Dodaj do ulubionych

"Slum people" Rosji

20.06.11, 23:54
yже пoявилacь coциoлoгичеcкaя теoрия «20:80». Сoглacнo ей в coвременнoм oбщеcтве меняетcя coциaльнaя cтрyктyрa: 20% - бoгaтые, 80% - бедные, и никaкoгo cреднегo клacca - oн рaзмывaетcя, тaет вмеcте c нaцией-гocyдaрcтвoм, чacтнoй фoрмoй кoтoрoгo являетcя welfare state. Гипербyржyaзия cyщеcтвyет безнaкaзaннo, пoжирaя в ycлoвиях глoбaлизaции кaпитaл низших грyпп бyржyaзии и дoхoды cреднегo клacca...
Obserwuj wątek
    • igor_uk Re: "Slum people" Rosji 21.06.11, 00:07
      durik,a co ma do tego Rosja?To Rosji dotycy w takim samym stopniu ,co i inne panstwa.
      Co ,pridurok,znow cos u martinisa wyczytales?
      Liepiej poczytaj to,to bedziesz wiedziec o co chodzi.
      Widze,ze uwielbiasz gotowa papke do polykania.Co len samemu myslec?
      • jk2007 glupi igorka 21.06.11, 00:20
        poczytaj o "sredniej klasie" w Rosji
        www.apn.ru/publications/article20197.htm
        obawiam sie, źe to zbyt trudne dla ciebie
        • igor_uk durik. 21.06.11, 00:32
          czytaj sam uwaznie,a co najwazniejsze,ze zrozumieniem.
          Co z ciebie za gnida!Tylko to i robisz,ze srasz na rosjan.Widac z dziecinstwa byles bity przez chlopakow na podworku.W cale im nie dziwie sie,widac,ze goowno z ciebie,jeszcze to.
          Mozez nie odpisywac.I tak nie wejde wiecej na ten durnowaty watek.Zreszta ,jak by nie ja,to polowa twoich watkow byla by z jednego linka,twojego.jak bierzesz kase,za zakladanie watkow,to przynajmniej polowa powinna byc moja.Ale widzac co z ciebie za barachlo,watpie,zeby zaplaciles.
          Za kase,zarobiona dzieki mnie,kup se condomy i korzystaj zawsze z nich,zeby takich durikow,jak ty, wiecej nie bylo.
          • jk2007 "Wielki Rosjanin" igorka czuje się urażonym? 21.06.11, 00:48
    • jk2007 "Slum people" Rosji 21.06.11, 00:39
      Od rozpadu ZSRR zniknęło z mapy Rosji 18 tys. wsi, w 30 tys. innych mieszka mniej niż 10 osób, głównie kobiety w wieku emerytalnym. Mężczyzn pokonał alkohol i choroby. Większość mieszkańców rosyjskiej wsi wspomina czasy Związku Radzieckiego jako złoty okres, kiedy była praca i niewielka, ale regularna płaca, działała służba zdrowia, a w opustoszałych dziś i niszczejących szkołach było gwarno od śmiechu dzieci.
      archiwum.polityka.pl/art/rosja-klasowa,354921.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka