n1copl 20.03.11, 17:51 bić reżim Kadafiego ile wejdzie. Trzeba dać porządną nauczkę terrorystom i zbrodniarzom Kadafiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danuta49 Za twojego życia taki rozkaz padnie n/t Katowic np 20.03.11, 18:43 Przypomnisz sobie wtedy swój dzisiejszy zachwyt...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
des4 to USAF będzie atakować Katowice? 20.03.11, 20:03 dalej danuśka, Ludlum to pikuś przy twojej imaginacje, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Czy ktoś w 1985 myślał,że zbombardują Belgrad?l;-) 20.03.11, 20:30 Bombardowali???;-) A jeszcze w latach 80-tych Amerykanie i UE Jugosławię chwaliły i nam za wzór stawiały...;-) Nie wiesz jak i kiedy się interesy USA z naszymi przetną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Czy ktoś w 1985 myślał,że zbombardują Belgrad 20.03.11, 20:37 jaasne, Pierdziszew Dolny też zbombarduja w kraju należącym du NATO i UE... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 18:45 n1copl ,a co w nie pieknego? Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:04 pracyzyjnie zaatakowano i zastopowano dyktatora mordującego swój naród czyż to nie piękne ajgorku? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:16 desik,jak na razie to nic pieknego nie widze.Rozpieprzyli tylko pare samochodow na drodze,posrod pustkowia.Ze zdjec widac,ze wiekszosc samochodow,to super tajne osobowki,w ktorych Kaddafi ,chyba,produkuje bombe atomowa. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:19 ajgorku, wiesz tylkko to co pokazują przekaziory sugerujesz, że wiesz więcej co i jak zniszczono? btw rozpieprzonych czołgów nie widziałeś? rozumiem, że u was za uralem traktujecie je jako osobówki, ale nie przenoś rodzimych realiów do Afryki Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:22 desik,a czy ty wiesz wiecej? Jak tak,to podziel sie swoja wiedza.Bardzo milo bylo by,jak by mogles podrzucic jakijs link,do zdjec lub filmu,na ktorych bylo by widac piekno bombardowan. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:30 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/55,106884,9287984,,,,9287052.html sedan i kabriolet, lakier metalic hehe Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:40 Tylko to?Czlowieczek,przeciez to mogli byc zepsute stare czolgi,ktore celowo sa niszczone. Czy nie wydaje sie cie dziwnym,ze wlasnie w momencie trafienia rakiety czy tam bomby,obok stal jakijs reporter i robil zdjecie. Jak by bylo tak,to to byl by najbardzie smialy,a do tego najbardzie jebniety reporter swiata. A jak by to nawet byl skutek trafienia bomby ,czy rakiety,to zadnego piekna i tak nie widze. Z RPG-7,pociskiem za 50$ ,skutek byl by ten sam. p.s. Tym roznimy sie z toba,ty lykniesz kazde goowno,oby cie ono bylo odpowiednio podane.Myslec nie potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:46 fake z dykty analyzuj dalej dziadek Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:49 desik,nie mam co analizowac.nie spisales sie .Nie dales radosci moim ocza. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:51 a teraz napisz wolno i po polsku o co kaman, bo dowcipem u ciebie cięzkawo, a i styl masz specyficzny... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:57 desik,nu jak mozno czlowieku,z intelektem tylko troche wiekszym od tego,co posiada ameba,cos wytlumaczyc?Wybacz,ale cudotworcem ja nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 21:06 a jaki jest twój yntelekt dziadziu? serio pytam... Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 21.03.11, 12:58 igor_uk napisał: > desik,nu jak mozno czlowieku,z intelektem tylko troche wiekszym od tego,co posi > ada ameba,cos wytlumaczyc?Wybacz,ale cudotworcem ja nie jestem. Co, znowu cię Igorku nie rozumieją??? Tyle wysiłku i trudu wkładasz w swoją propagandę a tu nic! To faktycznie może sfrustrować. Ale Ty jednak jesteś wytrwały, nie zrezygnujesz. Takie rozkazy? Igorek, co Ty właściwie robisz na tym forum, jakie są cele Twoich wypocin(tylko nie bajdurz o potrzebie dyskusji)???? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 21.03.11, 15:40 bot amerykanski,nawet tym nie przyjmuje sie,ze desik z intelektem ameby mnie nie rozumie.A co dotyczy ciebie,to jak bot cos moze zroumiec?Czyli rowniez tym nie przyjmuje sie.Ty,bot amerykanski,nadajesz sie tylko do jednego-byc blaznem.Ale to robisz naprawda dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:17 Gdyby nie ta kretynska interwencja Zachoda, wojna by zakończyła się tydzień później. Padły by jeszcze sto lub 2 setki osob (rebeliantów i żołnierzy rządowych) i byl by pokój. Teraz - jeśli Kaddafi naprawde rozdal bron milionu ludzi, nie ma wiecej zadnego sposobu zeby zatrzymać rozlew krwi w tym kraju. Jest to nowy Irak, Afganistan, gdzie wojna bedzie w ciagu wielu lat i beda zabite miliony ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:20 i te milion ludzi rozpieprzy dzięki otrzymanej broni, Kadafiego... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:26 desik,a jak nie rozpiepsza? Czy to cie Sarko powiedzial,ze wszysci Libijczyki sa przeciwko Kaddafiemu,czy ty sam to wiesz,z wlasnych obserwcjio na miejscu. Desik,wiesz czym roznimy sie? Ty masz wyprany mozg i co by nie przeczytales,uwazasz za prade ostateczna.Ja ze mysle i mam watpliwosci.Dopoki nie dostane wiarygodnych danych,to uwazam,ze mnie oklamuja.i wiesz,jak w przypadku Iraka,Afganistana,jak rowniez Kosowo,wlasnie tak i bylo.Klamali te zarazy,jak tylko mogli,ale tobie nie przeszkadza,ze z ciebie robia debilka.najwazniejsze,ze tobie to odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:31 co mi wyprało mózg, a co nie wypralo tobie? nie mieszja się dzadek w sprawy które cię przerastają yntelektualnie, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:42 desik,to ty nawet znasz takie slowo? "yntelektualnie" . Nu ,zadziwiasz mnie.jednak masz troche wiecej intelekta od ameby. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:47 kiepsko u ciebie dziadek z cientom rypostom pal kapcie i na korki do wuja staszka, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:51 desik,przeciez twoj post-odpowiedz,wskazuje,ze okazal sie ty trafiony. Co,biedaczysko,nerwy troche puscili.Mam nadzieje,ze ze zlosci nie zaplul ekran monitora? ----------------- Мoй дрyг! Ты злишьcя? - Знaчит ты не прaв... Złościsz się, przyjacielu ? - To znaczy, żeś pobłądził. (tłumaczenie na polski-gat45) Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:53 dziadek, ty piszesz to każdemu na tym forum, wysil się na coś oryginalniejszego... póki co trzymasz swój poziom rodem z piaskownicy: mój post zawsze ostatni... Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:58 desik,zawsze na koncu jest papier do dupy.Ty wlasnie nim jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 21:07 wujo staszek czeka btw, to prawda, że opanowaliście technologię produkcji podpasek w 1985? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 21:16 desik,widze ,ze narezcie bierzesz sie za temat,w ktorym cos masz do popwiedzenia. A jakie cie podpaski najbardziej podnicaja?Wygladasz na takiego,ktorego tylko zuzyte interesuja. Fu,nie bede z toba zboczencem wiecej rozmowiac. My tu o tragedii narodu libijskiego,a ty o podpaskach. Wstydz sie,wylazic na forum "Swiat", ze swoimi zboczeniami! Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:50 des4 napisał: > i te milion ludzi rozpieprzy dzięki otrzymanej broni, Kadafiego... Nie. Głową państwa musial był dobrowolnie jak ostatni tchorz i lotr poddać się cudzozemskim agresorom, żeby oni powiesili jego, rzucili gnić w więzieniach bez sada i sledztwa wszystkich, co wiernie służyli swojemu stanowi i narodowi, a miliony innych uczciwych obywateli oddać pod wladze kilka tysięcy rebeliantów i separatystów, przekupnych zachodnych dziwek. Rozumiem - dla prawdziwego Polaka najprawdziwym bohaterzem i patriota jest kazdy spiskowiec, rebeliant i niszczyciel własnego państwa, ktory gotow zaprosić w swoj kraj jakiegokolwiek agresora i okupanta żeby na jego bagnetach dostać się do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:54 a jaby to było wschodnie dziwki? Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 21:34 des4 napisał: > a jaby to było wschodnie dziwki? Alas! Ale dziwki, prostitucja - to akurat zachodni wynalezek. Nic podobnego Wschod nie znac nie chcie, nie pochwala, i tym wiecej nie nie zachęca, nie kultywowuje. Na Wschodzie takich milych prawdziwemu zachodnemu sercu prostytutek i pedalow zabiwaja kamieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 21:53 O ile się nie mylę prostytucja to wynalazek babiloński, czyli rzeczwiście zachodni ;) Skąd w świecie arabskim wzięło się określenie "Nataszki" wszyscy wiedzą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 23:33 wtopek napisał: > O ile się nie mylę prostytucja to wynalazek babiloński, czyli rzeczwiście zacho > dni ;) > > Skąd w świecie arabskim wzięło się określenie "Nataszki" wszyscy wiedzą ;) No wlasnie, ze nie chinski. Wlasnie od Babilone i pochodzi europejska cywilizacja. Gdyby nie Babilon Europiejczyki do dzis by na brzozach siedzieli i jedli korę na kolację. Owszem znamy kto takie nataszki - 90 procentow z nich to polskie, ukrainskie, moldawskie i bulgarskie, i inne wschodnioeuropiejskie prostitutki, ktore klamliwie wydaje siebie za Rosjanek, bo cywilizowane Turkowie świadomie nigdy w zyciu nawet w koszmarze nie chciali by imiec seks z sifilistycznymi haniebnymi zachodnimi ku...mi. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 23:59 To przestary trik. Gdy w Syberii jeszcze nie bardzo dobrze znali Cyganow, lecz tylko nie dobrza wieść o nich byla wiadoma jak wszedzie w swiecie, chytrze cygańskie wróżki często oszukiwali zwykłych ludzi, podszywając się pod Serbek albo Czarnogorek. Jeśli sprawdzac dokumenty wszystkich tych twoich nataszek - oh, nie duzo z nich naprawde bedzie kobiet rodem z Rosji, a Rosjanek - tego mniej. Nie wierzysz - sprawdź sam. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 21.03.11, 00:37 A co wszelka sifilistyczna i wiecej mniej slowianskiego typu dran podszywaje się pod Rosjanek nie ma nic w tym dziwnego. Rosjanki maja reputację najpiękniejszych w swiecie, zdrowych i ponadto myślących kobiet, kobiet wielkiego narodu, ktore nie wedlug Konstitucji, a absolutnie realnie nie tylko na pokaz, nie dla poprawnosci, ale faktycnie udowodnili swoja rownosc we wszystkim i wszedzie - i na Ziemi i w kosmosie. A od jednej mysli o brzydkich, brudnych i tepych polsko-ukrainsko-moldawskich bezmozgich i bezwstydnych koorwach, ktore potrafia myslec i pracowac tylko swojej pi..., kazdemu nie zboczonemu czlowiekowi rygac chce sie. Taka sifilistyczna swolocz moze podszywac się pod Rosjanek tylko przed Turkami i im podobnymi owce- i oslojobami. Nikt inny, za wyjatkiem moze byc polskich oslow, takich trików się nie kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 21.03.11, 00:53 Przyhamuj troche, nie jestes w chlewie. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 21.03.11, 01:18 To mnie? A w czym problem? Ci bardzo obraźliwie za internacjonalnych europejskich koorw? Dlaczego? Na pewno z nimi się nie identyfikujesz. Przynajmniej ja nigdzie i nigdy nie pisałem i nawet nie robiłem brudnych aluzji, że absolutnie wszystkie kobiety twojego albo jakiegokolwiek kraju sa prostytutkami. A jeśli niektóre twoi rodacy prawie w kazdym watku choc raz też samo mówią o kobietach mojego kraju czy jestem powinien to zostawić bez pary łopat z gnojem w adres jednego z takich chamów? Wlasnie to bedzie nie po dzentelmensku. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 21.03.11, 01:34 Koorwy to koorwy. Nie znizaj sie do poziomu alfonsa reklamujacego towar. /bo pomysle, ze sie na nim znasz/ 90 procentow z nich to polskie, ukrainskie, moldawskie i bulgarskie, i inne wschodnioeuropiejskie prostitutki, ktore klamliwie wydaje siebie za Rosjanek, bo cywilizowane Turkowie świadomie nigdy w zyciu nawet w koszmarze nie chciali by imiec seks z sifilistycznymi haniebnymi zachodnimi ku...mi. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 21.03.11, 02:06 Troche znam i towar (no to tylko miedzy nami - po sekretu), ale bardzo lepej znam przedmiot rozmowy, nie mam takiego zwyczaju ujadać jak stary oblazły pies po jakimkolwiek pretekście i bez pretekstu, byle zarobić sobie miskę zupy, pokazać gospodarzowi, że jeszcze żywy, i ucieszyć się swojej doniosłości jak łańcuchowego ochroniarza gospodarczego dobra i bydła. www.youtube.com/watch?v=Vwm8ptd4XtE Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 21.03.11, 02:28 Ruskich ludzi czasem troche ponosi. Co tu moze byc do rozmowy o pi...? Powiem Ci, jak to z boku wyglada : Podszywaja sie pod Rosjanki? Widocznie niezle one daja. Co? Troche sie znasz podobno? Daja niezle i to byle Wloch albo Hiszpan potwierdzi z ochota. Turek tez nie bedzie sie zapieral. Tak, sa bardzo ladne. Niestety, im mlodsze /pokolenie/, tym glupsze. Cos mi wielebnysurala do tego nie pasuje. Chyba, ze "wino i kobiety" to Twoja atmosfera?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 21.03.11, 03:21 Mniej patrz z boku - tak mozno lekko zostac zboczencem. Czytać zwyczajnie umiesz, a zastanawiać się niezbyt. Sama jestes typowym przykładem paradoksalnej żeńskiej logiki, wysnuwając przedziwne wnioski ze tekstu, gdzie blisko nie było nawet aluzji na twoje uchylone seksualne fantazje. Nawet w myśliach nie miałem pisać takich bzdur, że wśród rosyjskich kobiet calkiem nie ma prostytutek, czy jeszcze nie zrozumiałaś, że piszę wlasnie o tym, że daleko nie wszystkie tak zwane "rosyjskie" prostytutki - to naprawde rosyjskie prostytutki. I to fakt. A co ciebie tak ubliża w moich komentarzach tego mi nie dano zrozumieć. Na pewno to, że napisałem takie jawne oszczerstwo, że wśród od urodzenia świętych polskich kobiet też ma prostytutki, które, co więcej, podszywaja sie pod rosyjskich prostytutek. Co za bezczelnosc! Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 24.03.11, 22:06 mongolszuudan napisał: > Mniej patrz z boku - tak mozno lekko zostac zboczencem. - "patrzenie z boku" to przenosnia. Czytać zwyczajnie umies > z, a zastanawiać się niezbyt. Sama jestes typowym przykładem paradoksalnej żeńs - nie jestem typowym przykladem niczego. z wyjatkiem pragmatyzmu. /w sekrecie/ czy jes > zcze nie zrozumiałaś, że piszę wlasnie o tym, że daleko nie wszystkie tak zwane > "rosyjskie" prostytutki - to naprawde rosyjskie prostytutki. I to fakt. - rozumiem to od poczatku. uwazam tylko ten temat za...дешевкy. A co c > iebie tak ubliża w moich komentarzach tego mi nie dano zrozumieć. Na pewno to, - nic. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 21.03.11, 02:12 Jesli ja pisze, ze 90 procentow z nich (natasz) to polskie, ukrainskie, moldawskie i bulgarskie, i inne wschodnioeuropiejskie prostitutki - to calkiem nie znaczy ze 90 procentow polskich, ukrainskich, moldawskich, bulgarskich, i innych wschodnioeuropiejskich kobiet - to prostitutki. Jesli ty tak rozumiesz - to ty tak dumajesz, nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 21.03.11, 02:30 Daj spokoj, czytac umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 21.03.11, 01:32 Mongolczik zachowuje się jak ta nasza hołota forumowa, ale niestety sporo racji ma . Przynajmniej na Zachodzie jest tak, że wszystkie wschodnioeuropejskie prostytutki, czy to z Ukrainy, Mołdawii czy innej dawnej republiki ZSRR podają sę za Rosjanki. Jakoś wiedzą, że to się klientom bardziej podoba, bardziej im imponuje. Z kolei złodzieje z Polski czy Rumunii idąc na akcję często dla zmylenia śladów też udają Rosjan. gadają do ofiar pseudo-rosyjskim. Pokazywano ostatnio taki przypadek w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 20:54 Trzeba bylo podniesc 20 pare mysliwcow i podciagac flote nad M. Srodziemne, zeby rozwalic 4 czolgi. Ciekawe, ile tomachawkow zmarnowali. A kiedy polataja nad Bachrein? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 21:04 swiblowo,jak do tej pory 112 Tomahavkow (x mniej wiecej mln $ za sztuke,co daje 112 mln $).Godzina lota mysliwca F-16,to mniej wiecej 13 tys.$ + bomby+amortyzacja sprzetu. Milosc Arabow-bezcenna. A niedlugo ,to wlasnie Araby beda wiekszoscia we Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 21:08 miłość Czeczenów, Gruzinów, Uzbeków i innych Kirgozów...bezcenna, hehe..... Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 21:13 Kirgizow i Uzbekow bombardowano, kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 21:17 swiblowo,z desikiem,jak widac wyzej,to tylko o podpaskach mozno porozmowiac.On tylko w tym jest ekspertem. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus swiat wg des4, czyli znaffcow geo- i etnografii 20.03.11, 21:30 des4 napisał: > miłość ...Kirgozów...bezcenna, hehe..... Kochany, to gdzie tacy Kirgozy mieszkaja?:-)))) W 2008 na forum amierikanskim byla diskusja: Jakas babka: -Slyszalem w CNN ze Rosjanie zaatakowaly Georgije. Przeczeiz mieszkam w Georgiji, patsze w okno, zadnych rosijskich czolgow nie widze... Odpowiedz: -Trza jednak uwazac, Ruscy moga byc jak ninje, absolutnie nie widzialny:-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: swiat wg des4, czyli znaffcow geo- i etnograf 20.03.11, 21:37 Nie w to okno patrzyla ta babka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: swiat wg des4, czyli znaffcow geo- i etnograf 20.03.11, 21:39 swiblowo napisała: > Nie w to okno patrzyla ta babka. :) Okno bylo to, Georgija byla nie ta:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: swiat wg des4, czyli znaffcow geo- i etnograf 20.03.11, 22:39 romrus napisał: > W 2008 na forum amierikanskim byla diskusja: > Jakas babka: > -Slyszalem w CNN ze Rosjanie zaatakowaly Georgije. Przeczeiz mieszkam w Georgi > ji, patsze w okno, zadnych rosijskich czolgow nie widze... > Odpowiedz: > -Trza jednak uwazac, Ruscy moga byc jak ninje, absolutnie nie widzialny:-)))))) ha, ha, świetne i bardzo amerykańskie. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 21:10 Sarkozy msci sie za spalone swego czasu samochody w Paryzu. Jakiez to musi byc upokarzajace, ze Araby zaplacili za kampanie wyborcza - nigdy im tego nie wybaczy. Zesra sie, straci zone, no tego nie podaruje zydzionok marny. Lockerby w Szkocji, moze bedzie powtorka, a Ameryka...tu juz wszystko chyba bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_uk Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 21:19 Nu i widzisz swiblowo,zydek zawsze z czlowieka wylizie,jak nawet ten czlowieczek jest Prezydentem Francji. -- Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: Piękna akcja US-Air Forces , tak trzymać 20.03.11, 21:39 Wlasnie to jest u nich constans. > Nu i widzisz swiblowo,zydek zawsze z czlowieka wylizie,jak nawet ten czlowiecze Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Francoki mają przerąbane 20.03.11, 23:00 Francuzi dłogo sią nie pozbierają po tej prezydenturze, ale czeka ich następna podobna Straussa-Kahna. Najkomiczniejsze jest to, że Francuzi tego nie kapują, media są w stanie uformować każde mózgi i Francja nie jest tu wyjątkiem. Gdy był atak na Irak rządził jeszcze Chirac, więc media były atakowi przeciwne, no i skutkiem tego przeciwny był naród. Dziś jest atak na Libię, rządzi Sarko, tak więc media są za, no i naród także. Nasz forumowy francuz, p_f, już od paru dni plecie o honorze i konieczności obrony kobiet i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Francoki mają przerąbane 20.03.11, 23:19 Ciekawe czy frnacuzik rownie enuzjastycznie podchodzil do bombardowan gdyby to czesc i honor jego kobiety i jego dzieci byly "bronione"? Taki scenrjusz przeciez nie jest wykluczony. Np. Niemcy w pewnym momencie zadecyduja ze los kobiet frnacuskich jest karygodny i by je wybronic zaczna bombardowac Paryz. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 System nie wybacza odmienności 20.03.11, 23:29 Cóż, tak Niemcy jak i Francuzi należą do Systemu Międzynarodówki Demokratów . Atakuje się, oczywiście w obronie kobiet i dzieci, tylko tych, co jeszcze do Systemu nie należą, więc należy to zmienić. Dlatego więc pomaga się "opozycji" libijskiej bombardując rząd i jednocześnie pomaga się rządowi Bahrajnu bombardując opozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Re: Francoki mają przerąbane 20.03.11, 23:54 eva15 napisała: > Gdy był atak na Irak rządził jeszcze Chirac, więc media były atakowi przeciwne, no i > skutkiem tego przeciwny był naród. Dziś jest atak na Libię, rządzi Sarko, tak więc media są > za, no i naród także. Mowisz, ze francuzkie media w obu tych sytuacjach popieraly prezydenta. Czyli ich orientacja polityczna jest we Francji taka sama jak prezydencka ?? Czy to przypadek czy celowy manewr ? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Francoki mają przerąbane 21.03.11, 00:04 Kto ma władzę, ten ma media, kro ma media ten ma władzę, to takie nierozerwalne małżeństwo. Zwłaszcza w przypadku tych, których media wykreują na godnych władzy i im tą władzą dadzą. Im bardziej media kreaują rzeczywistość, tym bardziej wpływają na to, kto będzie rządził. Ale media to nie jakaś niewiadoma czarna dziura, tylko konkretne grupy interesów/ konkretne stosunki własnościowe. Im bardziej media są sprywatyzowane i im większa jest koncentracja własności w rękach niewielu, tym bardziej "demkoracja" jest demokracją sterowaną. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Mam wrazenie, ze dzis w Stanach 21.03.11, 00:22 B.Obama i Klintonowa nie bardzo sie kochaja np. z Fox News. CNN tez cholodno ocenia zachowanie Obamy w zwiazku ze sprawa Libii. Jak dalej ta relacja sie potoczy tridno powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Mam wrazenie, ze dzis w Stanach 21.03.11, 00:38 Cóż, widocznie również po stronie mediów i ich właścicieli są różne grupy interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
amg10 Jakis czas temu slyszalem z CNN 21.03.11, 01:50 ze w/g ich wlasnych sondazy rosnie w spoleczenstwie nieufnosc do mass mediow. Czyli oznaczaloby to bicie sie w piersi mainstream mediow jesli chodzi o ich wplyw na umysly amerykanow. Ciekawa tez bylaby/jest sytuacja gdyby polityczne preferencje tych mediow byly mocno rozbiezne od linii politycznej obranek przez rzad. Wydaje mi sie, ze do pewnego stopnia sytuacja obecnie ma miejsce w Stanach. Dopoki jednak ta rozbieznosc nie jest razaco duza to prezydent moze czuc sie bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Jakis czas temu slyszalem z CNN 21.03.11, 04:08 Mowienie w "wolnyc mediach" o rosnacej nieufnosci spoleczenstwa do nich jest tylko czysta polityczna kalkulacja zwykle zmierzajaca do osiagniecia z gory zamierzonych efektow nie majacych nic wspolnego z zaufaniem spoleczenstwa. >Ciekawa tez bylaby/jest sytuacja gdyby polityczne preferencje tych mediow byly mocno >rozbiezne od linii politycznej obranek przez rzad. Wydaje mi sie, ze do pewnego stopnia >sytuacja obecnie ma miejsce w Stanach. Trzeba wyjsc od tego, ze prawdziwie wolne media nie powinny miec preferencji. Ich rola ma byc rzetelne, pozbawine stronniczosci, informowanie spoleczenstwa np. o poczyniach politykow reprezentujacych to spoleczenstwo. Swego rodzaju adversarial power check. Media niestety juz dawno wyzbyly sie tej roli. Staly sie za to platnymi dziwkami sily i wladzy spedzajac czas na koktajlach i obiadkach fundowanych im przez przedstawicieli wladzy. Nawet zrodlowy NYT nie osmieli sie poinformowac spoleczenstwa o poczyniach jego rzadu bez uprzedniego pytania sie tego rzadu czy cos moga wydrukowac. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Jakis czas temu slyszalem z CNN 21.03.11, 06:06 W ogole nie bywa zadnych wolnych media. Niemożliwie na tym świecie być absolutnie wolnym - zawsze kazdy człowiek, oprócz ostatniego głuptasa, kłamał, kłamie i będzie kłamał, może nawet nie uświadamiając tego. Nie ma wolnych ludzi, wszyscy ludzie niewolnicy - władzy, pieniędzy, żądzy sławy i chwały, swojego głupstwa, swojej ufności. Poza tym, nie istnieje w przyrodzie żadnej prawdy - to pojęcie absolutnie abstrakcyjne, zmyślone, i nie tylko dla każdego państwa i każdego narodu, lecz dla każdego człowieka wyżej każdej innej prawdy tylko swoja własna, osobista prawda - wlasnie to, co jest korzystnie temu człowiekowi, ta bardzo ograniczona wiedza, co odpowiada jego poziomowi kulturalnemu i oświatowemu, co w ogóle jakimś dziwem znalazło się w jego tępej bezmózgiej głowie i teraz tych super-wiedzy i super-wiary w swojej super-prawości nie wybić stamtąd już niczym oprócz dobrej kuli (tylko absolutnie bezmózgi idiota jest absolutnie pewny w swojej wszechwiedzie, w swojej prawości we wszystkim i zawsze, a czym wyżej poziom umysłowy człowieka - tym lepiej on rozumie, że nic nie zna, największymi głupcami, jak ogólnie wiadomo, traktowali siebie najwięksi uczeni, myśliciele i wynalazcy, które lepiej od wszystkich innych rozumiali, że ich teorie nie mają żadnego stosunku do rzeczywistości i na wtasne zyczenie lekko mogą być dementowane i odrzucone nawet przez nich samych). W rzeczywistości obiektywnej istnieją tylko wydarzenia, nagie/gołe fakty, które czlowiek moze oceniać i opisywać tylko subiektywnie - w lepszym wypadku bezstronnie, to jest bez celowego kłamstwa (to będzie maksymalnie możliwe zbliżenie do prawdy - slusznosc, racja, choc daleko nie sama prawda), i opisując które tez można kłamać jak pies. W ostatnim wypadku, jeśli takie opowiadnie w ogóle można nazwać prawdą, to tylko prawdą zapalonego mózgu patologicznego klamca albo marzyciela, marzącego na jawie, prawdą ze paralelnego wszechświata, zbudowanego chyba z antymaterii. Odpowiedz Link Zgłoś
mongolszuudan Re: Jakis czas temu slyszalem z CNN 21.03.11, 06:19 Uczciwy i cnotliwy dziennikarz - to taki sam nonsens jak uczciwa i cnotliwa prostytutka, wolne media - to taki sam nonsens jak wolny Chodorkowski, prawdziwa informacja - to taki sam nonsens jak uczciwe kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Czyraka juz nie ma, a Sprödera tez 24.03.11, 22:12 czasy sie zmienily Evciu :))) Odpowiedz Link Zgłoś