Dodaj do ulubionych

Partia Herbaciana

24.06.11, 22:20
"Ostra baba". Być może ona będzie prezydentem USA

Czy prezydentem USA może zostać przeciwniczka aborcji i małżeństw gejowskich, która globalne ocieplenie uważa za oszustwo?

Kobieta prezydentem Stanów Zjednoczonych? To już nie fantazje – jako pretendentki do prezydentury od dawna wymienia się demokratkę Hillary Clinton i republikankę Sarah Palin. Od kilku dni Ameryka ma kolejną kandydatkę. To Michele Bachmann, uwielbiana przez radykalną prawicę kongresmenka z Minnesoty.

www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/swiat/ostra-baba--byc-moze-ona-bedzie-prezydentem-usa,78561,1

Można prosić forumowych Amerykanów o komentarz?
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: Partia Herbaciana 24.06.11, 22:51
      dawno, bardzo dawno temu prenumerowałem newsweek, ale to było w czasch gdy tygodnik był po środku. od tego czasu zszedł na lewo dalej niż tradycyjnie lewicowy time. można smiało powiedzieć, że newsweek jest teraz radykalnie lewicowy. stąd nie dziwi mnie, że każdy na prawo od zespołu redakcyjnego newwsweeka jest radykalnie prawicowy. punkt widzenia zależy od punktu stojenia.
      jedno nie ulega kwestii. obama jest w niesamowitych tarapatach. według sondaży głosowałoby na niego tylko 30% wyborców. nie ma to w tej chwili większego znaczenia ale definitywnie obama ma pod górkę. ba, ma trudności z wypełnieniem sali. wynajął salę na 2200 miejsc a przyszło tylko 900 osób.
      michelle bachman niezupełnie jest przeciwniczka aborcji lub neguje globalne ocieplenie. twierdzi, że aborcja powinna być w gestii stanów jak to miało miejsce przes 1973 rokiem, przed roe v. wade. stoi na stanowisku, że globalne ocieplenie którego sprawcą jest działalność człowieka jest swego rodzaju kultową religią lewicowych elit w nyc, la i san fran.
      • wojciech.2345 Re: Partia Herbaciana 27.06.11, 09:38
        felusiak1 napisał:
        > dawno, bardzo dawno temu prenumerowałem newsweek, ale to było w czasch gdy tygodnik był po środku. od tego czasu zszedł na lewo dalej niż tradycyjnie lewicowy time. można smiało powiedzieć, że newsweek jest teraz radykalnie lewicowy. stąd nie dziwi mnie, że każdy na prawo od zespołu redakcyjnego newwsweeka jest radykalnie prawicowy. punkt widzenia zależy od punktu stojenia.
        -------------------------------------------------------------
        A to ciekawe. Widzę, że zaraza europejska zawitała do USA.

U nas każdy mówiący inaczej niż Gazeta Wyborcza jest albo faszystą albo Ciemnogrodzianinem.

U nas też jest wesoło.
    • polski_francuz Kobiety u wladzy 24.06.11, 22:54
      Merklowa, Ghandi, Gronkiewicz, Cresson...mnie sie nie podobaja. Manipuluja, kombinuja, nie potrafia isc prosta droga.

Moze jednak te dawniejsze rozdanie rol nie bylo tak glupie?

PF
      • johnny-kalesony Wahadełko! 24.06.11, 23:10
        Jestem zwolennikiem koncepcji wahadełka! Tym razem - za sprawą dojścia do głosu pokolenia "dzieci czerwonych lat 70'" - wychyliło się ono za bardzo w lewą stronę. Tak jak w latach 80' dzięki Ronaldo Reaganowi. Obecnie na salony wkraczają dzieci "neo-konserwatywnej reakcji lat 80'", "dzieci Ronalda Reagana i Margaret Thatcher". Michele Bachmann liczy sobie 55 lat. Innymi słowy - w latach 80', jako 30-paroletni dzieciak, dojrzewała politycznie.
        Odnoszę wrażenie, że cały świat zachodni czeka na tę rewoltę, czeka na neo-prawicowy przewrót, przywracający właściwe proporcje po lewicowych szaleństwach w niespokojnych czasach falowo napływających kryzysów.

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
        • polski_francuz Widzisz jakis sens 24.06.11, 23:24
          ja go niezbyt widze.

Jedyne teorie, ktore do mnie przemawiaja, to: (i) kapitalizm nie ma wroga i szajbuje; (ii) Stany sie przepoczwarzaja w cos nowego, niezbyt wiadomo w co i ich droga jest coraz bardziej inna niz nasza.

PF
          • felusiak1 Re: Widzisz jakis sens 24.06.11, 23:43
            kapitalimz szajbuje z powodu przyczepionego do niego pasożyta pod nazwą rząd w szerokim rozumieniu tego słowa. otóż rząd przyją na siebie ciezkie brzemie odpowiedzialności za dobrobyt każdego obywatela a że to kosztuje szuka pieniedzy w businessie nakładając różnego rodzaju opłaty, których podatkami nie nazywa. business zabiega o wzgledy rządu i stad zatrudnia armię lobbystów aby zyskać przychylność rządu i załatwić dla siebie specjalny przywilej tu i tam w celu wykończenia konkurencji. konkurencja nie śpi i też zatrudnia armie lobbystów. licytacja trwa a podatnik za to płaci.
            politycy pchaja się przed kamery i z uśmiechem oznajmiają nowe osiągnięcie na polu zabezpieczenia wszystkim bezpieczeństwa i dobrobytu.
            teraz w seattle wymyślono, że jak kapiesz sie w rzece dalej niż półtora metra od brzegu to musisz mieć kamizelkę ratunkową na sobie. jeszcze trochę a nakażą nam niepalny kombinezon i kask zanim wsiadziemy do samochodu.
            • elka-sulzer Re: Widzisz jakis sens 25.06.11, 00:53
              > kapitalimz szajbuje z powodu przyczepionego do niego pasożyta pod nazwą rząd w
              > szerokim rozumieniu tego słowa.

Pelna zgoda, kapitalizm szajbuje!

Ale czy aby rzad jest powodem tej szajby? Rzad , ktory przeciez kapitalowi w niczym nie przeszkadza, wrecz odwrotnie, wspomaga jego poczynia jak tylko moze, legalnie czy tez nielegalnie.

Kapital chce wojny i finansowych korzysci z niej plynacych?
              Nic prostrzego!
              Prezne lobby wojenne smaruje rece prawodawcow (rzadu), smaruje "wolne media" ktore usluznie nakrecaja retoryke strasznego muslima i interes sie kreci. Pare ladnych lat sie juz kreci i pare ladnych lat tylko samych korzysci.

Zastraszony motloch rozstanie sie z ostatnim groszem byle tylko czuc sie bezpiecznym. Ba, malo tego, motloch nawet przymknie oczy na rosnacy zamordyzm przeciw niemu wymierzony. Motloch nawet nie bedzie sprzeciwial sie zbrodniczym napasciom, w jego imieniu dokonywanych, w odleglych landach na ludach o ktorych motloch nigdy nie slyszal.

Wojna, jak widac, to bardzo intratny interes. Jej beneficjantem nie jest jednak rzad czy motloch wyborczy, ktory ma placi. Tak wiec zapytaj sie siebie felus raz jeszcze, kto tu jest tym pasozytem?

Wezmy tez poczynia innych kapitalistow np. banki, kompanie ubezpieczeniowe, media, telekomunikacja .... czy to aby rzad na ich poczynaniach pasozytuje? Czy aby nie jest odwrotnie?
            • kaszebe12 Re: Widzisz jakis sens 25.06.11, 12:22
              Mile zaskakujesz mnie ,felusiak...-swiete slowa...
        • elka-sulzer Re: Wahadełko! 24.06.11, 23:36
          Co masz na mysli mowiac o " lewicowych szaleństwach"?

I co za tym idzie, co masz na mysli piszac "świat zachodni czeka na tę rewoltę, czeka na neo-prawicowy przewrót".

Czyz nie mamy do czynienia z dobrodziejstwami neoprawicowego kultu juz od kilkudziesiecioleci?
    • br0fl0vski Re: Partia Herbaciana 24.06.11, 23:06
      w tym zdreprawowanym swiecie najlepszy bylby triumwirat Huma Hillary and humy "maz" weiner i moze jeszcze dodatkowo pudel z koniem

www.youtube.com/watch?v=1ju3Apn6Hqw
      • elka-sulzer Re: Partia Herbaciana 24.06.11, 23:48
        A jesli o partie herbaciana chodzi to zostala stworzona przez elyty z pewnym zamiarem i jesli pani Buchmann zacznie rozmijac sie z zamiarem to bez watpliwosci zostanie przez te elyty tak samo publicznie wychlostana jak Sara Palin. Jakos cos o niej ostatnio malo slychac.
        • eva15 Re: Partia Herbaciana 25.06.11, 10:52
          A czym się Sara P. Kochom i spółce podłożyła? Pytam, bo nie śledzę tych wydarzeń na codzień.
        • malkontent6 Re: Partia Herbaciana 25.06.11, 17:07
          elka-sulzer napisała:

> A jesli o partie herbaciana chodzi to zostala stworzona przez elyty z pewnym zamiarem

A jaki to zamiar?
    • malkontent6 Re: Partia Herbaciana 25.06.11, 02:14
      Mało jeszcze o niej wiemy. Mówi dość rozsądnie, ale jako biała kobieta i do tego rebublikanka będzie dyskredytowana przez lewactwo.
      • felusiak1 Re: Partia Herbaciana 25.06.11, 03:14
        zapomniałeś o elytach. wszak wszystkim rządzą elyty i kreują i kontrolują.
        a jak nie wierzysz to sulcerowej elki się zapytaj. ona wie...............
    • przyjacielameryki Re: Partia Herbaciana 25.06.11, 10:45
      A co sądzicie o kandydaturze Tima Pawletnego, byłego gubernatora Minnesoty. Pawletny ma etniczne polsko-niemieckie korzenie i jest z partii republikańskiej. Na razie mało znany, ale jak się postara????
      No i te korzenie. . . . . . . . . . . , idealna i na cazasie mieszanka!!!!
    • romrus Stawiam na Sare... 25.06.11, 12:06
      Palin.

Co naimniej sie nie znudzimy)))))))))))))

Matt Damon o "hokiejowiej mamusie z Alaski":

www.youtube.com/watch?v=ywGFBTFrKas
      • felusiak1 Re: Stawiam na Sare... 25.06.11, 16:40
        no i matt wygrał. teraz mamy prezydenta, który pracował dla acorn jako agitator, potem był w senacie stanu illinois gdzie głosował głównie "obecny", potem spedził dwa lata w senacie w waszyngtonie, gdzie głosował głównie "obecny" i teraz jest w białym domu, nieobecny.
        swietnie czyta z monitora ale bez monitora panie miej go w opiece bo wypowiada niesamowite banialuki.
        co gorsze, ma szansę na nastepna kadencję. publika bedzie głosować ponownie za mniejszym złem. i może okazać się, że to on jest tym mniejszym złem.
        koniecznie muszę zapytać lady gaga co sadzi o kandydatach i na tym oprzeć mój głos.
        • mara571 Re: Stawiam na Sare... 25.06.11, 17:20
          felus przeciez wiesz, ze szukano po lewicujacej stronie "czlowieka medialnego" jak to nazywaja polscy dziennikarze. Eksperyment sie udal, wybraniec wygral. A jak tak sobie mysle, ze lepiej byloby gdyby startowala jego zona. Tez medialnie niezla ale inteligentniejsza.
          PS. Mam cos dla ciebie:
          gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,9837542,Wegry_wprowadzaja_podatek_hamburgerowy__Zle_wiesci.html
        • wojciech.2345 Re: Stawiam na Sare... 27.06.11, 09:44
          felusiak1 napisał:
          > no i matt wygrał. teraz mamy prezydenta, który pracował dla acorn jako agitator, potem był w senacie stanu illinois gdzie głosował głównie "obecny", potem spedził dwa lata w senacie w waszyngtonie, gdzie głosował głównie "obecny" i teraz jest w białym domu, nieobecny.
          ----------------------------------------
          To tak jak u nas. Mamy leniwego premiera, kokietuje media, plecie co popadnie,... .
          I też będzie "mniejszym" złem.

To już chyba jakiś światowy standard.
      • malkontent6 Re: Stawiam na Sare... 25.06.11, 16:55
        No cóż, jeśli artysta z Hollywood się wypowiedział...
        • elka-sulzer Re: zamiast pytac Lady Gaga, felus 30.06.11, 00:07
          mozesz rownie dobrze uzyskac wskazowke sliniac palucha i wystawiajac go do wiatru.
          Wspolczesna historia pokazuje jak wszelkie przepowiednie i zaklinania kandydatow mijaja sie z rzeczywistoscia kiedy kandydat zostaje "naznaczonym". Wez takiego Oabme, jako kandydat, tyle naobiecywal umeczonym bezprawiem i wojnami wyborcom a zobacz co robi kiedy juz namaszczonym zostal. Dokladnie powiela kroki poprzednika, co go stawia na bakier z tymi co na niego glosowali!

Jesli o panie S.P i M.B chodzi to maja one tyle wspolnego z herbaciarzami co milosciwie nam panujacy z demokracja:)

Pani M.B jedna strona nadobnej pary dziasel cos klapie o "small government" a druga, jako legislator, glosuje za ... Patriot Actem.
          • malkontent6 Re: zamiast pytac Lady Gaga, felus 30.06.11, 00:15
            elka-sulzer napisała:

> Wez takiego Oabme, jako kandydat, tyle naobiecywal umeczonym bezprawiem i wojnami
            > wyborcom a zobacz co robi kiedy juz namaszczonym zostal.

Nieskromnie wspomnę, że to przewidywałem za co bywałem przez jego fanatyków posądzany o rasizm i inne tego typu poglądy.
            • elka-sulzer Re: zamiast pytac Lady Gaga, felus 30.06.11, 00:31
              Co ty nie powiesz? Z tego co pamietam to ty go od "lewakow" wyzywales a teraz zdajesz sie nie baczyc na jego wyjatkowo neo-liberalne poczynia, tak jakby ten gosciu dalej byl tym "lewakiem" z wyborczych opowiesci.
              • felusiak1 Re: zamiast pytac Lady Gaga, felus 30.06.11, 01:15
                on jest lewakiem, kryptokomunistą. realia zmusiły go do kontunuowania polityki busha w wielu miejscach. a neo-liberałem to on z całapewnością nie jest. prezydent w usa nie ma absolutnej władzy a kiedy przez dwa lata taką władzę niemal posiadał nie wiedział co z nia zrobić.
                z niecierpliwością czekam na jego odejście...... czas aby w białym domu zamieszkał ponownie ktoś dorosły.
                • malkontent6 Re: zamiast pytac Lady Gaga, felus 30.06.11, 01:25
                  felusiak1 napisał:

> czas aby w białym domu zamieszkał ponownie ktoś dorosły.

Masz już jakiegoś swojego faworyta?
                  • felusiak1 Re: zamiast pytac Lady Gaga, felus 31.07.11, 03:06
                    niestety nie mam. najprawdopodobniej poparłbym christie albo perry'ego ale chciałbym ich usłyszeć w debacie jak to się mówi ninscripted. to raczej odnosi się do perry'ego. christie rdzi sobie nad wyraz dobrze.
              • malkontent6 Re: zamiast pytac Lady Gaga, felus 30.06.11, 01:24
                elka-sulzer napisała:

> Co ty nie powiesz? Z tego co pamietam to ty go od "lewakow" wyzywales

Ja go bardzo różnie wyzywałem.
    • melord Re: Partia Herbaciana 31.07.11, 08:25
      no coz,moze przyszedl czas na kobiete w Bialym Domu skoro nawet murzyn sie nie sprawdzil
      Mamy wiec trzecia kandydatke i choc najmniej znana ,kto wie moze z najwiekszymi szansami.
      Hilary to juz kukielka amerykanskiej administracji pociagana za sznurki przez kazdego kto silniej pociagnie ,probujaca odbudowac swoja watpliwa kobiecosc tak drastycznie ponizona przez meza (prez.Clintona)ktory probowal udowodnic,ze cygaro nie sluzy wylacznie do palenia....zmuszona przyznac mu racje w celu robienia wlasnej kariery choc cygara nigdy w reku nie miala , nie mowiac juz w...
      Szanse ma raczej marne...coprawda w desperacji corke za wplywowego zyda wydala ale to chyba za malo

Palin troche rozkojarzona probujaca robic kariere w stylu Holywoodna, dodatek w kibutzu nigdy nie byla...dobra do TV,prasy brukowej ale na preydenta raczej nie.

Teraz nowa wschodzaca "gwiazda" Michele.....trzeba powiedziec do rzeczy babka,zyciorys ma niezly(She graduated from Anoka High School in 1974 and, after graduation, spent time working on a kibbutz in Israel) dodatkowo deklaruje poparcie dla Izraela i nie wyklucza zaatakowania Iranu wiec duzy plus(nawet dwa )na poczatku ma..... u zydow i u lobby przemyslowo-militarnego
      Jesli zdola przekonac do siebie przynajmniej czesc czarnych i kolorowych,wejdzie z Murdochem w uklad by bialych w prasie i TV kolowal...kto wie??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka