapobiec mitow decydujac sie publikacje listy udzialowcow.

• felusiak1 Re: ccesz powiedziec, ze on jest niczyji 13.01.11, 00:11
                fed przekazuje zysk w całości do department of treasury każdego roku i jest to publikowane.
                w 2009 było tego 45 mld. www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/01/11/AR2010011103892.html
                Możesz sama wejść na strony każdego z 12 oddziałów FED-u i zapoznać się z listą członków
                www.kansascityfed.org/banking/membership/statememberbanks/state-member-banks.cfm
                Możesz również poczytać to i tamto:
                www.scribd.com/doc/7635722/Who-Owns-and-Controls-The-Federal-Reserve
                ps. fed nie jest kontrolowany przez prezydena i kongres.
                banki są członkami a nie udziałowcami. to one płacą fed=owi a nie fed im.

popatrz na BBC. Nie jest rządowa, nie jest kontrolowana przez rząd ale rząd mianuje naczalstwo, którego nie moze odwołać przed upływem kadencji. masz doskonały przykład
                czegoś co nie jest ani rzadowe ani publiczne ani prywatne.
                • br0fl0vski Re: ccesz powiedziec, ze on jest niczyji 13.01.11, 03:20
                  www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=10489
                  • felusiak1 Re: ccesz powiedziec, ze on jest niczyji 13.01.11, 07:54
                    straszne bzdury linkujesz. 6% dividends wypłacane jest od profitu jaki FED robi na pieniadzach czlonkowskich banków. z tego prosty wniosek, że FED zatrzymuje 94% profitu.
                    Ellen Brown celowo wykreca kota ogonem, nie sadzę aby nie rozumiała jak pracuje system rezerw banków. Bank musi utrzymywać płynne rezerwy w wysokości 10% aktywów.
                    z tego wniosek, że bank który udzielił pożyczek w wysokości 1 mln dolarów musi mieć w skarbcu 100 tysiecy. podatnicy nie płaca od tego podatku jak sugeruje Ellen Brown.
                    proszę nie przytaczaj artykułów nawiedzonych agendą.
                    • br0fl0vski Re: ccesz powiedziec, ze on jest niczyji 13.01.11, 14:11
                      felusiak
                      twoje wersja rzeczywistosci ma charakter kompletnie religijny . ja religii nie dyskutuje. ja daje inne spojrzenie. kazdy niech se robi z tym co chce. sam napisz do Ellen Brown ze klamie.
                      • br0fl0vski Re: ccesz powiedziec, ze on jest niczyji 13.01.11, 14:41
                        rozumiem ze pogodziles sie z prywatnoscia Federal Reserve. powiedz mi zatem krynico madrosci kto placi interest za "pozyczki" z Federal Reserve
                        • felusiak1 Re: ccesz powiedziec, ze on jest niczyji 13.01.11, 17:51
                          pogodziłem się z faktem, że ty wyznajesz religię propagowaną przez Ellen Brown.
                          Jak sam piszesz dyskusja z religią jest bezcelowa.
                          • br0fl0vski Re: ccesz powiedziec, ze on jest niczyji 13.01.11, 21:44
                            to zle zrobiles bo nie wyznaje zadnej religi propagandowej tylko podaje linki z innym spojzeniem. wiec dalej pytam skad Federal Reserve bierze profit, kto placi za interest. zaczelismy wiec skonczmy, mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawe ze jak ktos robi profit to ten profit idzie do wlasciciela. a z tym ze Fed reserve ma wlasciciela juz sie pogodziles
                            • felusiak1 Re: ccesz powiedziec, ze on jest niczyji 13.01.11, 22:21
                              na koniec dnia kazdy członkowski bank musi mioeć owe 10% rezerwy. wbrew pozorom nie jest to takie łatwe i wtedy bank pozycza od FED brakujaca kwotę na procent.
                              rzecz jasna taka odpowiedź nie jest zadowalajaca. tak przecież nie może być. musi być coś innego.
                              odpowiedź zadowalajaca brzmi. FED jest prywatny i banksterzy kradną za jego pośrednictwem pieniądze od podatników. no jak, teraz ci pasuje?
                              • br0fl0vski Re: ccesz powiedziec, ze on jest niczyji 13.01.11, 22:46
                                czy ty nie rozumiesz ze nie o to cie pytam. co mine obchodzi 10% rezerwy , ja pytam skad profit
                    • br0fl0vski Ekskluzywnie dla felusiaka od samej Ellen Brown 14.01.11, 03:38
                      It's not on $700 billion; it's a percentage of whatever the banks put into equity in buying their shares in the Federal branch bank. There is no other 94%. It's like getting a 6% return on a bond.

i co teraz felusiak? jak ci sie podoba jej odpowiedz? jesli tak to chyba zgadzasz sie z jej artykulem
                      • felusiak1 Re: Ekskluzywnie dla felusiaka od samej Ellen Bro 14.01.11, 16:08
                        broflofski nie rozumiem o czym ty piszesz jakie 700 mld? skąd ty to wytrzasnąleś?
                        6% jest od zysku a nie od wkładów.
                        ellen brown pisze bajki a dzieci czytają jak pismo święte.
                        • br0fl0vski Re: Ekskluzywnie dla felusiaka od samej Ellen Bro 14.01.11, 17:03
                          broflofski nie rozumiem o czym ty piszesz jakie 700 mld?

Ten percent of that is $700 billion. That means we the taxpayers will be paying interest to the banks on at least $700 billion annually – this so that the banks can retain the reserves to accumulate interest on ten times that sum in loans

It's not on $700 billion; it's a percentage of whatever the banks put into equity in buying their shares in the Federal branch bank.

straszne bzdury linkujesz. 6% dividends wypłacane jest od profitu jaki FED robi na pieniadzach czlonkowskich banków. z tego prosty wniosek, że FED zatrzymuje 94% profitu.

6% jest od zysku a nie od wkładów.

Ona nigdzie nie sugeruje ze 94% idzie do FED

There is no other 94%. It's like getting a 6% return on a bond

skąd ty to wytrzasnąleś?

ellenhbrown@gmail.com
                          napisz do niej sam

felusiak nie wystarczy powiedziec z braku argumentu ze ktos pisze bajki
                          juz ci pisalem zes pilny lecz niezdolny a teraz probujesz zrobic siebie jackass

.

• felusiak1 Re: Ekskluzywnie dla felusiaka od samej Ellen Bro 14.01.11, 21:04
                            broflofski, o czym ty mi tu piszesz? jakie 700 bln?
                            skąd ty to wzialeś?
                • mara571 felusiak to jest mydlenie oczu 13.01.11, 21:33
                  amerykanskim podatnikom.
                  Po pierwsze listy nie ma.
                  Po drugie FED wplacil do Ministerstwa Skarbu 49 mld dolarow w roku 2009.
                  Chwalebne. Ale mam dalsze pytania:
                  Czy oni placa podatki? Czy te 49 mld to zysk wynikajacy z udzialu panstwa w FEC?
                  Ile wynosila calkowita wyplacona dywidenda w roku 2009 wszystkim udzialowcom?
                  Tych odpowiedzi w linkach nie znalazlam.

• br0fl0vski Re: felusiak to jest mydlenie oczu 13.01.11, 21:45
                    felusiak nie chce mowic o tej mechanice robienia szmalu w Federal Reserve. pare lat temu nawet twierdzim ze Fed Res nie jest prywatne
                    • mara571 jesli cie to interesuje 13.01.11, 21:56
                      to pocztaj ta dyskusje
                      mises.pl/blog/2010/01/17/mateusz-machaj-zarobki-fed/
                      Szkola austryjacka ma w Polsce liczna grupa zorganizowanych zwolennikow.
                      • br0fl0vski Re: jesli cie to interesuje 13.01.11, 22:05
                        Jak mozna mowic o tym co dzieje sie wewnatrz FED jesli jak mowi wielu nikt nigdy nie sprawdzil ksiegowosci FED.
                        • mara571 Re: jesli cie to interesuje 13.01.11, 22:13
                          ostatni raz w roku 1913...
                  • felusiak1 Re: felusiak to jest mydlenie oczu 13.01.11, 22:54
                    lista jest, napisałem ci gdzie ją znaleźć i tylko od ciebie zależy czy znajdziesz. pewnie nie chcesz szukać.
                    nie, fed nie płaci podatków gdyż nie osiąga zysku. cały profit przekazywany jest do department of treasury.
                    jeśli fed przekazał 45 mld do budżetu to dywidenda musiała być rzędu 2.7 mld dolarów.
                    to wszystko jest na stronach fed. trzeba chcieć znaleźć.
                    ps. zalinkowany przez ciebie artykuł, chociaz potwierdza to co napisałem wcześniej jest nie na temat.
                    • br0fl0vski Re: felusiak to jest mydlenie oczu 13.01.11, 23:09
                      jak robi profit bo przeciez z profitu robi devidendy
            • joanna_on-line Re: kierownictwo FED to tajne nie jest 14.01.11, 15:01
              felusiak1 napisał:

> zastanawiajace jest, ze konspiracjoniści z całego zachodniego świata skupiaja swe siły nad usa, nad fedem, ale zaden nie zainteresował sie jak pracuje ECU albo jak wygladają tzw. unfunded liabilities europejskich rzadów albo ile długu łacznie maja obywatele EU.
              > Myslę, że wynika to z głebokiej miłości do ameryki i z troski o nia.

>
              no wiesz f1 - fajny jesteś! naprawdę nie wiesz czemuż to cały świat patrzy, szczególnie od paru lat, na amerykę??? a nie przyszło ci przypadkiem do głowy, że gdyby to EU wywołała światowy kryzys, to wówczas ona byłaby na świeczniku? to naprawdę tak trudno wydedukować?

podpowiem ci - gdyby nie fakt, ze $ jest światową walutą, świat miałby w 4 literach, to co robi fed, ale jednocześnie gdyby nie ten fakt... fed nie mógłby tak bezkarnie tego robić, n'est-ce pas?

a propos - co to jest ECU? zawsze myślałam, że jednostka rozrachunkowa, na dodatek nie istniejąca... ;/

felusiak1 napisał:

> własciciele? FED nie jest ani prywatny ani państwowy.

i tu też jesteś zdziwiony, że europejczycy patrzą na tę waszą hybrydę z niedowierzaniem... bo co to niby ma być? ani prywatny ani publiczny... centralny bank państwa, którego waluta trzęsie światem i... hehe wcale nie centralny tylko coś jakby federacyjny, ale to mniejsza... (tak, tak... widac podobieństwo do ECB, tylko my nie mamy prywatnych członków ;-) natomiast fed - nie ma udziałowców, ale ma członków, chociaż istnieją akcje, które są w posiadaniu kilkuset prywatnych banków, no ale to nie są akcje z prawem obrotu, tylko z prawem do 6% dywidendy - a ja bym np. chciała wiedzieć czy to jedyny przywilej czy raczej uprawnienie posiadacza takiej akcji? - no i np. za rok 2007 fed wypłacił prawie 3% zysku w postaci dywidendy, czyli te banki członkowskie są w "posiadaniu" niemal 50% akcji fedu? czy mam rozumieć, że pozostałe 50%+ to własność skarbu państwa? takie rzeczy powinny być przejrzyste, bo w przeciwnym razie powstają tego typu wątpliwości jak: czy fed jest prywatny czy publiczny? czy to prawda, że obce banki mają wpływ na działalność fed? idiotyczne pytania? może, może, ale nie dla przeciętnego zjadacza chleba, a on też zasługuje na info...

więc może po prostu bądź tak miły i wytłumacz nam europejczykom (bardziej profesjonalnie, niż ja bym to zrobiła;-) strukturę własnościową i organizacyjną fed'u - przynajmniej twoja wiedza przyda się do czegos pożyteczniejszego, niż wytykanie co niektórym braku orientacji w temacie - a... i nie chodzi mi o takie cóś, jak w powołanym przez Ciebie artykule... przystępnie, ale znacznie bardziej szczegółowo i... własnymi słowami - potrafisz??? ;-)
              • felusiak1 Re: kierownictwo FED to tajne nie jest 14.01.11, 16:22
                żądło ogromne masz. i like it.
                joasiu, informacje są dostępne na stronach fed.
                jeśli te informacje są dla ciebie nie do przyjecia wtedy polecam całą gamę internetowych stron
                propagujacych inne informacje, te prawdziwe. te, które napędzają broflofskiego z przyjaciółmi.

ps. te banki są w posiadaniu 100% "akcji" fedu.
                • joanna_on-line Re: kierownictwo FED to tajne nie jest 14.01.11, 22:22
                  felusiak1 napisał:

> joasiu, informacje są dostępne na stronach fed.

no jasne! tak przypuszczałam, że nie potrafisz klarownie wyjaśnić :P

no chyba, że jesteś sobek... jesteś? ;-)

> ps. te banki są w posiadaniu 100% "akcji" fedu.

w takim razie nie rozumiem info o wpłacie 97% zysku za 2007 do treasury... chochlik drukarski? może, sprawdzę jak znajdę czas...

i info dla osób widzących zagrożenie w "prywatności" fedu:

nie mozna powiedzieć, że fed jest prywatny, ponieważ te udziały/akcje, które sa w posiadaniu banków członkowskich nie dają tym prywatnym bankom praktycznie zadnych uprawnień do władania fedem - innymi słowy owe akcje nie powinny nazywac sie w ogóle akcjami, bo nie mają wiele wspólnego z tym papierem wartościowym.

czy można powiedzieć, że jest się właścicielem spółki/firmy/organizacji jeśli nie ma się wpływu ani na wyznaczanie kierunków jej działania, ani na realizację zysków, ani, co najwazniejsze - na wybór/odwołanie zarządu?
                  • felusiak1 Re: kierownictwo FED to tajne nie jest 15.01.11, 04:12
                    szerszenica.......
                    zysk netto fed za 2009 wyniósł 53.422 mld dolarów, 1,428 mld wypłacono tytułem dywidend,
                    4,564 zatrzymano jako nadwyżkę rezerwy a 47,430 przekazano do budzetu.
                    dywidendy wypłacane są nie od zysku fed (jak uprzednio mylnie zapodałem) lecz od tego co członlowskie banki maja tam zdeponowane (udziały). (kazdego miesiaca wypłaca sie 0.5%)
                    ma konie 2009 banki miały zdeponowane ponad 25 mld dolarów.
                    każdy członkowski bank musi posiadać płynną rezerwę w wysokosci 10% aktywów.
                    przypominam, pozyczki udzielone przez bank to aktywa a pieniadze drobnych ciułaczy na bankowym koncie to pasywa czyli zobowiazania.
                    www.federalreserve.gov/boarddocs/rptcongress/annual09/sec5/c1t10.htm
                    • joanna_on-line Re: kierownictwo FED to tajne nie jest 15.01.11, 14:47
                      felusiak1 napisał:

> szerszenica.......

raczysz żartować f1 - to była tylko mała szpileczka ;-)

> dywidendy wypłacane są nie od zysku fed (jak uprzednio mylnie zapodałem) lecz od tego co członlowskie banki maja tam zdeponowane (udziały). (kazdego miesiaca
                      > wypłaca sie 0.5%)

ha - jednak nie wiesz wszystkiego :-)

ale poczekaj... czy te zdeponowane udziały wynoszą 3% aktywów i stanowią tzw. rezerwę obowiązkową? nie pamiętam gdzie, ale gdzies coś podobnego czytałam - wynikałoby z tego, że w sumie amerykańskie banki (komercyjne) mają b. podobnie, jak np. polskie - przecież tez jest obowiązkowa rezerwa, tyle, że nie nazywa się to żadnymi udziałami, a NBP od tej rezerwy nie płaci dywidend, tylko odsetki na poziomie obowiązującym na rynku miedzybankowym - hehe w sumie to róznica żadna - u nas bardziej sprawiedliwie, bo odsetki są na bieżąco ustalane w zależności od sytuacji na rynku

reasumując - jeśli te wasze udziały/akcje to odpowiednik naszej rezerwy obowiązkowej, to oba systemy w zasadzie niewiele sie róznią - i po co kręcić i nazywać to akcjami? pfffff... to tylko zaciemia obraz rzeczywistości ;-)

> każdy członkowski bank musi posiadać płynną rezerwę w wysokosci 10% aktywów.
                      > przypominam, pozyczki udzielone przez bank to aktywa a pieniadze drobnych ciuła
                      > czy na bankowym koncie to pasywa czyli zobowiazania.

naprawde??? nigdy bym na to nie wpadła :P

czytnij sobie interesujący (według mnie) wywiad z naszym (byłym) szefem nadzoru bankowego;-)
        • you-know-who Re: czy ty chcesz powiedziec f1, ze 13.01.11, 06:23
          moj drogi, no coz, nie bede zaprzeczal. jestem idiota. staram sie jednak nie byc chamem ;-)
          • felusiak1 Re: czy ty chcesz powiedziec f1, ze 13.01.11, 08:03
            cienka skórka na tobie. to co mam powiedzieć kiedy czytam idiotyzmy twojego autorstwa?
            moim zdanie idiotyzmy może wypisywać tylko idiota albo satyryk. satyrykiem nie jesteś.
            ale skoro czujesz się urazony spieszę przeprosić i nazwę cię geniuszem. happy now?
            • you-know-who ok, ok 14.01.11, 01:34
              z dwojga zlego.. wole to drugie okreslenie.
    • br0fl0vski Re: dziewczęta na karuzeli 12.01.11, 15:06
      felusiak1 napisal: "obie krzywe nigdy się nie przetna"

dlaczego wiec straszysz ludzi wizja dodrukowywania pieniedzy?
      • nihil-istka lewackie dziewczęta na karuzeli 12.01.11, 15:09
        Krzywe nogi lewaczek nigdy sie nie przetna na biodrach mezczyzny. I w tym ich problem
      • felusiak1 Re: dziewczęta na karuzeli 14.01.11, 16:25
        widzicie broflofski, dodrukowywanie pieniędzy oznacza inflację a ta godzi w takich jak ja i ty.
        i to jest jedyna możliwość aby krzywe nigdy się nie przecięły. państwo nie zbankrutuje ale ceną będzie zbankrutowanie wszystkich w tym państwie. taki niebankrut bankrutów.
    • joanna_on-line Re: dziewczęta na karuzeli 12.01.11, 20:35
      felusiak1 napisał:

> forumowe dziewczęta, wszystkie jak kopia jennifer albo ilove2.... nieustannie powtarzają niesamowite androny jak to prywatny FED okrada USA i czas aby kongres
      > wreszcie upaństwowił.

drogi f1 czy byłbyś tak uprzejmy i zacytował jakiekolwiek moje słowa na temat FEDu - z tego, co pamiętam... nie tylko nie wypowiadałam się na temat jego ewentualnego upaństwowienia, ale w ogóle nic w tym temacie!

czy może raczyłeś mi zmienić płeć?
      • felusiak1 Re: dziewczęta na karuzeli 12.01.11, 21:00
        droga joasiu, wyraźnie miałem na mysli kopie jennifer i ilove2 a ty jesteś od tego daleko.
        nie jest ważne czy się z toba zgadzam czy nie. istotne jest, że nie wypisujesz nonsensów.
        • polski_francuz Juz samo imie 12.01.11, 21:49
          brzmi zreszta powaznie. Jak Joanna d'Arc na ten przyklad. Noblesse oblige!

PF
    • wojciech.2345 Re: dziewczęta na karuzeli 13.01.11, 20:38
      Felusiak
      bądź sprawiedliwy. Dawniej chodziło przede wszystkim o Irak.
      Ta sprawa do tej pory jest sprawą moralnie dwuznaczną i to
      łagodnie mówiąc. Więc rózeczka od czasu do czasu Ci się
      należała.

Te natomiast niewiasty szaleją na polu ekonomicznej ignorancji.
      Trzym się dzielnie.
      • mlody747 Re: dziewczęta na karuzeli 13.01.11, 21:53
        Ja oceniasz dziewczyny poruszające temat FED, jak nic nie wiesz w temacie. Felusiak publikuje pseudo informacje, które pokrywają się z regularna propaganda telewizyjna, która z pewnością oglądasz i rozpoznajesz, co upewnia ciebie, ze to może(nie słusznie) być to. Zapewniam ciebie, ze jesteś w błędzie. Co do dziewczyn, porostu nie możemy dyskutować tutaj za wiele, bo robi się to polityczne. Na dodatek, po co się wychylać jak prawie nikt nie rozumie co się dyskutuje? Dla mnie osobiście wystarczy, zęby wiedzieć, ze są one w temacie(na podstawie ich wypowiedzi) a nie Felusiak, który ma wyuczona ekonomie. Taka wygodna dla bankierów, którzy może zapłacili w formie pożyczek za jego edukacje, z czego szkoła się ciesz i cicho siedzi z tego ostatniego(uczy co robi bankierów szczęśliwymi).
        • wojciech.2345 Re: dziewczęta na karuzeli 13.01.11, 22:02
          Przez ładnych kilka lat byliśmy z Felusiakiem po przeciwnych stronach barykady.

Więc podaruj sobie uwagi.
          OK?
          • mlody747 Re: dziewczęta na karuzeli 13.01.11, 23:39
            OK Wojciech. To wytłumacz mi ty sam, dlaczego mamy depresje w USA(świecie), jak do niej doszło, kto jest za nią winien(nie odpowiada jeszcze) i kto moralnie powinien za nią zapłacić? Myślę ze słuszne i proste pytanie zadaje, człowiekowi będącemu po obu stronach barykady.
            • wojciech.2345 Re: dziewczęta na karuzeli 14.01.11, 00:10
              Odpowiem może tak. Interesuje mnie to jak to co się tutaj pisze przekłada
              się na praktykę. Jest info chyba na początku listopada, że USA "przywiezie"
              kilka wagonów zielonych na giełdę i będzie kupowanie. Forumowe kołchoźniczki
              szaleją - koniec świata, wszystko runie, ..... . No więc powinienem z dużą
              dźwignią ustawić się na giełdzie w USA lub UE na pozycji "short".

I co?
              Umoczyłbym.

Umiesz to co się tutaj pisze przełożyć na język takiej praktyki?
              • mlody747 Re: dziewczęta na karuzeli 14.01.11, 00:26
                "Ja mam swoja wierz". Znaczy, jak mi jest dobrze(mam pieniądze), to musi być OK. Nie "dbamy" o przyszłość kraju i interesuje nasz wszytko co mamy dzisiaj. Bardzo popularne przekonanie na giełdzie u bankierów i u "wybrańców", gdzie reszta to zwierzęta, które można wykorzystywać jak się tylko da, dla swojego sukcesu.(uczy Talmud).
                • felusiak1 Re: dziewczęta na karuzeli 14.01.11, 01:30
                  no zobacz wojtek, zostało tylko zaspiewać:

Nie pomoże już nic
                  Nic się nie zmieni,
                  Nie pomoże już nic,
                  Tak musi być.
                  • wojciech.2345 Re: dziewczęta na karuzeli 14.01.11, 01:38
                    No cóż jak się dotknie konkretów i to takich, że trzeba za to
                    zapłacić własnymi pieniędzmi, to nagle ferowane recepty są
                    nie do zastosowania.

Nihil novi.

PS. Giełdy powinny wykonać jakąś korektę. Nie można nic ugrać
                    ani na longach, ani na shortach. Dziś znowu padło na Nasdaqu
                    max. roczne.
      • misterpee Re: Felusiak wie co pisze 13.01.11, 21:58
        ,y tez wiemy jakie ma zamiary. Wiec przecyztajcie i posluchajcie co Chinczycy sadza o amerykanskiej ekonomi. Wiadomo do jakiej grupa nalezy Felusiak, jazne jest ze mu jest dobrze. My do tej grupu nie nalezymy a jest nas wiekszosc w Ameryce i na swiecie.
        Dlatego rozmumiemy pozycje Felka.
        dailybail.com/home/chinese-rating-agency-says-us-as-creditworthy-as-costco-pegs.html
        • wojciech.2345 Re: Felusiak wie co pisze 13.01.11, 22:03
          Z innej beczki.
          Komentarz do Twojej animacji.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,120894468,120894468,MAK_manipuluje_.html
          No i co teraz?
      • felusiak1 Re: dziewczęta na karuzeli 13.01.11, 22:16
        mam grubą skórę i nie tylko rózgi ale też kije i kopniaki mi niestraszne pod warunkiem, że dyskutujemy racjonalnie a nie w sferze pokrętnych teorii spisku.
        ignorancja nie jest przeszkodą w dyskusji o polityce. aby dyskutować o ekonomii należy jednak co nieco wiedzieć. niestety nie tu.
        • wojciech.2345 Re: dziewczęta na karuzeli 13.01.11, 22:48
          felusiak1 napisał:
          > ignorancja nie jest przeszkodą w dyskusji o polityce. aby dyskutować o ekonomii
          > należy jednak co nieco wiedzieć. niestety nie tu.
          ------------------------------------------------------
          Trzeba wiedzie czego się nie wie.
          Ot cała tajemnica by posuwać do manifestacji notorycznej ignorancji.

Ale te kołchoźniczki takie żywotne.

Pozdrawiam.
          • wojciech.2345 errata 13.01.11, 22:50
            Ot cała tajemnica by NIE posuwać do manifestacji notorycznej ignorancji.
            • felusiak1 Re: errata 13.01.11, 23:21
              poniał.
              przed kilku laty konspiracja dotyczyła 911. teraz dotyczy tzw "złodziejskich banksterów" i FED.
              żaden racjonalny argument nie jest w stanie zmienić wyznania opetanych konspiracyjną teorią dyskutantów. zadają pytanie a po odpowiedzi zadaja nastepne pytanie, któr nie ma nic wspólnego z prezentowanym wcześniej wyznaniem. nawet załaczają linki do artykułów. które albo są nie na temat albo potwierdzaja konspirację w sposób tak pokretny i tak oderwany od rzeczywistości, że tylko usiąść i płakać.
              dyskusja jest w zasadzie bezprzedmiotowa. nie ma zadnego argumentu, który przekonałby osoby wierzace, że zFED jest prywatny i służy do okradania podatników do zmiany zdania.
              cajtgajst i luz czejndż wygrywają.
              • mlody747 Re: errata 13.01.11, 23:56
                Felusiak, ty mącisz. Korzystasz z tego, ze nie wielu wie prawde o FED.
                Poniżej masz lin(w tym linku kliknac na odpowiedz), który wszyscy znający angielski łatwo zrozumieją.
                forum.gazeta.pl/forum/w,50,120878530,120890890,Re_Strzelanie_w_Arizonie_a_Gun_Lobby.htmlhttps://forum.gazeta.pl/forum/w,50,120878530,120890890,Re_Strzelanie_w_Arizonie_a_Gun_Lobby.html
                Artykuł wyjaśni, ze jest przygotowywana konwencja w USA i ze tylko dwa wieje skejty są potrzebne zęby się ona odbyła i ze będzie typu sowieckiego. Jak raz skłamałeś to możesz skłamać raz jeszcze i jest to o FED/bankierach.
                • misterpee Re:Sa tacy co wiedza 14.01.11, 01:13
                  ta reszta nic nie wie, i wiedziec nie bedzie az caly sysyem sie zawali. Dopoki maja prace i jakies marne grosze, doputy nie beda nic wiedziec , albo liberalnie sywierdza ze sa 2 prawdy ... Felusiak wie co pisze, dlatego przeciwnikow nazywa konspiratorami i nieukami.
                  Ponizanie ludzi jest metoda dyskusji.
                  • felusiak1 Re:Sa tacy co wiedza 14.01.11, 01:32
                    was nie trzeba poniżać. robicie to sami pluskajac się w błotnym bajorze internetowych bzdur.
                • felusiak1 taki młody a juz nawiedzony 14.01.11, 01:25
                  ten artykuł pochodzi z grudnia 2008. od tego czasu 5 stanów wycofało się z uprzednio przedłożonych petycji. 32-5=27. brakuje 8 stanów. śpij spokojnie. nikt nie będzie zmieniał konstytucji w najbliższych latach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka