Dodaj do ulubionych

pro-union rally

08.03.11, 20:00
W USA ptotesty obejmuja juz wprawie wszystkie Stany,ale w mediach centralnych,a tym bardziej o zasiegu globalnym,o tym praktycznie nic nie slychac (tylko w lokalnych i w internecie),a mowa nie idzie o kilka opozycionerach,via Kasparow z Niemcowym ( o kazdym wybryku ktorych "wolne" media na calym swiecie rozpisuja sie z extazem),a tylko o setkach tysiecach ,a moze i milionach (kto by by w Ameryce ich liczyl?) protestujacych.Zeby nie bylo,ze ja tylko marudze i uprawiam "komsomolska" propagande,radze kazdemy wklepac do googli to haselko (z tytula watku)-pro-union rally i zobaczcie sami co wam wyjdzie,mnie google odnalazli TO.
Zobaczcie jak ze wymowne tytuly mozno w tych niszowych wydaniach odnalezc:

Revolutionary Marxist leads pro-union rally

Fight for the middle class

Save the American Dream.

Zal dupe sciska,jak pomysle,czym to moze skonczyc sie w kraju,gdzie na km kwadratowy szalencow z bronia wiecej,niz w jakim kolwiek innym kraju Swiata.

A teraz oszolomy prawicowe,mozecie rzucic sie na mnie-komsomolca.Tylko bardzo mnie intryguje,jakich argumentow uzyjecie,oprocz tego,ze jestem kacapem i agentem,jak rowniez,ze w ZSRR za Stalina bylo jeszcze gorzej.
Obserwuj wątek
    • malkontent6 Re: pro-union rally 08.03.11, 20:06
      igor_uk napisał:

> W USA ptotesty obejmuja juz wprawie wszystkie Stany,

Skąd wiesz?
      • igor_uk Re: pro-union rally 08.03.11, 20:13
        malkontent,przeciez dalem link,a jak nie ufasz mojemu linku,to wpisz do wyszukiwarki tytul watku i sam sprawdz.

Ja nic nie zmyslam,
        Mozesz wszystko sprawdzic sam.

O nawet rym niespodziewanie wyszedl .
        • malkontent6 Re: pro-union rally 08.03.11, 20:18
          Igor, pamietaj o jednym - ja mieszkam w USA. :)
          • igor_uk Re: pro-union rally 08.03.11, 20:22
            malkontent,to co chcesz powiedziec,ze wszystko co jest zamieszczone w internecie,to sprawka FSB i Putina?

p.s. Rok temu w Londynie byli masowe protesty (pamjetasz?),a ja mieszkam mnie wiecej 110 mil od Londyna na polnoc,to wsrod moich znajomych Anglikow,malo kto o tym wiedzial,ich to po prostu nie obchodzilo.
            • pimpus18 Re: pro-union rally 08.03.11, 20:28
              igor_uk napisał:

> p.s. Rok temu w Londynie byli masowe protesty (pamjetasz?),a ja mieszkam mnie w
              > iecej 110 mil od Londyna na polnoc,to wsrod moich znajomych Anglikow,malo kto o
              > tym wiedzial,ich to po prostu nie obchodzilo.

A teraz nie ma już protestów? Angole już wiedzą, jak konkurować z Chińczykami?
              • igor_uk Re: pro-union rally 08.03.11, 20:37
                pimpus,Anglice teraz wszystko wiedza.Ty co zapomniales,ze ja tu jestem(he,he)?
                • pimpus18 Re: pro-union rally 08.03.11, 20:44
                  igor_uk napisał:

> pimpus,Anglice teraz wszystko wiedza.Ty co zapomniales,ze ja tu jestem(he,he)?

Od Ciebie wiedzą?

Angole nie są tak sławni z mądrości, jak z kolonializmu i szczególnego poczucia humoru.
            • malkontent6 Re: pro-union rally 08.03.11, 20:33
              igor_uk napisał:

> chcesz powiedziec,ze wszystko co jest zamieszczone w internecie,to sprawka FSB i Putina?

Skąd Ci to przyszło do głowy?

Ja już się przyzwyczaiłem, że w tym kraju ciągle są jakieś protesty. Teraz protestują pracownicy rządowi w Wisconsin i w kilku sąsiednich stanach. Protestują, bo gubernator chce im trochę ograniczyć przywileje.
              • igor_uk Re: pro-union rally 08.03.11, 20:40
                malkontent,ale z tego co moge przeczytac w internecie,to nie chodzi tylko o zabranie przywielejow i to u pracownikow rzadowych.A jak by bylo rzezeczewiscie tak,to aparat burokratyczny w Stanach,byl by najwiekszym w calym Swiecie.
                • malkontent6 Re: pro-union rally 08.03.11, 20:47
                  Gubernator chce coś zmienić, związkowcom to się nie podoba więc protestują. Rezultatem będzie kompromis. Jak zawsze. :)
              • pimpus18 Re: pro-union rally 08.03.11, 20:41
                malkontent6 napisał:

> Ja już się przyzwyczaiłem, że w tym kraju ciągle są jakieś protesty. Teraz pro
                > testują pracownicy rządowi w Wisconsin i w kilku sąsiednich stanach. Protestuj
                > ą, bo gubernator chce im trochę ograniczyć przywileje.

A muszą ograniczać im te przywileje?

Jankesi produkują, co im potrzeba w tańszych i niedemokratycznych miejscach świata. Tam żadnych przywilei nie potrzebują, co budzi podziw i zazdrość całego demokratycznego świata.

Więzienie mają na Guantanamo.
                • malkontent6 Re: pro-union rally 08.03.11, 20:50
                  pimpus18 napisał:

> A muszą ograniczać im te przywileje?

Nie muszą ale spróbować mogą.

> Jankesi produkują, co im potrzeba w tańszych i niedemokratycznych miejscach

Cały świat tam produkuje co mu potrzeba.

> Więzienie mają na Guantanamo.

Ciepło tam.
                  • pimpus18 Re: pro-union rally 08.03.11, 20:59
                    malkontent6 napisał:

> Nie muszą ale spróbować mogą.

USA to kraj szczęśliwych, wesołych i beztroskich ludzi.

> Cały świat tam produkuje co mu potrzeba.

świetlana przyszłość coraz bliżej.
                    • malkontent6 Re: pro-union rally 08.03.11, 21:01
                      pimpus18 napisał:

> USA to kraj szczęśliwych, wesołych i beztroskich ludzi.

Tak, z małymi wyjątkami.
                      • igor_uk Re: pro-union rally 08.03.11, 21:05
                        malkontent,ale jajcarz z ciebie! Nie znalem cie od tej strony.
                        • malkontent6 Re: pro-union rally 08.03.11, 21:06
                          :)
          • eva15 USA wg malkontencika 08.03.11, 23:38
            malkontent6 napisał:

> Igor, pamietaj o jednym - ja mieszkam w USA. :)

Malkontencik, z Jackowa najwyraźniej nie wszystko widać, skoro nie wiesz, co się dzieje. No i najwyraźniej nie władasz za bardzo angielskim, skoro amerykańskie linki podsuwane przez Igora też ci nic nie mówią.
            • malkontent6 Oj, Ewciu, Ewciu... 09.03.11, 03:41
              eva15 napisała:

> Malkontencik, z Jackowa najwyraźniej nie wszystko widać, skoro nie wiesz, co si
              > ę dzieje. No i najwyraźniej nie władasz za bardzo angielskim, skoro amerykań
              > skie linki
              podsuwane przez Igora też ci nic nie mówią.

Igor, zaczynając ten wątek, napisał:

"Tylko bardzo mnie intryguje,jakich argumentow uzyjecie,oprocz tego,ze jestem kacapem i agentem,jak rowniez,ze w ZSRR za Stalina bylo jeszcze gorzej."

Dał w ten sposób do zrozumienia, że zależy mu na rzeczowej dyskusji bez niemądrych aluzji.

A Ty nie mogłaś się powstrzymac i walnęłaś głupi tekst o Jackowie. Brak argumentów?
      • igor_uk malkontent. 08.03.11, 21:35
        Zobacz to.
        Czy to rowniez dotyczy rzadowych pracownikow,ktorych probuja pozbawic przywielejow?

Oczewiscie ten material jest dla wszystkich,kogo to interesuje.
        • malkontent6 Re: malkontent. 08.03.11, 21:50
          Nie, to są aktywiści związków zawodowych sektora prywatnego.
          • igor_uk Re: malkontent. 08.03.11, 22:42
            malkontent,ja to wiem,ale na szczescie ty rowniez ich zauwazyles.
            nie jestes oszolomem,dla tego lubie z toba rozmowiac,ale widze,ze nie interesuja ciebie tematy,ktore moga zachwiac twoja rownowage psychiczna,dla tego starasz sie nie zauwazac rzeczy,ktore sa nieprzyjemne.
            Nic cie nie sugeruje,oprocz jednego,korzystaj z tego,co masz.A masz naprawda duzo-dostep do internetu,a co za tym idzie ,masz mozliwosc widziec rozne aspekty zycia p-ublicznego na tej Planecie,a rowniez masz glowe,z ktorej korzystaj i nie pozwolaj na to,zeby cie do buzi wkladali przezute rzeczy,a ty by musial ich tylko lyknac.Tak i z informacja - szukaj sam i sam ze wyciagaj wnioski.
            Jak protestuje sektor prywatny w kraju,ktory szczyci sie najbardziej wolna gospodarka,to z tego wynika,ze jest naprawda zle.

p.s. czy nie uprosciles,piszac ,ze "to są aktywiści związków zawodowych"? Nie zapominaj-tosektor prywatny,a nie stocznia "im.Lenina"
            • malkontent6 Re: malkontent. 08.03.11, 22:50
              Igor, dziekuję za komplementy.

Miałem trochę do czynienia ze związkami zawodowymi w USA. I niestety mam mieszane uczucia. Idea jest piękna, reprezentowanie pracowników, walka z wysyskiem itp. Ale to było wiele lat temu. Teraz związki zawodowe to po prostu lobby, które walczy o wpływy w polityce. Mafia bardzo lubi związki zawodowe. :)
              • igor_uk Re: malkontent. 08.03.11, 23:00
                mafia kierowala zwiazkami zawodowymi w Ameryce,jeszcze w czasach "Ojca Chrzestnego",mam nadzieje,ze az tak wiekowy nie jestes,zeby pamjetac inne czasy.
                a wiesz,ze w UK dzialalnosc zwiazkow na terenach zakladow jest praktycznie zabroniona?
                • eva15 Ballada o mafii i zw. zawodowych 08.03.11, 23:44
                  Oj, Igor, te rzekome powiązania z mafią, to była skuteczna metoda na zniszczenie idei masowych związków zawodowych w USA. Dzięki temu pomysłowi nie dopuszczono w tamtych czasach do europejskich stosunków w firmach, czyli zadbano o wolną amerykankę na rynku pracy.
                  • malkontent6 Re: Ballada o mafii i zw. zawodowych 09.03.11, 03:45
                    Ewciu, to nie ballada.
    • mongolszuudan Re: pro-union rally 08.03.11, 20:19
      Klasa robotnicza USA, którę w ciagu wielu dziesięcioleci burżuazja i imperialiści starały się kupić wszystkimi dobrami rzekomo najdemokratycznego w świecie społeczeństwa, w epoku kryzysu, co zniszczył amerykańską potęgę, zrozumiała nareszcie kto jej prawdziwy klasowy wrog i śmiało walczy przeciw światowemu imperializmowi i władzy żydowskiej oligarchii. Życzymy Ci sukcesów, amerykański proletariacie. Rewolucja światowa zwycięży. Burżujow do paleniska!
      • vladexpat Re: pro-union rally 08.03.11, 20:33
        mongolszuudan napisał:

> Klasa robotnicza USA, którę w ciagu wielu dziesięcioleci burżuazja i imperialiś
        > ci starały się kupić wszystkimi dobrami rzekomo najdemokratycznego w świecie sp
        > ołeczeństwa, w epoku kryzysu, co zniszczył amerykańską potęgę, zrozumiała nares
        > zcie kto jej prawdziwy klasowy wrog i śmiało walczy przeciw światowemu imperial
        > izmowi i władzy żydowskiej oligarchii. Życzymy Ci sukcesów, amerykański proleta
        > riacie. Rewolucja światowa zwycięży. Burżujow do paleniska!

Gdzie cię wykopali? W wiecznej zmarzlinie się zachowałeś?
        • igor_uk Re: pro-union rally 08.03.11, 20:41
          vlad,a czy ty nie widzisz sam,do czego Swiat dazy? Nie smiej sie z mongola.On w sposob prosty mowi to,o czym caly czas trabi pimpus.
          • vladexpat Re: pro-union rally 08.03.11, 20:51
            igor_uk napisał:

> vlad,a czy ty nie widzisz sam,do czego Swiat dazy? Nie smiej sie z mongola.On w
            > sposob prosty mowi to,o czym caly czas trabi pimpus.

Ja tym razem nie o treści, a o formie. Taki język to chyba już w połowie lat 50-tych przestał funkcjonować.
            • igor_uk Re: pro-union rally 08.03.11, 20:57
              vlad,a skadze.poczytaj przyjaciela amerykanskiego.jak ja go czytam,to tak jak by wrocil do lat 70-ch ubieglego stulecia i slucham lektora z rejonowego komitetu partii.Tresc inna ale forma identyczna.Tak co,jak widzisz sam,ta stara szkola jeszcze ma sie dobrze.
      • eva15 Komuna zwiała do USA 08.03.11, 23:49
        mongolszuudan napisał:
        >Życzymy Ci sukcesów, amerykański proleta riacie. Rewolucja światowa zwycięży. Burżujow do paleniska!

W końcu nie na próżno rosyjscy i wshcodnioeuropejscy trockiści, wszyscy ci Wolfowitze, Perle, Kristolle (dokładniej ujmując ich ojcowie) dali nogę z Europy wsch. i ZSRR do USA.

Czemu USA miałoby być lepiej niż było Ruskim?
        • zlotamajka Re: Komuna zwiała do USA 08.03.11, 23:59
          To nie komuna ale faszyz. To Nazisci i ich przodkowie.
          • eva15 Re: Komuna zwiała do USA 09.03.11, 00:44
            No nie do końca tak. Przodkowie tych, których wymieniłam byli zagorzałymi trockistami, zresztą oni sami jeszcze w latach 60. ub.w . ofocjalnie się w USA do trockizmu przyznawali. Póżniej przesiedli się na inny pociąg, bo uznali, że ten dalej ich zawiezie. Ale to nie znaczy, że zrezygnowali w głębi serca ze swych przekonań.
            Ze między trockistowską komuną a faszyzmem istnieją znaczne podobieństwa, to inny temat.
            • eva15 Re: Komuna zwiała do USA 09.03.11, 00:50
              So war Irving Kristol, ein Pate des Neokonservativismus und Vater von William Kristol (heute als Chefredakteur des Weekly Standard gewissermaßen Chefideologe des Neokonservativismus), einstmals ebenso "trotskisant" wie Norman Podhoretz, ein anderer Urvater der neuen amerikanischen Rechten. Generell kam die erste Generation der Neokonservativen ja nicht aus dem rechten Milieu, sondern aus den linksliberalen Demokratenzirkeln, die der Aufruhr der Sechzigerjahre zu den Konservativen trieb (darum auch Neocons). Aber auch in der heutigen Generation der Neocons gibt es direkte Verbindungen. So war Kanan Makya, heute gemeinsam mit Ahmad Chalabi einflussreichster Impresario der irakischen Exilopposition in den Washingtoner Couloirs, noch vor wenig mehr als zwei Jahrzehnten ein schillernder Aktivist der trotzkistischen IV. Internationale.

www.taz.de/1/archiv/archiv/?dig=2003/06/18/a0169
              • zlotamajka Re: Komuna zwiała do USA 09.03.11, 03:28
                Moze i trockisci byly, nazistow tez sie znajdzie. Ten system dziala tak z prawa jak i z lewa. Z prawa masz Rockefeller, Schulz, Koch brothers a z lewa masz Brzezinskiego, Sorosa itd. Ten sam i nawet te same metody.
    • pimpus18 Re: pro-union rally 08.03.11, 20:21
      Igor, ale jak oni chcą konkurować z Chińczykami?

I czy w ogóle chcą?
      • igor_uk Re: pro-union rally 08.03.11, 20:24
        pimpus,a co to mnie obchodzi,jak oni chca konkurowac z Chinczykami.to nie moj problem,to u malkontenta zapytaj,to on tam mieszka.

p.s. Ty na serio pytasz?
        • pimpus18 Re: pro-union rally 08.03.11, 20:30
          igor_uk napisał:

> pimpus,a co to mnie obchodzi,jak oni chca konkurowac z Chinczykami.to nie moj p
          > roblem,to u malkontenta zapytaj,to on tam mieszka.
          >
          > p.s. Ty na serio pytasz?

Jak najbardziej serio. Po prostu myślałem, że wiesz.

A może Cię to bardziej interesuje, jak zamierzają konkurować z Chińczykami UK i Rosja?
          • igor_uk Re: pro-union rally 08.03.11, 20:45
            Pimpus,a niby czemu trzeba bylo by konkurowac z Chinami?Chiny sa,wraz ze swoja populacja,nic na to nie poradzisz,trzeba do tego stanu rzeczy przystosowac sie.Poczekaj,wraz z rostem dochodow Chinczykow ,yuan zrobi sie drozszy i sprawy po woli unormuja sie sami.
            • pimpus18 Re: pro-union rally 08.03.11, 20:54
              igor_uk napisał:

> Pimpus,a niby czemu trzeba bylo by konkurowac z Chinami?Chiny sa,wraz ze swoja
              > populacja,nic na to nie poradzisz,trzeba do tego stanu rzeczy przystosowac sie.
              > Poczekaj,wraz z rostem dochodow Chinczykow ,yuan zrobi sie drozszy i sprawy po
              > woli unormuja sie sami.

Igorze, jak nie chcą z nimi konkurować, to muszą od nich kupować - na kredyt! To naprawdę nie jest takie trudne do pojęcia.

Poziom się wyrówna, jak w UK i gdzie indziej będą tyle samo zarabiać i mieć takie same warunki pracy, mieć taką samą służbę zdrowia, mieć takie same renty - a w Chinach ich akurat w ogóle nie mają.

Na co Ty liczysz?
              • igor_uk Re: pro-union rally 08.03.11, 20:59
                Jak na co? Jak bedzie w Chinach za 10 lat tak,jak teraz w UK,to wyemigruje tam.Juz zaczynam uczyc sie chinskiego.
                • eva15 Re: pro-union rally 08.03.11, 23:51
                  Igor, a nie lepiej przenieść się do Rosji pod chińską granicę?
      • zlotamajka Re: pro-union rally 08.03.11, 23:56
        A jak ty myslisz powinni konkurowac z Chinczykami? Tylko, na Boga, blagam nie, BeG i podatek konsumpcyjny!
        • eva15 Re: pro-union rally 09.03.11, 00:52
          Niestety, Majka, bez bGE problemu ugryźć się nie da. Przynajmniej wtedy nie, gdy pytasz Pimpusia.
    • igor_uk Re: Od 40-lat glosuje na Demokratow...... 08.03.11, 21:06
      nihilistko,to Obama wychodzi jest TWOIM Prezydentem.
    • przyjacielameryki Re: pro-union rally 09.03.11, 10:30
      igor_uk napisał:

> A teraz oszolomy prawicowe,mozecie rzucic sie na mnie-komsomolca.Tylko bardzo
      > mnie intryguje,jakich argumentow uzyjecie,oprocz tego,ze jestem kacapem i agent
      > em,jak rowniez,ze w ZSRR za Stalina bylo jeszcze gorzej.

Igorek, nie rozumiesz demokracji i wolności. W państwie demokratycznym różne protesty czy strajki są dopuszczalne, są częste a wszelkie różnice zdań rozwiązuje się poprzez osiąganie kompromisów. To jest ta siła społeczeństwa obywatelskiego, społeczeństwa rozumnego. Wy Rosjanie zupełnie tego nie pojmujecie bo u Was albo zabrania się jakikolwiek demonstracji czy protestów albo wybuchają rewolucje które zmiatają wszystko z powierzchni. Sam widzisz, że Ameryka to zupełnie inny świat, którego Wy nie rozumiecie, tak jak nie rozumiecie demokracji.
      Te protesty są zwyczajne, zawsze były a we wcześniejszych latach często bardziej liczne i masowe i co z tego wynikło?
    • felusiak1 podatnik zwyciężył, zwiazki przegrały 11.03.11, 05:19
      demokraci zostali wymanewrowani przez republikanów co dało zwyciestwo podatnikom.
      zwiazki moga negocjować zarobki i to wystarczy. Powiem wam, ze mnie to ucieszyło i dodało szczypte optymizmu. wreszcie podatnik górą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka