Dodaj do ulubionych

Sukces polskiego forum GW

29.08.11, 10:37
Widac tu ostanio wiele wpisow Polakow z Niemiec, a i Rosjan.
To cieszy.
A swiadczy o sukcesie tego forum.
Obserwuj wątek
    • borrka Informacja bylaby niepelna... 29.08.11, 11:52
      Bez dalszych szczegolow:
      Zainteresowanie Polska, Gazeta Wyborcza i Forum w Rosji, doprowadzilo do powstania stalego serwisu, tlumaczacego cale watki na rosyjski !
      Ktos placi wynagrodzenie tlumaczce Ursie, ktos ponosi koszty serwera, wszystko, by spragnieni, rosyjscy czytelnicy uzyskali dostep do opinii z bratniej Polski.
      Dobrych, zlych, smutnych i wesolych, ale ZAWSZE prawdziwych.
      • borrka PS. 29.08.11, 11:53
        Po raz kolejny pelnimy role pomostu cywilizacyjnego dla poczciwej Rosji - Matuszki.
        • johnny-kalesony Re: PS. 29.08.11, 12:48
          Ich działalność trwa od jakiś 4-5 lat!

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • przyjacielameryki Re: PS. 29.08.11, 13:59
            johnny-kalesony napisał:

> Ich działalność trwa od jakiś 4-5 lat!
            >
            >
            > Pozdrawiam
            > Keep Rockin'

Chyba od momentu jak Polska przystąpiła do UE. Kremlinom chodzi o podsycanie niezadowolenia, braku zaufania do Brukseli, wyprzedaż majątku itp. Moskwa jak tylko może gra na rozbijanie jedności unijnej i jest żywotnie zainteresowana rozpadem tej organizacji Dlatego tzw. sceptycy unijni są idealną pożywką dla kremlin.
        • walter622 Znów "czerwone myszki" ? 29.08.11, 13:28
          Borracik, jak zwykle piszesz bzdurki.
          Tłumaczą sporą liczbę artykułów z zagranicznej prasy i im towarzyszące komentarze.
          W dzisiejszych tłumaczeniach brak artykułów z Polski (wacka wywalili z roboty ?)

www.inosmi.ru/world/
          Ursę pogonili jakieś dwa lata temu i ma teraz własną stronę. Przy tym artykuły z Polski też
          tam nie dominują.

ursa-tm.ru/forum/index.php?app=portal
          Polskie artykuły - głownie zabawnego wacka - cieszą się w Rosji niesłychanym powodzeniem.
          Facio pisze kabaretowe tekściki, zawsze wzbudzające niesłychaną wesołość czytelników - o lepszego błazna, gwarantującego zawsze przednią rozrywkę, faktycznie trudno. Jak wiadomo - "śmiech to zdrowie". Tak więc tłumaczą twórczość wacka by naród mógł się pośmiać z wypisywanych przez niego głupot.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
          Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
          • borrka Dizekuje za czujnosc, Wania ! 29.08.11, 13:51
            To juz dwa fora zajmuja sie tlumaczeniami !
            • walter622 Robisz się nudny 29.08.11, 13:57

Z tym "wanią" robisz się nudny - jestem Turańczykiem. Wiem, że dla smakosza politury
              jest to zbyt skomplikowane.

borrka napisał:

> To juz dwa fora zajmuja sie tlumaczeniami !

Portale sobie wzajemnie udostępniają tłumaczenia. Natomiast twórczość głupiego wacka jest na tyle popularna w Rosji, że ją umieszczają bodajże na ca. pięciu portalach - głównie w dziale humoru.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
              • jk2007 Re: Robisz się nudny 29.08.11, 14:00
                walter622 napisał:
                > - głównie w dziale humoru.

czarnego humoru
                • walter622 "polskiego" humoru 29.08.11, 14:33
                  jk2007 napisał:
                  > czarnego humoru

Umieszczane są w dziale "polski" humor. Zwykle ma trzy rozdziały tematyczne:
                  - pewien prezio - właściciel kastrowanego Alika, zamieszcza swoje komentarze do bieżącej sytuacji politycznej;
                  - Antek rozpruwacz - informuje o ostatnich osiągnięciach polskich uczonych ( "sztuczna mgła", "skroplony hel" i temu podobne duperele) oraz swoich licznych zagranicznych wojażach;
                  - wacek natomiast pisze "z Rosji o Rosji" . Ten dział, rzecz jasna, cieszy się największym wzięciem. Tym też można wyjaśnić, że jego produkcyjniaki są równocześnie wydawane w
                  języku polskim i w tym samym czasie rozmieszczane na rosyjskich portalach. Widocznie facio sam te bzdurki tłumaczy na j. rosyjski i udostępnia.
                  Oczywiście tekścikom towarzyszą fotki tych trzech "orłów" jako wzorzec męskiego piękna.

**************************************************************
                  • johnny-kalesony Re: "polskiego" humoru 29.08.11, 14:41
                    Ciekawe są te seryjnie produkowane, malownicze filipiki skierowane przeciwko Radziwinowiczowi. A ja tylko zapytam - czy on pisze nieprawdę? Czy kłamie? Bo ja jeszcze nigdy nie czytałem dmenti jego tekstów ...

Pozdrawiam
                    Keep Rockin'
                    • walter622 Re: "polskiego" humoru 29.08.11, 14:57
                      johnny-kalesony napisał:

> czy on pisze nieprawdę? Czy kłamie?

"Czy te oczy mogą kłamać ?"
                      wyborcza.pl/dziennikarze/0,84010.html
                      Ujmijmy to tak - on się solidnie mija z prawdą. Zadowolony ?

>Bo ja jeszcze nigdy nie czytałem dmenti jego tekstów ...

Jego rola - to klaunada. Nikt poważny nie będzie zajmował się dementowaniem sensacji
                      autorstwa błazna. Chyba najlepszą formą dementi jest tłumaczenie tych niekończących się jego bzdurek na j. rosyjskich by Rosjanie mogli się nad tym szczerze pośmiać.

• johnny-kalesony Re: "polskiego" humoru 29.08.11, 15:03
                        No patrz. Zadałem przecież proste pytanie, a ty nie potrafisz prosto odpowiedzieć. Kłamie Radziwinowicz czy nie? A jeżeli kłamie to w których przypadkach?

Pozdrawiam
                        Keep Rockin'
                        • walter622 Re: "polskiego" humoru 29.08.11, 15:25
                          johnny-kalesony napisał:

> No patrz.
                          Gdzieś przed trzema laty uczestniczyłem w dyskusji przedstawicieli polskiej prasy z
                          Rosjanami, zorganizowanej w ramach "nowego otwarcia" po rządach pisuarów. Rosjanie wskazywali (głównie na przykładzie twórczości wacka) liczne przykłady ewidentnych kłamstw. Na co pewien bardzo szacowny ober-redaktor sczesze odpowiedział: "oczywiście, że kłamiemy, bo tego oczekują od nas nasi czytelnicy. Jeżeli zaczniemy pisać prawdę to nikt naszych gazet nie kupi".
                          Wacek zresztą nie ukrywa swoich intencji - w środowisku dziennikarskim powszechnym znana
                          jest jego wypowiedź, że swoją pisaniną tak wkurzy Rosjan, że jego ostatecznie wyrzucą, co jemu przysporzy dodatkowych "punktów" w c.v. Swego czasu, gdy przedłużano jego akredytację dziennikarską, wszyscy byli przekonani, że nie zostanie ona przedłużona i był już wysmarowany na ten temat odpowiedni produkcyjniak. Ktoś ze znajomych wacka nakablował i Rosjanie wycieli psikusa - przedłużyli akredytację. Inna rzecz, że gazownia została dzięki wackowi wykopana do trzeciej ligi dziennikarskiej - facio nie dostaje akredytacji na żadne ważniejsze wydarzenia - co najwyżej może je oglądać w miejscowej TV.

Przykład jeden z wielu. Swego czasu rozpisywał się wacek o tym jak Putin rozpędzał jakąś demonstrację w Moskwie. Przy tym, z jego relacji wynikało, że użyto przeciw demonstrantom helikoptery i czołgi (swoją drogą w arbackich zaułkach T-54, ścigający demonstrantów to zjawisko dość osobliwe). W tym czasie akurat byłem w Moskwie i tą demonstrację widziałem z bliska - helikopterów i czołgów nie widziałem, OMON owszem.

• walter622 Re: "polskiego" humoru - c.d. 29.08.11, 16:23
                            Swego czasu wacek obszernie się rozpisywał o tym jak rzekomo wredny Putin truł Juszczenkę.
                            No cóż, cała sprawa została jakieś dwa lata temu szczegółowo wyjaśniona prze komisję ukraińskiego Parlamentu i ukraińską Prokuraturę. Wiadomo już, że to rezultat nieumiejętnie wykonanej operacji plastycznej (botoks). Znalazły się nawet faktury zakupu dioksyny w pewnej holenderskiej firmie przez ... żonę Juszczenki (tak zwana afera "Katrina"). Wiadomo też sporo o roli dziennikarzy w rozkręcaniu histerycznych bzdurek ("nic za friko") na temat "trucia" tej nadziei pomarańczy.

Jakoś nie czytałem w gazowni żadnego na ten temat artykułu autorstwa wacka.
                            Czyżby nie zauważył, czy może się wstydzi ?

• walter622 Re: "polskiego" humoru - c.d. 29.08.11, 17:29
                              W ubiegłym roku wacek namiętnie rozpisywał się o tym jak to Putin sikał na tulskie lasy, gasząc w ten sposób leśne pożary. No, akurat tulskie lasy się nie paliły, natomiast solidnie paliły się lasy na Mieszczerze ( od tulskich to jakieś 300 - 400 km). Przy okazji wacek nic
                              nie pisał o polskich strażakach - nieprzypadkowo.
                              Polscy strażacy gasili Mieszczerskie lasy w rejonie Kamgaru. Temat Kamgaru w polskich mediach jest objęty tabu, bowiem w tych lasach znajduje się jedno z największych w Rosji polskich nekropolii (o istnieniu którego wacek doskonale zdaje sobie sprawę). Pochowani
                              tam Polacy skazani są na całkowite zapomnienie - tylko miejscowa ludność opiekuje się
                              tymi miejscami, przy tym mając świadomość kto w tych grobach jest pochowany.

• tojabogdan i tego mi brakuje na codzień 29.08.11, 22:46
                                weryfikacji bzdurnych "programowych" i prymitywnie propagandowych tekścików w naszych (i obcych) mediach, by za wszelką cenę odreagować swoje kompleksy i przy okazji zrobić kasę.
                                Rusofobia to ciągle wyjątkowo chodliwy temat dla wszelkich "przyjaciół ameryki" (i to nie Ameryki Południowej ani Srodkowej)
                                • walter622 Re: i tego mi brakuje na codzień 30.08.11, 11:22
                                  tojabogdan napisał:

> weryfikacji bzdurnych "programowych" i prymitywnie propagandowych tekścików

Jak widać kalesoniarza to już nie interesuje.
                                  Osobiście dla mnie najbardziej przykrym jest sprawa cmentarza w rejonie Kamgaru - o istnieniu którego sam nie miałem pojęcia do ubiegłego roku. Jest tam tysiące
                                  polskich grobów, jak wspominałem całkowicie zapomnianych. Na 1 listopada - żadnej symbolicznej świeczki czy wiązanki kwiatów. W polskiej prasie o tym cmentarzu żadnej, nawet najmniejszej wzmianki. Rzecz jasna nikt z polskich oficjeli nigdy tam nie był i nie złożył symbolicznego wianka. Wacek mógłby coś na ten temat napisać, no ale jak widać to się jemu nie opłaca.
                                  Generalnie wacek jest "mistrzem przemilczeń" - tak więc dla kalesoniarza, kontynuując wyliczankę wackowych zawodowych "osiągnięć":
                                  - Swego czasu pisał o rozmowie ober- redaktora z Putinem. Zaskakujące, że cały artykuł
                                  był poświęcony rzekomych "zmian na twarzy" Putina, które wacek dostrzegł ( choć nie uczestniczył w tej dyskusji, bo nie otrzymał akredytacji), natomiast nie opublikował
                                  treści tej dyskusji, którą w całości zamieściły np. węgierskie media.
                                  - Swego czasu wacek bardzo ckliwie rozpisywał się o procesie jednej z szefowych organizacji "Portos". Rzecz jasna perfidny Putin znęcał się nad tą biedaczką w sposób okrutny - gazowniane bydełko czytając ten artykulik płakało jak bobry. Szkopuł w tym, że wacek jakimś cudem zapomniał napisać o co konkretnie byli oskarżeni szefowie tej organizacji. Tak więc
                                  uzupełniając jego ewidentną fuszerkę - organizacja ta ustawowo miała się zajmować "trudnymi" dziećmi i młodzieżą, za co z budżetu otrzymywała stosowne środki finansowe.
                                  Dzieci trafiające do ośrodka tej organizacji były zmuszane do niewolniczej pracy za którą, rzecz jasna, nie dostawały żadnego wynagrodzenia. Jedyny środek wychowawcy stosowany w tym ośrodku - bezwzględna przemoc. Te dzieci dostarczano, rzecz jasna za pieniądze, na wszelkiego rodzaju zadymy w charakterze "mięsa armatniego". Dzieciaki miały w ten sposób zapewnioną rozrywkę - bijatykę z OMONO-wcami, a ich "wychowawcy" solidną kasę.
                                  - Swego czasu wacek wychwalał "demokratycznego opozycjonistę" - niejakiego Limonowa, opisując jak to perfidny Putin znęca się nad tą nadzieją rosyjskiej demokracji. No i znów
                                  fuszerka - wacek zapomniał opisać, choć w kilku słowach, poglądy tego "demokraty", a są one wielce ciekawe - Polacy, zdaniem tego "demokraty" są narodem degeneratów, który
                                  jak tylko zwolennicy Limonowa dorwą się do władzy natychmiast zostanie wcielony do Rosji.
                                  Co ciekawe , wacek zapomniał najwidoczniej wspomnieć, że to środowisko limonowców głownie kwestionuje do tej pory popełnienie przez sovietów zbrodni katyńskiej, zawarcie paktu Ribbentrop-Mołotow itd.
                                  No co kalesoniarzu - wystarczy ?

• eva15 Re: "polskiego" humoru 29.08.11, 15:02
                      johnny-kalesony napisał:

> Ciekawe są te seryjnie produkowane, malownicze filipiki skierowane przeciwko Ra
                      > dziwinowiczowi. A ja tylko zapytam - czy on pisze nieprawdę? Czy kłamie? Bo ja
                      > jeszcze nigdy nie czytałem dmenti jego tekstów
                      ...

“Ich glaube einer Nachricht erst dann, wenn sie formell dementiert worden ist!”
                      "Wierzę w daną wiadomość dopiero wtedy, gdy została oficjalnie zdementowana"

Otto von Bismarck
                      • borrka A myslalem, ze Bismark CCCP nie doczekal ! 29.08.11, 15:07

• eva15 Wystarczyło mu, że znał Zachód - Francję i GB 29.08.11, 15:14
                          To w zupełności wystarczyło. Znał też zresztą dobrze Rosję i rosyjski, ale zakłamanie i obłudę przypsywał zachodnim przyjaciołom.
            • eva15 Borrcia -niezawodnie niedoinformowany znawca Rosji 29.08.11, 14:13
              Borrcia jako niedoinformowany znawca Rosji jesteś niezawodny.
              Fora zajmujące się tłumaczeniami, w tym polskimi, są co najmniej trzy. Oto to trzecie:

inoforum.ru/
              • borrka Brawo, Efcia ! 29.08.11, 14:29
                Kazdy haust kultury europejskiej, to dar bogow dla poczciwej Matuszki !
                Biedne Wanki łakna tego, jak kania dzdzu...
                • eva15 Re: Brawo, Efcia ! 29.08.11, 14:50
                  Zawsze do usług, jak będziesz chciał dowiedzeieć się czegoś o Rosji, albo poprawić swoją nieszczęsną polską ortografię. Masz za darmo, po starej znajomości.

Co do kultury - Rosjanie nei lubią marnych kopii. Po kulturę zachodnioeuropejską przelatują jumbo-jetami nad polskimi głowami do Londynu, Berlina, Paryża i innego Rzymu. Gdzie Krym, gdzie Rzym, borrcia?
                  • borrka Znowu zaczynasz glosy slyszec, Efciu ? 29.08.11, 15:04
                    Kto mowi o polskiej kulturze.
                    Mowa ogolnie o europejskiej, a ze nasze poczciwe Wanki z jezykow posiadaja rosyjski, takie forum z tlumaczeniami jest darem bozym.
                    • eva15 Borrcia znów nie wie, co mówi 29.08.11, 15:12
                      borrka napisał:

> Kto mowi o polskiej kulturze.

? Kto? Borrcia:

>Zainteresowanie Polska, Gazeta Wyborcza i Forum w Rosji, doprowadzilo do powstania stalego >serwisu, tlumaczacego cale watki na rosyjski !
                      >Ktos placi wynagrodzenie tlumaczce Ursie, ktos ponosi koszty serwera, wszystko, by spragnieni, rosyjscy czytelnicy uzyskali dostep do opinii z bratniej Polski. >

forum.gazeta.pl/forum/w,50,128351383,128354060,Informacja_bylaby_niepelna_.html
                      >Po raz kolejny pelnimy role pomostu cywilizacyjnego dla poczciwej Rosji - Matuszki.
                      forum.gazeta.pl/forum/w,50,128351383,128354116,PS_.html
                      Borrcia, cieniutko, zapominasz, o czym przed chcwilą mówiłeś. Doradzam Calgon (na odwapienie).
                      • borrka Efciu, nie jestem pralka automatyczna Bosch. 29.08.11, 15:17
                        Czekisci udowodnili jednoznacznie ogolnoswiatowy charakter tych tlumaczen.
                        A mnie jak czekista cos mowi, to jakbym zwiastowanie mial !
                        • eva15 Eee tam, masz sporo z pralki, robisz na forum 29.08.11, 15:22
                          Eee tam, masz sporo z pralki, robisz na forum pranie mózgów.
                          • igor_uk Ewa. 29.08.11, 17:40
                            borcia nie robi zadnego prania mozgow,to nie jego poziom.Zauwazylem,ze w momencie zrozumienia przez borcie tego,ze w sumie nic nie ma do gadania, zaczyna blaznowac .czasami zostanowiam sie,czy borcia i doktorek januszek,to nie ta sama osoba,juz bardzo podobny sposob zachowania.A po januszku mozno wszystkiego spodziewac sie,on ma tyle twarzy,ze jeszcze jedna twarz(borci) mu nie zaszkodzi.
                            • eva15 Re: Ewa. 29.08.11, 17:48
                              Nie, nie Januszek, vel dr Bełkot jeszcze mniej wie o Rosji niż borrcia.
                              • igor_uk Re: Ewa. 29.08.11, 17:52
                                Ale zachowanie jest identyczne.
                                • eva15 Re: Ewa. 29.08.11, 17:55
                                  Cy ja wiem... Dr Bełkot jest raczej klasą samą w sobie. Borrci jeszcze do niego brakuje.
                              • borrka Najmniej wie Igorek. 29.08.11, 19:20
                                Bidula tak kocha Matuszke, ze od 20 lat boi sie ja odwiedzic.
                                A po nocach sni mu sie koszmar Ruskiego emigranta:
                                Na Szeremietiewie II ma juz wchodzic do rekawa i slyszy:
                                Muzczina, podazdite!

Znaczy stop.
                                Igorek slyszy "Towariszcz!".
                                • igor_uk borcia kabareciarz. 29.08.11, 19:23
                                  borcia,moja wiedza jest gleboka,twoja,to w wiekszosci wymysly,twoi ,borcia,wymysly.
                      • walter622 Re: Borrcia znów nie wie, co mówi 29.08.11, 15:28
                        eva15 napisała:
                        > Borrcia, cieniutko, zapominasz, o czym przed chcwilą mówiłeś. Doradzam Calgon
                        > (na odwapienie).

A nie prościej doradzić borratowi by na jakiś czas odstawił politurę ?

• eva15 Re: Borrcia znów nie wie, co mówi 29.08.11, 17:48
                          walter622 napisał:

> A nie prościej doradzić borratowi by na jakiś czas odstawił politurę ?

Walter, trzeba być realistą!
                • wojciech.2345 Re: Brawo, Efcia ! 29.08.11, 14:51
                  borrka napisał:
                  > Kazdy haust kultury europejskiej, to dar bogow dla poczciwej Matuszki !
                  > Biedne Wanki łakna tego, jak kania dzdzu...
                  ---------------------------------------
                  200 lat temu było podobnie.

Nihil novi.
      • jk2007 Re: Informacja bylaby niepelna... 29.08.11, 13:41
        borrka napisał:
        > Ktos placi wynagrodzenie tlumaczce Ursie,

Ursa czasem pisze na tym forum jako bm-13_katiusza
        • borrka Czekistka ? 29.08.11, 13:49

• j-k nagle... 29.08.11, 15:41
        borrka napisał:

> Bez dalszych szczegolow:
        > Zainteresowanie Polska, Gazeta Wyborcza i Forum w Rosji, doprowadzilo do powsta
        > nia stalego serwisu, tlumaczacego cale watki na rosyjski !
        > Ktos placi wynagrodzenie tlumaczce Ursie, ktos ponosi koszty serwera, wszystko,
        > by spragnieni, rosyjscy czytelnicy uzyskali dostep do opinii z bratniej Polski
        > .

nagle... stalismy sie wazni...

ciekawe
        pravda ? ;)

• g-48 Re:No Jontek 29.08.11, 15:25
      Widac tu ostanio wiele wpisow Polakow z Niemiec, a i Rosjan.
      > To cieszy.
      > A swiadczy o sukcesie tego forum.
      To swiadczy o smaku margaryny ktora smarujesz to forum
    • igor_uk Re: Sukces polskiego forum GW 29.08.11, 16:28
      j-k,ja by az tak nie podniecal sie,poniewaz wpisow duzo,to fakt,ale ile forumowiczy tu uczestniczy? To forum jest bardzo kameralny ,znamy sie juz bardzo dobrze,wiadomo kto i jak zareaguje na jakies slowa,informacje,przez to jest dosc nudnawy.
    • polski_francuz Wojna na slowa 29.08.11, 19:38
      Masz racje, ze to sukces. Metody sa inne, sposob myslenia rozny, argumentow niekiedy brak...ale nie widze w tym, i tu sie juz powtarzam, bardzo duzo zlej woli.

Raczej taka wojne na slowa.

A jestem gleboko przekonany, ze wojna na slowa jest lepsza niz wojna tout court.

I jeszcze troche i moze z tej wojny na slowa powstanie dialog. Ale nie od razu Krakow zbudowano.

PF
    • z.ani.c zgadzam sie, forum to najlepsza czesc gazety 29.08.11, 21:29
      reszte mozna sobie darowac.
      • tojabogdan publicystyka jest zbyt jednostronna, programowa 29.08.11, 22:41
        o przewidywalnych intencjach,
        a forum to trochę życia.
        Ale jak to forum, dla każdego coś miłego, obok wypowiedzi interesujących, wiele jest bełkotu, obok autentycznego humoru, też sporo ziejącej miłością bliźniego nienawiści (wynikającej z zaparć np.?)
        • igor_uk Bogdan. 29.08.11, 22:42
          Samo zycie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka