Dodaj do ulubionych

Kolejna klęska Rosji

04.09.11, 14:53
Mistrzostwa świata w lekkiej atletyce zbliżają się do końca i wszystko wskazuje na to, że Rosja znów przegra w klasyfikacji medalowej z najbardziej demokratycznym państwem świata USA. W tej chwili Rosjanie mają 19 medali (w tym 9 złotych) a Amerykanie odpowiednio 25 (12). Co więcej Rosja przegrywa także z UE (łącznie oczywiście)! Niech Ruscy wiedzą gdzie ich miejsce!

BTW. Ogladam transmisję w rosyjskiej telewizji i zwróciłem uwagę na ciekawy zjawisko. Zdecydowanie zmienił się stosunek komentatorów do "bliskiej zagranicy". Jeszcze kilka lat temu sprawozdawcy zawodników z Ukrainy czy Bialorusi traktowali niemal jak "swoich". Teraz odnoszą się do nich obojętnie, jak do pozostałych konkurentów. Signum temporis?
Obserwuj wątek
    • igor_uk Re: Kolejna klęska Rosji 04.09.11, 14:58
      Vlad,chciales by takiej "kleski" dla Polski?
      • vladexpat Re: Kolejna klęska Rosji 04.09.11, 15:02
        igor_uk napisał:

> Vlad,chciales by takiej "kleski" dla Polski?

Nie psuj proszę podniosłego i krzepiącego duch Prawdziwych Patriotów nastroju mojego wątku!
        • igor_uk Re: Kolejna klęska Rosji 04.09.11, 15:12
          Vlad,przeciez wiesz,ze napisalem to tylko z przekory.
          Przeciez dobrze zdaje sobie sprawe z tego,ze za kazdy nie zdobyty zloty medal ponosi personalna odpowiedzialnosc Putin .Jak by w Rosji rzadzila demokratyczna opozycja,to wszystkie medali zawisli by na szyjach Rosjan.
          Coz,jak Rosja rzadza zdegradowane "elyty",to i na kleski nie trzeba dlugo czekac. Mam nadzieje,ze za chwile zjawi sie jk2007 i na podtwierdzenie moich slow wklei z kikadziesiat linkow.
          • mlody747 Re: Kolejna klęska Rosji 04.09.11, 15:17
            Igor, to już tak jest, ze jak izoluje się zachodnie prywatne banki centralne, przed możliwościami wyzysku szarego obywatela, to nie trzeba długo czekać na płatną krytykę, opłacaną przez tych poszkodowanych bankierów.
        • mara571 moze nie jestem patriotka, 04.09.11, 16:26
          ale dla mnie bohaterka dzisiejszego dnia byla Tatina Lysenko. Troche inna niz najsilniejsze kobiety rzucajace mlotem ( Igor ile on ma wzrostu?).
          Pierwszy rzut i nokout dla niemieckiej faworytki.
          Kamery niemieckiej telewizji uchwycily jedna scene: Tatiana przed rzutem wyciaga krzyzyk, caluje go i chowa.
          Ciekawe czy ja zdyskalifikuja, czy skonczy sie na rozmowie ostrzegawczej.
          Osobiscie radzilabym jej tego w przyszlym roku w Londynie nie powtarzac.
          • igor_uk Re: moze nie jestem patriotka, 04.09.11, 16:31
            186 cm. Jest naprawda inna .
      • mlody747 Re: Kolejna klęska Rosji 04.09.11, 15:12
        Oczywiście, ze nie. To jest polskie forum. Znaczy się, on napisze co mu wygodnie na innym forum. Jest sprytny i netykietę wchodzenia "po palcu" zna.
    • jk2007 e tam! 04.09.11, 16:19
      esquire.ru/potd/01092011
      esquire.ru/potd/23082011
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka